Χρυσός Δακτύλιος της Ρωσίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο ποταμός Κοτορόσλ στο Γιαροσλάβλ
Η Εκκλησία της Αναστάσεως της Kostroma (1652) είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα της Ρωσίας (έγχρωμη φωτογραφία του Sergei Mikhailovich Prokudin-Gorskii, 1910, Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Χρυσός Δακτύλιος της Ρωσίας (ρωσικά: Золото́е кольцо́)– σειρά περιηγητικών διαδρομών, που περνούν από παλιές ρωσικές πόλεις, όπου διασώζονται μοναδικά μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της Ρωσίας και αποτελούν κέντρα λαϊκής χειροτεχνίας. Άλλοτε πάλι ως Χρυσό Δακτύλιο θεωρούμε το σύνολο των πόλεων που βρίσκεται βορειοανατολικά της Μόσχας, λόγω του σχηματισμού τους σε κύκλο.

Αυτές οι μεσαιωνικές πόλεις, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, διατηρούν την μνήμη των πιο σημαντικών γεγονότων της Ρωσικής ιστορίας. Οι πόλεις αυτές έχουν αποκληθεί "ανοιχτά μουσεία" και είναι χαρακτηριστικά μοναδικά μνημεία της Ρώσικης αρχιτεκτονικής των 12ου–18ου αιώνων, περιλαμβάνοντας φρούρια, μοναστήρια, επισκοπικούς ναούς, και εκκλησίες. Αυτές οι πόλεις είναι από τις πιο γραφικές στη Ρωσία και ξεχωρίζουν με ευκρίνεια για τους διάσημους σε σχήμα κρεμμυδιού τρούλους τους.

Οι πόλεις του Χρυσού Δακτυλίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]