Havana (τραγούδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το "Havana" είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από την κουβανή-αμερικανίδα τραγουδίστρια Καμίλα Καμπέγιο και τον αμερικανό ράπερ Young Thug.[1] Κυκλοφόρησε στις 3 Αυγούστου 2017 ως διαφημιστικό single του ντεμπούτου στούντιο άλμπουμ Camila (2018), μαζί με το "OMG".[2] Στις 30 Αυγούστου 2017 μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η Καμπέγιο επιβεβαίωσε ότι το τραγούδι ήταν το δεύτερο single του άλμπουμ.

Το τραγούδι είχε τεράστια επιτυχία. Έφτασε πρώτο στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, το Μεξικό, τη Σκωτία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, έφτασε στα τοπ 10 σε αρκετές χώρες όπως την Κολομβία, τη Δανία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία.

Το μουσικό του βίντεο σκηνοθετήθηκε από τον Dave Meyers και έκανε πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου 2017. Το βίντεο δείχνει την Cabello να παίζει την Karla που είναι μια ηθοποιός της τηλεόρασης και πρωταγωνιστής κινηματογραφικών ταινιών. Κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο, που δείχνει την τραγουδίστρια και αρκετούς χορευτές σε ένα μετρό της Νέας Υόρκης. Η Cabello παρουσίασε το "Havana" σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων του 2017 MTV Europe Music.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]