Χρήστης:Sotkil/Αρχείο συζητήσεων 2015

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ευχαριστίες και Συγχαρητήρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Sotkil σ'ευχαριστώ για τις διορθώσεις σου στα λήμματά μου, είσαι ΠΑΝΤΑ ευπρόσδεκτος. Δράττω επίσης την ευκαιρία να σε συγχαρώ για το λήμμα σου "Μαστίχα" - σου πρόσθεσα τη λεζάντα. Και πάλι ευχαριστώ! --Aristo Class (συζήτηση) 18:49, 20 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Σχετ. με το λήμμα "Μοσχολέμονο"[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου Sotkil!
Δεν νομίζεις ότι θα έπρεπε να υπάρχει "Κατηγορία:Εσπεριδοειδή"?, δεν είναι μόνο το πορτοκάλι, κουμκουάτ, νεράντζι, λεμόνι, γκρέιπ-φρουτ, μοσχολέμονο, αλλά υπάρχουν και άλλα που προτίθεμαι να ανεβάσω μελλοντικά.
Δεν σου κρύβω ότι μού'λειψε ... η κριτική σου!
Σου εύχομαι καλές αναρτήσεις! - Φιλιά! --Aristo Class (συζήτηση) 13:11, 17 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Και βέβαια πρέπει να υπάρχει αγαπητέ Aristo Class, απλώς σου συνιστώ να τη φτιάξεις. Σε παλαιότερες συζητήσεις είχαμε καταλήξει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κόκκινες κατηγορίες. Απλώς λοιπόν διαγράφω, όχι τις κατηγορίες που πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν, αλλά αυτές που είναι κόκκινες. Επίσης θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σου στο διαχωρισμό του καρπού ενός φυτού και του ίδιου του φυτού. Στο μοσχολέμονο έβγαλα το ταξινομοπλαίσιο γιατί το λήμμα αφορά στον καρπό και όχι στο φυτό. Βέβαια το μπλέξιμο είναι ότι σε μερικά λήμματα (και όταν ο καρπός δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής) αυτά ταυτίζονται, σε κάθε περίπτωση σε μελλοντικά λήμματα (όταν ο καρπός από μόνος του δεν είναι ιδιαίτερα εγκυκλοπαιδικός ή κρίνεις ότι στο μέλλον είναι πιθανό να γραφθεί λήμμα για τον καρπό) να γράφεις λήμμα για το φυτό και να αναφέρεσαι και στις χρήσεις του καρπού. Επίσης στην αιτιατική των ουσιαστικών όταν ακολουθεί σύμφωνο ή σύμπλεγμα συμφώνων όπως (κ, π, τ, μπ, ντ, γκ) θα πρέπει να βάζεις στο άρθρο ν π.χ. την πέτρα και όχι τη πέτρα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγιαSotkil (συζήτηση) 13:54, 17 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Σ'ευχαριστώ Sotkil, για τη συμβουλή σου σχετικά με την αιτιατική των ουσιαστικών όταν ακολουθεί κ, π, τ, μπ, ντ, γκ + ξ, φ και ψ.
Μη με παρεξηγείς, αλλά τα Ελληνικά είναι τρίτη μου γλώσσα - άρχισα να τα μαθαίνω μόλις στα 15 μου και ακόμη ...τα μαθαίνω!
Σχετ. με τα εσπεριδοειδή, υπάρχει τα σχετικό λήμμα (εσπεριδοειδή) και ερωτώ: δεν θα έπρεπε να υπάρχει "Κατηγορία:Εσπεριδοειδή" στην πορτοκαλιά, στη λεμονιά κλπ.?
Σε χαιρετώ! --Aristo Class (συζήτηση) 17:19, 17 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Σχετ. με την αιτιατική ων ουσιαστικών.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Sotkil χαίρε!
Συνάντησα σήμερα ένα φιλόλογο, που με ενημέρωσε σχετ. με το παραπάνω θέμα. Λοιπόν, 9 είναι τα ουσιαστικά που αρχίζουν από: γκ, μπ, ντ, τζ, κ, π, τ, ξ και ψ (δηλ. γκάγκα μπουμ, ντάντα τζουμ και παλιό τηγανητό ξερό ψωμί) και που παίρνουν ν στην αιτιατική. Φιλικότατα --Aristo Class (συζήτηση) 18:09, 26 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Το γνωρίζω αγαπητέ γιατί έχω διορθώσει χιλιάδες, να πω όμως ότι η σωστότερη απάντηση είναι ότι παίρνουν ν όταν ακολουθεί σύμφωνο ή σύμπλεγμα συμφώνων που προφέρεται μόνο στιγμιαία. (και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι εννέα περιπτώσεις)

Sotkil (συζήτηση) 07:52, 27 Φεβρουαρίου 2015 (UTC)

