Χρονοδιάγραμμα του Nintendo DS

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το Nintendo DS είναι μια σειρά από φορητές παιχνιδομηχανές που κατασκευάστηκαν και κυκλοφόρησαν από την Nintendo

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονολόγιο των ετών κυκλοφορίας
2004– Nintendo DS
2005–
2006– - Nintendo DS Lite
2007–
2008– Nintendo DSi
2009– Nintendo DSi XL
2010–
2011– Nintendo 3DS
2012– Nintendo 3DS XL
2013– Nintendo 2DS

Διάγραμμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Η οικογένεια του Nintendo DS
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Nintendo DS[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα Nintendo DS ηλεκτρικού μπλε χρώματος σε ανοιχτή όψη

Κύριο λήμμα: Nintendo DS

Το Nintendo DS (συντομογραφία DS) είναι μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών με διπλή οθόνη που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Nintendo. Η συσκευή πωλήθηκε στη Βόρεια Αμερική στις 21 Νοεμβρίου 2004. Τα ακρωνύμια DS συμαίνουν "Developers System " ή " Dual Screen " , Το Nintendo DS εισήγαγε νέα χαρακτηριστικά στο φορητό gaming : . Μια οθόνη LCD σε συνδυασμό με μια οθόνη αφής, ενσωματωμένο μικρόφωνο, καθώς και υποστήριξη ασύρματης συνδεσιμότητας. Και οι δύο οθόνες περικλείονται μέσα σε ένα clamshell σχεδιασμό παρόμοιο με το Game Boy Advance SP. Το Nintendo DS διαθέτει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης με άλλα συστήματα Nintendo DS να αλληλεπιδρούν άμεσα με το άλλο μέσω Wi - Fi εντός μικρής εμβέλειας χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε σε ένα υπάρχον ασύρματο δίκτυο . Εναλλακτικά, μπορούν να αλληλεπιδράσουν απευθείας σύνδεση με την υπηρεσία σύνδεσης Nintendo Wi - Fi .

Πριν από την κυκλοφορία του, το Nintendo DS ήταν στην αγορά ως " τρίτο πυλώνα " στo χρονοδιάγραμμα της Nintendo , ως στόχο να συμπληρώσει το Game Boy Advance και GameCube . Ωστόσο, είναι συμβατό με τα παιχνίδια του Game Boy Advance και τις ισχυρές πωλήσεις συσταθεί τελικά η νέα φορητή κονσόλα ως ο διάδοχος του Game Boy.

Nintendo DS Lite[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ένα μαύρο Nintendo DS Lite σε ανοιχτή όψη

Κύριο λήμμα: Nintendo DS Lite

Το Nintendo DS Lite (συντομογραφία DS Lite) είναι μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών με διπλή οθόνη που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Nintendo. Είναι πιο ευέλικτο, πιο φωτεινό και πιο ελαφρύ ανασχεδιασμό του αρχικού Nintendo DS. Ανακοινώθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2006, ένα μήνα πριν από την αρχική κυκλοφορία του στην Ιαπωνία στις 2 Μαρτίου 2006 λόγω της συντριπτική ζήτησης για το αρχικό μοντέλο. Έχει κυκλοφορήσει στην Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, και καθορισμένες περιοχές στη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ασία. Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, έχουν πουληθεί 93.860.000 Nintendo DS Lite σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Nintendo.

