Medal of Honor: Warfighter

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Medal of Honor:Warfighter
ΔημιουργόςDanger Close Games
ΕκδότηςElectronic Arts
ΠαραγωγόςGreg Goodrich
ΣυνθέτηςRamin Djawadi
ΣειράMedal of Honor
ΜηχανήFrostbite 2
Ημ/νία κυκλοφορίαςBA:23 Οκτωβρίου 2012

AΥ: 25 Οκτωβρίου 2012

EΥ: 26 Οκτωβρίου 2012
ΕίδοςFirst-person shooter
δεδομένα (π  σ  ε )


Το Medal of Honor: Warfighter είναι ένα βιντεοπαιχνίδι σκοποβολής πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από την Danger Close Games και εκδόθηκε από την Electronic Arts. Είναι η 14η έκδοση της σειράς Medal of Honor. Εκδόθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2012 και κυκλοφόρησε στη Βόρεια Αμερική στις 23 Οκτωβρίου του 2012, στην Αυστραλία στις 25 Οκτωβρίου 2012 και στην Ευρώπη στις 26 Οκτωβρίου του 2012 [1] στην πλατφόρμα Microsoft Windows, την κονσόλαPlayStation 3 και Xbox 360.

Το παιχνίδι για έναν παίκτη ξεκινά από εκεί που σταμάτησε το Medal of Honor , καθώς αποκαλύπτει τον χειριστή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ "Preacher" που επιστρέφει στο σπίτι για να βρει την οικογένειά του διχασμένη. Κατά την κυκλοφορία, το παιχνίδι έλαβε μικτές κριτικές, με επαίνους για τα γραφικά, αλλά η κριτική στόχευε στη χαμηλή ποιότητα στις κονσόλες, τις δυσλειτουργίες, τη μπερδεμένη ιστορία και την κακή τεχνητή νοημοσύνη, δηλαδή τα AI και τα NPC.

Παιχνίδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι έχει διαφορετικές πτυχές από τον προκάτοχό του. Χαρακτηριστικά από το προηγούμενο παιχνίδι είναι η αίτηση πυρομαχικών στο πεδίο μάχης όταν ο παίχτης μένει χωρίς σφαίρες κ.α.

Παιχνίδι ενός παίκτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι για έναν μόνο παίκτη παρουσιάζει την ιστορία της μονάδας ειδικής αποστολής των ΗΠΑ. Περιλαμβάνει διάφορες τοποθεσίες, όπως η Βοσνία και Ερζεγοβίνη στην Ευρώπη, το Πακιστάν και οι Φιλιππίνες στην Ασία, καθώς και η Σομαλία στην Αφρική.

Multiplayer[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι με πολλούς παίκτες δεν αναπτύχθηκε από την EA Digital Illusions CE που στο παρελθόν βοήθησε στην ανάπτυξη από άλλες εκδόσεις της σειράς. Η Danger Close Games το ανέπτυξε με τη μηχανή Frostbite 2 της DICE. Οι παίκτες συμμετέχουν σε μια μάχη επιλέγοντας ποια χώρα θα ήθελαν να υπερασπιστούν. Υπάρχουν 13 διαφορετικές μονάδες από δέκα διαφορετικά έθνη από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι παίκτες. Δόθηκε στους παίκτες πρόσβαση σε πρόσθετο περιεχόμενο κατά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων όπλων. Υπήρχε επίσης μια έκδοση του παιχνιδιού που έδινε στους παίκτες πρώιμη πρόσβαση στο US SEAL εξοπλισμένο με το McMilllan TAC-300.

Οι ακόλουθες ειδικές μονάδες είναι διαθέσιμες: Australian Special Air Service Regiment (SASR), British Special Air Service (SAS), Canadian Joint Task Force 2 (JTF-2), German Kommando Spezialkräfte (KSK), Norwegian Forsvarets Spesialkommando ( FSK/HJK), Πολωνικό JW GROM (GROM), Ρωσική FSB Alpha (Alfa), Στόλος Ειδικού Πολέμου Ναυτικού της Δημοκρατίας της Κορέας (UDT/SEAL), Σουηδική Särskilda Operationsgruppen (SOG), Δύναμη Δέλτα του Στρατού των ΗΠΑ (SFOD-D) ), US Navy SEALs (DEVGRU), και το τμήμα ειδικών δραστηριοτήτων της CIA των ΗΠΑ - SOG (OGA). Υπάρχουν έξι ξεχωριστές κατηγορίες που επιλέγουν οι παίκτες: Spec Ops, Sniper, Assaulter, Demolitions, Heavy Gunner και Point Man. Κάθε τάξη έχει συγκεκριμένα οφέλη και ικανότητες που είναι μοναδικές για την τάξη τους. Αυτές οι εθνικότητες και κατηγορίες είναι διαθέσιμες μόνο σε λειτουργία πολλών παικτών. [2]

Σχεδιασμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διαθέτει σχολαστικό σχεδιασμό, τόσο για την εμφάνιση του παίκτη όσο και για το όπλο του παίκτη. Ο παίκτης είναι σε θέση να εξοπλίσει διάφορες κάννες, φίμωτρα, γεμιστήρες, κοντάκια, καθώς και να βάψει το όπλο του.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε μια άγνωστη αποβάθρα πλοίου στο Καράτσι του Πακιστάν, η Task Force Mako που αποτελείται από τους Αμερικανούς Ναυτικού SEAL με τα κωδικά ονόματα "Mother", "Voodoo" και "Preacher", ανατίθεται να σαμποτάρει μια συμφωνία όπλων στη μαύρη αγορά που περιλαμβάνει ένα κίνημα τζιχάντ της Αλ Κάιντα. Τοποθετούν επιτυχώς μια βόμβα σε ένα φορτηγό. Όταν πυροδοτούν το φορτίο, μια δευτερεύουσα έκρηξη καταστρέφει τις αποβάθρες και βυθίζει ένα φορτηγό πλοίο, αναγκάζοντας τους χειριστές να πολεμήσουν μέσα στο χάος. Αργότερα ενημερώνονται από τον χειριστή τους, Ντάστι, στέλεχος της Δύναμης Δέλτα του Στρατού των ΗΠΑ. Μέσω δορυφορικού βίντεο που τραβήχτηκε, η ομάδα ανακαλύπτει ότι οι αποβάθρες και το φορτηγό πλοίο μετέφεραν PETN .

Οι SEAL ανακαλύπτουν ότι οι προμήθειες PETN κατευθυνόταν προς τις Φιλιππίνες, και ακολουθούν γρήγορα το προβάδισμα στην Isabela City. Στο αποκορύφωμα μιας πλημμύρας που προκλήθηκε από τον τυφώνα, μέλη της Ομάδας Abu Sayyaf απήγαγαν αρκετούς ομήρους για λύτρα. Ο Mako, συνεργαζόμενος με την Μονάδας Tiger του Στρατού των Φιλιππίνων , με επικεφαλής τον στρατηγό Barrera, προσπαθεί να εντοπίσει τους αρχηγούς και να αναγνωρίσει επιτυχώς τον Marwan al-Khalifa, ο οποίος συνομιλεί με έναν άλλο άγνωστο τρομοκράτη. Ο ιεροκήρυκας ζητά άδεια από τον Μπαρέρα για έλεγχο ταυτότητας στον άγνωστο αρχηγό καθώς και εντολή εξάλειψης του Χαλίφα, αλλά αρνείται. Αντίθετα, ο Barrera διατάζει τον ειδικό του ελεύθερο σκοπευτή και αρχηγό της ομάδας του, "Tiger 12", να βγάλει τον Khalifa από την μέση για να ξεκινήσει τη διάσωση ομήρων. Μόλις ξεκινά η επιχείρηση, οι τρομοκράτες και οι όμηροι δραπετεύουν βιαστικά. Ο "Mother" και ο "Preacher" ενώνονται με τον "Tiger 12" και τις υπόλοιπες ειδικές δυνάμεις, παρακολουθώντας τους ομήρους και παλεύοντας προς το κτίριο του Καπιτωλίου. Μετά από μια αποτυχημένη παραβίαση της πόρτας, ο Μπαρέρα διατάζει τα στρατεύματα να αποσυρθούν, σκοπεύοντας να διαπραγματευτούν με τους τρομοκράτες. Ο "Tiger 12" αψηφά τις εντολές και βοηθά τους SEAL στη διάσωση των ομήρων, αλλά σκοτώνεται κατά την εξόρυξη. Ανακαλύπτονται δεσμοί με το Abu Sayyaf, το PETN και έναν άνδρα γνωστό ως "ο Κληρικός".

