Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Jurassic World: Fallen Kingdom
Κινηματογραφική αφίσα προώθησης
ΣκηνοθεσίαΧουάν Αντόνιο Μπαγιόνα
ΠαραγωγήΦρανκ Μάρσαλ
Πάτρικ Κράουλυ
Μπελέν Ατιένσα
ΣενάριοΚολίν Τρεβόροου
Ντέρεκ Κοννόλυ
Βασισμένο σεΧαρακτήρες από Μάικλ Κράιτον
ΠρωταγωνιστέςΚρις Πρατ
Μπράις Ντάλας Χάουαρντ
Μπ. Ντ. Γουόνγκ
Τζέιμς Κρόμγουελ
Τεντ Λεβίν
Τζάστις Σμιθ
Τζεραλντίν Τσάπλιν
Ντανιέλα Πινέντα
Τόμπι Τζόουνς
Ρέιφ Σπολ
Ισαμπέλα Σέρμον
Τζεφ Γκόλντμπλουμ
ΜουσικήΜάικλ Τζιατσίνο
ΦωτογραφίαΌσκαρ Φάουρα
ΜοντάζΜπερνάτ Βιλαπλάνα[1]
ΕνδυματολόγοςSammy Sheldon
Εταιρεία παραγωγήςUniversal Pictures[2]
Amblin Entertainment[2]
The Kennedy/Marshall Company[2]
Legendary Pictures[2]
ΔιανομήUniversal Pictures[3]
ΚυκλοφορίαCountry flag 22 Ιουνίου 2018
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες[4]
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$170-187 Εκ.
Ακαθάριστα έσοδα$932.4 Εκ.

Το Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε (αγγλικά:Jurassic World: The Kingdom has Fallen) είναι αμερικάνικη περιπετειώδης ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα. Η ταινία αποτελεί συνέχεια του Jurassic World (2015). Είναι η πέμπτη ταινία της σειράς Jurassic Park και η δεύτερη τις τριλογίας Jurassic World. Οι Ντέρεκ Κοννόλυ και Κολίν Τρεβόροου έχουν αναλάβει το σενάριο, με τον δεύτερο να συμμετέχει και στην παραγωγή μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η ταινία διαδραματίζεται στο φανταστικό νησί Isla Nublar, που βρίσκεται κοντά στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού στην Κεντρική Αμερική, στο οποίο προσπαθείται η διάσωση των εναπομείναντων δεινοσαύρων απο μια επερχόμενη ηφαιστειακή έκρηξη. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο εώς τον Ιούλιο του 2017 στην Αγγλία και στη Χαβάη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κρις Πρατ, και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, ενώ συμμετέχουν οι Μπ. Ντ. Γουόνγκ, Τεντ Λεβίν, Τζάστις Σμιθ, Τζεραλντίν Τσάπλιν, Ντανιέλα Πινέντα, Τόμπι Τζόουνς, Ρέιφ Σπολ και Ισαμπέλα Σέρμον. Ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ επανέλαβε το ρόλο του ως δρ Ίαν Μάλκολμ από την αρχική ταινία και το σίκουελ του 1997.

Η Universal Pictures κυκλοφόρησε την ταινία στις 22 Ιουνίου του 2018, ενώ η συνέχεια, ονόματι Jurassic World: Κυριαρχία, κυκλοφόρησε τον Ιουνίου του 2022.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Bayona, JA (29 Δεκεμβρίου 2016). «Excited to announce that my longtime collaborator @BernatVilaplana will be the editor for the new Jurassic film». Twitter. Ανακτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2016. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 «Film releases». Variety Insight. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 4 Απριλίου 2017. 
  3. Rebecca Ford (23 Ιουλίου 2015). «'Jurassic World 2' Set for 2018». The Hollywood Reporter. (Prometheus Global Media). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2015. 
  4. «Untitled Jurassic World Sequel (2018)». AllMovie. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 5 Απριλίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]