Χρήστης:Sera1993

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο τύπος αυτός με το συνθηματικό Sera1993 είναι ένας χαρακτήρας που κατάγεται από την όμορφη μεγαλόνησο, από την Κύπρο. Μια προσωπικότητα πολύ δυναμική και δημιουργική. Είναι μόλις 26 ετών και αγαπάει πολύ τα παιδιά γι’ αυτό και έχει σπουδάσει παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αγαπάει επίσης πολύ και τη φύση. Σε αυτή τη φάση της ζωής του φοιτά στο μεταπτυχιακό με τίτλο Διδακτική της Βιολογίας στο Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών το οποίο συνδυάζει αυτά τα δύο.

Με το πέρας του μεταπτυχιακού αυτού πιστεύει πως θα έχει αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορεί να διδάξει Βιολογία. Η Βιολογία είναι μια επιστήμη με πολύ δυσνόητες έννοιες και ιδιαίτερα σε πιο μικρές ηλικίες. Με έννοιες και γεγονότα που δεν είναι εύκολα κατανοητά μιας και πολλές φορές μιλάμε για πράγματα που δε μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι. Έτσι βρίσκει πολύ χρήσιμο να γνωρίσει νέες μεθόδους και τεχνικές για να μπορεί να διδάξει επιφέροντας όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα.

Η χρήση των ΤΠΕ πιστεύει πως παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο και δίνουν μεγάλη βοήθεια στη διδασκαλία του μαθήματος, και συγκεκριμένα της βιολογίας. Τα διάφορα λογισμικά και οι διάφορες πλατφόρμες όπως το moodle, scratch και πολλά άλλα με το σωστό χειρισμό δίνουν προσθετική αξία στο όλο έργο του μαθήματος. Το wiki επίσης μιας και βρισκόμαστε σε αυτή την πλατφόρμα μπορεί να ενταχθεί στη διδασκαλία είτε για εύρεση πληροφοριών, είτε δημοσίευση ακόμη και για αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών.

Αυτό υποστηρίζει και πιστεύω πως έχει δίκαιο!