Το "Voodoo" και ο "Stump", μαζί με τους αντικαταστάτες "Dingo" και "Tick", ανατίθενται να βοηθήσουν την Μονάδα Grizzly στο Μογκαντίσου, περιορίζοντας την πειρατεία στην περιοχή. Μετά την επιχείρηση, ο Μάκο ανατίθεται στο USS Bainbridge, όπου λαμβάνει χώρα μια εμπλοκή με Σομαλούς πειρατές και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για μια κατάσταση ομηρίας σε ένα αμερικανικό φορτηγό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Ο "Preacher", του οποίου ο γάμος έχει αποτύχει λόγω της φύσης και της συχνότητας της δουλειάς του, αρπάζει αμέσως την ευκαιρία για να προσπαθήσει να φτιάξει τη σχέση του με τη σύζυγό του, Λένα, και την κόρη του, Μπέλα. Ταξιδεύει στη Μαδρίτη της Ισπανίας, όπου η γυναίκα του πήρε την κόρη τους να ζήσει με τους γονείς της. Η γυναίκα του δέχεται να συναντηθεί μαζί του, αλλά ενώ ο "Preacher" περιμένει να φτάσει το τρένο της, βλέπει τον Khalifa να προετοιμάζεται για μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε ένα από τα τρένα. Η έκρηξη καταστρέφει το τρένο, σκοτώνοντας αρκετούς αμάχους και βάζοντας τον "Preacher" σε κώμα. Όταν ο "Preacher" ανακτά τις αισθήσεις του πλήρως, βρίσκει τη μητέρα στο δωμάτιό του, η οποία αποκαλύπτει τις συνδέσεις της αποστολής PETN με τις πρόσφατες επιχειρήσεις τους και διάφορες βομβιστικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη. Η μητέρα προσδιορίζει επίσης το «άγνωστο» κεφάλι που παρατήρησαν στις Φιλιππίνες ως Sad al-Din. Η Λένα και η Μπέλα επιβιώνουν επειδή έχασαν το τρένο τους και επισκέπτονται το νοσοκομείο. Αν και ο "Preacher" αρχικά διστάζει να επιστρέψει στο καθήκον, η Λένα τελικά τον πείθει.

Μετά την πλήρη ανάρρωση, o "Mother" και ο "Preacher" ανατίθενται στην Ομάδα Εργασίας Blackbird της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στο Πακιστάν. Με τη βοήθεια του μυστικού πράκτορα Ajab, παρακολουθούν έναν άλλο ύποπτο, τον Faraz, για να ερευνήσει τις σχέσεις του Πακιστάν με τους τρομοκράτες και το PETN. Μετά τη σύλληψή του, ο Faraz αποκαλύπτει ότι το PETN είναι αποθηκευμένο σε μια μυστική τοποθεσία στην Υεμένη και εκθέτει έναν τραπεζίτη από τη Σαουδική Αραβία ονόματι Hassan, ο οποίος έχει ισχυρές τρομοκρατικές διασυνδέσεις και γνωρίζει τα εκρηκτικά. Ενώ περιμένει την εξόρυξη, ο Faraz σκοτώνεται από έναν εχθρικό ελεύθερο σκοπευτή και ο "Blackbird" αναγκάζεται να δραπετεύσει για να αποφύγει τις Πακιστανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών. Αφού παρακολουθεί την τοποθεσία στην Υεμένη, ο Mako πραγματοποιεί επιδρομές στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν μεγάλες ποσότητες PETN. Ωστόσο, η ομάδα διαπιστώνει ότι μόνο το ήμισυ του αποθέματος PETN αποθηκεύεται στην εγκατάσταση.

Ο Ντάστι αναθέτει στη συνέχεια τον "Blackbird" στην πόλη του Ντουμπάι, προκειμένου να απαγάγει τον Χασάν για ανάκριση. Αφού o "Mother" και ο "Preacher" τον αιχμαλωτίσουν, ο Σαντ αλ Ντιν και οι άντρες του τους κυνηγούν σε μια αμμοθύελλα που κατακλύζει την πόλη. Οι SEAL καταφέρνουν να δώσουν κρίσιμα δεδομένα στον "Dusty" πριν συλληφθούν. Οι πληροφορίες οδηγούν τον Mako στο Σεράγεβο, όπου ένας έμπορος όπλων ονόματι Stovan Bosic αποκαλύπτεται ότι είναι ο πωλητής. Ο Μάκο συνδέεται με μια ομάδα του πολωνικού GROM και οι κοινές δυνάμεις εντοπίζουν την πηγή του PETN σε ένα τοπικό παγοδρόμιο χόκεϊ και αιχμαλωτίζουν τον Μπόσιτς. Ο έμπορος όπλων αποκαλύπτει ότι δύο πλοία που περιείχαν το PETN είχαν μόλις αναχωρήσει από το Ντουμπάι και αφού παρακολουθήσει τα πλοία, ο Mako αποστέλλεται να καταλάβει ένα από τα δύο πλοία που κατευθύνονται προς το Καράτσι, καθώς το άλλο έχει ήδη κατασχεθεί από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Κροατία.

