EVS Broadcast Equipment

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
EVS Broadcast Equipment
Νομική μορφήσυμμετοχική εταιρεία
Ίδρυση1994
ΙδρυτήςPierre L'Hoest
ΈδραΛιέγη
Προϊόνταυλικό υπολογιστών
Ιστότοποςwww.evs.com
Commons page Πολυμέσα

Η εταιρεία EVS Broadcast Equipment SA κατασκευάζει συστήματα παραγωγής βίντεο ζωντανών εξωτερικών μεταδόσεων. Οι καταγραφείς βίντεο(Video Servers) που κατασκευάζει έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση μεταξύ των πλέων σημαντικών μεταδόσεων παγκοσμίως με χαρακτηριστικό τις αυξημένες απαιτήσεις των παραγωγών. Το XT[2] βίντεο server που κατασκευάζει η EVS, επιτρέπει την, την επεξεργασία (Edit) και αναπαραγωγή πηγών βίντεο και ήχου σε πραγματικό χρόνο(Live) . Η εταιρία υποστηρίζει πάνω από 5000 χειριστές, όλων των εθνικοτήτων οι οποίοι χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τις εφαρμογές αυτές. Η EVS έχει σημαντική επιτυχία στην επεξεργασία συμπιεσμένου βίντεο και ήχου. Προσπαθεί και επιδιώκει, να διατηρήσει την θέση που έχει στην αγορά, κατά την επερχόμενη μετανάστευση των τηλεοπτικών παραγωγών και μεταδόσεων από αναλογικό σε ψηφιακό τρόπο λειτουργίας.

Παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος ψηφιακά, χωρίς κασέτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών αποτελείτο, μέχρι προσφάτως, κυρίως από την αναμετάδοση προ-εγγεγραμμένων εικόνων οι οποίες και είχαν αποθηκευτεί σε κασέτες. Όμως η γραμμική προσπέλαση -επεξεργασία ( η αλλιώς επεξεργασία σε κασέτες) αντικαθίσταντο από ψηφιακά μέσα ή αλλιώς γνωστά σαν μη-γραμμικής προσπέλασης επεξεργασία. Σήμερα, η ψηφιακή τεχνολογία του σκληρού δίσκου (εξ’ ορισμού γνωστή σαν μη σειριακής προσπέλασης ) είναι η διαδεδομένη εναλλακτική. Έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη τάση που ορίζετε σαν “μετανάστευση” προς αυτήν την τεχνολογία εδώ και αρκετά χρόνια, παρόλο που θα χρειαστούν 5 με 6 χρόνια ακόμα για την αύξηση του ποσοστού εισχώρησης των σκληρών δίσκων από 30% σε 70%. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ξεκίνησαν αυτή την “μετανάστευση” σε πιο δια-λειτουργικές υπολογιστικές πλατφόρμες κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σήμερα τα βίντεο με την κλασική τους μορφή χρησιμοποιούνται σπάνια στην παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος. Οι server ψηφιακού τύπου EVS είναι κανόνας πλέον στην παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος.

Ιστορικό της εταιρίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η EVS Broadcast Equipment SA ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1994 από τους Laurent Minguet, Pierre L’Hoest και Michel Counson. Οι ιδρυτές της EVS στόχευαν στην δημιουργία ενός ψηφιακού καταγραφέα εικόνων σε σκληρούς δίσκους (disk recorders) για επαγγελματίες παραγωγούς της τηλεοπτικής βιομηχανίας. Τα αρχικά EVS σημαίνουν "Ecriture Video Simulation" (εγγραφή εξομοιωτή βίντεο ), όταν το προϊόν της εταιρίας είχε σαν στόχο τους αρχιτέκτονες που είχαν στη κατοχή τους εργαλεία βίντεο και γραφικών. Οι σημερινοί πωλητές θα τα χαρακτήριζαν σαν «ακραία συστήματα βίντεο».

Προϊόντα Επεξεργασίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • XT[2]: αυτός ο βίντεο server επιτρέπει σε παραγωγούς να εγγράφουν, να ελέγχουν και να παίζουν clip βίντεο, ενώ ταυτόχρονα καταγράφουν πολλαπλές εισόδους εικόνας και ήχου.
  • XT[2]: αυτή η τελευταία έκδοση χρησιμοποιεί μια διάταξη δίσκων SATA RAID, μέχρι και 12 εσωτερικούς δίσκους για αυξημένη αυτονομία, όπου τώρα υπάρχει και προεγκατεστημένο κύκλωμα που επιτρέπει την ταυτόχρονη παρακολούθηση πολλαπλών εισόδων(Multiviewer).
  • Multicam[LSM]: αυτό είναι το λειτουργικό ελέγχου του προηγούμενου XT[2] server, όπου σε συνδυασμό με το τηλεχειριστήριο του, επιτρέπει τη δημιουργία στιγμιαίων replay και εφέ slow motion, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή αθλητικού προγράμματος.
  • IPDirector: είναι ένα λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του XT[2] server, προσφέροντας αρκετές λειτουργίες που αφορούν, διαχείριση δεδομένων εικόνας και ήχου, κλειδιών για εύκολη και άμεση αναζήτηση εγγεγραμμένου υλικού, πρόχειρου μοντάζ, καθώς και την διαχείριση λιστών που περιέχουν κλιπ βίντεο.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]