Ofcom

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Γραφείο Επικοινωνιών (αγγ.: Office of Communications), κοινώς γνωστό ως Ofcom, είναι η εγκεκριμένη από την κυβέρνηση ρυθμιστική αρχή και αρχή ανταγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές, τηλεπικοινωνιακές και ταχυδρομικές βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ofcom έχει ευρείες εξουσίες σε όλους τους τομείς της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των τηλεπικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Έχει θεσμοθετημένο καθήκον να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών και των καταναλωτών προωθώντας τον ανταγωνισμό και προστατεύοντας το κοινό από επιβλαβές ή προσβλητικό υλικό.[1][2]

Μερικοί από τους κύριους τομείς στους οποίους προΐσταται η Ofcom είναι η αδειοδότηση, η έρευνα, οι κώδικες και οι πολιτικές, οι καταγγελίες, ο ανταγωνισμός και η προστασία του ραδιοφάσματος από την κατάχρηση (π. χ. πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί).

Η ρυθμιστική αρχή ιδρύθηκε αρχικά με τον νόμο του 2002 για το Γραφείο Επικοινωνιών και έλαβε την πλήρη εξουσία της από τον νόμο του 2003 για τις Επικοινωνίες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Your rights – Ofcom». The Liberty Guide to Human Rights. Liberty. 12 Αυγούστου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2014. 
  2. Lunt, Peter· Livingstone, Sonia (2007). «Regulating markets in the interest of consumers?: on the changing regime of governance in the financial service and communications sectors.». Governance, consumers and citizens: agency and resistance in contemporary politics (PDF). Basingstoke, UK: Palgrave Macmillan. σελίδες 139–161. Ανακτήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2014.  Footnote 15.