Nintendo DSi[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Nintendo DSi

Nintendo-DSi-Bl-Open.jpg

Το Nintendo DSi (συντομογραφία DSi) είναι μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών με διπλή οθόνη που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Nintendo. Η κονσόλα κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 1 Νοεμβρίου 2008, και παγκόσμια τον Απρίλιο του 2009. Είναι η τρίτη παιχνιδομηχανή του Nintendo DS και ο αρχικός ανταγωνιστής στην αγορά το είναι PlayStation Portable της Sony (PSP). Η ανάπτυξη του Nintendo DSi ξεκίνησε στα τέλη του 2006, και παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2008 στο συνέδριο της Nintendo στο Τόκιο. Η καταναλωτική ζήτηση έπεισε την Nintendo για να παράγει ένα Nintendo DS με μεγαλύτερες οθόνες από το Nintendo DS Lite. Κατά συνέπεια, η Nintendo αφαίρεσε την υποδοχή της κασέτας του Game Boy Advance (GBA) για τη βελτίωση της δυνατότητας μεταφοράς χωρίς να θυσιάζεται η ανθεκτικότητα .Ενώ ο σχεδιασμός του Nintendo DSi είναι παρόμοια με εκείνη του Nintendo DS Lite, διαθέτει δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, υποστηρίζει εσωτερική και εξωτερική αποθήκευση του περιεχομένου, και συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που ονομάζεται Nintendo DSi Shop. Η Nintendo δήλωσε ότι οι οικογένειες συχνά μοιράζονται DS και DS Lite κονσόλες. Νέες λειτουργίες του είχε ως στόχο να διευκολύνει την εξατομίκευση, έτσι ώστε να ενθαρρύνει κάθε μέλος του νοικοκυριού να αγοράσει ένα Nintendo DSi. Η φορητή παιχνιδομηχανή υποστηρίζει αποκλειστικά φυσικά μέσα εκτός από τα παιχνίδια του Nintendo DSi με ειδικά χαρακτηριστικά και του Nintendo DS. Η μόνη εξαίρεση σε συμβατότητα με παλαιότερες εκδόσεις του είναι προηγούμενα παιχνίδια του Nintendo DS που απαιτεί την υποδοχή GBA. Ως την 31 Δεκεμβρίου 2013, η Nintendo είχε πουλήσει 41.330.000 Nintendo DSi σε συνδιασμό με το Nintendo DSi XL. Οι κριτικές για το Nintendo DSi ήταν γενικά θετικές. Οι ιστοσελίδες IGN και bit -tech επέκρινε την έλλειψη της κονσόλας του αποκλειστικού λογισμικού και την αφαίρεση από την υποδοχή της κασέτας GBA, πρόσθετες λειτουργίες του προκάλεσε πολλούς δημοσιογράφους να προτείνουν σε όσους δεν είχαν αγοράσει ένα προηγούμενο μοντέλο Nintendo DS. Πολλοί κριτικοί ήταν απογοητευμένοι με την περιορισμένη ανάλυση των καμερών του Nintendo DSi, αν και άλλοι, όπως η Ars Technica και GameSpot συμφώνησαν ότι ήταν επαρκή για την οθόνη του. CNET και PCWorld θεωρείται το DSi Shop γιατί είναι το πιο σημαντικό κίνητρο για την αγορά στους ιδιοκτήτες του Nintendo DS.

Nintendo DSi XL[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Nintendo DSi XL

Το Nintendo DSi XL (συντομογραφία DSi XL) διαθέτει μεγαλύτερες οθόνες και μεγαλύτερο συνολικό μέγεθος από ό,τι το αρχικό Nintendo DSi. Είναι το τέταρτο μοντέλο Nintendo DS, το πρώτο να είναι διαθέσιμο ως μια καθαρή ποικιλία μεγέθους. Ο Iwata δήλωσε ότι τα συστήματα συγκράτησης του κόστους είχε, μέχρι τότε, περιοριστεί στο μέγεθος της οθόνης και τις πτυχές multiplayer των φορητών παιχνιδομηχανών, και ότι το σλόγκαν του Nintendo DSi XL " μια βελτιωμένη γωνία θέασης στις οθόνες " , το οποίο είναι το πρώτο που κάνει « φορητό σύστημα που μπορείτε να απολαύσετε με τους ανθρώπους γύρω από τον παίκτη ». Υποστήριξε ότι αυτό εισάγει μια νέα μέθοδο στις φορητές παιχνιδομηχανές, όπου αυτά τα" γύρω από την παιχνίδι ο παίκτης μπορεί επίσης να ενταχθεί σε ένα ή τον άλλο στο gameplay τρόπο». Ενώ το Nintendo DSi έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ατομική χρήση, ο Iwata πρότεινε ότι οι αγοραστές του Nintendo DSi XL δίνουν την κονσόλα μια " σταθερή θέση σε ένα τραπέζι στο σαλόνι , " έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλά μέλη της οικογένειας.

