Battlefield 3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Battlefield 3
ΔημιουργόςDICE
ΕκδότηςElectronic Arts
ΠλατφόρμαXbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows και iOS
Ημ/νία κυκλοφορίας25  Οκτωβρίου 2011 (Βόρεια Αμερική), 27  Οκτωβρίου 2011 (Αυστραλία), 28  Οκτωβρίου 2011 (Ευρώπη) και 2  Νοεμβρίου 2011 (Ιαπωνία)
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Battlefield 3 είναι βιντεοπαιχνίδι βολών πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από την DICE και εκδόθηκε από την Electronic Arts. Πρόκειται για το τρίτο βιντεοπαιχνίδι της σειράς Battlefield. Κυκλοφόρησε για τα PlayStation 3 και Xbox 360 και τον Υπολογιστή.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Battlefield 3 δημιουργείται με τη μηχανή Frostbite 2.0. Πρόκειται για την έκδοση της Frostbite 1.2 που χρησιμοποιήθηκε για το Battlefield: Bad Company 2. Εκμεταλλεύεται πλήρως το DirectX 11 και την αρχιτεκτονική 64-bit. Δεν υποστηρίζει το DirectX 9, και συνεπώς τα Windows XP.

Στο παιχνίδι εισήχθη η λειτουργία Battlelog, μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των παικτών. Το Battlelog παρέχει στατιστικά, φωνητική επικοινωνία και λίστα φίλων.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Battlefield 3 έχει τρία modes παιχνιδιού: singleplayer, co-op και multiplayer. Στο singleplayer ο παίκτης παίρνει το ρόλο 3 χαρακτήρων: Του Dmitri "Dima" Mayakovsky, ενός Ρώσου μυστικού πράκτορα, που πρέπει να εμποδίσει την PLR από το να πυροδοτήσει μια πυρηνική βόμβα στην καρδιά του Παρισιού. Ο 2ος χαρακτήρας, ο Jonathan "Jono" Miller, ένας Αμερικάνος δεκανέας των Πεζοναυτών καλείται να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις της PLR στην έρημο της Τεχεράνης. Τέλος ο Επιλοχίας Henry "Black" Blackburn ηγείται μιας πενταμελούς ομάδας σε μια αποστολή εύρεσης και διάσωσης μιας ομάδας Αμερικανών που ερευνούσαν μια πιθανή τοποθεσία χημικών όπλων.

Στο multiplayer για PC οι χάρτες είναι χωρητικότητας 64 παικτών, ενώ για τις κονσόλες 24. Τα modes που υπάρχουν είναι το γνωστό από προηγούμενους τίτλους της σειράς Conquest, το Rush και ένα νέο mode, το Team Deathmatch (TDM). Οι κλάσεις είναι 4: Assault (ιατρός), Support (βοηθητικός), Engineer (μηχανικός) και Recon (ελεύθερος σκοπευτής), οργάνωση γνωστή από το Battlefield 2142. Είναι φτιαγμένες έτσι ώστε αναδεικνύουν αλλά και να επιβάλουν την ομαδικότητα αν σκοπός είναι η νίκη. Ο γιατρός διαθέτει απινιδωτή με τον οποίο "ξαναζωντανεύει" τους πεθαμένους συμπαίκτες σας. Ο βοηθητικός έχει τα "Rambo guns". Ο Recon είναι ένας απλός ελεύθερος σκοπευτής. Ο Engineer διαθέτει ισχυρά όπλα, εκρηκτικές ύλες, αντιαρματικό (Lock-on) ή αντιεροπορικό (Lock-on) ή απλά ένα Free shot εκτοξευτή ρουκετών (SMAW ή RPG). Επιπλέον, υπάρχουν και πέντε Dlcs (Expansion Packs): Back to Karkland, Close quaters, Aftermath, Armored kill και End game.

Beta[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για το παιχνίδι διενεργήθηκε μια ανοικτή beta το Σεπτέμβριο του 2011, στην οποία είχαν χρονικό προβάδισμα 48 ωρών όσοι προπαρήγγειλαν το παιχνίδι μέσω του Origin ή αγόρασαν την Limited Edition του Medal of Honor.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]