Τζο Μπλογκς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Joe Bloggs)

Τα "Τζο Μπλογκς" και "Φρεντ Μπλογκς" είναι ονόματα που χρησιμοποιούνται συνήθως στο Ηνωμένο Βασίλειο, για σκοπούς διδασκαλίας, προγραμματισμού, και άλλα πράγματα σχετιζόμενα με τη σκέψη και τη γραφή.

Παραδείγματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα μαθήματα προετοιμασίας της εξέτασης Πρίνστον Ρίβιου, το όνομα Τζο Μπλογκς αντιπροσωπεύει τον μέσο εξεταζόμενο, ενώ οι μαθητές εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν την απάντηση Τζο Μπλογκς, δηλαδή την επιλογή που φαίνεται σωστή αλλά μπορεί να είναι παραπλανητική σε δυσκολότερα ερωτήματα.[1]

Το Τζο Μπλογκς ήταν ένα εμπορικό σήμα για μια σειρά ρούχων, το οποίο ήταν στενά συνδεδεμένο με τη σκηνή Μάνττσεστερ της δεκαετίας του 1990.[2]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα Μπλογκς πιστεύεται ότι κατάγεται από τη διάλεκτο της ανατολικής Αγγλίας και προέρχεται από τη λέξη bloc.[3]

Παρόμοιες περιπτώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Τζον είναι ένα από τα συνηθέστερα ανδρικά ονόματα,[4] ενώ το Σμιθ είναι το δημοφιλέστερο επώνυμο[5]. Ως εκ τούτου, το Τζον Σμιθ χρησιμοποιείται ως ψευδώνυμο σε αυτές τις χώρες (ειδικά σε νομικά πλαίσια).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιούνται και τα ονόματα-ψευδώνυμα Τζον Ντόου, Τζον Κ. Πάμπλικ, Τζο Μπλόου, Τζο Σίξπακ, Τζο Σμόι. Στη Γερμανία, χρησιμοποιούνται τα ονόματα Μαξ Μούστερμαν (σημαίνει "Μαξ Πρόσωπο-Παράδειγμα"), Έρικα Μούστερμαν (θηλυκή μορφή του Μαξ Μούστερμαν), και Ότο Νορμαλφερμπράουχερ ("Όττο Κανονικός Καταναλωτής").

Στη Νότια Αφρική, το τοπικό αντίστοιχο του ονόματος "Τζο Μπλογκς" είναι τα Γιαν φαν ντερ Μέρβε, Κους φαν ντε Μέρβε και μερικές φορές, το Πιτ Πόμπις. Κατάγονται από την τοπική γλώσσα Αφρικάανς και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε ανέκδοτα και ιστορίες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «SAT Test Prep — The Princeton Review». Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2017. 
  2. Tozer, James (28 Δεκεμβρίου 2009). «Flamboyant market trader who became millionaire with Joe Bloggs jeans empire declared bankrupt». www.dailymail.co.uk. Associated Newspapers Ltd. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  3. «Surname Database: Blogg Last Name Origin». Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2017. 
  4. «Popularity for JOHN». Mike Campbell. 2008. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2008. 
  5. «Rankings for SMITH». Mike Campbell. 2008. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2008.