Εν τω μεταξύ, o "Mother" και ο "Preacher" ανακρίνονται από τον Sad al-Din στο πλοίο που κατευθυνόταν για το Καράτσι.Ο "Mother" εκτελείται από τον Σαντ αλ Ντιν όταν αρνείται να δώσει πληροφορίες. Καθώς ο Mako φτάνει και επιτίθεται στο πλοίο, ο "Preacher" καταφέρνει να ξεφύγει από την αιχμαλωσία και παλεύει μέχρι τη γέφυρα. Κυνηγάει τον Sad al-Din και παραλίγο να τον αποτελειώσει, αλλά συγκρατιέται και αφήνει τους SEAL να συλλάβουν τον τρομοκράτη. Με τον Sad al-Din υπό κράτηση, οι SEAL αναγνωρίζουν ποιος είναι ο Χασάν και την τοποθεσία του συγκροτήματός του στο Πακιστάν.

Ο "Preacher" και o "Dusty" ξαναενώνονται με τον Μάκο για να κάνουν επιδρομή στο συγκρότημα του Χασάν. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, o "Voodoo" και ο "Preacher" μπορούν να εντοπίσουν τον Χασάν και να τον σκοτώνουν όταν προσπαθεί να πυροδοτήσει το γεμάτο βόμβα γιλέκο του. Ο "Preacher" επιστρέφει στο σπίτι του, όπου οι SEAL και οι οικογένειές τους παρευρίσκονται στην κηδεία του 'Mother". Καθώς ο "Mother" αναπαύεται, ο "Preache"r και η Λένα αποφασίζουν να ξανασμίξουν τους και να βελτιώσουν το γάμο τους. Καθώς η οικογένεια του "Preacher" τρώει σε ένα εστιατόριο, το τηλέφωνό του χτυπάει, αλλά εκείνος διστάζει να το πάρει.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του Medal of Honor, ο Τζον Ριτσιτιέλο, Σύμβουλος της EA εκείνη την χρονική περίοδο, δήλωσε ότι «τα σχόλια των καταναλωτών ήταν ισχυρά που υποδηλώνουν ότι έχουμε τώρα ένα franchise, για άλλη μια φορά, το οποίο θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με επιτυχία και αποτελεσματικά στο μέλλον ." [3] Στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ο Γκρέγκορυ Γκούντριτς, ο εκτελεστικός παραγωγός του Danger Close Games, είπε ότι η εταιρεία θα επιδίωκε μια επανακυκλοφορία του παιχνιδιού του 2010. [4] [5] Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η εταιρεία λιανικής Game αποκάλυψε παράνομα ότι η EA σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέες καταχωρίσεις στις σειρές Medal of Honor και Need for Speed αργότερα εκείνο το έτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν από την EA κατά τη διάρκεια μιας εμπιστευτικής παρουσίασης. [6] [7] Αρκετά καταστήματα βιντεοπαιχνιδιών όπως το GameSpot και το Kotaku αποκάλυψαν επίσης μια πρόσκληση για δημόσια αποκάλυψη στις 6 Μαρτίου 2012 στο συνέδριο προγραμματιστών στο Σαν Φρανσίσκο, υποδεικνύοντας ότι μια νέα έκδοση στο Medal of Honor θα είχε την πρώτη δημόσια επίδειξη. [8]

Το Warfighter ακολουθεί τα βήματα του Battlefield 3, που κυκλοφόρησε το 2011, χρησιμοποιώντας τον διάσημο κινητήρα παιχνιδιών Frostbite 2.[9]

Δοκιμαστική έκδοση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια δοκιμαστική έκδοση για πολλούς παίκτες για το Warfighter έγινε διαθέσιμη στις 5 Οκτωβρίου αποκλειστικά για το Xbox 360. Η δοκιμαστική έκδοση παρουσίαζε έναν χάρτη και μία λειτουργία. Οι παίκτες είχαν πρόσβαση και στις 6 κατηγορίες. Έληξε στις 15 Οκτωβρίου.

Αμφισβήτηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επτά μέλη του DEVGRU που εργάστηκαν ως σύμβουλοι για το παιχνίδι τιμωρήθηκαν για την κοινοποίηση απόρρητων πληροφοριών του παιχνιδιού. [10] Έλαβαν τιμωρητική επιστολή επίπληξης και μερική κατάπτωση μισθού για δύο μήνες. [11] Τα δύο βασικά παράπονα κατά των SEAL ήταν ότι δεν ζήτησαν την άδεια του διοικητή τους για να συμμετάσχουν στο έργο και ότι έδειξαν στους σχεδιαστές του παιχνιδιού μέρος από τον ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό μάχης τους μοναδικό για τη μονάδα τους. [12] Ο στρατιωτικός αξιωματούχος που ενημερώθηκε για την υπόθεση δεν ήταν πρόθυμος να μιλήσει δημόσια για αυτήν. [13]

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 Η μουσική για το συγκεκριμένο παιχνίδι συντέθηκε από τον Ράμιν Τζάβαντι, ο οποίος συνέθεσε επίσης τη μουσική για το Medal of Honor της έκδοσης του 2010 . Το επίσημο soundtrack κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012, στις πλατφόρμες iTunes και Amazon, σχεδόν ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Το soundtrack αποτελείται από 21 κομμάτια, 2 από τα οποία συνέθεσε ο Μάικ Σινόντα, ο τραγουδιστής και ράπερ των Linkin Park. Το τραγούδι των Linkin Park " Castle of Glass " από το άλμπουμ του συγκροτήματος, Living Things, είναι το τραγούδι τέλους για το Warfighter και παραλλαγές του συγκεκριμένου τραγουδιού εμφανίζονται και στο soundtrack. Τα θέματα από το προηγούμενο παιχνίδι επανεμφανίζονται επίσης, αν και σε ελαφρώς διαφορετικές μορφές. Το επίσημο βίντεο κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου του 2012.

Μάρκετινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προώθηση στην Gamescom 2012

Στις 25 Οκτωβρίου 2011, συμπεριλήφθηκε ένα ένθετο με διαφημιστικά έργα τέχνης με αντίγραφα λιανικής του Battlefield 3, με κάτι περισσότερο από μια εικόνα και ένα λογότυπο BBFC. [14] Στις 23 Φεβρουαρίου 2012, το Warfighter αποκαλύφθηκε επίσημα, μαζί με διαφημιστικά έργα τέχνης. [1] Στις 6 Μαρτίου 2012, το τρέιλερ κυκλοφόρησε στο YouTube. [15] [16]

Προ-παραγγελία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι προ-παραγγελίες του Warfighter εκτινάχτηκαν στα ύψη μετά την έκδοση Limited Edition του παιχνιδιού χωρίς επιπλέον χρέωση. Η Limited Edition ξεκλείδωσε το US Navy SEAL Tier 1 Sniper και το McMillan Tac-300 ελεύθερου σκοπευτή. Όλοι όσοι είχαν προ-παραγγείλει το Warfighter έλαβαν πρόσβαση και στην δοκιμαστική έκδοση του Battlefield 4 απολύτως δωρεάν. Η δοκιμαστική έκδοση του Battlefield 4 δημοσιεύτηκε επίσημα το φθινόπωρο του 2013. [17] [18] [19]


Περιεχόμενο προς λήψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Danger Close Games παρουσίασε το Medal of Honor: Warfighter: Zero Dark Thirty, το πρώτο επίσημο πακέτο χαρτών. Το DLC βοήθησε στην προώθηση τόσο του παιχνιδιού όσο και της ταινίας Zero Dark Thirty . Η EA και η Sony κυκλοφόρησαν ένα τρέιλερ στις 10 Σεπτεμβρίου 2012. Το πακέτο έγινε διαθέσιμο προς πώληση στη Βόρεια Αμερική σε PlayStation 3 και Xbox 360 στις 17 Δεκεμβρίου 2012. Πρόσθετοι χάρτες για το παιχνίδι έγιναν διαθέσιμοι στις 19 Δεκεμβρίου, για να συμπέσουν με την αρχική κυκλοφορία της ταινίας. Η Electronic Arts δώρισε 1 $ σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν βετεράνους για κάθε πακέτο χαρτών Zero Dark Thirty που πωλείται. [20]

Αξιολογήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Warfighter έλαβε μικτές κριτικές. Αν και τα γραφικά και ο κινητήρας του Frostbite 2 ήταν αξιόλογα, η κριτική στράφηκε προς την κακώς εκτελεσμένη και μπερδεμένη ιστορία, την κακή τεχνητή νοημοσύνη, το γραμμικό παιχνίδι και τις δυσλειτουργίες (ακόμα και μετά την πρώτη ενημέρωση κώδικα). Ο ιστότοπος συγκεντρωτικής κριτικής Metacritic έδωσε την έκδοση 53/100 για το Xbox 360, την έκδοση 55/100 για το PlayStation 3, και την έκδοση 55/100 για υπολογιστή.

