Digimon Adventure

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Digimon Adventure
デジモンアドベンチャー
Dejimon Adobenchā
ΕίδοςΔράσης περιπέτειας
Manga Digimon Adventure
Έκδοση
Anime Digimon Adventure
ΣκηνοθέτηςΜαμόρου Χοσόντα
ΣτούντιοToei Animation
Τηλ. δίκτυοFuji TV
Μετάδοση7 Μαρτίου 1999 – 26 Μαρτίου 2000
Αριθμός επεισοδίων54

Το Digimon Adventure (ιαπωνικά: デジモン アドベンチャー, Χέπμπορν: Dejimon Adobenchā) είναι ιαπωνική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων anime που δημιουργήθηκε από τoν Akiyoshi Hongo και παράγεται από την Toei Animation σε συνεργασία με τις WiZ, Bandai και Fuji Television. Είναι η πρώτη σειρά του anime franchise Digimon metaseries. Η σειρά συνεχίζεται με τους ίδιους χαρακτήρες σε Digimon Adventure 02 και Digimon Adventure tri. Το 1998 λίγο μετά την ολοκλήρωση του storyboard της ταινίας Digimon Adventure, οι παραγωγοί της Toei Animation κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια τηλεοπτική σειρά, με βάση την ομώνυμη ταινία. Παρά την ευρέως διαδεδομένη φήμη ότι η σειρά ήταν αρχικά προγραμματισμένη να έχει μόνο 13 επεισόδια, ο τελικός αριθμός των επεισοδίων ήταν 54. Μια έκδοση αγγλικής γλώσσας που παράγεται από την Saban Entertainment, προβλήθηκε στη Βόρεια Αμερική μεταξύ Αυγούστου 1999 και Ιουνίου 2000.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την 1η Αυγούστου 1999, επτά παιδιά ο Tai, ο Μatt, η Sora, ο Izzy, η Μimi, ο Joe, και ο T.K. βρίσκονται σε θερινή κατασκήνωση, όταν ξαφνικά αρχίζει να χιονίζει. Καθώς αρχίζουν να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να χιονίζει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, τα επτά παιδιά λαμβάνουν μια μικρή συσκευή (Digivice) και πέφτουν σε μια περίεργη διάσταση που ονομάζεται Digital World. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που κατοικείται από ψηφιακά πλάσματα, τα Digimon. Κάθε παιδί γίνεται φίλος με ένα ψηφιακό πλάσμα, τα παιδιά μαθαίνουν ότι έχουν την ικανότητα να βοηθήσουν τα Digimon τους να εξελίσσονται (Digivolve) σε ισχυρότερη μορφή και μπορούν να καταπολεμήσουν τους εχθρούς για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, κάθε φορά που αντιμετωπίζουν κάποιο κίνδυνο.

Ξεκινώντας για το ταξίδι τους, τα παιδιά αρχίζουν την αναζήτηση, για έναν δρόμο προς το σπίτι. Στη συνέχεια μαθαίνουν ότι είναι οι "DigiDestined", δηλαδή τα εκλεκτά παιδιά που επιλέχθηκαν για να συνεργαστούν με τα Digimon, και είναι η μόνη ελπίδα για την καταστροφή του κακού. Ο ένοχος αποκαλύπτεται και είναι ο Devimon, ο οποίος έστειλε τα Μαύρα Γρανάζια (Black Gears) που κάνουν πλύση εγκεφάλου στα Digimon που τους ενσωματώνονται. Στην συνέχεια, αρχίζει η στόχευση κατά του T.K. και του Patamon, καθώς και οι δύο έχουν την πιο αποτελεσματική δύναμη εναντίον του. Ευτυχώς, ο Patamon εξελίσσεται σε Angemon και τον νικά με το κόστος της δικιάς του ζωής. Ωστόσο, ο Devimon είναι απλά μόνο ένα πιόνι σε μια μεγαλύτερη απειλή, αναγκάζοντας τους DigiDestined να κινηθούν σε όλο τον ψηφιακό κόσμο.

Ο μυστηριώδης Gennai έρχεται σε επαφή τα παιδιά και τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να ταξιδεύσουν στην ήπειρο διακομιστή για να ανακτήσουν τα αντικείμενα γνωστά ως εμβλήματα (Crests), τα οποία θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τους εταίρους τους Digimon, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον κακό Etemon και τα τσιράκια του. Μετά από περισσότερες δοκιμασίες, κάθε DigiDestined ανακτεί το προορισμένο Crest του και νικούν τον Etemon όταν το Digimon συνεργάτης του Τai, Agumon, καταφέρνει να εξελιχθεί σε ένα νέο επίπεδο. Μετά την ήττα του Etemon, ο Tai και ο Agumon (ως ασθενέστερο Koromon) στέλνονται πίσω στον ανθρώπινο κόσμο, όπου ο Tai επανασυνδέεται με τη μικρότερη αδελφή του Kari. Όταν ο Tai λαμβάνει ένα μήνυμα από τον Izzy, τότε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επιστρέψει, και λέει αντίο στην αδελφή του.

Ο Τai επιστρέφει στον ψηφιακό κόσμο, όπου και μαθαίνει, πώς υπάρχει μια ακόμα απειλή, ο Myotismon, o οποίος αποφασίζει να εισαχθεί στο πραγματικό κόσμο για να συλλάβει το όγδοο DigiDestined παιδί. Οι DigiDestined τον ακολουθούν και επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Τότε ο Tai μαθαίνει ότι η νεώτερη αδελφή του, η Kari είναι το όγδοο παιδί. Με την ήττα του Myotismon, τα παιδιά μαθαίνουν ότι ένα νέο κακό απειλεί τον ψηφιακό κόσμο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή τόσο του ανθρώπινου όσο και του ψηφιακού κόσμου.

