Fragoria

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Fragoria
ΔημιουργόςRusoftware
ΕκδότηςDatcroft Games
ΠλατφόρμαFlash
Ημ/νία κυκλοφορίαςWW: 2013
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Fragoria είναι βιντεοπαιχνίδι MMORPG που αναπτύχθηκε από την ρωσική εταιρεία Rusoftware και την Ευρωπαϊκή εταιρεία Datcroft Games. Το Fragoria βρίσκεται σε έναν τεράστιο, πλήρως συνειδητοποιήμένο κόσμο με βάση τα Σλαβικά παραμύθια και θρύλους του σύγχρονου κόσμου. Υπάρχουν περισσότερες από 800 αποστολές που μπορεί κάποιος να παίξει και πολλά μπουντρούμια που μπορούν να διερευνηθούν. Υπάρχουν επίσης αρκετά PvP παιχνίδια, για να συμμετάσχει κανείς, που κυμαίνονται από την απλή 1 προς 1 μονομαχία εως πλήρους κλίμακας πόλεμο με στόχους. Το παιχνίδι διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα pet, οίκο πλειστηριασμού για τους παίκτες να πωλήσουν τα αντικείμενα τους, ένα σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα εκτεταμένο σύστημα crafting και τέσσερα επαγγέλματα για να επιλέξουν από. Το παιχνίδι παίζεται στήν μηχανή Adobe Flash , σε μια 3D ισομετρική προοπτική. Έχει επαινεθεί για την ικανότητά του να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την μηχανή.[1]

Παιχνίδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Fragoria λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα φανταστικό περιβάλλον. Ο εκτεταμένος κόσμος του παιχνιδιού κατοικείται από πολλά πλάσματα. Υπάρχουν PvE και PvP μάχες στο παιχνίδι. Αυτό επιτρέπει πολλαπλές παραλλαγές της μάχης να συμβούν μέσα στον κόσμο. Στην αρχή του παιχνιδιού, ο παίκτης πρέπει να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα που στη συνέχεια γεννήθηκε στον Ουρανό. Κάθε παίκτης μπορεί να δημιουργήσει έως και τέσσερις χαρακτήρες σε κάθε server, των οποίων υπάρχουν πολλοί.

Οι χαρακτήρες εξελίσσονται, κυρίως, με την ολοκλήρωση αποστολών, ξεκινώντας από το πρώτο επίπεδο, ωστόσο, μπορούν να σκοτώσουν τα τέρατα για να λεηλατούν τα πτώματα. Το σύστημα κατασκευής αντικειμένων είναι ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν χρήσιμα αντικείμενα, που μερικές φορές δεν είναι διαθέσιμα εκτός από την αγορά τους με ένα "premium" νόμισμα που έχει μια πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία που είναι γνωστή ως Σμαράγδια. Οι ικανότητες των χαρακτήρων μπορεί να βελτιωθεί με την αγορά βιβλίων (με εντός-παιχνιδιού νόμισμα) ή με αλλαγή της κατηγορίας. Ξεκινώντας από το δέκατο τρίτο επίπεδο οι παίκτες μπορούν να πάνε σε διαφορετικά μπουντρούμια των τριών τύπων.

Υπάρχουν πολλά μέσα επικοινωνίας μεταξύ των παικτών στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των εντός-παιχνιδιού ταχυδρομείο και chat box. Κοινότητες δημιουργούνται και εξελίσσονται μέσα σε συντεχνίες και συμμαχίες. Το παιχνίδι μιμείται μια πραγματική παγκόσμια κοινωνία με την ανισότητα, τις κοινωνικές τάξεις και αλληλεπιδράσεις. Κατά συνέπεια, το παιχνίδι έχει ένα δυναμικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Αποστολές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι πολίτες έχουν πάντα κάτι χρήσιμο να πουν, συχνά χρειάζονται βοήθεια και θα καταλήξουν βοηθώντας σας, επίσης. Καλό είναι ότι μπορείτε πάντα να τους μιλήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν λείπει τίποτα σημαντικό. Αφού βοηθήσετε τους πολίτες θα πάρετε χρήσιμα αντικέιμενα, εμπειρία, χρήματα, απαραίτητη πληροφορία ή φήμη των διαφόρων οργανώσεων.

Υπάρχουν αρκετοί βασικοί τύποι αποστολών:

 • Αναζήτησε ένα NPC - μερικές φορές οι πολίτες θα σας ζητήσουν να ψάξετε για το χαμένους τους φίλους ή αγνώστους.
 • Βρείτε ή μεταφέρετε ένα αντικείμενο - μερικές φορές οι πολίτες πρέπει να βρουν κάτι, να συγκεντρώσουν τα υλικά, ή να στείλουν ένα γράμμα.
 • Να σκοτώσετε τα τέρατα - Συχνά, οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα ενοχλητικά και τρομακτικά τέρατα και θα χρειαστούν τη βοήθειά σας για να απαλλαχθούν από αυτά.

Οι περισσότερες αποστολές μπορεί να γίνουν μόνο μία φορά, αλλά υπάρχουν επαναλαμβανόμενες αποστολές που μπορείτε να εκτελέσετε πολλές φορές. Εργασίες ποικίλουν ως προς την δυσκολία και το αρχείο καταγραφής θα εμφανίσει τα ονόματα από τις αποστολές και τις εικόνες τους σε διαφορετικά χρώματα ανάλογα.

 • Πολύ απλές αποστολές εμφανίζονται λευκά, και τα εικονίδια - γκρι.
 • Απλές αποστολές εμφανίζονται με πράσινο χρώμα.
 • Μέτριες αποστολές εμφανίζονται με κίτρινο χρώμα.
 • Δύσκολες αποστολές εμφανίζονται με πορτοκαλί χρώμα.

