Futurama (βιντεοπαιχνίδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Futurama (βιντεοπαιχνίδι)
ΔημιουργόςUnique Development Studios
ΕκδότηςVivendi
ΣχεδιαστήςΜατ Γκρέινινγκ
ΠλατφόρμαXbox και PlayStation 2[1]
Ημ/νία κυκλοφορίας1  Αυγούστου 2003
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Futurama είναι βιντεοπαιχνίδι πλατφόρμας τρίτου προσώπου βασισμένο στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας. Το Futurama κυκλοφόρησε στις πλατφόρμες του PlayStation 2 και του Xbox. Τα πλάνα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παρουσιάζονται ως ένα ολόκληρο "χαμένο επεισόδιο" στο DVD της ταινίας Futurama: The Beast with a Billion Backs.

Σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι αρχίζει με τον Καθηγητή Φάρνσγουορθ, ο οποίος φορώντας ένα σομπρέρο, πουλάει την εταιρία διανομής Πλάνετ Εξπρές στην Μαμά, με την δικαιολογία ότι η επιχείρηση έχανε χρήματα εδώ και χρόνια εξαιτίας κακής διαχείρισης. Αυτή η εξαγορά κάνει την Μαμά ιδιοκτήτρια του πάνω από 50% της Γης, επιτρέποντάς την με αυτόν τον τρόπο να γίνει απόλυτη κυβερνήτης της Γης. Πολύ σύντομα, κάνει τους ανθρώπους σκλάβους της.

Μετά την επισκευή του σκάφους της Πλάνετ Εξπρές, οι Φράι, Λίλα, Μπέντερ και Φάρνσγουορθ δραπετεύουν από τη Γη με την καινούρια εφεύρεση του Καθηγητή, το Re-animator, το οποίο επαναφέρει το πλήρωμα πίσω στη ζωή κάθε φορά που αυτοί πεθαίνουν. Παρ' όλα αυτά, η Μαμά τους καταδιώκει σε μία προσπάθεια να αιχμαλωτίσει τον Φάρνσγουορθ. Ελπίζει να μετατρέψει τη Γη σε ένα τεράστιο πολεμικό πλοίο και ο Φάρνσγουορθ είναι το μοναδικό άτομο που γνωρίζει πως να κατασκευάσει μια μηχανή αρκετά μεγάλη, ώστε να μετακινήσει τη Γη. Τελικά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον Φάρνσγουορθ, τοποθετεί το κεφάλι του σε ένα βάζο και στέλνει το σκάφος προς τον ήλιο με την Λίλα και τον Μπέντερ εν πλω.

Αφού ανακαλύπτουν ότι ο ήλιος είναι κατοικήσιμος, βοηθούν τους ανθρώπους του ήλιου και στη συνέχεια κατευθύνονται προς τον πλανήτη Bogad, όπου κατοικεί ο Adoy, ο μέντορας του Φάρνσγουορθ. Ο Adoy έχει εφεύρει μία χρονομηχανή, την οποία χρησιμοποιεί για να στείλει τον Φράι, τη Λίλα και τον Μπέντερ πίσω στο χρόνο λίγα λεπτά πριν η Μαμά αγοράσει την Πλάνετ Εξπρές από τον Καθηγητή. Παρ' όλα αυτά, το σκάφος συγκρούεται πάνω στην Πλάνετ Εξπρές, καταστρέφοντας το σκάφος. Αυτό τους οδηγεί στο να κλέψουν το σκάφος του παρελθόντος, αφήνοντας το κατεστραμένο σκάφος για επισκευή από τους παλιούς εαυτούς τους. Επιχειρούν να σταματήσουν την αγορά, κάτι που ωθεί την Μαμά να στείλει τον Destructor για να τους επιτεθεί. Νικούν το ρομπότ, αλλά ο Re-animator παθαίνει βλάβη και πέφτει στον Destructor, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει πάνω στο πλήρωμα. Νευριασμένος από το γεγονός ότι το ρομπότ σκότωσε το πλήρωμά του, ο Καθηγητής αρνείται να πουλήσει την Πλάνετ Εξπρές. Στη συνέχεια όμως, η Μαμά τον δωροδοκεί με ένα σομπρέρο και αυτός της πουλά την εταιρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα γεγονότα του παιχνιδιού να συνεχίζουν σε ένα ατελείωτο κύκλο

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν και το παιχνίδι παραμένει γενικά πιστό στη σειρά, πολύ χαρακτήρες απουσιάζουν εντελώς, με σημαντικότερο παράδειγμα την Έιμι Γουόνγκ.

