Lego Batman 2: DC Super Heroes

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Lego Batman 2: DC Super Heroes είναι ένα βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας δράσης-περιπέτειας με θέμα τα Lego του 2012 που αναπτύχθηκε από την Traveller's Tales και εκδόθηκε από την Warner Bros. Το παιχνίδι είναι μια αυτόνομη συνέχεια του Lego Batman: The Videogame και το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Lego Batman . Η κύρια ιστορία του παιχνιδιού ακολουθεί τον Μπάτμαν, τον Ρόμπιν και αργότερα τον Σούπερμαν καθώς προσπαθούν να ματαιώσουν τα σχέδια του Τζόκερ και του Λεξ Λούθορ που θέλει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Justice League στην πορεία. Ως εκ τούτου, το καστ του παιχνιδιού είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του και περιλαμβάνει χαρακτήρες εκτός της σειράς Batman.

Το παιχνίδι παρουσιάζεται σε προοπτική τρίτου προσώπου, με τις αποστολές στο παιχνίδι να δείνουν έμφαση στην εξερεύνηση. Ο παίκτης μπορεί να ολοκληρώσει διάφορες δευτερεύουσες αποστολές μέσα στη φανταστική Gotham City για να ξεκλειδώσει χαρακτήρες και να τους χρησιμοποιήσει σε αποστολές μόλις ολοκληρωθούν. Επιπλέον, το παιχνίδι είναι το πρώτο στη σειρά Lego της Traveller's Tales' που περιλαμβάνει διαλόγους και ανοιχτό κόσμο.

Το Lego Batman 2 κυκλοφόρησε παγκοσμίως για τα Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Wii, Nintendo DS, Microsoft Windows, iOS και Android τον Ιούνιο του 2012. Μια έκδοση OS X του παιχνιδιού, που δημοσιεύτηκε από την Feral Interactive, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012, ακολουθούμενη από μια έκδοση Wii U που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013 και μια ταινία κυκλοφόρησε σε Blu-ray και DVD τον ίδιο μήνα ως μια συλλογή περικοπών από το παιχνίδι. Ένα αυτόνομο sequel, Lego Batman 3: Beyond Gotham κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014, ακολουθούμενο από ένα spin-off, Lego DC Super-Villains, τον Οκτώβριο του 2018.

Παιχνίδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Lego Batman 2: DC Super Heroes είναι ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου, σε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού της σειράς Batman: Arkham . Το gameplay είναι παρόμοιο με τον προκάτοχό του, Lego Batman: The Videogame και παρουσιάζεται σε προοπτική τρίτου προσώπου, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση στον χαρακτήρα που μπορεί να παίξει μέσω των ορατών στοιχείων του τρισδιάστατου χώρου στον οποίο βρίσκεται, αν και ορισμένες αποστολές αναγκάζουν την κάμερα να βρίσκεται σε 2,5D προοπτική. Το παιχνίδι διαδραματίζεται κυρίως εντός της Gotham City, αν και η Metropolis είναι μέρος μιας αποστολής. Ο παίκτης μπορεί ελεύθερα να εξερευνήσει την Gotham City και να ξεκλειδώσει διάφορους χαρακτήρες μέσα σε αυτήν, ενώ ορισμένα στοιχεία της Gotham City χωρίζονται σε "τούβλακια", τα οποία ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει για να φτιάξει νέα κοστούμια ή να κατασκευάσει αντικείμενα που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση γρίφων.

Όπως και ο προκάτοχός του, ο παίκτης μπορεί να νικήσει τους εχθρούς χρησιμοποιώντας τις ικανότητες που παρέχει κάθε χαρακτήρας, όπως το super freeze του Superman ή το handbuzzer του Joker, καθώς και παραδοσιακές κινήσεις μάχης, όπως τυπικές γροθιές και κλωτσιές. Οι περισσότεροι εχθροί στο παιχνίδι δεν φέρουν όπλα, αν και τα επίπεδα αφεντικού μπορεί να έχουν ορισμένα όπλα ή ικανότητες που ο παίκτης πρέπει να αντιμετωπίσει. Το Combat ανταμείβει τον παίκτη με Lego κομμάτια, τα οποία ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αγοράσει νέους χαρακτήρες για χρήση στην ενότητα δωρεάν περιαγωγής του παιχνιδιού, και έτσι συνεισφέρει στο ποσοστό του "True Hero" για την αποστολή.

