Χρήστης:Sotkil/Αρχείο συζητήσεων 2016

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κατηγοριοποίηση για το διατομικό μόριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Στο λήμμα διατομικό μόριο Θα ταίριαζε καλύτερα η έξτρα κατηγορία «μοριακή γεωμετρία», αλλά είναι στο «κόκκινο» ακόμη. Το «στερεοχημεία» θα είχε νόημα για πολυπλοκότερα μόρια, στα οποία θα είχε νόημα η 3D διάταξη που υπονοεί. Επίσης, σωστότερο αν ομαδοποιούνταν τα λήμματα-παραδείγματα διατομικών μορίων, όπως το υδραλογόνα, υδροφθόριο, υδροχλώριο, υδροβρώμιο, υδροϊώδιο, υδροαστάτιο και όσα άλλα (τυχόν) έχουμε σε διατομικές ενώσεις, σε μια νέα κατηγορία «διατομικά μόρια», ως υποκατηγορία των κατηγοριών «Χημεία» και «μοριακή γεωμετρία», μαζί με το διατομικό μόριο...

--Vchorozopoulos (συζήτηση) 01:13, 25 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Vchorozopoulos σ'ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Κάποια στιγμή θα δω τι προσθήκες μπορώ να κάνω στις κατηγοριοποιήσεις. Sotkil (συζήτηση) 09:55, 26 Ιανουαρίου 2016 (UTC)

Ανακατεύθυνση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πολιτική είναι σσαφής και ο λόγος που δεν το επιτρέπει είναι απλός. Δεν κερδίζεις τίποτα με το να την διαγράψεις (άλλωστε δεν φαίνεται κάπου στον τελικό αναγνώστη ώστε να είναι λόγος το λάθος) χάνεις όμως πολλά. Συνοπτικά: Το URL https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD είναι de facto χρήσιμο καθώς υπάρχει από το 2007 και δεν έχεις τρόπο να γνωρίζεις που και πόσες φορές χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο. Διαγράφοντας την απλώς καταστρέφεις άγνωστο αριθμό συνδέσμων από έξω προς την Βικιπαίδεια χωρίς να κερδίζεις απόλύτως τίποτα. (καθώς το λάθος είναι ορθογραφικό/τυπογραφικό και όχι εννοιολογικό ώστε να έχει κάποια σημασία). Συνεπώς θα σου πρότεινα να μην την προτείνεις καν για διαγραφή καθώς δεν υπάρχει επιχείρημα. —Ah3kal (συζήτηση) 18:53, 16 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Επιχείρημα υπάρχει σαφέστατα, ότι η λέξη ως απόδοση εκ της αγγλικής είναι απολύτως λάθος. Τώρα το παραπάνω είναι κάτι που δεν το γνωρίζω και συνεπώς προσωπικά το σταματώ εδώ αν και διαφωνώ καθέτως.—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:00, 16 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)

Αγαπητέ Sotkil, προσωπικά αναθεωρώ το σκεπτικό μου με βάση την επεξήγηση που έλαβα εδώ. Ελπίζω να καλύπτει και εσένα. Καλή συνέχεια!—Red rose 02.svgCorleoneμη τα μασάς!@ 19:33, 16 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)


Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Αγαπητέ, Τελευταία ρίχνεις πολλή δουλειά στις κατηγορίες βλέπω!

Προϋπήρχε η Κατηγορία:Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος πριν την δημιουργία της Κατηγορία:Καρδιαγγειακές παθήσεις. Μάλλον μόνο μία πρέπει να κρατήσουμε. --Nikosguard συζήτηση 10:22, 20 Απριλίου 2016 (UTC)

Αγαπητέ Nikosguard το διαπίστωσα και εγώ χτες. Θα προτιμούσα να διαγραφεί η παλιά γιατί δεν είχε Interwiki. Δυστυχώς βλέπω και έμπειρους χρήστες να δημιουργούν κατηγορίες χωρίς να φτιάχνουν Interwiki και πολλές φορές χωρίς να τις κατηγοριοποιούν! Sotkil (συζήτηση) 11:52, 20 Απριλίου 2016 (UTC)

Υπερσφαίρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, από τις κατηγοριοποιήσεις που έκανες ήρθε στο φως η ανακατεύθυνση Υπερσφαίρα προς το λήμμα 3-σφαίρα, το οποίο επίσης αναφέρει ότι η 3-σφαίρα είναι γνωστή και ως υπερσφαίρα, πράγμα το οποίο είναι λανθασμένο καθώς η 3-σφαίρα ανήκει στον τρισδιάστατο χώρο, ενώ η υπερσφαίρα ανήκει ευρύτερα στον υπερχώρο. Προτείνω τη διαγραφή της ανακατεύθυνσης "Υπερσφαίρα" ώστε να προκύψουν κόκκινοι σύνδεσμοι όπου έχει λανθασμένα συνδεθεί και τη διόρθωση του λήμματος "3-σφαίρα", το οποίο είναι γενικά προβληματικό, τουλάχιστον να μη συσχετίζεται πλέον με την υπερσφαίρα και άλλες διαστάσεις παρεκτός των τριών. --Francois-Pier (συζήτηση) 06:45, 17 Μαΐου 2016 (UTC)

Αγαπητέ Francois-Pier συμφωνώ, θα προχωρήσω σε πρόταση διαγραφής για τη συγκεκριμένη ανακατεύθυνση. Sotkil (συζήτηση) 09:13, 17 Μαΐου 2016 (UTC)

Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναλόγως του συνολικού μεγέθους του κειμένου... Αν είναι σε έναν κείμενο δέκα σειρών να επανέρχεται κάθε δύο σειρές, οκ, έχεις δίκιο... Άμα όμως μιλάμε πχ. για έναν σύνδεσμο στην εισαγωγή και 1-2 μερικές ενότητες πιο κάτω, δεν βλέπω πού είναι το κακό... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:21, 20 Ιουνίου 2016 (UTC)


Οφειλόμενο.-[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Sotkil χαίρε! Σου είχα υποσχεθεί κάτι σχετικό με την ... φορμάικα. Τώρα λοιπόν, υπάρχει στις «Σημειώσεις» του λήμματος Μαρμαρυγίες. Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 10:48, 24 Ιουλίου 2016 (UTC)

Αγαπητέ Sotkil χαίρε! Σ'έχω "χάσει" - Που βρίσκεσαι βρε παιδί? Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 09:25, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Αγαπητέ Aristo Class είμαι Αθήνα, δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στις τελευταίες συναντήσεις του συλλόγου. Ελπίζω να τα πούμε από κοντά από Σεπτέμβριο και σου εύχομαι να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι. Μπράβο για τη φορμάικα αν και δε θυμάμαι αυτή τη συζήτησή μας. Sotkil (συζήτηση) 10:57, 31 Ιουλίου 2016 (UTC)

Ευχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια πολλά!! --Ttzavarasσυζήτηση 10:16, 7 Αυγούστου 2016 (UTC)

Σ'ευχαριστώ πολύ Τάσο, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχεις. Sotkil (συζήτηση) 10:25, 7 Αυγούστου 2016 (UTC)


Defaultsort[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα σας. Δεν θυμάμαι να έχω αλλάξει defaultsort βάζοντας πρώτα το όνομα και μετά το επίθετο. Εάν το έχω κάνει θα είναι χοντρή μου παράβλεψη. Έχετε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο που το έκανα? Actia Nicopolis (συζήτηση) 09:26, 5 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)


Απίστευτο και όμως αληθινό. Και στην προηγούμενη επεξεργασία έβαλα πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομα.... Σας ευχαριστώ. Actia Nicopolis (συζήτηση) 14:57, 9 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Βοσνία-Ερζεγοβίνη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συγγνώμη, αλλά εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω καθώς αναφορές υπάρχουν που να αναφέρουν την χώρα ως Βοσνία-Ερζεγοβίνη... Αρκεί να γίνει μια αναζήτηση στο ίντερνετ και βρίσκεις εύκολα ειδήσεις (σοβαρές και αξιόπιστες πηγές δλδ) που να την αναφέρουν έτσι... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:34, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

ΥΓ. Ενδεικτικά, χωρίς να μπω - ακόμη - στην διαδικασία παράθεσης άλλων παραπομπών, το ίδιο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δέχεται και τα δύο ονόματα ή τα έχει μπερδέψει (?), καθώς από την μία αναφέρεται σε διμερείς σχέσεις με την "Βοσνία και Ερζεγοβίνη", ωστόσο άμα πατήσουμε επάνω στον σύνδεσμο για το "Γραφείο ΟΕΥ Σεράγεβο", θα βρεθούμε σε επίσημη υπουργική σελίδα, όπου αναφέρεται εμφανώς επάνω αριστερά "Βοσνία-Ερζεγοβίνη"... Χωρίς να αναφερθώ στις αναφορές "Βοσνία Ερζεγοβίνη", χωρίς παύλα στο πρώτο λινκ... --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:43, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)