Ελεγχόμενοι χαρακτήρες
Χαρακτήρας Ηθοποιός Αριθμός εμφανίσεων Σημειώσεις
Φίλιπ Φράι Μπίλι Γουέστ[2] Διάφορες
Τουράνγκα Λίλα Κέιτι Σαγκάλ[2] Διάφορες
Μπέντερ Τζον Ντιμάτζιο[2] Διάφορες
Δόκτωρ Ζόιντμπεργκ Μπίλι Γουέστ[2] Τρεις
Μη ελεγχόμενοι χαρακτήρες
Χαρακτήρας Ηθοποιός Αριθμός εμφανίσεων Σημειώσεις
Καθηγητής Χιούμπερτ Φάρνσγουορθ Μπίλι Γουέστ[2] Διάφορες
Μόρμπο Μορίς Λαμάρς[2] Μία Εμφανίζεται στην αρχή του παιχνιδιού, μαζί με την Λίντα.
Λίντα Τρες Μακνίλ[2] Μία Εμφανίζεται στην αρχή του παιχνιδιού, μαζί με τον Μόρμπο.
Μαμά Τρες Μακνίλ[2] Διάφορες Βασική εχθρός
Ερμής Κόνραντ Καμία Διάφορες: πρώτο επίπεδο Φαίνεται στο γραφείο του στο πρώτο επίπεδο
Σκράφι Κανένα Διάφορες: πρώτο επίπεδο
Ουόλτ, Λάρρυ και Ίγκνερ Τζον Ντιμάτζιο (Ίγκνερ)[2]
Μορίς Λαμάρς (Ουόλτ)[2]
Ντέιβιντ Χέρμαν (Λάρρυ)[2]
Διάφορες Εμφανίζονται ως αρχηγοί κατά τη διάρκεια της αποστολής του Μπέντερ.
Σαλ Τζον Ντιμάτζιο[2] Μία Βοηθάει την Μαμά να καταλάβει το σύμπαν
Ra-Ra the Sun King Ντέιβιντ Χέρμαν[2] Δύο
Adoy Ντέιβιντ Χέρμαν[2] Δύο Παλιός καθηγητής του Φάρνσγουόρθ
Mighty Sun God Μορίς Λαμάρς[2] Μία Εμφανίζεται ως αρχηγός κατά τη διάρκεια της αποστολής της Λίλα.
Νίμπλερ Φρανκ Ουέλκερ[2] Διάφορες Συλλέγεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Destructor Μορίς Λαμάρς[2] Διάφορες Εμφανίζεται στα τελευταία τρία επίπεδα και είναι ο τελικός αρχηγός.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ανάπτυξη του παιχνιδιού ξεκίνησε πριν την ακύρωση της σειράς,[3] αλλά το παιχνίδι κυκλοφόρησε τελικά μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου της. Για το λόγο αυτό, το παιχνίδι είναι γνωστό ως ένα "χαμένο επεισόδιο" καθώς περιλαμβάνει 28 λεπτά[4] καινούριου animation.[5]

Πολλά άτομα από την ομάδα της σειράς εργάστηκαν και για το βιντεοπαιχνίδι. Ο Ματ Γκρέινινγκ ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης του παιχνιδιού και ο Ντέιβιντ Κόεν ήταν υπεύθυνος για τους ηθοποιούς. Οι ηθοποιοί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι ίδιοι με αυτούς της σειράς: Μπίλι Γουέστ, Κέιτι Σαγκάλ, Τζον Ντιμάτζιο, Τρες Μακνίλ, Μορίς Λαμάρς και Ντέιβιντ Χέρμαν. Ο Φιλ Λαμάρ και η Λόρεν Τομ δεν συμμετείχαν στο βιντεοπαιχνίδι λόγω περιορισμένου μπάτζετ. Ακόμη, ο Κρίστοφερ Τινγκ που εργάστηκε για την σειρά ανέλαβε και τη μουσική σύνθεση του παιχνιδιού, ενώ ο σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς J. Stewart Burns ήταν υπεύθυνος για την πλοκή του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]