Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge
ΔημιουργόςLucasarts
ΕκδότηςLucasarts
ΣχεδιαστήςΝτέηβ Γκρόσμαν, Ρον Γκίλμπερτ και Tim Schafer
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows, DOS, Commodore Amiga, Classic Mac OS και FM Towns
Ημ/νία κυκλοφορίας1991
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Monkey Island 2: LeChuck's Revenge είναι βιντεοπαιχνίδι περιπέτειας του 1991,[1] που σχεδιάστηκε από τον Ρον Γκίλμπερτ και εκδόθηκε από τη Lucasfilm Games (γνωστή ως LucasArts από το 1991 μέχρι το 2021).[2] Είναι το έκτο παιχνίδι που χρησιμοποίησε την μηχανή SCUMM του Ρον Γκίλμπερτ και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Monkey Island.

Σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην Καραϊβική, λίγους μήνες μετά τα συμβάντα του πρώτου παιχνιδιού, The Secret of Monkey Island. Κεντρική σεναριακή γραμμή αποτελεί η προσπάθεια του γνωστού ανίδεου και ερασιτέχνη πειρατή Guybrush Threepwood να ανακαλύψει το φημισμένο Big Whoop, τον μυθικό θησαυρό που αποτελεί το κρυφό όνειρο όλων των πειρατών της Καραϊβικής. Το παιχνίδι αρχίζει με τον Guybrush να κρέμεται από ένα σχοινί πάνω από μια τρύπα και την Elaine, η οποία σκαρφαλώνει σε ένα άλλο σχοινί, να τον ρωτάει πώς βρέθηκε εκεί. Ξεκινά την αφήγηση και το παιχνίδι εξελίσσεται σε μεγάλο βαθμό ως αναδρομή στο παρελθόν.
Έτσι, στη χρονολογικά σωστή αρχή, ο Guybrush καταφέρνει να τερματίσει το εμπάργκο που επιβλήθηκε στο νησί Scabb από τον πειρατή Largo LaGrande. Ωστόσο, χάνει τη γενειάδα του LeChuck, η οποία πέφτει στα χέρια του LaGrande. Ο LaGrande χρησιμοποιεί τη γενειάδα για να αναστήσει τον πειρατή ζόμπι LeChuck, τον οποίο ο Guybrush είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι. Η Voodoo Lady του λέει ότι θα καταφέρει να σταματήσει τον LeChuck μόνον εάν βρει το θησαυρό του Big Whoop. Στη συνέχεια λοιπόν ο Guybrush ψάχνει να βρει τα τέσσερα κομμάτια του χάρτη, που δείχνει το νησί όπου είναι κρυμμένο το Big Whoop. Μετά από αρκετές περιπέτειες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έρευνα σε βιβλιοθήκες και τη συμμετοχή σε διαγωνισμό φτυσίματος, ο Guybrush ολοκληρώνει το χάρτη που δείχνει τη θέση του Big Whoop στο Dinky Island. Χάνει τον χάρτη στον LeChuck, καταφέρνει όμως να φτάσει στο νησί και βρίσκει έναν παλιό του γνωστό από το πρώτο παιχνίδι, τον Herman Toothrot. Ευτυχώς, ο παπαγάλος του Toothrot θυμάται μια συζήτηση μεταξύ ναυτικών για τη γεωγραφική θέση του Big Whoop και οδηγεί τον Guybrush στην είσοδο μιας υπόγειας σπηλιάς όπου αυτός προσπαθεί να κατέβει χρησιμοποιώντας σκοινί.
Στο σημείο αυτό η αναδρομή στο παρελθόν τελειώνει, το σκοινί του Guybrush σπάει και αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με τον LeChuck στα τούνελ του Dinky Island, εναλλάσσοντας τους ρόλους του κυνηγού και του κυνηγημένου. Το φινάλε είναι απολαυστικό και αινιγματικό ταυτόχρονα: ο Guybrush επιβάλλεται του LeChuck, ο τελευταίος όμως με ένα ξόρκι τον κάνει να πιστεύει ότι είναι ο χαμένος του αδελφός Chuckie και ότι οι δυο τους βρίσκονται, σε παιδική ηλικία, με τους γονείς τους στο λούνα-παρκ του Big Whoop. Στο τέλος ο LeChuck κοιτά προς την κατεύθυνση του παίκτη και τα μάτια του αστράφτουν, ενώ η Elaine υποψιάζεται τι έγινε.

Συντελεστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σχεδιασμός: Ρον Γκίλμπερτ, Tim Schafer, Ντέηβ Γκρόσμαν
  • Προγραμματισμός: Tim Schafer, Tami Borowick, Ντέηβ Γκρόσμαν, Bret Barret
  • Γραφικά: Steve Purcell, Sean Turner, Peter Chan, James Dollar
  • Μουσική: Michael Land, Peter McConnell, Clint Bajakian

Συνέχειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge (DOS)». MobyGames. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Μαΐου 2022. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2022. 
  2. Makuch, Eddie (12 Ιανουαρίου 2021). «Star Wars Video Games Now Live Under The Lucasfilm Games Umbrella». GameSpot. Ανακτήθηκε στις 24 Απριλίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]