Μερικά κοστούμια από το Lego Batman: Το Videogame επιστρέφουν στο Lego Batman 2, όπως το μαγνητικό κοστούμι για τον Robin και το ηχητικό κοστούμι για τον Batman. Άλλα κοστούμια που επιστρέφουν περιλαμβάνουν τη στολή κατεδάφισης και το σόναρ για τον Μπάτμαν. Υπάρχουν ορισμένες προσαρμογές μεταξύ των δύο παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός όπλου θραύσης γυαλιού στη στολή ολίσθησης (που τώρα ονομάζεται στολή νυχτερίδας) και της προσθήκης ενός όπλου που μπορεί να αποθηκεύσει νερό στη στολή βιολογικών προϊόντων (τώρα ονομάζεται hazard suit). Οι νέες στολές που διατίθενται στο Lego Batman 2 περιλαμβάνουν τη στολή ακροβάτη που επιτρέπει στον Robin να διασχίζει περιοχές που απαιτούν ακροβατικά και τη στολή αισθητήρα για να γίνεσται αόρατοι και να βλέπετε ακτίνες Χ, ένα ηλεκτρικό κοστούμι για να καταστρέφετε ασημένια αντικείμενα και να χρησιμοποιείτε σούπερ δύναμη και ηλεκτρική στολή για να μεταφέρετε ενέργεια μεταξύ των διακοπτών και να μετακινηθείτε σε περιοχές με ηλεκτρισμό για τον Batman. Αυτές οι στολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη μάχη. Για παράδειγμα, η ικανότητα του power suit να δημιουργεί πυραύλους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση πυραύλων στους εχθρούς.

Το παιχνίδι διαρκεί περίπου 15 ώρες για να ολοκληρωθεί, με τις κύριες αποστολές να διαρκούν 9 ώρες και τις διάφορες επιπλέον 6 ώρες. Αυτά τα πρόσθετα έχουν πολλαπλές μορφές. Μια τέτοια μορφή είναι το Citizen in Peril, όπου ένας πολίτης έχει βάλει τον εαυτό του σε μια κατάσταση στις διάφορες αποστολές όπου πρέπει να σωθεί από τον ήρωα. Ένα άλλο είναι τα χρυσά τούβλα κάθε αποστολής, τα οποία μπορούν να ληφθούν με την καταστροφή ορισμένων αντικειμένων, και ένα παρόμοιο σύστημα υπάρχει με τα "minikits" κάθε αποστολής όπου πρέπει να ολοκληρωθούν οι προκλήσεις για να τα βρεθούν. Η συμπλήρωση αυτών των διαφόρων πρόσθετων συμβάλλει στο συνολικό ποσοστό ολοκλήρωσης του παιχνιδιού.

Μόλις ολοκληρωθεί μια αποστολή, μπορεί να αναπαραχθεί ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τους διάφορους χαρακτήρες που έχει ξεκλειδώσει ο παίκτης για να ολοκληρώσει τα προαναφερθέντα πρόσθετα ή να συγκεντρώσει περισσότερα Lego κομμάτια για να αγοράσει διάφορους χαρακτήρες.

