Μουσική του Final Fantasy VIII

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Liberi Fatali)

Η σύνθεση της μουσικής του βιντεοπαιχνιδιού Final Fantasy VIII έγινε από το μουσικό συνθέτη, Νομπούο Ουεμάτσου. Το Final Fantasy VIII Original Soundtrack, η συλλογή όλων των μουσικών θεμάτων του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε σε τέσσερα CD από την DigiCube στην Ιαπωνία. Μία ειδική ορχηστρική σύνθεση επιλεγμένων κομματιών από το παιχνίδι, σε σύνθεση Σίροου Χαμαγκούτσι, κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο Fithos Lusec Wecos Vinosec Final Fantasy VIII. Μία διαλογή συνθέσεων με πιάνο, που εκτελέστηκαν από τον Σίνκο Ογκάτα, κυκλοφόρησε ως Piano Collections Final Fantasy VIII.

Το soundtrack του παιχνιδιού είναι πιο γνωστό για τα κομμάτια "Liberi Fatali", ένα κομμάτι λατινικής χορωδίας που ακούγεται στην εισαγωγή του παιχνιδιού, και το "Eyes on me", ένα ποπ τραγούδι, που υπηρετεί ως βασικό θέμα του παιχνιδιού, που εκτελείται από την Κινέζα τραγουδίστρια Φάιε Γουονγκ. Οι κριτικοί έμειναν γενικότερα ευχαριστημένοι από τη μουσική του παιχνιδιού, αν και υπογραμμίστηκαν θέματα κατώτερης ποιότητας σε σύγκριση με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς, ή συγκεκριμένα κατώτερα κομμάτια.

Liberi Fatali[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο λατινικός τίτλος Liberi Fatali (ελληνικά: "Μοιραία Παιδιά") είναι ορχηστικό κομμάτι που ακούγεται στην εισαγωγική σκηνή του παιχνιδιού Final Fantasy VIII. Οι στίχοι γράφτηκαν από τους Καζουσίγκε Νοτζίμα και Τάρο Γιαμασίτα. Επίσης, είναι πλήρως ενορχηστρωμένο. Ο στίχος “Fithos Lusec Wecos Vinosec” δεν είναι πραγματικά λατινικά, αλλά αποτελεί έναν αναγραμματισμό από δυο φράσεις Διαδοχή των μαγισσών και αγάπη.

Η φράση μοιραία παιδιά πιθανόν αναφέρεται στους κύριους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Οι γραπτές λέξεις στην εισαγωγή πριν αρχίσει το Liberi Fatali παρουσιάζουν μια σημαντική συζήτηση μεταξύ των κεντρικών χαρακτήρων Squall Leonhart και Rinoa Heartily.

Εξωτερικό σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]