Το Nintendo DSi XL είναι το μεγαλύτερο, ευρύτερο και βαρύτερο μοντέλο Nintendo DS. Διαθέτει δύο οθόνες ευρείας θέασης γωνίας LCD 4.2 - ιντσών (110 mm) με την ίδια ανάλυση με το μικρότερο μοντέλο. Έχει πιο βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από το Nintendo DSi σε όλες τις ρυθμίσεις φωτεινότητας για παράδειγμα, οι μπαταρίες διαρκούν 13-17 ώρες στο dimmest ρύθμιση. Eίναι εξοπλισμένο με πανομοιότυπα ηχεία που περιέχονται σε μεγαλύτερα καταλύματα ομιλητής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παράγουν πιο δυνατά τον ήχο. Οι μεντεσέδες σταματάει την οθόνη στους 120 ° εκτός από την αρχική θέση του Nintendo DSi των 155 ° για να επιτρέψει την ευκολότερη επιτραπέζια προβολή. Το Nintendo DSi XL είναι συνδυασμένο με δύο πλέον γραφίδες, μία εκ των οποίων είναι παχύτερο, στρογγυλεμένα, και μοιάζει με στυλό, αλλά δεν ταιριάζει στο εσωτερικό της μονάδας.


Η οικογένεια του Nintendo 3DS
[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Nintendo 3DS[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Nintendo 3DS

Το Nintendo 3DS (συντομογραφία 3DS) είναι μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών με διπλή οθόνη που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Nintendo. Είναι ικανή να προβάλλει στερεοσκοπικά 3D εφέ χωρίς τη χρήση 3D γυαλιών ή επιπλέον εξαρτημάτων. Η Nintendo ανακοίνωσε τη συσκευή το Μάρτιο του 2010 και παρουσιάστηκε επίσημα στο E3 2010 στις 15 Ιουνίου, 2010. Η παιχνιδομηχανή διαδέχεται το Nintendo DS, το οποίο διαθέτει συμβατότητα με παλαιότερα παιχνίδια του Nintendo DS και του Nintendo DSi, και ανταγωνίζεται με την φορητή κονσόλα της Sony PlayStation Vita .

Διαθέτει νέα χαρακτηριστικά, όπως τις λειτουργίες StreetPass και SpotPass, που παρέχονται από το Nintendo Network, χρησιμοποιώντας 3D κάμερες και Virtual Console, η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να κατεβάσουν και να παίξουν παιχνίδια που κυκλοφόρησαν αρχικά σε παλαιότερες παιχνιδομηχανές. Επίσης, είναι προ-φορτωμένο με διάφορες εφαρμογές, όπως: ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που ονομάζεται Nintendo eShop, την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Miiverse, ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet και τις υπηρεσίες Netflix, Hulu Plus, YouTube, Nintendo βίντεο, μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ονομάζεται Swapnote (γνωστή ως Nintendo Letter Box στην Ευρώπη και την Αυστραλία) και το Mii Maker .