Υπάρχει επίσης μια τοπική λειτουργία πολλαπλών παικτών με χρήση διαχωρισμένης οθόνης . Η απόφαση για χρήση διαχωρισμένης οθόνης οφείλεται στο ανοιχτό περιβάλλον του παιχνιδιού. Η έκδοση Wii U επιτρέπει τη χρήση της οθόνης του GamePad αντί για διαχωρισμένη οθόνη, επιτρέποντας στους δύο παίκτες να έχουν ανεξάρτητες οθόνες.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το Lego Batman 2 διαθέτει 75 χαρακτήρες που μπορούν να παίχτούν εκτός Gotham City, όπως ο Superman και η Wonder Woman . Οι εκδόσεις Xbox 360 και PlayStation 3 του Lego Batman 2 διαθέτουν αποκλειστικό περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης με δύο πακέτα χαρακτήρων, το Heroes Pack και το Villains Pack. Οι Nightwing, Katana, Shazam, Zatanna και Damian Wayne μπορούν να παιχτούν στο Heroes Pack, ενώ οι Bizarro, Captain Cold, Black Adam, Black Manta και Gorilla Grodd μπορούν να παιχτούν στο Villains Pack. Αυτά τα πακέτα συμπεριλήφθηκαν με προπαραγγελίες από ορισμένους λιανοπωλητές, όπως το Best Buy και το Amazon για το Heroes Pack και το GameStop για το πακέτο Villains.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Lego Batman 2 διαθέτει μεγαλύτερο καστ χαρακτήρων από τον προκάτοχό του και είναι το πρώτο παιχνίδι Lego που αναπτύχθηκε από την TT Games που διαθέτει πλήρη φωνητική δράση με ολόκληρες λέξεις, σε αντίθεση με τη μίμη και τα γρυλίσματα, τις μουρμούρες και τις ασυναρτησίες των προηγούμενων παιχνιδιών. [1] Οι χαρακτήρες που επιστρέφουν από το Lego Batman: Το Videogame περιλαμβάνουν τον Batman ( Troy Baker ), τον Robin ( Charlie Schlatter ) και τον Joker ( Christopher Corey Smith ). Το δευτερεύον καστ που επιστρέφει περιλαμβάνει τους Alfred Pennyworth ( Steve Blum, ο οποίος κάνει τη φωνή του Bane, Ra's al Ghul και The Penguin ), James Gordon ( Townsend Coleman, ο οποίος κανεί επίσης την φωνή των Mr. Freeze and the Mad Hatter ), τον Clayface ( Fred Tatasciore, ο οποίος επίσης κάνει τη φωνή του Killer Croc ), the Riddler ( Rob Paulsen ), Harley Quinn ( Laura Bailey ), Scarecrow ( Nolan North ), Poison Ivy ( επίσης με τη φωνή της Bailey ) και Catwoman ( Katherine Von Till ). Ο Baker επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως Two-Face από το Batman: Arkham City .

Οι νέοι χαρακτήρες της σειράς περιλαμβάνουν τον Lex Luthor ( Clancy Brown, ο οποίος επαναλαμβάνει τον ρόλο από το DC Animated Universe ), ο Superman ( Travis Willingham ), ο Martian Manhunter ( Cam Clarke ), The Flash (επίσης με την φωνή του Schlatter), Wonder Woman (επίσης την φωνή της Bailey), Green Lantern (επίσης με τη φωνή του Clarke), Cyborg ( Brian Bloom ), Aquaman (επίσης με τη φωνή του Bloom), Killer Moth (Joseph Balderrama), Lois Lane ( Bridget Hoffman ), Supergirl (επίσης με τη φωνή της Hoffman), Vicki Vale (Anna Vocino) και Captain Cold (επίσης με την φωνή του Blum, ο οποίος επαναλαμβάνει τον ρόλο του Captain Cold από το Batman: The Brave and the Bold ). Ο Brainiac (επίσης με τη φωνή του Μπέικερ) κάνει μια καμέο εμφάνιση στο παιχνίδι. Ο Clarke υπηρέτησε επίσης ως διευθυντής φωνής του παιχνιδιού.

πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε μια επίδειξη βραβείων που πραγματοποιήθηκε στην Gotham City, ο Λεξ Λούθορ χάνει το βραβείο «Άνθρωπος της Χρονιάς» της πόλης από τον Μπρους Γουέιν. Μια ομάδα κακοποιών με επικεφαλής τον Τζόκερ διακόπτει την τελετή, οι οποίοι ληστεύουν το κοινό ενώ ο Τζόκερ κλέβει το βραβείο. Ενώ ο Τζόκερ παρουσιάζει μια ταινία για τον εαυτό του, ο Γουέιν φορά τη στολή του και, μαζί με τον Ρόμπιν, νικά τη Χάρλεϊ Κουίν, τον Ρίντλερ, τον διπρώσοπο και τον Πιγκουίνο. Αφού ο Τζόκερ δραπετεύει μέσω μηχανοκίνητου σκάφους, ο Μπάτμαν βρίσκει τον Τζόκερ στο Amusement Mile και τον συλλαμβάνει.

