BioModels

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
BioModels
Περιεχόμενο
ΠεριγραφήΑποθετήριο υπολογιστικών μοντέλων βιολογικού ενδιαφέροντος
ΑντικείμενοΥπολογιστικά μοντέλα
ΟργανισμοίΌλοι
Επαφή
Ερευνητικό κέντροEMBL-EBI, BI, Caltech
Πρώτη αναφοράPMID 20587024
Ημερομηνία έκδοσης2005
Πρόσβαση
ΙστοσελίδαEBI main instance, Caltech mirror
URL λήψηςEBI FTP
URL υπηρεσίας ιστούSOAP
Εργαλεία
Διαδικτυακή εφαρμογήΑπεικόνιση μοντέλων, πολλαπλές στρατηγικές περιήγησης, προηγμένη αναζήτηση, μαζική λήψη, "το μοντέλο του μήνα"
Διάφορα
ΆδειαCC0 Public Domain Dedication
Έκδοση5.1.9 (2020)
Συνδέσεις

Το BioModels είναι ένα δωρεάν αποθετήριο ανοιχτού κώδικα για την αποθήκευση, την ανταλλαγή και την ανάκτηση υπολογιστικών μοντέλων βιολογικού ενδιαφέροντος που δημιουργήθηκε το 2006. Όλα τα μοντέλα στην επιμελημένη ενότητα της Βάσης Δεδομένων BioModels έχουν αξιοποιηθεί σε επιστημονικά αξιολογημένη βιβλιογραφία.

Τα μοντέλα που είναι αποθηκευμένα στο οργανωμένο τμήμα της BioModels είναι συμβατά με το MIRIAM, το πρότυπο επιμέλειας και σχολιασμού μοντέλων. Τα μοντέλα έχουν προσομοιωθεί από επιμελητές ώστε να ελέγχεται ότι όταν εκτελούνται σε προσομοιώσεις, παρέχουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που περιγράφονται στη δημοσίευση. Τα στοιχεία του μοντέλου σημειώνονται, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να αναγνωρίζουν κάθε στοιχείο του μοντέλου και να ανακτούν περαιτέρω πληροφορίες από άλλες πηγές.

Οι μοντελιστές μπορούν να υποβάλουν τα μοντέλα σε μορφή SBML και CellML. Τα μοντέλα μπορούν, στη συνέχεια, να ληφθούν σε μορφή SBML, VCML, XPP, SciLab, Octave, BioPAX και RDF/XML. Τα δίκτυα αντίδρασης των μοντέλων παρουσιάζονται σε ορισμένες μορφές γραφικών, όπως PNG, SVG και γραφική μικροεφαρμογή Java, στην οποία ορισμένα δίκτυα παρουσιάστηκαν ακολουθώντας τη Γραφική Σημειογραφία της Βιολογίας Συστημάτων. Επίσης, μία αναγνώσιμη περίληψη κάθε μοντέλου είναι διαθέσιμη σε μορφή PDF.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]