Kawasaki motorcycles

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι μοτοσικλέτες Kawasaki κατασκευάζονται από το τμήμα μοτοσικλετών και κινητήρων της Kawasaki Heavy Industries σε εργοστάσια στην Ιαπωνία, το Μίτσιγκαν, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Ινδονησία, το Μπαγκλαντές και την Ταϊλάνδη. [1]

Kawasaki Ninja H2R
Kawasaki Ninja ZX-RR
Kawasaki XI750R

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Kawasaki Aircraft κατασκεύασε αρχικά μοτοσικλέτες με το όνομα Meguro, αφού αγόρασε έναν κατασκευαστή μοτοσικλετών, την Meguro Manufacturing, με τον οποίο συνεργάζονταν. Αυτό τελικά έγινε Kawasaki Motor Sales. Ορισμένες πρώτες μοτοσυκλέτες εμφανίζουν ένα έμβλημα με το "Kawasaki Aircraft" στη δεξαμενή καυσίμων.

Κατά τη διάρκεια του 1962, οι μηχανικοί της Kawasaki ανέπτυσσαν έναν τετράχρονο κινητήρα για μικρά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, μερικοί από τους μηχανικούς μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο Meguro για να δουλέψουν στο Meguro K1 και το SG, έναν μόνο κύλινδρο 250   cc OHV. Το 1963, οι Kawasaki και Meguro συγχωνεύθηκαν για να διαμορφώσουν την Kawasaki Motorcycle Co., Ltd. [2] μοτοσυκλέτες Kawasaki από το 1962 έως το 1967 χρησιμοποίησαν ένα έμβλημα το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως σημαία μέσα σε μια πτέρυγα.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν στο Meguro K1, ένα αντίγραφο του BSA A7 500   cc κάθετο δίδυμο. [3] και στο W1 του Kawasaki. Το K2 εξήχθη στις ΗΠΑ για δοκιμή σε απάντηση στην επέκταση της αμερικανικής αγοράς για τετράχρονες μοτοσικλέτες. Στην αρχή απορρίφθηκε για έλλειψη εξουσίας. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960, η Kawasaki εξήγαγε τελικά ένα μέτριο αριθμό μοτοσυκλετών. Το Kawasaki H1 Mach III το 1968, μαζί με αρκετές μοτοσυκλέτες enduro για να ανταγωνιστεί με Yamaha, Suzuki και Honda, αύξησε τις πωλήσεις των μονάδων Kawasaki.

Το τμήμα κινητήρων της Kawasaki, που στεγάζεται σε ένα ενιαίο συγκρότημα γραφείων στο Grand Rapids του Μίτσιγκαν, εδραιώνει έργα έρευνας και ανάπτυξης για κινητήρες. [4]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κατάλογος μοτοσυκλετών Kawasaki
  • Ποδήλατα Kawasaki

βιβλιογραφικές αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Annual Report 2010» (PDF). Kawasaki Heavy Industries. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2010. CS1 maint: Unfit url (link)
  2. «Daniel Levy, Stastsheet.com Kawasaki Motorcycles - "Independent In Thoughts And Actions"». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Οκτωβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019. 
  3. «Motorcycle Classics, Kawasaki W2TT Commander». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Φεβρουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2019. 
  4. «Kawasaki's Engines Division To Consolidate All Functions Including Research & Development In A Single Office Complex In Grand Rapids, Michigan | Small Engines - Lawn Mower Engines - Parts - Kawasaki». www.kawasakienginesusa.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2016. 

εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]