Με όλους τους οκτώ DigiDestined να πηγαίνουν στον Ψηφιακό Κόσμο, τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι Dark Masters, μια ομάδα τεσσάρων ελίτ κακών Digimon που περιλαμβάνει τους MetalSeadramon, Puppetmon, Machinedramon και Piedmon, ήταν οι ενορχηστρωτές όλου του κακόυ που είχε έρθει πριν. Οι DigiDestined συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν εκτός από τους Dark Masters και τα τσιράκια τους, ώστε να πετύχουν την απελευθέρωση του Digital World από τον έλεγχό τους. Υστερα αφού εξόντωσαν τους dark masters εμφανίστηκε, το μεγαλύτερο κακό digimon το οποίο λεγόταν apocalymon.Με την βοήθεια των digivice,έσωσαν τον digi κοσμο και τον πραγματικό κοσμο

Κύριοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Taichi "Tai" Kamiya
Είναι ο κύριος πρωταγωνιστής και ο ηγέτης της εποχής One DigiDestined. Η παρορμητική προσωπικότητά του, συχνά τον έθετε σε κίνδυνο και τελικά έμαθε ότι η εν συναίσθηση και η συμπόνια είναι τα κλειδιά της επιτυχίας και όχι το απερίσκεπτο θάρρος, αλλά παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει τους φίλους του ανά πάσα στιγμή, ιδιαίτερα την αδελφή του Kari. Πριν από τα γεγονότα της σειράς, ο Tai και η μικρότερη αδερφή του λαμβάνουν ένα Digi-Egg το οποίο τελικά εξελίσσεται σε Greymon για να τους προστατεύσει από ένα Parrotmon. Τα γεγονότα αυτά με τη σειρά τους θα οδηγούσαν στην επιλογή τους για να γίνουν μέλη του DigiDestined. Ο Tai έχει για συντροφικό του Digimon τον Agumon.

Yamato "Matt" Ishida
Ο δευτερεύον ηγέτης στην ομάδα, συχνά θεωρείται ως ο "μοναχικός λύκος" της ομάδας. Ο Matt ζει μόνος μαζί με τον πατέρα του λόγω του διαζυγίου των γονέων του. Αυτό οδηγεί σε μια αμήχανη σχέση με την μητέρας του, καθώς αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον περισσότερο ως ξένοι αντί για οικογένεια. Έχει ένα μικρότερο αδελφό τον Τ.Κ ο όποιος ζει με την μητέρα του και προτεραιότητα του Matt είναι η ασφάλεια του. Ο Matt έχει για συντροφικό του Digimon τον Gabumon.

Sora Takenouchi
Έχει την εμφάνιση ενός αγοροκόριτσο, η Sora είναι ένα πολύ αξιόπιστο πρόσωπο και προσπαθεί να φροντίσει τα άλλα παιδιά. Έτσι, ο ρόλος της είναι συχνά να είναι μια μητρική φιγούρα για διάφορους χαρακτήρες. Η Sora έχει για συντροφικό της Digimon την Biyomon.

Koushiro "Izzy" Izumi
Ένα παιδί με πολύ υψηλό IQ, είναι ειδικός στους υπολογιστές και ζει με τους υιοθετούμενους γονείς του. Όταν αρχικά ανακάλυψε ότι ήταν υιοθετημένος, άρχισε να υποσυνείδητα να αποκρίνεται από τους γονείς του, εστιάζοντας περισσότερο στον υπολογιστή του. Το ζήτημα αυτό όμως επιλύθηκε και τους αποδέχτηκε ως γονείς του. Ο Izzy έχει για συντροφικό του Digimon τον Tentomon.

Mimi Tachikawa
Αν και αρχικά φερόταν πολύ εγωιστικά απέναντι στην ομάδα, η Mimi αποδείχτηκε πολύ πιστή στους φίλους της. Η Mimi επηρεάστηκε περισσότερο από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της σειράς, σε σημείο που αρνήθηκε να πολεμήσει καθώς δεν ήθελε να τραυματιστούν οι φίλοι της. Ωστόσο, τελικά συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αγωνιστεί για να σώσει τον Ψηφιακό Κόσμο. Η Mimi έχει για συντροφικό της Digimon την Palmon.

Joe Kido
Ο μεγαλύτερος της ομάδας, είναι αξιόπιστος και στοχαστικός, αν και πάντα ανησυχεί για το οτιδήποτε. Προσπαθεί να δράσει ως η φωνή της λογικής μέσα στην ομάδα. Ο Joe έχει για συντροφικό του Digimon τον Gomamon.

Hikari "Kari" Kamiya
Είναι η μικρότερη αδελφή του Tai. Χαρακτηρίζεται ως ένα συμπονετικό κορίτσι που βάζει πάντα τους άλλους πάνω από τον εαυτό της. Η Kari έχει για συντροφικό της Digimon την Tailmon.

Takeru "T.K." Takaishi
Ο νεότερος της ομάδας και ο μικρότερος αδερφός του ο Matt. Είναι ευγενής, γλυκός και γενναιόδωρος, είναι επίσης πολύ υπάκουος και ακολουθεί τα υπόλοιπα παιδία χωρίς παράπονα. Ο T.K. έχει για συντροφικό του Digimon τον Patamon.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]