Οι κακοί φυλακίζονται στο Arkham Asylum, ενώ ο Superman φτάνει για να συγχαρεί τον Batman και τον Robin, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του πρώτου. Πιστεύοντας ότι το αέριο του Τζόκερ θα μπορούσε να τον βοηθήσει να εκλεγεί πρόεδρος, ο Λούθορ βγάζει τον Τζόκερ από το Άρκχαμ χρησιμοποιώντας ένα όπλο που λειτουργεί με κρυπτονίτη γνωστό ως «Αποδομητής» το οποίο αποδομεί άθραυστα μαύρα αντικείμενα. Στη συνέχεια, ο Τζόκερ χρησιμοποιεί τον αποδομητή για να απελευθερώσει περισσότερους κρατούμενους προτού αυτός και ο Luthor κάνουν τη διαφυγή τους. Ο Batman και ο Robin ανταποκρίνονται στο κάλεσμα κινδύνου του Επιτρόπου Gordon και μαζεύουν τον Penguin, Two-Face, Harley, the Riddler, Catwoman, Bane και Poison Ivy αφού τους κυνηγούν μέσα από έναν λαβύρινθο στην αυλή του ασύλου, καθώς και τον Scarecrow μέσα στο άσυλο. Τότε ο Batman συνειδητοποιεί ότι ο Τζόκερ έχει δραπετεύσει και βρίσκει μερικά τούβλα επηρεασμένα από τον αποδομητή, τα οποία εκπέμπουν μια ενεργειακή υπογραφή.

Ενώ απαντούν σε μια διάρρηξη στο Ace Chemicals, ο Batman και ο Robin συνειδητοποιούν ότι ήταν έργο του Joker και αναζητούν στοιχεία για το τι σχεδιάζει, αλλά το εργοστάσιο καταστρέφεται από μια σειρά εκρηκτικών χημικών αντιδράσεων που προκαλούνται από τον Joker πριν φύγει. . Το ζευγάρι σώζεται από τον Σούπερμαν, ο οποίος σβήνει τη φωτιά, αλλά ο Μπάτμαν αρνείται τη βοήθειά του στην προσπάθεια του να συλλάβει τον Τζόκερ. Στη συνέχεια, ο Batman μαθαίνει ότι τα χημικά που έκλεψε ο Joker θα μπορούσαν να είχαν αναμειχθεί σε συνθετικό κρυπτονίτη και χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο υπολογιστή του Batmobile για να παρακολουθήσει την υπογραφή στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων της Luthor. Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν επιβιβάζονται στο όχημα και καταδιώκουν τον Λούθορ και τον Τζόκερ. Ανακτούν ένα κομμάτι συνθετικού κρυπτονίτη, αλλά ο Τζόκερ χρησιμοποιεί τον αποδομητή για να καταστρέψει το Batmobile. Στη συνέχεια, το ζευγάρι επιστρέφει στο Batcave, χωρίς να γνωρίζει ότι ο συνθετικός κρυπτονίτης έχει μια συσκευή εντοπισμού μέσα, την οποία χρησιμοποιούν ο Λούθορ και ο Τζόκερ για να τους βρουν. Στη συνέχεια, οι κακοποιοί καταστρέφουν το Batcave και δραπετεύουν με την προμήθεια του Batman πραγματικού κρυπτονίτη. Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν σώζονται ξανά από τον Σούπερμαν, τον οποίο ο πρώτος αφήνει απρόθυμα να βοηθήσει.