Χρήση αγγλικού ερωτηματικού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, επειδή ασχολείσαι πολύ συχνά με διδασκαλία, καθώς και ορθογραφία(έχεις διορθώσει αρκετά ορθογραφικά σφάλματα στα λήμματα που έχω γράψει), κοιτάζοντας το Πρόγραμμα μαθημάτων της Βικιπαιδείας που έχεις γράψει μου κάνει εντύπωση το ότι όλα τα ερωτηματικά είναι αγγλικά(δηλαδή ? αντί για ;). Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό; Gts-tg (συζήτηση) 10:30, 13 Μαρτίου 2015 (UTC)
Καλησπέρα Gts-tg. Είναι αλήθεια ότι η ορθογραφία είναι μία από τις λίγες εμμονές μου. Γνωρίζω το ελληνικό ερωτηματικό (;) και το αγγλικό (?) και βέβαια είναι λάθος να χρησιμοποιείται το αγγλικό. Ωστόσο στα δικά μου κείμενα που πρόκειται να διαβάσω μού φαίνεται περισσότερο ευανάγνωστο και ξεκάθαρο το αγγλικό και ενίοτε το χρησιμοποιώ. Πάντως τώρα που το είπες θα το διορθώσω! Mea culpa λοιπόν, και σ'ευχαριστώ για την επισήμανση.

Sotkil (συζήτηση) 14:03, 13 Μαρτίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ για την απόκριση, και καλή συνέχεια με τα κείμενα/διδασκαλία, διάβασα το εγχειρίδιο και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον (btw στη σελίδα 18 υπάρχει ορθογραφικό λάθος στην κεφαλίδα Υπερσυνδεμοι όπου λείπει το σ) Gts-tg (συζήτηση) 14:15, 13 Μαρτίου 2015 (UTC)
Επίσης εντελώς συμπτωματικά, έπεσα στην ανακατεύθυνση https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82 την οποία δημιούργησες, και έβαλα γρήγορη διαγραφή (δες συζήτηση στη σελίδα εκεί) Gts-tg (συζήτηση) 14:38, 13 Μαρτίου 2015 (UTC)


Σ'ευχαριστώ![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ μου Sotkil, χαίρε!
Είναι καιρός τώρα που θέλω να επικοινωνήσω μαζί σου, αλλά μετά και το "μερεμέτιασμα" του λήμματος "Δαφνώδη", θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδίας για την όλη σου "υποστηρικτική" συνεισφορά.
Η εργασία που επιτελείς, είναι κατά την άποψή μου ... πάρα πολλή σημαντική και γι'αυτό σ'ευχαριστώ θερμά!
Νά'σαι πάντα καλά! - Ελπίζω να βρεθούμε στο Γκάζι, στις 12/05/2015.
ΒΠ-φιλικότατα!--Aristo Class (συζήτηση) 18:43, 27 Μαρτίου 2015 (UTC)

Αγαπητέ μου Sotkil, χαίρε!
Θέλω να σου πω ότι είσαι θησαυρός! Καλημέρα, Καλή εβδομάδα και Καλό μήνα!
ΒΠ-φιλικότατα!--Aristo Class (συζήτηση) 11:36, 1 Ιουνίου 2015 (UTC)

Φίλτατε Sotkil, χαίρε!
Συγνώμη για το πρόβλημα που σου δημιούργησα στην Καυκαλήθρα, δεν το γνώριζα. Από εδώ και στο εξής, θα προσπαθήσω να μην επαναληφθεί. Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 10:59, 3 Νοεμβρίου 2015 (UTC)


Aristo class είσαι πράγματι άριστη τάξη, ενθαρρύνομαι τα μάλα που υπάρχουν άνθρωποι στη βικιπαίδεια με την ειλικρίνεια και αριστοκρατικότητα σου. Sotkil (συζήτηση) 11:40, 3 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Σύνδεσμοι στις αποσαφηνίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Υπάρχει κανονισμός που να λέει όχι σύνδεσμοι στις αποσαφηνίσεις; [1] Δημιουργώ αρκετά αραιά αποσαφηνίσεις και θέλω να ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος. Xaris333 (συζήτηση) 16:59, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

Γειά σου Xaris333. Ο σύνδεσμος είναι εδώ: [[2]], εκεί που λέει σελίδες αποσαφήνισης. Sotkil (συζήτηση) 19:44, 13 Απριλίου 2015 (UTC)

πλαίσιο πληροφοριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

καλημέρα. καλύτερα να χρησιμοποιείς αυτό το πρότυπο για τις πληροφορίες αεροσκάφους: {{κουτί πληροφοριών αεροσκάφους}}. -- Spiros790 (συζήτηση) 07:06, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Σ'ευχαριστώ. Το έβλεπα ότι αυτό που είχα χρησιμοποιήσει δεν ήταν καλό (το πήρα από το 707). Θα το αλλάξω. Ούτως ή άλλως το λήμμα θέλει δουλειά. Θα συνεχιστεί, απλώς χτες έχασα δύο ώρες δουλειάς λόγω κολλήματος του υπολογιστή. Τα αεροπλάνα δεν είναι το φόρτε μου αλλά κάποιος πρέπει να τα κάνει (τουλάχιστον τα πολύ γνωστά), γιατί διαπίστωσα ότι έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα. Δεκτές παρατηρήσεις και υποδείξεις. Sotkil (συζήτηση) 07:13, 16 Απριλίου 2015 (UTC)


