Conflict

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Conflict
Conflict.jpg
Πληροφορίες
ΠροέλευσηEltham, Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Μουσικά είδηΠανκ
Street πανκ
Hardcore punk
Αναρχο-πανκ
Δισκογραφική εταιρείαCrass Records
Corpus Christi Records
Mortarhate Records
Go-Kart Records
Ιστότοπος
http://www.conflict-uk.com

Οι Conflict είναι πανκ ροκ συγκρότημα από το Eltham στο Νότιο Λονδίνο. Δημιουργήθηκαν το 1981, η αρχική τους σύσταση ήταν : Colin Jerwood (φωνή), Francisco 'Paco' Carreno (ντραμς), Big John (μπάσσο), Steve (κιθάρα), Pauline (φωνή), Paul aka 'Nihilistic Nobody' (visuals). Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το ep "The House That Man Built" από την Crass Records. Όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους "It's Time to See Who's Who" από την Corpus Christi Records, η Pauline και ο Paul έφυγαν από την μπάντα. Οι Conflict αργότερα φτιάξανε την Mortarhate , την δικιά τους δισκογραφική , η οποία κυκλοφόρησε δίσκους άλλων καλλιτεχνών όπως των Hagar the Womb, Icons of Filth, Lost Cherrees και άλλους.

Το 1983 ο Steve Ignorant, εκείνη την περίοδο μέλος των Crass, εμφανίστηκε στο single της μπάντας για τα δικαιώματα των ζώων "To A Nation of Animal Lovers". Αφού οι Crass διαλύθηκαν, ο Ignorant πήρε θέση δεύτερων φωνητικών στους Conflict σε σχεδόν μόνιμη βάση.

Κύρια θέματα των κομματιών τους είναι ο αναρχισμός, τα δικαιώματα των ζώων, το αντι-πολεμικό κίνημα και την υποστήριξη τους στον ταξικό πόλεμο, κάποιες από τις συναυλίες τους τη δεκαετία του 1980 μετατράπηκαν σε ανταρσίες και ταραχές. Το λογότυπο της Mortarhate συχνά συγχέεται με αυτό της CND (Campaign for Nuclear Disarmament), ο ντράμερ τους, Paco, λέει ότι είναι ένα "μηδενιστικό" σύμβολο. Δυο 'A', για την αναρχία και την αυτονομία, και το 'N' για τον μηδενισμό (Nihilism στα Αγγικά). Το λογότυπο εμφανίστηκε το 1980 σαν στένσιλ, σχεδιάστηκε από την Toxic Graffity.