Το IGN είπε "Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα παιχνίδι Frostbite Engine να αποτυγχάνει να λειτουργεί σε βασικό επίπεδο." [21] Το Eurogamer έδωσε 5/10, Destructoid και το VideoGamer.com έδωσαν επίσης στο παιχνίδι 5/10. [22] Η Financial Post έδωσε στο παιχνίδι 5,5/10 λέγοντας ότι το παιχνίδι ήταν "δύσκολο να το προτείνω" [23] και η GameThirst απένειμε το παιχνίδι με 6/10 λέγοντας "Δεν χρειάζεται να αγοράσετε το Warfighter, νοικιάστε το." [24] Ο Joystiq σημείωσε το παιχνίδι 2/5: "Η ιδέα πίσω από το Warfighter είναι ο ήχος... αλλά η εκτέλεση αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά." [25] Το StuffTV σημείωσε το παιχνίδι με 3/5: «Η λειτουργία single-player του Warfighter ρίχνει την μπάλα τόσο άσχημα που απειλεί να επισκιάσει το έξυπνο σύστημα φίλων" . [26] Η Huffington Post αξιολόγησε το παιχνίδι με 2/5. [27] Ο Kotaku σχολίασε άσχημα το παιχνίδι: "Είναι τόσο αυθάδεια αδιάφορο, η αφήγηση του τόσο ερασιτεχνική, η δράση του τόσο ειλικρινής, που αισθάνεται σαν ένα master class στον μεσαίο σύγχρονο πόλεμο" και "Το Medal of Honor Warfighter είναι ολισθηρό, χωρίς έμπνευση, αγυάλευτο και διασκεδαστικό. " [28] Το Game Informer έδωσε στο παιχνίδι ένα 5/10 λέγοντας "αυτή η κάποτε αγαπημένη σειρά μπορεί να είναι επικίνδυνα κοντά στο να "πεθάνει" σε λίγους μήνες." Το GameSpot έδωσε στο παιχνίδι ένα 6/10 σημειώνοντας ότι το γραμμικό παιχνίδι απέτυχε να προσθέσει ένταση, υπάρχουν πάρα πολλά πυρομαχικά και εχθροί εμφανίζονται σε προβλέψιμα μέρη κάνοντας το παιχνίδι πολύ εύκολο, κακή αφήγηση, περιορισμένους χάρτες και σφάλματα όπως η εμφάνιση σε αόρατα μέρη. Ο Ben "Yahtzee" Croshaw του Zero Punctuation δήλωσε στην κριτική του ότι "Ο Warfighter έχει απογοητευτεί με όλα όσα κάνουν τους σύγχρονους σκοπευτές... απεχθή", [29] αναφέροντας την ανέμπνευστη ιστορία, τις υπερβολικές στιγμές στηρίξεως και την έλλειψη συμβολή του παίκτη στην πραγματική πλοκή, δηλώνοντας ότι "το να παίζεις από έναν άνθρωπο που έχει επίγνωση του εαυτού του ταξινομήθηκε από τους προγραμματιστές ως σφάλμα". Αυτό τον οδήγησε να επινοήσει τον όρο "Spunkgargleweewee" για να περιγράψει υπερβολικά γραμμικούς, σύγχρονους στρατιωτικούς σκοπευτές. Αργότερα τοποθέτησε το Medal of Honor: Warfighter στο νούμερο 2 στη λίστα με τα χειρότερα παιχνίδια του 2012, περιγράφοντάς το ως «απεχθή, ασυνάρτητο και βαρετό». [30]

Η Electronic Arts απάντησε στην εν πολλοίς αρνητική κριτική λέγοντας ότι η εκτόξευση "έρχεται κάτω από τις προσδοκίες μας". [31] Ο πρόεδρος της EA Labels, Frank Gibeau, δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι με τις κριτικές. Οι εσωτερικές δοκιμές και οι ψευδείς κριτικές έδειξαν ότι το παιχνίδι είναι καλύτερο από το σκορ [Metacritic] που έχουμε αυτή τη στιγμή. Πιστεύουμε ότι είναι. Ωστόσο, βλέπουμε ανθρώπους εκεί έξω που απλά δεν τους αρέσει το παιχνίδι». Ο Gibeau συνέχισε λέγοντας ότι η EA «δεν είναι ευχαριστημένη» με το πώς έγινε δεκτό το παιχνίδι από τους κριτικούς.

Πωλήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με την GamesIndustry International, το παιχνίδι πούλησε πάνω από 300.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα στα ράφια, «σημαντικά κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών». [32] Ήταν το όγδοο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις τον μήνα Οκτώβριο. [33] Στις 7 Ιανουαρίου 2013, ο αναλυτής του GameSpot Eddie Makuch ανέφερε ότι το παιχνίδι είχε στείλει 3 εκατομμύρια αντίτυπα. [34] Παρά τις κακές κριτικές, στις 27 Οκτωβρίου, το παιχνίδι ανέβηκε στην πρώτη θέση στις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. [35]

Ο Peter Moore, COO της EA αποκάλυψε στην κλήση κερδών του τρίτου τριμήνου 2013 ότι λόγω της "κακής κριτικής και εμπορικής υποδοχής" του παιχνιδιού, η σειρά Medal of Honor θα τεθεί σε αναμονή. [36] Richard Hilleman, επικεφαλής δημιουργικού αξιωματούχος στην EA περιγράφεται κακή απόδοση Warfighter ' ως “ένα πρόβλημα εκτέλεσης” που προκαλείται από την έλλειψη ηγεσίας ποιότητας. Ο Hilleman δήλωσε ότι ενώ το Medal of Honor θα μπορούσε να επιστρέψει, η εστίαση της EA θα ήταν στη σειρά Battlefield. [37]

Η συνέχεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020, η Respawn Entertainment κυκλοφόρησε το Medal of Honor: Above and Beyond που διαδραματίζεται στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όπως τα προηγούμενα παιχνίδια Medal of Honor. Σε αντίθεση με τις άλλες δόσεις της σειράς, αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε ως αποκλειστικό VR μόνο στα Microsoft Windows .