Αν έχεις Firefox ή Chrome χρησιμοποίησε αυτό: εδώ ή εδώ για να μην χάνεις την δουλειά σου. Μου το δειξε ο Γκλόριους προχτές και με ξελάσπωσε 48 × 48 pixels. Την αλλαγή αυτών των προτύπων την έχω ξεκινήσει ήδη με *πολύ* αργούς ρυθμούς όμως. (Αν δεις εδώ θα διαπιστώσεις ότι η αεροπορική ιστορία είναι ένα από τα κύρια ενδιαφέροντα μου). Καλή συνέχεια :) -- Spiros790 (συζήτηση) 07:19, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Κατανοητό να υπάρχει λήμμα για το 380 π.Χ., αλλά είναι επί της ουσίας κενό, δεν έχει καν κείμενο (πολύ μικρό, με λίγο ή κανένα περιεχόμενο σχετικά με το αξιόλογο του θέματος) --C Messier 18:00, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Θα βάλω πληροφορίες από την αγγλόφωνη βικιπαίδεια. Θεωρώ ότι τα λήμματα χρονολογίες είναι εκ των ων ουκ άνευ σε οποιαδήποτε βικιπαίδεια και μου κάνει εντύπωση ότι έχουν διαγραφεί και άλλα έτη τα οποία μάλιστα είναι στον πυρήνα της αρχαίας Ιστορίας. Αν κρίνω και από τους διαγλωσσικούς συνδέσμους είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο αυτό. Επίσης πως διαγράφονται λήμματα τα οποία παραπέμπουν σε άλλες σελίδες και κοκκίνιζουν αντίστοιχα οι σύνδεσμοι? (έτσι το βρήκα). Αυτή η τακτική εμένα μου μοιάζει για παγκόσμια πρωτοτυπία της ελληνόφωνης βικιπαίδειας! Sotkil (συζήτηση) 18:14, 16 Απριλίου 2015 (UTC)
Να διαγράφονται άδεια λήμματα; --C Messier 18:25, 16 Απριλίου 2015 (UTC)

Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να αφιερώνει κανείς τρία λεπτά να βάζει κάποιες πληροφορίες για ένα λήμμα που αλλιώς κοκκινίζει από το να διαγράφει. Φιλικά Sotkil (συζήτηση) 18:53, 16 Απριλίου 2015 (UTC)


Γαρίφαλο.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Sotkil!
Στο αγγλικό λήμμα Clove, νομίζω ότι το Adulteration μεταφράζεται σε Νόθευση και συνεπώς, αυτά που αναφέρονται στο ==Νόθευση==, είναι γαρίφαλα "μαιμού".
Φιλικότατα και Χρόνια Πολλά! --Aristo Class (συζήτηση) 19:49, 19 Απριλίου 2015 (UTC)

Χρόνια Πολλά και καλά. Όντως έχεις δίκιο είναι νόθευση αλλά η ανάπτυξη του κειμένου δεν δικαιολογεί τον τίτλο αυτό. Μήπως θέλει περαιτέρω ψάξιμο? Sotkil (συζήτηση) 20:04, 19 Απριλίου 2015 (UTC)

Εντάξει, θα το κοιτάξω αύριο. Όσο για το {μπαχάρι - φυτό} που άλλαξες, δεν γνώριζα ότι υπήρχε και άλλο παρεμφερές λήμμα, ο CMessier μου το επισήμανε (Σημ. Νομίζω ότι το άλλο είναι πλεονασμός - εσύ τι λες, μήπως θα έπρεπε να συμπτυχθούν σε ένα?)
Καληνύχτα! --Aristo Class (συζήτηση) 20:13, 19 Απριλίου 2015 (UTC)
Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν δύο λήμματα (όπως είναι τώρα) Sotkil (συζήτηση) 07:22, 20 Απριλίου 2015 (UTC)

Καλησπέρα Sotkil!
Στο Γαρίφαλο, το "Ορολογία" το αντικατέστησα με τη λέξη "Απομιμήσεις". Δεν κατάφερα να βρω άλλη, που να ταιριάζει.
Άμα βρεις, άλλαξέ την.
Φιλικότατα --Aristo Class (συζήτηση) 17:42, 20 Απριλίου 2015 (UTC)

Μπράβο Aristo Class. Πολύ καλύτερο και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Sotkil (συζήτηση) 10:13, 21 Απριλίου 2015 (UTC)

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

έχουμε λήμμα (ευτυχώς). δεν είναι καλό αλλά ειν καλύτερο από το τίποτα. -- Spiros790 (συζήτηση) 11:47, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

