Myst V: End of Ages

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Myst V: End of Ages
ΔημιουργόςCyan Worlds
ΕκδότηςUbisoft
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows[1], macOS[1] και Classic Mac OS
Ημ/νία κυκλοφορίας20  Σεπτεμβρίου 2005
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Myst V: End of Ages είναι βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας του 2005, και το πέμπτο και τελευταίο της σειράς Myst. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Cyan Worlds, που δημοσιεύθηκε από την Ubisoft, και κυκλοφόρησε για τα Microsoft Windows και Mac OS X πλατφόρμες στις 20 Σεπτεμβρίου, 2005. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, το End of Ages αποτελείται από την πλοήγηση στους κόσμους γνωστό ως «Ages», μέσω της χρήσης από ειδικά βιβλία και στοιχεία που δρουν ως πύλες. Σε κάθε Ages, ο παίκτης λύνει γρίφους και ανακαλύπτει ενδείξεις ιστορία κρύβεται στα Ages ή γραμμένα σε ημερολόγια και τα περιοδικά. Οι ενέργειες του παίκτη στο παιχνίδι αποφασίζει για την τύχη του αρχαίου D'ni πολιτισμού.

Σε μια αναχώρηση από τους προηγούμενους τίτλους της σειράς Myst, το End of Ages αντικαθιστά τα pre-rendered περιβάλλοντα με κόσμους που παρέχονται σε πραγματικό χρόνο 3D γραφικών, επιτρέποντας στους παίκτες να περιηγηθούν ελεύθερα στα Ages. Τα πρόσωπα των ηθοποιών χαρτογραφήθηκαν ψηφιακά σε τρισδιάστατα μοντέλα των χαρακτήρων για να διατηρήσει τον ρεαλισμό. Η Cyan έδωσε προσοχή στο να κάνει το παιχνίδι πιο προσιτό στους νέους παίκτες με την προσθήκη πολλαπλών μεθόδων πλοήγησης και μια φωτογραφική μηχανή στο παιχνίδι. Το Myst με δημιουργό τον Rand Miller αποφάσισε να δώσει στους παίκτες τη δυνατότητα να αποφασίσουν τη μοίρα των χαρακτήρων του παιχνιδιού ως ένα δώρο προς τους οπαδούς Myst.

Το End of Ages είχε θετική αποδοχή μετά το Revelation. Παρά τις καταγγελίες, όπως ότι η διαδραστικότητα έχει μειωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια και με τα φτωχότερα γραφικά. Οι δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων του Macworld, Computer Gaming World και του The Washington Post κρίνουν το παιχνίδι ως ένα ταιριαστό τέλος της σειράς, μετά το τέλος του Revelation. Η Cyan ανακοίνωσε το τέλος της ανάπτυξης λογισμικού και την απόλυση των περισσότερων υπαλλήλων της, αλλά ήταν σε θέση να επαναπροσλάβει αρκετούς από την ομάδα ανάπτυξης λίγες εβδομάδες αργότερα. Συμπεριλαμβανομένων μέχρι το τέλος των πωλήσεων του Myst V, το franchise Myst είχε πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα από το Νοέμβριο του 2007.


  1. 1,0 1,1 Steam. 12  Σεπτεμβρίου 2003. 208110. Ανακτήθηκε στις 13  Δεκεμβρίου 2023.