AGBU Ararat Λευκωσίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
AGBU Ararat Λευκωσίας
Το έμβλημα της ομάδας.
Επίσημη ονομασίαArmenian General Benevolent Union Ararat
Ίδρυση1999
ΈδραΛευκωσία, Κύπρος
ΣτάδιοΚλειστή Αίθουσα Σχολής Μελκονιάν, Λευκωσία, Κύπρος
Χρώματακόκκινο και μπλε
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Λογαριασμός στο YouTube

Ο AGBU Ararat (Armenian General Benevolent Union Ararat, Γενική Ανθρωπιστική Ένωση Αρμενίων Αραράτ) Λευκωσίας, είναι ομάδα ποδοσφαίρου σάλας των Αρμενίων της Κύπρου με έδρα τη Λευκωσία. Είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στο ποδόσφαιρο σάλας της Κύπρου, έχοντας τα περισσότερα πρωταθλήματα (7) και τα περισσότερα κύπελλα (6).

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο AGBU Ararat ιδρύθηκε το 1999. Απο την ίδρυση του αγωνίστηκε στην Α΄ κατηγορία ποδοσφαίρου σάλας ανδρών Κύπρου. Κατά την πρώτη του χρονιά (1999-00) κατακτά το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του.Την επόμενη χρονιά 2000-01 φτάνει στην πρώτη του κατάκτηση πρωταθλήματος και στην συνέχεια γίνεται η πρώτη Κυπριακή ομάδα που αγωνίστηκε στο Κύπελλο ποδοσφαίρου σάλας της ΟΥΕΦΑ. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας ακολούθησαν ακόμη έξι κατακτήσεις πρωταθλήματος και πέντε κατακτήσεις κυπέλλου με τελευταία επιτυχία το νταμπλ της περιόδου 2009-10. Στα επόμενα χρόνια και με την είσοδο παραδοσιακών αθλητικών σωματείων της Κύπρου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας, ο AGBU Ararat έχασε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και έπεσε σε μαρασμό. Την περίοδο 2015-16 υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β΄ κατηγορία ποδοσφαίρου σάλας ανδρών Κύπρου. Τον Ιούλιο του 2016 ανακοινώθηκε η διάλυση της ομάδας και η συγχώνεψη της με την Ομόνοια Λευκωσίας.[1] Η ομάδα επαναδραστηριοποιήθηκε το 2018.

Τίτλοι-Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://www.kerkida.net/articles/a-katigoria/eidiseis/omonoia/192154-egkrithike-kai-egine-omonoia-ararat
  2. «Όλες οι πρωταθλήτριες από το 1999-2000». www.cfa.com.cy. ΚΟΠ. 14 Μαΐου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιουλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 20 Ιουλίου 2022.