Αγαπητέ Σπύρο, το λήμμα δεν αφορά τη συσκευή, αφορά το σύστημα μετάδοσης. Εγω μιλάω για λήμμα για τη συσκευή όπως έχει η αγγλική . Sotkil (συζήτηση) 12:04, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

ναι για την συσκευή συγκεκριμένα παραδόξως γιοκ. Τέσπα αναλαμβάνω να μεταφράσω το w:de:Fernsehgerät (που είναι πολύ καλό) μέσα στις μέρες. -- Spiros790 (συζήτηση) 12:08, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

Μπράβο, είναι εκ των ων ουκ άνευ να έχουμε λήμμα για μία τόσο διαδεδομένη συσκευή! Sotkil (συζήτηση) 12:12, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

Γιορτή Βικιπαίδειας στην Αθήνα - Τρίτη 12 Μαΐου, Τεχνόπολη (Γκάζι)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ μου Sotkil!
Θέλω να σου πω, πως χάρηκα ιδιαιτέρως που είσαι καλά - σου εύχομαι νά'χεις πάντα καλή υγεία!
Χθες, είχα έρθει με παρέα και όπως αντιλαμβάνεσαι δεν θα ήταν πρέπον να τους εγκαταλείψω. Φεύγοντας όμως, δεν σε είδα για να σε καληνυχτήσω - συγνώμη. Όλα ήταν πολύ ωραία, οι φίλοι (που συνόδευα) ενθουσιάστηκαν, κανόνισαν μάλιστα τη Δευτέρα (18/5), να τους πάω στο Σχολείο, για μια πρώτη επαφή.
Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 12:12, 13 Μαΐου 2015 (UTC).

  • Σ'ευχαριστώ τα μάλλα. Κι εγώ δεν σε χαιρέτησα. Δεν πειράζει, θα τα πούμε κάποια στιγμή αναλυτικά.

Sotkil (συζήτηση) 12:33, 13 Μαΐου 2015 (UTC)

Λάθος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λάθος μου συγγνώμη. —Ah3kal (συζήτηση) 07:06, 16 Μαΐου 2015 (UTC)

Οκ. Σ'ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.Sotkil (συζήτηση) 07:07, 16 Μαΐου 2015 (UTC)

Κλαρκ (αποσαφήνιση)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

γιατί έβγαλες τους εσωτ. συνδέσμους? (κάτι μου διαφεύγει προφανώς, δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα). -- Spiros790 (συζήτηση) 20:48, 19 Μαΐου 2015 (UTC)

Υπάρχει οδηγία και είναι σωστή, ότι στις αποσαφηνίσεις δεν μπαίνουν σύνδεσμοι Sotkil (συζήτηση) 21:05, 19 Μαΐου 2015 (UTC)

οκ αφού το ανακάλυψα τώρα που χω φτιάξει μόνο 4 αποσαφηνίσεις πάλι καλά. Καλό βράδυ. -- Spiros790 (συζήτηση) 21:09, 19 Μαΐου 2015 (UTC)


O χώρος που εξεργάζεσαι δεν είναι σωστός. (Νέο λήμμα) --C Messier 08:52, 9 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ήταν στα πλαίσια ενός εργαστηρίου. Όντως καλύτερα θα ήταν να γίνει στα πλαίσια ενός προχείρου.Sotkil (συζήτηση) 08:30, 10 Ιουλίου 2015 (UTC)

Μαρμελάδα (μη-εσπεριδοειδών)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα σου Sotkil!
Πληροφοριακά να σε ενημερώσω ότι τελείωσα εκτός από το Μαρμελάδα (εσπεριδοειδών) και το Μαρμελάδα (μη-εσπεριδοειδών) (το 2ο. με δυσκόλεψε λιγάκι (λόγω της ανυπαρξίας αντιστοίχων Ελληνικών λέξεων).
Φιλικότατα! --Aristo Class (συζήτηση) 17:33, 21 Ιουλίου 2015 (UTC)

Συγχαρητήρια αγαπητέ Aristo Class. Θα ρίξω μία ματιά για τυχόν βοήθεια. Sotkil (συζήτηση) 11:12, 22 Ιουλίου 2015 (UTC)

Εάν γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα τύχαινε τέτοιας "υποδοχής", δεν θα "στραβωνόμουν" (κυριολεκτικά) να το φτιάξω. Λυπάμαι! --Aristo Class (συζήτηση) 10:06, 26 Ιουλίου 2015 (UTC)


Aristo Class νομίζω δεν έχεις δίκιο, τίποτα δεν πάει χαμένο στη βικιπαίδεια. Sotkil (συζήτηση) 11:12, 26 Ιουλίου 2015 (UTC)


Wikidata[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

γιατί έσβησες τον πληθυσμό του Δήμου Ζωγράφου? Όσος αναφέρονταν στο λήμμα είναι. --> λινκ για του λόγου το αληθές. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:42, 27 Ιουλίου 2015 (UTC)

