Café Society (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Café Society (ταινία)
ΣκηνοθεσίαΓούντι Άλεν[1][2]
ΠαραγωγήΛέτι Άρονσον
ΣενάριοΓούντι Άλεν
ΠρωταγωνιστέςΤζίννι Μπερλίν, Στιβ Καρέλ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Πάρκερ Πόσεϊ, Κρίστεν Στιούαρτ, Κόρεϊ Στολ, Κεν Σκοτ, Σέρυλ Λη[3], Ρίτσαρντ Πόρτναου[3], Γούντι Άλεν[3], Άνα Καμπ[3], Γκρεγκ Μπίνκλεϊ[3], Πολ Σνάιντερ[3], Ντάγκλας ΜακΓκράθ[3] και Τόνι Σιρίκο[3]
ΦωτογραφίαΒιττόριο Στοράρο
ΜοντάζΑλίσα Λεπσέλτερ
ΔιανομήWarner Bros.
Πρώτη προβολή10  Νοεμβρίου 2016 (Γερμανία)[4], 17  Νοεμβρίου 2016 (Ουγγαρία)[5] και 2016
Διάρκεια96 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

Το Café Society είναι αμερικανική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γούντι Άλεν.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του '30, ο Μπόμπι Ντόρφμαν είναι ένας νεαρός Αμερικανοεβραίος που ζει στη Νέα Υόρκη με τους γονείς του. Έχει μία αδερφή, την Έβελιν, που είναι παντρεμένη με τον διανοούμενο Λέοναρντ και έναν αδερφό, τον Μπεν, που κάνει παράνομες δουλειές. Η μητέρα του ζητά από τον αδερφό της, τον ατζέντη του Χόλιγουντ Φιλ Στερν, να βρει μια δουλειά στον Μπόμπι. Έτσι, ο Μπόμπι ταξιδεύει στο Λος Άντζελες.

Ο Φιλ δεν μπορεί να βρει μια κανονική δουλειά τον ανιψιό του και τον βάζει να κάνει αγγαρείες. Μία μέρα, ο Μπόμπι γνωρίζει την Βόνι (Βερόνικα), τη γραμματέα του Φιλ, και την ερωτεύεται. Όταν της εξομολογείται τα αισθήματά του, εκείνη του λέει πως έχει σχέση με έναν δημοσιογράφο, τον Νταγκ. Μετά από λίγο αποκαλύπτεται ότι η σχέση της Βόνι είναι ο Φιλ. Ο Φιλ της λέει πως θα χωρίσει τη σύζυγό του Κάρεν και θα την παντρευτεί. Την ημέρα της ετήσιας επετείου του Φιλ και της Βόνι, η Βόνι του παίρνει δώρο ένα γράμμα υπογεγραμμένο από τον Ροδόλφο Βαλεντίνο. Ο Φιλ της λέει ότι δεν μπορεί να χωρίσει και θα παραμείνει με την Κάρεν.

Ύστερα από λίγο καιρό, η Βόνι συνάπτει σχέση με τον Μπόμπι, αφού του έχει πει ότι ο πρώην της ήταν παντρεμένος και ότι του είχε κάνει δώρο το υπογεγραμμένο γράμμα. Ο Μπόμπι της ζητά να παντρευτούν και να μείνουν στη Νέα Υόρκη. Ο Μπόμπι συναντά τον Φιλ και ο Φιλ του λέει πως είχε μία εξωσυζυγική σχέση με την οποία χώρισε, όμως έχει μετανιώσει. Ο Μπόμπι του ανακοινώνει πως θέλει να παντρευτεί τη Βόνι και ο Φιλ σοκάρεται. Πηγαίνει και ζητά και εκείνος τη Βόνι σε γάμο, λεγοντάς της πως αυτή τη φορά θα αφήσει τη σύζυγό του.

Μία μέρα, ο Μπόμπι πηγαίνει στο γραφείο του Φιλ και βλέπει σε κορνίζα το δώρο της Βόνι. Πηγαίνει στη Βόνι και τη ρωτά ευθέως αν θα παντρευτεί εκείνον ή τον θείο του. Η Βόνι τελικά αποφασίζει να παντρευτεί τον Φιλ και ο Μπόμπι γυρνά στους γονείς του στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπόμπι, με τη βοήθεια δύο κοσμικών φίλων του, γίνεται υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε ένα κλαμπ και γνωρίζει τη γυναίκα που θα παντρευτεί, που, κατά σύμπτωση, τη λένε Βερόνικα. Παράλληλα, η Έβελιν και ο Λέοναρντ έχουν πρόβλημα με τον γείτονά τους που κάνει φασαρία. Η Έβελιν πάει κρυφά στον Μπεν και του ζητά να απειλήσει τον γείτονα. Ο Μπεν, αντί απλώς να τον απειλήσει, τον σκοτώνει.

Ο Μπόμπι έχει πλέον γίνει πατέρας και μία μέρα μπαίνουν στο κλαμπ η Βόνι με τον Φιλ. Η Βόνι είναι τελείως αλλαγμένη στη συμπεριφορά της και υπεροπτική. Βλέπει τον Μπόμπι κατ' ιδίαν και του ζητάει να βγουν. Εκείνος δέχεται και όταν φτάνει το πρωί, πηγαίνουν στο Σέντραλ Παρκ και φιλιούνται. Εν τω μεταξύ, ο Λέοναρντ και η Έβελιν παραξενεύονται με την απουσία του γείτονά τους, ενώ η αστυνομία υποπτεύεται τον Μπεν. Τον συλλαμβάνουν και καταδικάζεται σε θάνατο. Λίγο πριν τον θανατώσουν, λέει στον Μπόμπι ότι έγινε Χριστιανός, γιατί η εβραϊκή θρησκεία δεν πιστεύει στη μετά θάνατον ζωή και θέλει να πιστεύει πως ένα κομμάτι του θα συνεχίσει να υπάρχει.

Λίγους μήνες μετά, είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Μπόμπι είναι στο κλαμπ με τη Βερόνικα και η Βόνι σε ένα κοσμικό σπίτι με τον Φιλ. Και οι δυο τους δείχνουν αφηρημένοι και απομακρυσμένοι από τους συζύγους τους.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ηθοποιός Ρόλος
Τζέσι Άιζενμπεργκ Μπόμπι Ντόρφμαν
Κρίστεν Στιούαρτ Βόνι
Στιβ Καρέλ Φιλ Στερν
Κόρεϊ Στολ Μπεν Ντόρφμαν
Μπλέικ Λάιβλι Βερόνικα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]