Board of European Students of Technology

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

To BEST (Board of European Students of Technology)[1] (BEST) είναι ένας μη-κυβερνητικός, μη-πολιτικός και μη-κερδοσκοπικός φοιτητικός οργανισμός. Το BEST υποστηρίζεται από περίπου 3,500 εθελοντές οι οποίοι είναι μέλη των τοπικών συλλόγων BEST σε περισσότερα από 90 Πολυτεχνεία σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης.

Το όραμα του BEST είναι η ενισχυμένη διαφορετικότητα (empowered diversity) και ο σκοπός του ή ανάπτυξη των φοιτητών (developing students).

Board of European Students of Technology
Ίδρυση1989
Τύπος Διεθνής ΜΚΟ (International Non-Profit Organisation)
ΣκοπόςΌραμα: Ενίσχυση διαφορετικότητας, Σκοπός: Ανάπτυξη φοιτητών
ΈδραΒρυξέλλες, Βέλγιο
ΥπηρεσίεςBEST Courses, European BEST Engineering Competition (EBEC) κ.α.
Εθελοντές3500
Ιστότοποςwww.best.eu.org

Δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Συμπληρωματική εκπαίδευση
  • Επαγγελματική σταδιοδρομία
  • Βελτίωση της εκπαίδευσης [2]

Δομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το BEST αποτελείται από περισσότερα από 90 Local BEST Groups (LBGs) σε πανεπιστήμια STEM σε όλη την Ευρώπη, αναπτύσσοντας δράσεις και προσφέρουν τις υπηρεσίες του BEST στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τους ή φοιτητές πανεπιστημίων άλλων LBGs. Για την επίτευξη της καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ των LBGs και του διεθνούς BEST, χωρίζονται σε 11 περιφέρειες (regions) τα οποία συντονίζονται από τους Regional Advisers. Τέλος, υπάρχει και η διεθνής πλευρά του BEST, η οποία αποτελείται από διάφορες ομάδες, όπως τα διάφορα Departments, οι οποίες στελεχώνονται από εθελοντές των διαφόρων LBGs και δουλεύουν για την ανάπτυξη και την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού. Όλος ο οργανισμός λειτουργεί κάτω από την εποπτεία του διεθνούς Προεδρείου του BEST.

Local BEST Groups[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα Local BEST Group Αρχειοθετήθηκε 2021-11-27 στο Wayback Machine. (LBG) αποτελείται από εθελοντές-φοιτητές στο Πανεπιστήμιο που εδρεύει. Τα Local BEST Group αναπτύσσουν δράσεις ανάλογες με το όραμα και τους στόχους του οργανισμού για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου τους και προωθούν παρόμοιες δράσεις του BEST σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν Local BEST Groups στις εξής πόλεις και Πανεπιστήμια:

Departments[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Department Περιγραφή
Competitions Department Ο σκοπός του Competitions Department είναι να παρέχει στήριξη και να βελτιώνει τη ποιότητα των Διαγωνισμών Μηχανικής σύμφωνα με τις ανάγκες του BEST.
Corporate Relations Department Το Corporate Relations Department υποστηρίζει τον Ταμία στη παροχή πόρων για το διεθνές BEST, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του οργανισμού.
Design Department Το Design Department είναι υπεύθυνο για να παρέχει υλικά σχεδιασμού για τις ανάγκες του BEST, προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει την εικόνα του BEST.
Educational Involvement Department Το Educational Involvement Department του BEST ενισχύει την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των φοιτητών σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα, συγκεντρώνει τη γνώμη των φοιτητών πάνω σε αυτά και τη διαδίδει σε ενδιαφερόμενους φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Grants Department Το Grants Department συνεργάζεται με φορείς για την διασφάλιση οικονομικής στήριξης του BEST μέσω επιχορηγήσεων.
IT Department Το IT Department εξετάζει τις ανάγκες του οργανισμού σε θέματα πληροφορικής και παρέχει τεχνικούς πόρους και υπηρεσίες, έτσι ώστε να βοηθήσει τον οργανισμό να πετύχει τους στόχους του και το όραμά του.
Public Relations Department Το Public Relations Department παρακολουθεί, αναπτύσσει και διατηρεί την εξωτερική εικόνα του BEST.
Training Department Το Training Department στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και γνώσεων των μελών του BEST και συμβάλλει στον οργανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει τους στόχους του μέσω της διατήρησης και βελτίωσης της εκπαιδευτικής κατάρτισης του συστήματος στον BEST
Vivaldi Department Το Vivaldi Department είναι υπεύθυνο για να επιβλέπει και να υποστηρίζει την διοργάνωση των δραστηριοτήτων του BEST σύμφωνα με τους κανονισμούς του οργανισμού.

Διεθνές Προεδρείο 2021-22[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Θέση Όνομα Πανεπιστήμιο
Πρόεδρος Antonis Bikas National Technical University of Athens
Ταμίας Ana Rita Reis University of Coimbra
Γραμματέας Perrine Bauchot Ecole Nationale Superieure de Techniques Avancees de Bretagne
Vice-President for Human Resources Alexander Kadoglou Aristotle University of Thessaloniki
Vice-President for Projects Evelina Samineli Technical University of Crete
Vice-President for Services Anja Macan University of Zagreb
Vice-President for Local Group Support Panagiotis Lampsidis Aristotle University of Thessaloniki

Συνεργαζόμενοι οργανισμοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το BEST συνεργάζεται με άλλους πέντε φοιτητικούς οργανισμούς:

Το BEST είναι μέλος των ακόλουθων οργανισμών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης των μηχανικών:

Bιβλιογραφικές αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «BEST: - Board of European Students of Technology». best.eu.org (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021. 
  2. «Identity of BEST». Board of European Students of Technology. Ανακτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2017. 
  3. «bonding.de». bonding.de. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016. 
  4. «Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2011. 
  5. «AEGEE-Europe | European Students' Forum». aegee.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016. 
  6. «Student organisations | ESTIEM». estiem.org. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016. 
  7. http://www.ifees.net/members/ members of IFEES
  8. «Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Νοεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2010.  Members of FEANI