Γιατί ενημέρωσα τα wikidata με τον πληθυσμό του Ζωγράφου! (δουλειά που πρέπει να κάνουμε όλοι σιγά- σιγά αγαπητέ Σπύρε. Sotkil (συζήτηση) 15:58, 27 Ιουλίου 2015 (UTC)

α οκ ευχάριστη αιτιολόγηση αυτή :) Ναι πρέπει να την κάνετε σιγά σιγά αυτή τη δουλειά. -- Spiros790 (συζήτηση) 16:39, 27 Ιουλίου 2015 (UTC)

Λήμμα Ελλάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεία σου φίλε sotkil Ήθελα να σου μιλήσω σχετικά με το λήμμα της Ελλάδας.Αλλάζω το σημείο οσον αφορά την Βυζαντινή Αυτοκρατορία καθώς περιέχει έντονο αντιχριστιανικό ύφος.Επιπλέον αλλάζω το όνομα σε Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία γιατί όρος Βυζαντινή ειναι του 15ου αιώνα.Επειδή δεν θέλω να νομίζεις ότι είμαι κανένας φανατικός σε παρακαλώ τουλάχιστον κάνε να υπάρχει ένα πιο ουδέτερο άρθρο

Ευχαριστώ

Αγαπητέ, αναίρεσα τη συνεισφορά σας γιατί δεν είχε βάση πηγές ή παραπομπές. Επίσης δεν μου φάνηκε αντιχριστιανικό το ύφος του κειμένου. Για την αλλαγή σε Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία συμφωνώ με την παρέμβαση σας και ζητώ συγνώμη που αναίρεσα μαζί με τα υπόλοιπα και αυτήν. Βέβαια και εκεί χρειάζεται η προσθήκηγ κάποιας παραπομπής ώστε να τεκμηριώνεται η ορθή άποψη κατά τη γνώμη μου του τίτλου αυτού. Ευχαριστώ και καλές συνεισφορές. ̴̴

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Βλέπω έχεις αναλάβει και συ "βρωμοδουλειές" :) Τις συγκεκριμένες είχα σκοπό να της πιάσω, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ανέλαβες. Μια παράκληση: όσο γίνεται αφαίρεσε λήμματα από την πολύ γενική Κατηγορία:Μαθηματικά (που θα πρεπε να περιέχει μονάχα υποκατηγορίες -επίσης για γενικά θέματα). Καλή συνέχεια -- Spiros790 (συζήτηση) 07:46, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)


Καλημέρα αγαπητέ. Ξεκίνησα με προοπτική να τελειώσω γρήγορα, αλλά βλέπω τεράστιο έργο, γιατί πρέπει να φτιαχθούν παρά πολλές βασικότατες κατηγορίες ώστε να αφαιρεθούν όλα τα λήμματα από την κατηγορία Μαθηματικά. Ακολουθεί η Γεωμετρία και η Χημεία. Δεν το περίμενα ότι η κατηγοριοποίηση στα Μαθηματικά έχει τέτοια τεράστια κενά. Σ'ευχαριστώ για την ενθάρυνση... Sotkil (συζήτηση) 07:50, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)


Η κατηγοριοποίηση εν γένει έχει τεράστια θέματα (αλλού έχουμε υπερβολικά πολλές κατηγορίες, αλλού λείπουν κατηγορίες και όλα αυτά δεν είναι σωστά και ιεραρχικά συνδεδεμένα μεταξύ τους). Θέλει πολλούς μήνες δουλειάς για να στρώσει το πράγμα. Οπότε, καλά κουράγια και ό,τι μπορέσεις να μαζέψεις για καλό είναι σίγουρα :) -- Spiros790 (συζήτηση) 07:53, 17 Αυγούστου 2015 (UTC)


Καλημέρα. Έκανα μερικές βαρετές μικροδουλειές στις κατηγορίες των μαθηματικών για να σε αλαφρύνω λίγο. Καλή συνέχεια :) -- Spiros790 (συζήτηση) 08:59, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)

Σ' ευχαριστώ τα μάλλα. Ευπρόσδεκτη η βοήθεια σου, καλημέρα και καλή δύναμη! Sotkil (συζήτηση) 09:06, 18 Αυγούστου 2015 (UTC)


[3] Δεν είναι κλάδος της χημείας η αναλυτική χημεία? --C Messier 10:34, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)

Καλημέρα, η κατηγορία κλάδοι της Χημείας υπάρχει ήδη στην κατηγορία Χημεία, προσωπικά τη θεωρώ περιττή αυτήν την κατηγορία αλλά αν επιμένεις να το ξαναβάλω. Sotkil (συζήτηση) 10:41, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)

Έφτιαξα την κατηγορία Κλάδοι της Χημείας για να ελαφρώσει η μητρική κατηγορία (στα αγγλικά η κατηγορία χημεία έχει κοντά 100 υποκατηγορίες). --C Messier 10:49, 19 Αυγούστου 2015 (UTC)


