Hair (1979)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Hair (1979)
ΣκηνοθεσίαΜίλος Φόρμαν[1]
ΠαραγωγήMichael Butler και Lester Persky
ΣενάριοMichael Weller[1]
Βασισμένο σεHair
ΠρωταγωνιστέςΤζον Σάβατζ[1], Τριτ Ουίλιαμς[1], Μπέβερλι Ντ'Άντζελο[1], Annie Golden[1], Dorsey Wright, Donnie Dacus, Νίκολας Ρέι[1], Μάικλ Τζέτερ[1], Charlotte Rae[1], Ρίτσαρντ Μπράιτ[1], Μάιλς Τσάπιν[1], Σαρλέν Γούνταρντ[1], Melba Moore[1], Γκραντ Λ. Μπους[1], Άντριεν Κινγκ[1], Πίτερ Μαλόνι[1], Nell Carter[1], Charles Denny, Έλεν Φόλεϊ[1], Antonia Rey[1] και Renn Woods[1]
ΜουσικήGalt MacDermot
ΦωτογραφίαΜίροσλαβ Όντρζιτσεκ
ΜοντάζAlan Heim
ΕνδυματολόγοςAnn Roth
ΧορογραφίαTwyla Tharp
Εταιρεία παραγωγήςUnited Artists
ΔιανομήUnited Artists και Netflix
Πρώτη προβολή1979 και 12  Ιουλίου 1979 (Γερμανία)[2]
Διάρκεια119 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής[3][4]
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Hair είναι μια αμερικανική αντιπολεμική κωμωδία-δραματική ταινία του 1979 βασισμένη στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ του 1968 Hair: The American Tribal Love-Rock Musical για έναν κληρωτό από τον πόλεμο του Βιετνάμ που συναντά και γίνεται φίλος με μια «φυλή» χίπις στο δρόμο του για την εισαγωγή στο στρατό. κέντρο. Οι χίπις τον μυούν στη μαριχουάνα, το LSD και το περιβάλλον τους με ανορθόδοξες σχέσεις και φοροδιαφυγή .

Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Miloš Forman (ο οποίος ήταν υποψήφιος για βραβείο César για τη δουλειά του στην ταινία) και διασκευάστηκε για την οθόνη από τον Michael Weller (ο οποίος θα συνεργαζόταν με τον Forman σε μια δεύτερη ταινία, Ragtime, δύο χρόνια αργότερα). Μέλη του καστ είναι οι John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden, Dorsey Wright, Don Dacus, Cheryl Barnes και Ronnie Dyson . Οι σκηνές χορού ήταν χορογραφημένες από την Twyla Tharp και ερμηνεύτηκαν από τους χορευτές του Tharp. Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες : Καλύτερη Ταινία – Μιούζικαλ ή Κωμωδία και Νέο Αστέρι της Χρονιάς σε Ταινία (για την Ουίλιαμς).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]