Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nintendo Switch System Software

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Nintendo Switch System Software
Γενικά
Είδοςλειτουργικό σύστημα
Διανομή
Έκδοση13.2.0 (30 Νοέμβριος 2021)
Λειτουργικά
ΑρχιτεκτονικήNintendo Switch, Nintendo Switch Lite
Διαθέσιμο σε9 γλώσσες
Ανάπτυξη
Υπευθ. ανάπτυξηςNintendo
Άδεια χρήσηςιδιόκτητη άδεια
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/p/897/a_id/22525

Το Nintendo Switch system software είναιs updatable firmware και λειτουργικό σύστημα της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo Switch.

Τεχνολογία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύστημα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με τις πληροφορίες άδειας χρήσης, το λογισμικό συστήματος του Nintendo Switch χρησιμοποιεί κώδικα από τον πυρήνα του FreeBSD, παρόμοιο με το λογισμικό συστήματος του PlayStation 4. Ένας χάκερ βρήκε κλήσεις συστήματος να είναι παρόμοιες με εκείνες του λογισμικού συστήματος Nintendo 3DS, αλλά υποθέτει ότι αυτοί ξαναγράφηκαν. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά στοιχεία από το Android στο λειτουργικό σύστημα του Switch, όπως το πλαίσιο πολυμέσων Stagefright. Η απόδοση του περιεχομένου ιστού γίνεται μέσω του WebKit, παρόλο που πρόγραμμα δεν βρίσκεται περιήγησης ιστού στην κονσόλα. Ωστόσο, οι χάκερ έχουν βρει το δρόμο τους γύρω από αυτό για να περιηγηθείτε στον ιστό στο Nintendo Switch.

Περιβάλλον χρήστη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχική οθόνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αρχική οθόνη του Nintendo Switch διαθέτει πληροφορίες μπαταρίας, διαδικτύου και ώρας στην επάνω δεξιά γωνία, από κάτω υπάρχει ένα πλέγμα που δείχνει τα κατεβασμένα παιχνίδια και τα παιχνίδια κασέτας (cartridge). Κάτω από αυτό έχει συντομεύσεις για το Nintendo eShop, ρυθμίσεις, ένα κουμπί απενεργοποίησης και πολλά άλλα.

Ιστορικό ενημερώσεων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αρχική έκδοση του λογισμικού συστήματος για το Nintendo Switch για τις κονσόλες της ημέρας λανσαρίσματος ενημερώθηκε ως "Day One" στις 3 Μαρτίου 2017, την ημερομηνία λανσαρίσματος της κονσόλας. Η ενημερωμένη έκδοση πρόσθεσε διαδικτυακές λειτουργίες που προηγουμένως έλειπαν από το αρχικό λογισμικό πριν από την επίσημη ημερομηνία λανσαρίσματος. Ορισμένα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτής της ενημερωμένης έκδοσης είναι η πρόσβαση στο Nintendo eShop καθώς και η δυνατότητα προσθήκης φίλων σε μια λίστα φίλων, παρόμοια με αυτή του Nintendo 3DS.

Στις αρχές Μαρτίου 2024, η Nintendo ενημέρωσε το λογισμικό του Nintendo Switch στην έκδοση 18.0.00 με πολλές βελτιώσεις και νέες λειτουργίες[1]. Το πιο σημαντικό από τα νέα χαρακτηριστικά είναι η ενεργοποίηση του auto-sleep, με την κονσόλα να μπαίνει σε μηχανισμό αδράνειας μετά από 15 λεπτά που ο χρήστης δεν ακουμπάει κάποιο πλήκτρο. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η εξοικονόμιση της μπαταρίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αλμπανίδης, Στυλιανός (2 Απριλίου 2024). «Κυκλοφορεί το update 18.0.0 για το Nintendo Switch με σημαντικές βελτιώσεις, μεταξύ αυτών τη λειτουργία auto-sleep - Enternity.gr». Enternity. Ανακτήθηκε στις 3 Απριλίου 2024.