Πωπω κάτι τέτοια σε κάνουν να θες να σκίσεις τα πτυχία σου ένα πράγμα! -- Spiros790 (συζήτηση) 07:04, 27 Αυγούστου 2015 (UTC)

Καλησπέρα αγαπητέ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι κατά καιρούς μπαίνουν στη βικιπαίδεια ανοησίες, το πρόβλημα είναι ότι μακροημερεύουν, λόγω έλλειψης χρηστών στον έλεγχο περιεχομένου.... Sotkil (συζήτηση) 12:11, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)

εσύ πάντως ρίχνεις *τόνους* δουλειάς -χωρίς καθόλου υπερβολή- πάνω στο θέμα του ελέγχου και της συντήρησης :) Επίσης βλέπω πως κάνεις και στις κατηγορίες μπόλικη δουλειά, εκεί μάλλον θα έρθω να συμβάλω πιο συστηματικά προσεχώς (για την ώρα είμαι παραφορτωμένος με δουλειές όσον αφορά τη ΒΠ). -- Spiros790 (συζήτηση) 12:16, 28 Αυγούστου 2015 (UTC)


Μόλις έκανες τις σελίδες που φτιάχνω πολύ λιγότερο χρήσιμες για χάρη της τυπολατρείας. Βαριέμαι να μπω στη διαδικασία του διορθοπόλεμου. -- Spiros790 (συζήτηση) 13:17, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

Δεν είναι θέμα τυπολατρείας είναι θέμα ουσίας. Μπήκα στη σελίδα αποσαφήνισης και μπερδεύτηκα, δεν μπορούσα να βγάλω άκρη τι αποσαφηνίζεται (εννοείται με μία πρώτη ματιά). Οι κανόνες πάντοτε αφορούν ουσία και όταν δεν αφορούν ουσία πρέπει να αλλάζουν. Βάλτο θέμα στην αγορά, δεν θα επέμενα ποτέ σε τυπολατρεία, δεν είναι η φιλοσοφία μου αυτή.. Sotkil (συζήτηση) 13:22, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

σε μια σελίδα που έχει τίτλο Κρήτη (αποσαφήνιση) και γράφει από κάτω κομματάκια κειμένου χωρισμένα με βούλες, κάθε ένα εκ των οποίων ξεκινάει με λινκ στο "Κρήτη ΧΧΧ" μετά έχει παύλα και μετά πέντε λέξεις εξήγηση πως στο γίνεται να μην κατάλαβες τι αποσαφηνίζεται ???!!?
να δω παρακάτω που θα φτιάξω αποσαφηνίσεις για διαστημόπλοια και καταδρομικά και λογισμικό πως θα βγαίνει άκρη χωρίς συνδέσμους, ειδικά αν δεν υπάρχουν τα σχετικά λήμματα. Στην Αγορά δεν πρόκειται να ξαναπάω φέτος τουλάχιστον, για τελείως άλλους κι άσχετους λόγους... -- Spiros790 (συζήτηση) 13:30, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)


Μη με παρεξηγήσεις δεν στο λέω θυμωμένος ή κακοπροαίρετα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε να μπερδευτεί κάποιος. -- Spiros790 (συζήτηση) 13:34, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)


α να πω και κάτι πιο ουσιαστικό (πριν το ξεχάσω). Βλέπω ότι στις περισσότερες αποσαφηνίσεις δεν υπάρχει λινκ στο βικιλεξικό, που θα ήταν πολύ χρήσιμο. Και το κυριότερο δεν έχει μπει η σχετική σήμανση στα λήμματα που τις αφορούν (κι αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους ύπαρξης των αποσαφηνίσεων). -- Spiros790 (συζήτηση) 14:43, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

Και βέβαια πρέπει να μπαίνει, και έχω βάλει την ένδειξη βικιλεξικό σε πάμπολλες αποσαφηνίσεις και σε άπειρα λήμματα, αλλά η βικιπαίδεια για να ορθοποδήσει χρειάζεται τρομακτικό όγκο δουλειάς από τεράστιο όγκο ανθρώπων πράγμα που δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα! Sotkil (συζήτηση) 15:20, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

ως προς τις αποσαφηνίσεις θα το βάλω το λιθαράκι μου (να δω τι άλλο θα κάνω βέβαια, έχω ξεπεράσει τις 19.000 επεξεργασίες φέτος...). Όσο για το ότι χρειαζόμαστε κι άλλο κόσμο, το μόνο σίγουρο. Γι αυτό είναι χρήσιμες ιδέες σαν το σχολείο της ΒΠ (κι όχι μόνο η συγκεκριμένη ιδέα, όσο περισσότερες τέτοιες προσπάθειες έχουμε -σε σχολές, πανεπιστήμια, online ή ό,τι άλλο σκεφτεί κάποιος- τόσο το καλύτερο). Τεσπά, τι ψάχνεις να βρεις τώρα... Καλή συνέχεια :) -- Spiros790 (συζήτηση) 15:31, 31 Αυγούστου 2015 (UTC)