Ενώ ο Robin προσπαθεί να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τον εξοπλισμό του Batman, ο Batman και ο Superman ταξιδεύουν στη Metropolis, όπου διεισδύουν στη LexCorp και πέφτουν πάνω σε ένα γιγάντιο ρομπότ τύπου Joker που πιλοτάρεται από τον Luthor και τον Joker. Οι κακοποιοί χρησιμοποιούν το όπλο κρυπτονίτη του ρομπότ για να υποτάξουν τον Σούπερμαν και να συντρίψουν τον Μπάτμαν με ένα μεγάλο κλουβί, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι ήρωες είχαν αλλάξει κοστούμια στο παρελθόν. Έχοντας επιζήσει, ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν τους ακολουθούν και τους πολεμούν στον αέρα, καταστρέφοντας τον ιπτάμενο εξοπλισμό του ρομπότ και εκθέτοντας την πηγή ενέργειας από κρυπτονίτη, η οποία αποδυναμώνει τον Σούπερμαν, αναγκάζοντας αυτόν και τον Μπάτμαν να προσγειωθούν στο Γκόθαμ. Το ζευγάρι κατευθύνεται προς το δημαρχείο, όπου ο Λούθορ μαθαίνει ότι οι στοργικές ιδιότητες του αερίου του Τζόκερ ήταν αποτελεσματικές μόνο στον Τζόκερ, όχι στον Λούθορ. Μετά από μια μάχη μεταξύ του ντουέτου και του ρομπότ, ο Σούπερμαν καταστρέφει την πηγή ενέργειας του ρομπότ, προκαλώντας διαρροή υγρού κρυπτονίτη και αφήνεται εντελώς εξασθενημένος. Καθώς ο Batman διαλύεται από τον αποδομητή, ο Robin φτάνει με ένα πολύχρωμο Batmobile, αντιμετωπίζοντας τα αποτελέσματα του αποδομητή, και αυτός και ο Batman ξεγελούν τον Luthor και τον Joker για να τους κυνηγήσουν γύρω από το Gotham. Ο κρυπτονίτης δημιουργεί ένα γιγάντιο πρόσωπο Τζόκερ, το οποίο φαίνεται από τη Σκοπιά από τον Martian Manhunter, ο οποίος έρχεται σε επαφή με το υπόλοιπο Justice League : Wonder Woman, Cyborg, Green Lantern και το Flash. Μόλις φτάνουν για να βοηθήσουν, ο Λούθορ παραδέχεται την ήττα, αλλά προσπαθεί να καταστρέψει τον Πύργο του Γουέιν ως αντίποινα εναντίον του Μπρους Γουέιν.

Ο Σούπερμαν ανακτά τη δύναμή του και αυτός και η Wonder Woman προσπαθούν να σώσουν τον Πύργο του Γουέιν, ενώ οι άλλοι μάχονται με το ρομπότ Τζόκερ από πάνω, με αποτέλεσμα να πέφτει κατακόρυφα στον δρόμο από κάτω. Με το ρομπότ κατεστραμμένο, ο Τζόκερ και ο Λούθορ (τώρα φορώντας πανοπλία δύναμης ) βγαίνουν για να πολεμήσουν τους ήρωες, αλλά τελικά ηττούνται, ενώ ο Green Lantern ξαναχτίζει τα στηρίγματα του Wayne Tower, σταθεροποιώντας τα. Καθώς οι δύο κακοποιοί συλλαμβάνονται, ο Γκόρντον ευχαριστεί τον Μπάτμαν που έσωσε τη μέρα, κάτι που παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς τη βοήθεια των φίλων του και ότι είναι χαρούμενος που έχει φίλους στους οποίους μπορεί πάντα να βασιστεί. Καθώς η Λίγκα ετοιμάζεται να ξαναχτίσει το Batcave, ο Green Lantern εκτοξεύει έναν φάρο από το δαχτυλίδι δύναμης του στο διάστημα για να πανηγυρίσει. Εν αγνοία του Green Lantern, ο φάρος φαίνεται από τον Brainiac, ο οποίος λέει "το έχω εντοπίσει". υπονοώντας έναν μελλοντικό τίτλο . [2]

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιδέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιδέα ενός σίκουελ του Lego Batman: The Videogame ξεκίνησε λίγο μετά την κυκλοφορία του. Η επιτυχία του πρώτου παιχνιδιού οδήγησε την TT Games να αναπτύξει σοβαρά ένα sequel. Στις αρχές της διαδικασίας ανάπτυξης, εξετάστηκε ένα ανοιχτό σύστημα σχεδίασης και αργότερα βασίστηκε.

Σχέδιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η απόφαση να συμπεριληφθεί η φωνητική δράση στο παιχνίδι ελήφθη από τον συν-σκηνοθέτη Τζόναθαν Σμιθ, κάτι που οδήγησε σε μεγάλες συζητήσεις σχετικά με τη φωνητική υποκριτική έναντι των μίμων και των γρύλων από προηγούμενα παιχνίδια Lego. Αφού ξεκίνησε η ανάπτυξη των cutscenes, προστέθηκαν αναπόφευκτα φωνές.

Δημιουργήθηκε μια ιδέα για την εισαγωγή της κυκλοφορίας και των πεζών στην πόλη Gotham. Όταν ξεκίνησε η ανάπτυξη στο Gotham City, η ομάδα ανάπτυξης αντιμετώπισε γρήγορα προβλήματα με την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος. Μετά από εξέταση από τον Jon Burton, η ιδέα καταργήθηκε υπέρ μιας χαοτικής πόλης με καμένα οχήματα και πεζούς που τράπηκαν σε φυγή.