Το Nintendo 3DS κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία στις 26 Φεβρουαρίου, 2011, και σε όλο τον κόσμο που το Μάρτιο του 2011. Σε λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, στις 28 Ιουλίου, 2011, η Nintendo ανακοίνωσε μια σημαντική μείωση των τιμών από US $ 249 έως ΗΠΑ $ 169 εν μέσω απογοητευτικής εκκίνησης των πωλήσεων. Η εταιρεία πρότεινε δέκα δωρεάν παιχνίδια Nintendo Entertainment System και δέκα δωρεάν παιχνίδια Game Boy Advance από το Nintendo eShop για τους καταναλωτές που αγόρασαν το σύστημα στην αρχική τιμή εκκίνησης. Η στρατηγική αυτή θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία και η παιχνιδομηχανή έχει γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένες φορητές παιχνιδομηχανές σε πωλήσεις της Nintendo κατά τα δύο πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του. Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, έχουν πουληθεί 42.740.000 Nintendo 3DS και Nintendo 2DS

Nintendo 3DS XL[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Nintendo 3DS XL

Το Nintendo 3DS XL (συντομογραφία 3DS XL) είναι η πρώτη αναθεώρηση του Nintendo 3DS που παράγεται από την Nintendo. Μοιάζει με τη μετάβαση του Nintendo DSi στο Nintendo DSi XL, το Nintendo 3DS XL διαθέτει μεγαλύτερες οθόνες, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και ένα μεγαλύτερο συνολικό μέγεθος από το αρχικό Nintendo 3DS. Το Nintendo 3DS XL έχει ως στόχο να συμπληρώσει τα αρχικά Nintendo 3DS, δεν το αντικαταστήσει, καθώς και τα δύο μοντέλα παραμένουν στην παραγωγή. Στην ανοικτή θέση του, το Nintendo 3DS XL είναι το μεγαλύτερο, παχύτερο και βαρύτερο σύστημα της οικογένειας του Nintendo 3DS. Από τις 31 Δεκεμβρίου 2013, πουλήθηκαν 15.210.000 Nintendo 3DS XL.

Nintendo 2DS[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριο λήμμα: Nintendo 2DS

Το Nintendo 2DS (εν συντομία 2DS) είναι μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών που αναπτύχθηκε από την Nintendo. Ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2013, όταν η κονσόλα κυκλοφόρησε στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία στις 12 Οκτωβρίου 2013 , χωρίς τα τρέχοντα σχέδια για την κυκλοφορία της στην Ιαπωνία. Το Nintendo 2DS είναι μια βασική έκδοση του Nintendo 3DS που διατηρεί τη συμβατότητα με το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για το Nintendo DS και Nintendo 3DS, αλλά ο σχεδιασμός του είναι μια πλάκα και όχι το clamshell που χρησιμοποιείται από τους προδρόμους του και στερείται η 3D λειτουργία του Nintendo 3DS.

Μετά την κυκλοφορία του, υποδοχή του Nintendo 2DS αναμίχθηκε, ιδίως όσον αφορά το σχεδιασμό της συσκευής που μερικοί κριτικοί αισθάνθηκαν ήταν λιγότερο ελκυστική από ό,τι εκείνη του 3DS με κάποιoi όμως να σχολιάζουν ότι αισθάνθηκε πιο ισχυρή. Η κονσόλα Nintendo 2DS πωλείται ταυτόχρονα με τα άλλα μοντέλα της οικογένειας Nintendo 3DS ως κίνητρο για την επέκταση της αγοράς των παιχνιδιών του Nintendo 3DS. Προορίζεται για ένα διαφορετικό κοινό από τα 3DS, ιδίως για τα παιδιά ηλικίας κάτω των επτά χρονών , τους οποίους δεν συνιστάται η χρήση της λειτουργίας 3D του 3DS. Η Nintendo δήλωσε ωστόσο ότι το 3D θα παραμείνει ένα μέρος των μελλοντικών σχεδίων τους. Διάφορα δημοσιεύματα εξήρε τιμολόγησης και τη μορφή - παράγοντα, αλλά και επέκρινε την κακή αισθητική της κονσόλας, την ποιότητα του ήχου, και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στις 31 Δεκεμβρίου 2013, πουλήθηκαν 2,11 εκ. Nintendo 2DS.

Σύγκριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Comparison of Nintendo DS line systems
Γραμμή Παραγωγής Nintendo 3DS Nintendo DS
Όνομα Nintendo 2DS Nintendo 3DS XL Nintendo 3DS Nintendo DSi XL Nintendo DSi Nintendo DS Lite Nintendo DS
Λογότυπο Logo-nintendo2ds.png Nintendo 3DS XL logo.png Nintendo 3ds logo.svg Nintendo DSi XL logo.svg Nintendo DS Logo.svg Nintendo DS Lite logo.svg Nintendo DS Logo.svg
Κονσόλα Nintendo-2DS-angle.jpg Nintendo 3DS XL Silver + Black.jpeg Nintendo 3DS Nintendo DSi XL An opened clamshell dual-screen handheld device. A camera is embedded in the internal hinge. Nintendo DS Lite An original Nintendo DS
Σε παραγωγή Current Current Discontinued
Γενιά Eighth generation Seventh generation
Ημερομηνίες παραγωγής
 • NA|EU|AU 12 Οκτωβρίου 2013
 • KR Δεκέμβριος 2013
 • JP 28 Ιουλίου 2012
 • EU 28 Ιουλίου 2012
 • NA 19 Αυγούστου 2012
 • AUS 23 Αυγούστου 2012
 • JP 26 February 2011
 • EU 25 March 2011
 • NA 27 March 2011
 • AUS 31 March 2011
 • JP 21 November 2009
 • EU 5 March 2010
 • NA 28 March 2010
 • AUS 15 April 2010
 • JP 1 November 2008
 • AUS 2 April 2009
 • EU 3 April 2009
 • NA 5 April 2009
 • JP 2 March 2006
 • AUS 1 June 2006
 • NA 11 June 2006
 • EU 23 June 2006
 • AUS 24 February 2005
 • EU 11 March 2005
Τιμή κυκλοφορίας US$129.99
£109.99
A$149.95
¥18,900
US$199.99
€199.99
£179.99
A$249.95[2]
¥25,000
US$249.99[3]
€249.99
£209.99
A$349.95
¥20,000
US$189.99[4]
€179.99
£159.99
A$299.95
¥18,900
US$169.99
€169.99
£149.99
A$299.95
¥16,800
US$129.99
€149.99
£99.99
A$199.95
¥15,000[1]
US$149.99[1]
€149.99
£99.99
A$199.95
Σημερινή τιμή Same as the launch price. Same as the launch price. ¥15,000[5]

US$169.99[6]
€169.99
£119.99

¥18,000
US$129.99
€129.99
¥15,000
US$99.99
€99.99
Discontinued Discontinued
Πωλήσεις Worldwide: 42.74 million (as of December 31, 2013)[7] Worldwide: 153.98 million (as of December 31, 2013)[7]
Καλύτερες πωλήσεις παιχνιδιού Pokemon X and Y, 11.61 million units (as of Feb 7, 2014)[8] New Super Mario Bros., 30.38 million units (as of July 7, 2012)
Ενεργοποιημένο το 3D Όχι Yes (adjustable depth) Όχι
Οθόνη 3.52 in (90 mm) Autostereoscopic (3D) 4.88 in (124 mm)[9] Autostereoscopic (3D) 3.53 in (90 mm)[9] 4.2 in (107 mm) 3.25 in (83 mm) 3.12 in (79 mm) 3.0 in (76 mm)
Upper: 800 × 240 px (400 × 240 WQVGA per eye) 256 × 192 px (both screens)[1]
Lower: 320 × 240 QVGA
approximately 16.77 million colors[9] 262,144 colors[10]
5 brightness levels 4 brightness levels Backlight On/Off toggle
Επεξεργαστής Dual-core ARM11 133 MHz ARM9 and 33 MHz ARM7 67 MHz ARM946E-S and 33 MHz ARM7TDMI
Γραφικά Digital Media Professionals PICA200[11] Nintendo proprietary
Μνήμη 128 MB FCRAM[12] 16 MB PSRAM 4 MB SRAM
(expandable via Game Boy Advance slot)
Κάμερα One front-facing and two outward-facing 0.3 MP (VGA) sensors[9] Front-facing and outward-facing 0.3 MP sensors None
Χωρητικότητα 4 GB SD Card included[13]
(expandable up to 128 GB via SD/SDHC/SDXC cards)
2 GB SD Card included[14]
(expandable up to 128 GB via SD/SDHC/SDXC cards)
Expandable up to 32 GB via SD/SDHC card slot None
Μέσα Nintendo 3DS Game Card (1-8 GB)