Λινκς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, βλέπω ότι το λήμμα αυτό έχει μάλλον πρόβλημα με τους συνδέσμους, καθώς από την μία γίνεται αναφορά σε ορισμένοι γλωσσικές εκδόσεις για πρώην Καθολική εκκλησία και σε άλλες για συνοικία. Μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις, ώστε να ξεμπλεχθεί λίγο η κατάσταση ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σου...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:34, 3 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Καλησπέρα Glorious, ευχαρίστως να δω τι μπορώ να κάνω. Sotkil (συζήτηση) 14:42, 3 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Κατηγορία:Πολιτισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Sotkil, μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι κάνεις;

Στην Κατηγορία:Πολιτισμός γράφει πάνω πάνω:

«Η κατηγορία αυτή αφορά το σύνολο του παγκόσμιου ανθρώπινου πολιτισμού. Και καλύπτεται πλήρως από τις κατηγορίες Κατηγορία:Επιστήμη, Κατηγορία:Θρησκεία, Κατηγορία:Κοινωνία και Κατηγορία:Τέχνη. Μην προσθέτετε άλλες κατηγορίες εδώ.»

Με ποια λογική προσθέτεις νέες κατηγορίες; — Dionysusσυζήτηση 11:54, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Καλησπέρα. Εντελώς καλοπροαίρετα αλλά αυθαίρετα προσθέσατε κάποια στιγμή στην κατηγορία Πολιτισμός ότι δεν πρέπει να προστεθεί άλλη υποκατηγορία και θέλετε τώρα να υπακούσουμε στην οπτική σας. Μόνο που σε όλες τις βικιπαίδειες του κόσμου δεν υπάρχει αυτή η οπτική, και σας μιλά ένας άνθρωπος που έχει κάνει 3.000 επεξεργασίες αφαιρώντας λήμματα από γενικές κατηγορίες (κάνοντας διάχυση δηλαδή). Μόνο τον τελευταίο μήνα έχω κάνει 2000 τέτοιες επεξεργασίες. Sotkil (συζήτηση) 12:16, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ερώτηση: Γιατί να μην προσθέσουμε την Κατηγορία:Πολιτισμός σε όλα τα Φιλοσοφικά κινήματα και όχι μόνο στον Μεταμοντερνισμό;

Ομοίως: Γιατί να μην προσθέσουμε την Κατηγορία:Πολιτισμός σε όλες τις Κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο στις Κουλτούρες;

Ομοίως: Γιατί να μην προσθέσουμε την Κατηγορία:Πολιτισμός σε όλα τα Φαινόμενα και όχι μόνο στον Μεταμοντερνισμό;


Δεν ήταν αυθαίρετα αυτά που έγραψα.

Και αν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις παραπάνω ερωτήσεις πολύ φοβάμαι για τις σχετικές επεξεργασίες που έχετε κάνει. — Dionysusσυζήτηση 13:00, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)


Η απλοϊκότητα των ερωτήσεων δεν βάζει θέμα κατανόησης:

  1. Μήπως γιατί ο Μεταμοντερνισμός δεν είναι μόνο Φιλοσοφικό κίνημα;
  2. Μήπως γιατί οι κουλτούρες συσχετίζονται έντονα με τον Πολιτισμό ενώ οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες όχι;
  3. Μήπως γιατί όλα τα φαινόμενα δεν σχετίζονται τόσο άμεσα με τον πολιτισμό;

Για να κατανοήσετε την κατηγοριοποίηση αρκεί να διαβάσετε λίγη Θεωρία συνόλων (την απλούστατη αυτή θεωρία που μάς διδάσκεται εξ απαλών ονύχων).

Εγώ να δείτε πόσο φοβάμαι όταν βλέπω στο λήμμα ηχορρύπανση ρητά του Χατζηδάκη! Η βικιπαίδεια, και στην κατηγοριοποίηση, δεν προσφέρεται για παγκόσμιες πρωτοτυπίες και πρωτότυπη έρευνα, δεν είναι άσχετοι σε όλο τον κόσμο που δεν είναι τόσο περιοριστικοί σε αυτό το θέμα και παρακαλώ να αφαιρεθεί η σήμανση στην κατηγορία Πολιτισμός γιατί θα την αφαιρέσω, όπως και τα ρητά στην ηχορύπανση. Sotkil (συζήτηση) 13:39, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)


Μετέφερα τη συζήτηση στην Αγορά: Βικιπαίδεια:Αγορά#Κατηγορία:Πολιτισμός. — Dionysusσυζήτηση 14:32, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Δημοκρατία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Και αυτό, γιατί το διέγραψες πάλι από το λήμμα Δημοκρατία;

Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον ιστότοπο, αλλά πιστεύεις πραγματικά πως ένας άνθρωπος συγκέντρωσε πάνω από 19.000 γνωμικά, τα οποία δεν είναι σωστά, αλλά... «μύθοι»;

Σε παρακαλώ θα ήθελα μία λογική εξήγηση και σε αυτή τη συνεισφορά σου. — Dionysusσυζήτηση 12:08, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Η οδηγία λοιπόν λέει ότι δεν πρέπει να βάζουμε ως εξωτερικούς συνδέσμους: <<Σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα που περιλαμβάνει ανακριβές περιεχόμενο ή μη επαληθευμένη πρωτότυπη έρευνα.>>. Για αυτό το αφαιρώ! Sotkil (συζήτηση) 12:20, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)


κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα Sotkil :) Καλά εννοείται συγχαρητήρια γιατί ρίχνεις άπειρη δουλειά πάνω στο θέμα της κατηγοριοποίησης. Μια μικρή παράκληση μόνο: όταν τις συνδέεις στα wikidata βάζε και την ελληνική ετικέτα (το όνομα της κατηγορίας αυτούσιο). Λεπτομέρειες προφανώς... Καλή συνέχεια :) -- Spiros790 (συζήτηση) 07:27, 18 Νοεμβρίου 2015 (UTC)

Σ'ευχαριστώ τα μάλα Spiros790. Παράλειψη μου, θα φροντίσω και για αυτά που δεν έχω κάνει, και εννοείται πως από 'δω και πέρα θα γίνεται για όλα αυτά που θα γίνουν. Καλημέρα και καλή συνέχεια. Sotkil (συζήτηση) 07:32, 18 Νοεμβρίου 2015 (UTC)
Τίποτε. Την αλήθεια λέω. Στα παλιά δεν πρέπει να χεις πολλά γτ τα χω συμπληρώσει στα περισσότερα. Πάω να ρίξω λίγη βικιεργασία τώρα, χαιρετώ :) -- Spiros790 (συζήτηση) 07:34, 18 Νοεμβρίου 2015 (UTC)
πολύ χρήσιμο για τις ετικέτες είναι το εργαλείο "Εμφάνιση στοιχείων από το Wikidata, κάτω από τον τίτλο μιας σελίδας" (Προτιμήσεις->Πρόσθετα->Περιβάλλον). Το χω καταβολευτεί -- Spiros790 (συζήτηση) 10:00, 18 Νοεμβρίου 2015 (UTC)
ok.θα το χρησιμοποιήσω. Sotkil (συζήτηση) 10:02, 18 Νοεμβρίου 2015 (UTC)


Έρευνα για βικιπαιδιστές του ΑπΚυ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου φίλε,

Το όνομα μου είναι Ηρακλής και είμαι ένα από τα άτομα που συλλέγουν στοιχεία σχετικά με την έρευνα που διεξάγετε από το Ανοιχτό Παν. Κύπρου σε σχέση με την Βικιπαίδεια. Έχεις δηλώσει ενδιαφέρον για να βοηθήσεις στην έρευνα μας μέσω συνέντευξης. Το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο είναι iraklis_f@hotmail.com και θα σε παρακαλούσα να επικοινωνήσεις μαζί μου το συντομότερο δυνατό για να καθορήσουμε την διαδικασία (μέρα, ώρα, μέσο κτλ.).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Ηρακλης --Iraklis Frangos (συζήτηση) 09:45, 26 Νοεμβρίου 2015 (UTC)


Πρόχειρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εύγε για το ξεκίνημα της ομάδας σου!

  • Καλύτερα βάλε τους μαθητές σου να κρατούν το {{πρόχειρο χρήστη}} και όχι να το σβήνουν, στα πρόχειρά τους. Είναι σημαντικό να φαίνεται πως η σελίδα είναι πρόχειρο, βάσει προτύπου για τα τρίτα βλέμματα.
  • Προσοχή να μην μπαίνει μέσα εκεί copypaste από άλλες σελίδες, δίνε το συνεχώς οδηγία, θα σου προκύψει σίγουρα. Ο πρώτος λόγος είναι πως η άδεια χρήσης της ΒΠ λέει πως ότι βρούμε εδω μέσα το χρησιμοποιούμε ελεύθερα. Δεύτερον, αν προκύψει λήμμα από τέτοιο πρόχειρο θα θεωρείται παράγωγο κλεψίτυπου και θα σβηστεί, και είναι κρίμα.

Καλή αρχή!   ManosHacker 07:41, 16 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)

Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά μάλλον θα χρειαστεί επικοινωνία εκ του σύνεγγυς για να ξεκαθαρίσουν τα θέματα που μπαίνουν. Sotkil (συζήτηση) 06:29, 18 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)


Ευχές.-[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2016 !!!

Αγαπητέ Sotkil!

Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το Νέο Έτος!
Να είσαι πάντα καλά!
{{Aristo Class (συζήτηση) 20:49, 23 Δεκεμβρίου 2015 (UTC)}}