Μουσική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια πρωτότυπη παρτιτούρα έγραψε ο συνθέτης του παιχνιδιού, Rob Westwood. Επιπλέον, η μουσική υπόκρουση του παιχνιδιού αποτελείται επίσης από τη μουσική του Danny Elfman από το Batman (1989) και τη μουσική του John Williams από τον Superman (1978)

Μάρκετινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πριν από το επίσημο τρέιλερ του παιχνιδιού, ένα promo για το παιχνίδι διέρρευσε στο διαδίκτυο από το Lego fans, Bricktuts. Στις 15 Μαρτίου 2012, κυκλοφόρησε στο κοινό το πρώτο αποκαλυπτικό τρέιλερ του παιχνιδιού με gameplay. Το τρέιλερ της αποκάλυψης προσέλκυσε σχεδόν ένα εκατομμύριο προβολές και άλλο ένα τρέιλερ κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της E3 2012, δύο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών παιχνιδιών του 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, παρουσιάστηκε μια πρακτική επίδειξη διάρκειας 45 λεπτών του παιχνιδιού.

Ένα ντέμο κυκλοφόρησε στο Xbox Live στις 19 Ιουνίου 2012, ακολουθούμενη από ένα ντέμο των Microsoft Windows μια μέρα αργότερα και ένα ντέμο του PlayStation Network μια εβδομάδα μετά το ντέμο του Xbox Live.

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Lego Batman 2: DC Super Heroes κυκλοφόρησε στη Βόρεια Αμερική στις 19 Ιουνίου 2012, για τα Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Wii, Nintendo DS, Microsoft Windows, iOS και Android, ακολουθούμενο από μια κυκλοφορία στην Ευρώπη στις 22 Ιουνίου 2012 και μια κυκλοφορία στην Αυστραλία στις 27 Ιουνίου 2012. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε ψηφιακά σε υπολογιστή μέσω Steam και GOG και αργότερα επεκτάθηκε στο Origin στις 2 Ιουλίου 2012 και στο Epic Games Store στις 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Μια έκδοση OS X του παιχνιδιού που αναπτύχθηκε από την Feral Interactive κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012. Η TT Games ανέπτυξε αργότερα μια έκδοση για το Wii U που κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου 2013.

Περιεχόμενο προς λήψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αποκλειστικά στις εκδόσεις του παιχνιδιού Xbox 360 και PlayStation 3, κυκλοφόρησαν δύο πρόσθετα πακέτα: το Heroes Pack και το Villains Pack. Το Heroes Pack περιελάμβανε 5 νέους χαρακτήρες: Nightwing, Katana, Shazam, Zatanna και Damian Wayne . Το πακέτο Villains περιλάμβανε επίσης 5 νέους χαρακτήρες: Bizarro, Captain Cold, Black Adam, Black Manta και Gorilla Grodd . Αυτά τα πακέτα κυκλοφόρησαν αρχικά ως μπόνους προπαραγγελίας για ορισμένους λιανοπωλητές.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Lego Batman 2: DC Super Heroes έλαβε κυρίως θετικές κριτικές. Σύμφωνα με τον ιστότοπο συγκέντρωσης κριτικών Metacritic, η έκδοση 3DS του παιχνιδιού έλαβε μέση βαθμολογία κριτικής 72/100, οι εκδόσεις για PC και PlayStation 3 έλαβαν και οι δύο βαθμολογία 81/100, το PlayStation Η έκδοση Vita είχε 62/100, η έκδοση Wii U είχε 77/100, και η έκδοση Xbox 360 είχε 79/100.

Ο Dan Whitehead του Eurogamer έδωσε στο παιχνίδι 9/10 και δήλωσε ότι θα ήταν "απόλυτη χαρά για τους ενήλικες" και "αποκάλυψη" για τα παιδιά. Ο Whitehead χαρακτήρισε επίσης το παιχνίδι ως "εξαιρετικά σίγουρο" και "ευχάριστο στην εξερεύνηση". Ο Greg Miller του IGN είχε παρόμοιους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι το παιχνίδι έκανε την εξερεύνηση καλύτερα από οποιοδήποτε παιχνίδι είχε γίνει πριν.