Nintendo DS Game Card (8-512 MB)

Nintendo DS Game Card (8-512 MB) Nintendo DS Game Card (8-512 MB)
Game Boy Advance Game Cartridge (2-32 MB)
Έλεγχος
 • D-pad
 • A/B/X/Y, L/R, and START/SELECT buttons
 • Touchscreen
 • Microphone
 • Camera
 • D-pad
 • A/B/X/Y, L/R, and START/SELECT buttons
 • Touchscreen
 • Microphone[1]
Μπαταρία ???? mAh lithium-ion battery
 • 3.5–5.5 hours (determined by screen brightness, Wi-Fi and sound volume)[15]
1750 mAh lithium-ion battery
 • 3.5–6.5 hours (determined by screen brightness, Wi-Fi, sound volume, and 3D effect)[16][17]
1300 mAh lithium-ion battery
 • 3–5 hours (determined by screen brightness, Wi-Fi, sound volume, and 3D effect)[9]
1050 mAh lithium-ion battery
 • 13–17 hours (on the lowest brightness setting)
 • 4–5 hours (on the brightest)[18]
840 mAh lithium-ion battery
 • 9–14 hours (on the lowest brightness setting)
 • 3–4 hours (on the brightest)[18]
1000 mAh lithium-ion battery
 • 15–19 hours (on the lowest brightness setting)
 • 5–8 hours (on the brightest)[19]
850 mAh lithium-ion battery
 • 6–10 hours
  (determined by screen brightness, wireless, and sound volume)[1]
5–9 hours for DS compatibility mode 6–10 hours for DS compatibility mode 5–8 hours for DS compatibility mode
Συνδεσιμότητα
 • Integrated 802.11b/g
  (only compatible with WEP or unencrypted networks while playing regular Nintendo DS games)[20]
 • Integrated 802.11 (legacy mode)
  (only compatible with WEP or unencrypted networks)[21]
Γραφίδα 96 mm (3.8 in) long[22] 96 mm (3.8 in) long Extendable up to 100 mm (3,9 in) long[9] 96 mm (3,8 in) long × 4,9 mm (0,19 in) wide 92 mm (3,6 in) long × 4,9 mm (0,19 in) wide 87,5 mm (3,44 in) long × 4,9 mm (0,19 in) wide 75 mm (3,0 in) long × 4 mm (0,16 in) wide
Βάρος 260 grams (9,2 oz) 336 grams (11,9 oz)[17] 235 grams (8,3 oz)[23] 314 grams (11,1 oz) 214 grams (7,5 oz) 218 grams (7,7 oz) 275 grams (9,7 oz)
Διαστάσεις

144 mm (5,7 in) W
127 mm (5,0 in) D 20,3 mm (0,80 in) H

156 mm (6,1 in) W
93 mm (3,7 in) D
22 mm (0,87 in) Η [17]

134 mm (5,3 in) W
74 mm (2,9 in) D
22 mm (0,87 in) Η [9]