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Goldfarb, Andrew (23 Φεβρουαρίου 2012). «Medal of Honor: Warfighter Coming in October». IGN. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Φεβρουαρίου 2012. 
  2. «Medal of Honor: Warfighter Multiplayer Class Preview». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2012. 
  3. Ivan, Tom (3 Νοεμβρίου 2010). «News: EA: Medal of Honor 'a franchise now, once again'». ComputerAndVideoGames.com. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  4. Goodrich, Gregory (18 Φεβρουαρίου 2011). «In case you were wondering...». Danger Close Games. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2012. 
  5. Goodrich, Greg (23 Οκτωβρίου 2011). «The Next Medal of Honor». Medalofhonor.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2011. 
  6. Ivan, Tom (12 Ιανουαρίου 2012). «News: New Medal of Honor in 2012, retailer GAME tweets». ComputerAndVideoGames.com. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  7. Purchese, Robert (12 Ιανουαρίου 2012). «GAME outs new Medal of Honor, Need for Speed 13 • News •». Eurogamer.net. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  8. Makuch, Eddie (7 Φεβρουαρίου 2012). «Medal of Honor: Warfighter Coming in October». GameSpot. 
  9. Ivan, Tom (15 Μαρτίου 2012). «News: MoH: Warfighter 'helping make Frostbite 2 a better engine'». ComputerAndVideoGames.com. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  10. Martin, David (November 8, 2012). «7 Navy SEALs disciplined for role with video game». CBS News. http://www.cbsnews.com/8301-18563_162-57547417/7-navy-seals-disciplined-for-role-with-video-game/. Ανακτήθηκε στις November 11, 2012. 
  11. Dozier, Kimberly. «Pentagon cracks down on SEALs troops who spill secrets about their missions for profit». Associated Press. AP. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις November 9, 2012. https://web.archive.org/web/20121109221938/http://www.washingtonpost.com/politics/defense-official-7-navy-seals-punished-for-allegedly-revealing-classified-info-to-video-maker/2012/11/08/7f3b402e-2a0a-11e2-aaa5-ac786110c486_story.html. Ανακτήθηκε στις November 9, 2012. 
  12. Kain, Erik (November 9, 2012). «Navy Seals Face Disciplinary Action After Consulting On 'Medal Of Honor: Warfighter'». Forbes (Forbes.com, LLC.). https://www.forbes.com/sites/erikkain/2012/11/09/navy-seals-face-disciplinary-action-after-consulting-on-medal-of-honor-warfighter/. Ανακτήθηκε στις November 9, 2012. 
  13. Gosling, Kristen (9 Νοεμβρίου 2012). «Navy SEALS accused of disclosing classified information». KSDK.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012. 
  14. Jackson, Mike (23 Οκτωβρίου 2011). «News: New Medal of Honor hinted by Battlefield 3 insert». ComputerAndVideoGames.com. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  15. «EA Medal of Honor Warfighter Official Announce Trailer English (HD)». YouTube. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  16. Ivan, Tom (12 Απριλίου 2012). «News: Medal of Honor Warfighter - first gameplay trailer». ComputerAndVideoGames.com. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  17. «Battlefield 4 Beta». www.battlefield.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Αυγούστου 2012. Ανακτήθηκε στις 12 Αυγούστου 2012. 
  18. «Medal of Honor: Warfighter deploying October 23». GameSpot.com. 6 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  19. «Pre-Order the Limited Edition | Medal of Honor Warfighter Available October 23». Medalofhonor.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουνίου 2012. 
  20. 'Zero Dark Thirty' to be promoted in 'Medal of Honor' video game; Los Angeles Times; September 10, 2012
  21. «MEDAL OF HONOR WARFIGHTER REVIEW». IGN. IGN. 27 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2018. 
  22. Ng, lan. «Warfighter reviews not looking so good.». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις September 9, 2015. https://web.archive.org/web/20150909140351/http://www.product-reviews.net/2012/10/25/medal-of-honor-warfighter-reviews-cry-bf-filler-only/. Ανακτήθηκε στις October 25, 2012. 
  23. Sapieha, Chad (October 25, 2012). «Medal of Honor: Warfighter hard to recommend». financialpost.com. http://business.financialpost.com/2012/10/25/medal-of-honor-warfighter-hard-to-recommend/. Ανακτήθηκε στις November 12, 2012. «Middling multiplayer combined with a short and disappointing campaign makes Medal of Honor: Warfighter hard to recommend.» 
  24. Hussain, Tamoor (October 24, 2012). «Medal of Honor Warfighter review round-up». computerandvideogames.com. http://www.computerandvideogames.com/374662/medal-of-honor-warfighter-review-round-up/#. Ανακτήθηκε στις November 12, 2012. 
  25. Hinkle, Hinkle (October 26, 2012). «Medal of Honor Warfighter review: The single shot». http://www.joystiq.com/2012/10/26/medal-of-honor-warfighter-review/. Ανακτήθηκε στις November 12, 2012. 
  26. «Medal of Honor: Warfighter Review». stuff.tv. October 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-10-28. https://web.archive.org/web/20121028181351/http://www.stuff.tv/review/medal-of-honor-warfighter-review-0. Ανακτήθηκε στις November 12, 2012. 
  27. Rundle, Michael (October 26, 2012). «Medal Of Honor: Warfighter Reviews Round-Up». Huffington Post UK. http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/10/26/medal-of-honour-review-warfighter_n_2023202.html?n. Ανακτήθηκε στις November 12, 2012. 
  28. Hamilton, Kirk (October 29, 2012). «Medal of Honor Warfighter: The Kotaku Review». http://kotaku.com/5954926/medal-of-honor-warfighter-the-kotaku-review. Ανακτήθηκε στις November 12, 2012. 
  29. «Zero Punctuation "Medal of Honor Warfighter & Doom 3 BFG edition"». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. 
  30. «Zero Punctuation "Top 5 of 2012"». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Σεπτεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. 
  31. Goldfarb, Andrew (30 Οκτωβρίου 2012). «Medal of Honor Warfighter Reception 'Disappoints' EA - IGN». Ca.ign.com. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012. 
  32. Handrahan, Matthew (9 Νοεμβρίου 2012). «MOH: Warfighter sells 300k in US debut week». Gamesindustry.biz. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012. 
  33. Mudgal, Kartik (9 Νοεμβρίου 2012). «NPD October 2012 sales out: Xbox 360 tops, Industry down by 25%». GamingBolt. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012. 
  34. Analyst: Medal of Honor: Warfighter shipped 3 million copies by Eddie Makuch on January 7, 2013
  35. Sliwinski, Alexander (29 Οκτωβρίου 2012). «Medal of Honor: Warfighter unseats FIFA on UK charts». Joystiq. Ανακτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012. 
  36. Andrew Goldfarb (30 Ιανουαρίου 2013). «EA Pulls Medal of Honor 'Out of Rotation'». IGN. Ανακτήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2013. 
  37. Nathan Grayson (February 12, 2013). «EA: Medal Of Honor's Not Dead, Just Sleeping». Rock, Paper, Shotgun. http://www.rockpapershotgun.com/2013/02/12/ea-medal-of-honors-not-dead-just-sleeping/. Ανακτήθηκε στις November 14, 2013.