Ο Andrew Reiner του Game Informer τόνισε τον διάλογο μεταξύ Batman και Robin και την αφήγηση που παρουσίασε το παιχνίδι, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, και εκτίμησε το βάθος της Gotham City. Ο Mike Mason της Push Square, γράφοντας για την έκδοση του παιχνιδιού για PlayStation 3, ανέφερε επίσης ένα παρόμοιο σημείο με το προηγούμενο, αν και αντιμετώπισε τεχνικά ζητήματα όπως ο αρχικός χρόνος φόρτωσης του παιχνιδιού που διαρκούσε περισσότερο από το αναμενόμενο και μια καθυστέρηση στην αλλαγή χαρακτήρων .

Ο Tom McShea του GameSpot έδωσε στο παιχνίδι μια λιγότερο θετική κριτική, επικρίνοντάς το για τη μη προκλητική τεχνητή νοημοσύνη, τα ανυπόφορα χειριστήρια οχημάτων και την κουραστική μάχη, αν και το επαίνεσε για την ιδέα του ανοιχτού κόσμου και την οπτική του σχεδίαση. Γράφοντας για την έκδοση Wii U του παιχνιδιού, το Gaz Plant της Nintendo Life επέκρινε την έλλειψη βελτιώσεων που έγιναν και την ασυνάρτητη χρήση του GamePad, αλλά όπως και ο McShea επαίνεσε επίσης την ιδέα του ανοιχτού κόσμου.

Οι εκδόσεις Nintendo 3DS και PlayStation Vita του παιχνιδιού έλαβαν μικτές κριτικές, με τη Nintendo Power να επικρίνει την έλλειψη καινοτομίας της έκδοσης 3DS όπως το Plant και το PlayStation: Το Επίσημο Περιοδικό επέκρινε τη τυποποιημένη προσέγγιση της έκδοσης Vita στη σειρά Lego.

Πωλήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με το NPD Group, το Lego Batman 2 ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις για τον Ιούνιο του 2012, πουλώντας 450.000 μονάδες εκείνο τον μήνα. Μέχρι τις 4 Μαρτίου 2013, αναφέρθηκε ότι το Lego Batman 2 είχε πουλήσει 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κληρονομιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Lego Batman 3: Beyond Gotham ανακοινώθηκε στις 24 Μαΐου 2014 και κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2014 για Android, iOS, Microsoft Windows, Nintendo 3DS, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox, Wii U , και Xbox One . Μετά τα γεγονότα του Lego Batman 2: DC Super Heroes, η ιστορία ακολουθεί το Justice League καθώς προσπαθούν να σταματήσουν τον Brainiac από το να συρρικνώσει τον πλανήτη.

Το Lego DC Super-Villains ανακοινώθηκε στις 30 Μαΐου 2018 και κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου 2018, για Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One και OS X, και προορίζεται να αποτελέσει spin-off της σειράς ακολουθώντας τους διάφορους κακούς της σειράς καθώς προσπαθούν να σταματήσουν το Justice Syndicate που παρουσιάζονται ως η Justice League ερήμην τους ενώ αναζητούν την Εξίσωση Anti-Life για τον Darkseid .

Διασκευή ταινίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια direct-to-video ταινία του παιχνιδιού κυκλοφόρησε από την Warner Premiere στις 21 Μαΐου 2013. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Jon Burton και την παραγωγή της TT Animation και χρησιμοποιεί cutscenes από το παιχνίδι καθώς και νέες σκηνές για να αντικαταστήσει το gameplay. [3] [4]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «GDC Preview – LEGO Batman 2: DC Super Heroes». PlayStation Lifestyle. 15 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 5 Απριλίου 2012. 
  2. «LEGO Batman 2 DC Super Heroes Wiki Guide - IGN». 
  3. Vejvoda, Jim (13 October 2012). «NYCC: Another LEGO Batman Movie in the Works!». http://uk.ign.com/articles/2012/10/13/nycc-another-lego-batman-movie-in-the-works. Ανακτήθηκε στις 29 December 2012. 
  4. Latchem, John (5 April 2013). «Lego Deconstructs Batman». Home Media Magazine. http://www.homemediamagazine.com/warner/lego-deconstructs-batman-30095. Ανακτήθηκε στις 4 May 2013. 

 

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]