161 mm (6,3 in) W
91,4 mm (3,60 in) D
21,2 mm (0,83 in) Η

137 mm (5,4 in) W
74,9 mm (2,95 in) D
18,9 mm (0,74 in) Η

133 mm (5,2 in) W
73,9 mm (2,91 in) D
21,5 mm (0,85 in) Η

148,7 mm (5,85 in) W
84,7 mm (3,33 in) D
28,9 mm (1,14 in) H[1]

Colors and styles List of Nintendo 3DS colors and styles List of Nintendo DS colors and styles
Online services Nintendo Network Nintendo Wi-Fi Connection Nintendo Wi-Fi Connection
Preloaded applications
 • Nintendo DS/DSi Game Card launcher
 • Brain Age Reading
 • Brain Age Math
 • DS Download Play
 • Nintendo DSi Browser
 • Nintendo DSi Camera
 • Nintendo DSi Shop
 • Nintendo DSi Sound
 • PictoChat[1]
 • Flipnote Studio
 • System Settings
Regional lockout Yes Yes No
List of games List of Nintendo 3DS games List of Nintendo DS games
Backward compatibility

Nintendo Game Cards

Nintendo DS/DSi Game Card

Downloadable only

N/A Game Boy Advance Game Card
(single-player only)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 «Nintendo DS Fact Sheet». gamecubicle.com. http://www.gamecubicle.com/hardware-nintendo_ds_spec_sheet.htm. Ανακτήθηκε στις October 8, 2012. 
 2. Bray, Nicholas. «News 3DS Australian Nintendo 3DS XL Launch Details Revealed». NintendoWorldReport. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουλίου 2012. 
 3. Kaluszka, Aaron (19 Ιανουαρίου 2011). «3DS North American Price, Date, Colors Set». Nintendo World Report. 
 4. http://uk.wii.ign.com/articles/107/1071714p1.html?forwardform[νεκρός σύνδεσμος]
 5. «3DS price cut 40% in Japan, now $169.99 in the U.S. – Video Games Reviews, Cheats». Geek.com. 28 Ιουλίου 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Οκτωβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Αυγούστου 2011. 
 6. «Nintendo 3DS MSRP». Nintendo.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2012. 
 7. 7,0 7,1 «Consolidated Sales Transition by Region» (PDF). Nintendo. 28 Ιανουαρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 1 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2014. 
 8. «Nintendo Top Selling Software Sales». Nintendo. 26 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2012. 
 9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 9,5 9,6 9,7 Nintendo 3DS - Hardware Specifications at Nintendo Nintendo of America
 10. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2014. 
 11. Nintendo 3DS graphics chip revealed Eurogamer Network Ltd.
 12. [1] Αρχειοθετήθηκε 2012-10-12 στο Wayback Machine. EE Times
 13. «3DS XL Circle Pad Pro Expansion Coming This Year». andriasang. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2012. 
 14. 3DS Teardown - Examining Main Board and Expandable via SD card slot
 15. «Family A4 Table UK» (PDF). Nintendo. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2013. 
 16. «Nintendo 3DS XL Battery pack buy page». Nintendo. Ανακτήθηκε στις 20 Αυγούστου 2012. [νεκρός σύνδεσμος]«Nintendo 3DS XL Battery image 6.5WA@3.7V=1750mAh». Nintendo. Ανακτήθηκε στις 20 Αυγούστου 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
 17. 17,0 17,1 17,2 «Nintendo 3DS XL». Nintendo. 22 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
 18. 18,0 18,1 Nintendo DSi/Nintendo DSi XL - Battery FAQ Nintendo - Consumer Service
 19. Nintendo DS Lite - Battery FAQ Nintendo - Consumer Service
 20. DSi Operations Manual Nintendo - Support
 21. Nintendo Wifi Support FAQ - Nintendo.com
 22. http://kotaku.com/introducing-the-nintendo-2ds-no-thats-not-a-typo-1214807721
 23. Nintendo 3DS - Hardware Specifications Αρχειοθετήθηκε 2011-01-09 στο Wayback Machine. Nintendo of Japan