Megxit

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Στις 8 Ιανουαρίου 2020, ο Πρίγκιπας Χάρι, Δούκας του Σάσσεξ και η Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσσεξ, ανακοίνωσαν στο Instagram την απόφασή τους να παραιτηθούν από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογενείας και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.[1] Η πράξη ονομάστηκε Megxit (ένα λογοπαίγνιο του ονόματος της Meghan, και της λέξης "exit", εμπνευσμένο από το "Brexit").

Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν σε συνάντηση της βασιλικής οικογενείας στις 13 Ιανουαρίου, που ονομάστηκε «Σύνοδος Κορυφής Sandringham» και περιγράφεται ως «άνευ προηγουμένου». Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε μια σπάνια δήλωση για την οικογένειά της, και επαινέθηκε για τον γρήγορο χειρισμό της υπόθεσης. Στις 18 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία το ζευγάρι "δεν θα ήταν πλέον εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας" και δεν θα χρησιμοποιούσε τους τιμητικούς τίτλους.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «'What are Harry and Meghan thinking?': How the world's newspapers reported Sussexes stepping back from royal family». The Independent. 9 Ιανουαρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2020.