Ψηφιακό μάρκετινγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

[1][2][3]

Το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) βοηθά μια επιχείρηση ή ένα προϊόν να μεγαλώσει διαδικτυακά. Το ψηφιακό μάρκετινγκ με τακτικές κατανόησης της συμπεριφοράς των καταναλωτών σας καθοδηγεί στην ανακάλυψη πόρων, εργαλείων και πληροφοριών για να πλοηγηθείτε σε αυτήν τη δυναμική αγορά του διαδικτύου.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ αποτελεί ευρύ πεδίο, που περιλαμβάνει την προσέλκυση πελατών μέσω διαφόρων τεχνικών και διαδικασιών όπως:

 • Στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ: πόσο σημαντικό βήμα είναι να θέσεις τη στρατηγική για την εξέλιξη & ανάπτυξη της επιχείρησης σου.
 • Μάρκετινγκ σε κοινωνικά μέσα.
 • Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης
 • Μάρκετινγκ σε πλατφόρμες αναζήτησης
 • Μάρκετινγκ σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 • Αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ.
 • Ψηφιακή διαφήμιση.
 • Μάρκετινγκ περιεχομένου / Content Marketing.

και πολλά άλλα.

Επαγγελματίες στο ψηφιακό μάρκετινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν πολλές αξιόλογες εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ και βοηθούν στην επίτευξη ψηφιακής ανάπτυξης. Το να επιλέξεις συνεργάτη για την επιχείρηση σου είναι αρκετά σημαντικό και δύσκολο καθώς υπάρχουν αρκετές επιλογές και η αγορά είναι τρομερά ασταθής αφού αλλάζει η σύσταση του προσωπικού των εταιριών διαρκώς. Σε αυτή την περίπτωση βοηθάει να επιλέγει κανείς μέσω συστάσεων και να κάνει έρευνα σε προηγούμενες δουλειές της εκάστοτε εταιρίας ώστε να μπορεί να επιλέξει αυτό που πραγματικά ταιριάζει στο προφίλ της επιχείρησης του. Ενδεικτικός θετικός παράγοντας το Ποσοστό Διακράτησης Υπαρχόντων Πελατών μιας εταιρίας.

Ποσοστό διακράτησης πελατών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για τους περισσότερους κλάδους, η μέση διατήρηση οκτώ εβδομάδων είναι κάτω από 20 %. Για προϊόντα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στη χρηματοοικονομική βιομηχανία, ένα ποσοστό διατήρησης οκτώ εβδομάδων άνω του 25% θεωρείται ελίτ. Για τις επιχειρήσεις SaaS και ηλεκτρονικού εμπορίου, η διατήρηση άνω του 35% θεωρείται ελίτ.

Στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως υπάρχουν εταιρίες που το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 80%, αυτές είναι μοναδικές εταιρίες σε όποιο κλάδο κι αν δραστηριοποιούνται. Διατηρούν συνεργάτες σε σταθερή βάση και ενισχύουν διαρκώς τις μεταξύ σχέσεις τους στηριζόμενοι σε από κοινού επιτυχίες.

Σταδιοδρομία στο ψηφιακό μάρκετινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι η σωστή επιλογή σταδιοδρομίας το 2020. Υπάρχει τεράστια ανάπτυξη στους προϋπολογισμούς εξόδων των εταιριών προς το ψηφιακό μάρκετινγκ και αναμένεται να λάβουν το μεγαλύτερο μέρος των προϋπολογισμών μάρκετινγκ, αν όχι όλο.

 1. «Digital Marketing για B2B: Οδηγός για Αρχάριους». Digitale. 19 Δεκεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2021. 
 2. «Πώς να ξεπεράσετε τις προκλήσεις του B2B Digital Marketing». Digitale. 19 Δεκεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2021. 
 3. «Τι είναι Digital Marketing ένας σύντομος οδηγος». Digitale. 7 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2021.