PvP Μάχες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο Fragoria υπάρχουν ειδικές PvP-περιοχές στις οποίες γίνονται μάχες μεταξύ των χαρακτήρων. Ουσιαστικά, πρόκειται για περιοχές για χαρακτήρες πάνω από το επίπεδο 15.

Για την ευκολία στις μάχες μεταξύ των χαρακτήρων υπάρχουν μερικές PvP -λειτουργίες:

 • Λειτουργία Ειρήνης - ο χαρακτήρας δεν επιτίτεται σε άλλους χαρακτήρες.
 • Ελέυθερη λειτουργία - ο χαρακτήρας επιτίθεται σε όλους τους άλλους χαρακτήρες.
 • Λειτουργία της ομάδας - ο χαρακτήρας επιτίθεται σε όλους τους άλλους χαρακτήρες εκτός από αυτούς που βρίσκονται στην ομάδα του.
 • Λειτουργία συντεχνίας - ο χαρακτήρας επιτίθεται σε όλους τους άλλους χαρακτήρες εκτός από αυτούς που αποτελούν μέρος της συντεχνίας του.
 • Λειτουργία εναντίων κακού - ο χαρακτήρας θα επιτεθεί μόνο σε χαρακτήρες.

Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει ειδική PvP ζώνη - Arena. Παρουσιάζεται από το κυκλικό κλειστό χώρο, στον οποίο δεν υπάρχει αρκετός χώρος για κινήσεις. Στην αρένα δύο χαρακτήρες έχουν μια διαφορά στα επίπεδα. Έχοντας εκτεθεί ο χαρακτήρας σε μονομαχία και αφού περίμενε τον αντίπαλο, θα πρέπει να κάνει προκαταρκτικές τιμές για την έκβαση της μονομαχίας. Για να δημιουργήσετε , το οποίο παραλαμβάνεται από το νικητή. 

"Πολλές συντεχνίες από διαφορετικούς διακομιστές παλεύουν μεταξύ τους σε ειδικά εδάφη και σε "Boss events". Την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλά PVP παιχνίδια όπως το "Capture the flag", "King of the hill", "last man standing", όπου οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και να πάρουν την ανταμοιβή σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα."[2]

Κατοικίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι χαρακτήρες μπορούν να έχουν κατοικίδια ζώα. Το Pet είναι σύντροφος του χαρακτήρα. Είναι σε θέση να βοηθήσούν σε μια δύσκολη κατάσταση, για να προστατεύσουν στη μάχη, για να ενισχύσουν τον χαρακτήρα ή να αποδυναμώσουν τον αντίπαλο. Οι σύντροφοι υπηρετούν ως αλήθινοί βοηθοί στον αγώνα, τόσο εναντίον τεράτων όσο και ενάντια σε άλλους χαρακτήρες.

Νόμισμα του παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι έχει τρία είδη των νομισμάτων: το χρυσό, τα σμαράγδια και τα σύμβολα. Ο χρυσός είναι ένα νόμισμα του παιχνιδιού, τα σμαράγδια είναι ένα premium νόμισμα και τα σημάδια μπορεί να αποκτηθεί σε PvP μάχες. Ο χρυσός είναι το πιο γενικό νόμισμα στο παιχνίδι, και έρχεται σε 3 ονομαστικές αξίες.[3]

Κλάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα πρώτα επίπεδα όλοι οι χαρακτήρες έχουν μια κλάση, η οποία συνδυάζει τα χαρακτηριστικά και των δύο, ένας πολεμιστής και μάγος. Σε επίπεδα 9, 15 και 31 οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν μια νεα κλάση. Συνολικά υπάρχουν 18 κλάσεις στο παιχνίδι που καθορίζουν τον χαρακτήρα, τις ικανότητες και την εξέλιξη.[4]

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Fragoria δημοσιεύθηκε κυρίως στη Ρωσία το 2008 με αποκλειστική δημοσίευση συνεργάτη Mail.Ru που εξακολουθεί να προωθεί το παιχνίδι στη Ρωσία και την ΚΑΚ. Το 2009, το παιχνίδι ήταν επίσης αποκλειστικά δημοσιεύμενο από την Bigpoint στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Μετά από 2 χρόνια η αποκλειστική εκδοτική άδεια της Bigpoint λήγει και η Datcroft Games υπέγραψε την άμεση συμφωνία διανομής με άλλους μεγάλους media partners. Το 2010 Aeria Games ξεκίνησε μια αγγλική έκδοση, σε κλειστή δοκιμαστική έκδοση, ακόμα η Datcroft Παιχνίδια έκανε ένα βήμα να δημοσιεύουν και να διανέμουν το παιχνίδι στο σπίτι. Συνεργάτες διανομής συμπεριλαμβανομένων ProSiebenSat.1 Media, Covus (Browsergames.de στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία, Suba Παιχνίδια, Wildtangent στην αγγλική γλώσσα, Onet.pl, Wirtualna Polska, Axel Springer AG, Gadu-Gadu στην Πολωνία, Antenna TV στην Ελλάδα, Minijuegos και OCI Ομάδα στην Ισπανία, Draugas στη Λιθουανία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. «Review of the game Fragoria». mmoreviews.com. 
 2. «Fragoria Interview With Sergey Sholom». onrpg.com/. 
 3. https://fragoria.subagames.com/cash.aspx
 4. «Fragoria Wiki: Classes». Fragoria.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2017.