Υποτίθεται πως η πολιτική της ΒΠ λέει για τις ονομασίες, πρώτα όπως αυτές απαντώνται στην Ελλάδα και μετά όπως αναφέρονται στην χώρα τους, κι εφόσον δεν υπάρχουν αποτελέσματα στα ελληνικά... Τουλάχιστον αυτό μου έχουν πει και ξαναπεί όποτε θέλησα να βάλω κάποιον ακριβέστερο τίτλο σε γαλλικό εδώ λήμμα... ΥΓ. Εννοείται πως δεν το λέω ως αντίβαρο, απλώς μου φαίνεται κάπως παράξενο ξαφνικά να μου λέγεται το αντίθετο από αυτό που τόσο καιρό μου λεγόταν... :/ --Fleur de lys (or).svg Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:57, 17 Σεπτεμβρίου 2016 (UTC)


Κατηγορίες ηθοποιών.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Sotkil! Είχαμε φτιάξει πριν καιρό, εγώ για τους Αμερικανούς ηθοποιούς κι εσύ για του Έλληνες, κατηγορίες ανάλογα το φύλο. Ενώ παντού διευκρινίζεται τι ηθοποιός είναι (δηλαδή θεάτρου, φωνής κλπ), δε διευκρινίζεται όταν είναι κινηματογράφου. Η κατηγοριοποίηση της αγγλικής είναι η κατάλληλη: Αμερικανοί ηθοποιοί (κύρια κατηγορία) -> Αμερικανίδες ηθοποιοί/Αμερικανοί άνδρες ηθοποιοί -> Αμερικανίδες ηθοποιοί κινηματογράφου/Αμερικανοί άνδρες ηθοποιοί κινηματογράφου κ.ο.κ. Είσαι, λοιπόν, διατεθειμένος να κάνουμε αυτόν τον διαχωρισμό; Θα το έκανα μόνος κάποια στιγμή, αλλά είδα ότι ακόμα έχεις διάθεση να ασχοληθείς, οπότε απλά σε ρωτώ... Εδώ που τα λέμε είναι πολλά τα είδη των ηθοποιών: θεάτρου, τηλεόρασης, κινηματογράφου κλπ και υπάρχει περίπτωση κάποιος ηθοποιός να έχει συμμετάσχει π.χ. στην τηλεόραση και ποτέ στο θέατρο, ενώ π.χ. κάποιοι υπήρξαν μόνο φωνής. Βεβαίως, αυτά διευκρινίζονται, μόνο του κινηματογράφου δε διευκρινίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκηνοθέτες. Οι του κινηματογράφου δε διευκρινίζονται και διευκρινίζονται οι του θεάτρου π.χ.... Εν τω μεταξύ εκεί δε χρειάζεται η διευκρίνιση φύλου, καθότι τα Φεστιβάλ π.χ. δεν τους διαχωρίζουν σε άνδρες ή γυναίκες, όπως συμβαίνει π.χ. στους ηθοποιούς... —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 10:21, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Καλησπέρα αγαπητέ ΖῷονΠολιτικόν. Συγχαρητήρια για τις συνεισφορές σου. Και βέβαια είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω στην περαιτέρω κατηγοριοποίηση! Sotkil (συζήτηση) 12:05, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό, για να βρίσκεις τι έχουμε, τοποθετώντας την ονομασία της αγγλόφωνης κατηγορίας. —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 12:26, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Πρέπει να αποχωρήσω, αλλά μετά όταν γυρίσω, έτσι και δεν έχεις ολοκληρώσει τους Γάλλους ηθοποιούς, θα τους ολοκληρώσω εγώ. Οι Αμερικανοί, οι Έλληνες και οι Άγγλοι θα θέλουν την περισσότερη δουλειά προφανώς! —Estrella roja.svg ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 13:17, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

οκ ΖῷονΠολιτικόν . Σ'ευχαριστώ για τη συνεργασία. Θα κάνω και τους Γερμανούς και βλέπουμε. Οι Γάλλοι "έφυγαν" όλοι από την πολύ γενική κατηγορία. Sotkil (συζήτηση) 13:21, 28 Οκτωβρίου 2016 (UTC)

Κ3Ε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επειδή το θέμα σχετικά με τη βιβλιογραφία του Λιακόπουλου δεν έχει καταλήξει κάπου (πέρα από το διορθοπόλεμο), η αυτοαναφορική πηγή για τον αριθμό και τους τίτλους των βιβλίων φαίνεται να καλύπτει τα κριτήρια που αναφέρονται εδώ: Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές#Αυτοδημοσιευμένες και αμφισβητήσιμες πηγές ως πηγές για τον εαυτό τους, και επανέφερες το λήμμα 4 φορές σε προηγούμενη μορφή μέσα σε 24 ώρες, έχεις φραγεί για 24 ώρες. --C Messier 22:48, 12 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Εποχικές ευχές![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]