Αράς Μπουλούτ Ινεμλί

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αράς Μπουλούτ Ινεμλί
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Aras Bulut İynemli (Τουρκικά)
Γέννηση25  Αυγούστου 1990
Κωνσταντινούπολη
Χώρα πολιτογράφησηςΤουρκία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσατουρκικά
Ομιλούμενες γλώσσεςτουρκικά
Αγγλικά
ΣπουδέςΤεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
ηθοποιός ταινιών
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής2009
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Αράς Μπουλούτ Ινεμλί (Aras Bulut Iynemli) είναι Τούρκος ηθοποιός. Η πρώτη του σειρά ήταν το "Oyle Bir Gecer Zaman ki" (ελλ. Η προδοσία) που παίχτηκε και στην χώρα μας. Μετά από αυτό έκανε την πρώτη του ταινία το "Mahmut ile Meryem" (η Μαρία με τον Μαχμούτ) σε σκηνοθεσία και τα δυο από του Mehmet Ada Öztekin. Αφότου είχε την επιτυχία της η "Öyle Bir Geçer Zaman Ki", υποδύθηκε τον Sehzade Bayezid (Σέζαντ Μπάγεζιντ) στην τελευταία σεζόν του "Muhtesem Yüzyil" (ελλ. Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής) που ήταν μεγάλη επιτυχία σύμφωνα με το imdb και στην Ελλάδα[1]. Ύστερα από την "Mahmut ile Meryem" το 2013, την ίδια χρονιά έπαιξε και σε μια άλλη ταινία την "Tamam miyiz?" (Είμαστε εντάξει;) σε σκηνοθεσία του Çagan Irmak. Τον πρώτο του όμως πρωταγωνιστικό ρόλο απέκτησε το 2015 με την Hazal Kaya στη σειρά "Maral" (Mαράλ). Toν δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο "Içerde" (μτφ. Insider)[2], εξαιτίας του οποίου έγινε ιδιαίτερα γνωστός και ταλανούχος και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή και το greek web tv[3]

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Αυγούστου του 1990 και είναι μουσουλμάνος. Η εθνικότητά του είναι η τουρκική. Συγγενείς του είναι οι Miray Daner, οι Yeşim και Orçun İynemli (αδέρφια), η Cengiz Daner και η İlhan Daner[4].

Οι καλύτεροι του φίλοι είναι οι Engin Öztürk και Tolga Saritas[5].

Σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σπουδάζει στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, στο τμήμα των μηχανικών αεροσκαφών. Όταν τέλειωσε το σχολείο που ήταν επίσης στην Κωνσταντινούπολη πήγε κατευθείαν να γίνει μηχανικός.

Επαγγελματική πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Δεν σχεδίαζε να γίνει ηθοποιός λόγω της δουλειάς που είχε διαλέξει, όμως η οικογένεια του φαίνεται να τον επηρέασε, καθώς ο αδερφός του είναι συγγραφέας και σεναριογράφος επιτυχημένων ταινιών, σύμφωνα με το beauty-around. Τα φώτα της δημοσιότητας τον πρωτοείδαν όταν άρχισε να κάνει διαφημίσεις για γνωστές τουρκικές μάρκες προϊόντων. Η διαφορετικότητά του από τους συναδέλφους του έδωσε τον πρώτο του ρόλο στη σειρά "Back Streets", αφού και οι σκηνοθέτες τον πρόσεξαν για την εξωτερική του εμφάνιση. Η σειρά ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο τουρκικό κοινό.
  • Όμως περισσότερη δημοσιότητα απέκτησε με το ρόλο του στη σειρά "As Time Goes by" που ήταν και καθοριστικός για την ζωή του. Όλο και περισσότερο τραβούσε τα βλέμματα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή και η καριέρα του πήγαινε προς το καλύτερο. Βραβεύθηκε από την Antalya Televizyon ως ο καλύτερος ηθοποιός δραματικών ταινιών μετά το τελείωμα της.
  • Με το ρόλο του στο "Mahmut And Meryem" επίσης καταξιώθηκε. Ενσάρκωσε έναν ευαίσθητο νεαρό από τον Αζερμπαϊτζάν που ερωτεύεται μια χριστιανή καλόγρια τον 16ο αιώνα. Συνήθως τέτοιες ιστορίες δεν είχαν καλή κατάληξη, για αυτό χαρακτηρίζεται ως ενδιαφέρουσα από την ίδια ιστοσελίδα και για τους Τούρκους, αλλά και για τους Αζερμπαϊτζανούς. Η συμπρωταγωνίστρια του ήταν από το Καζακστάν.
  • Έχει παίξει σε πολλά είδη ταινιών τις οποίες φαίνεται να έφερε εις πέρας επιτυχημένα.
  • Παρόλα αυτά ο ρόλος του στο "Muhtesem Yüzyil" τον έκανε γνωστό περισσότερο και εκτός Τουρκίας.Το δύσκολο κομμάτι για αυτόν ήταν να κάνει πως έχει ένα παιδί από τις προηγούμενες σεζόν, ενώ είναι ο γιος του Σουλτάνου. Το κοινό και οι θαυμαστές του σχηματίστηκαν και παρακολουθούσαν την προσωπική του ζωή. Ακόμη τράβηξε ακόμα περισσότερο τα βλέμματα των παραγωγών και των ατζέντηδων κινηματογράφου. Αρχικά είχαν ρίξει τα χαρτιά τους για να του δώσουν το ρόλο του Σουλτάν Σελίμ (Sultan Selim). [Σημ 1]

Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Aναφέρεται ανάμεσα στους γνωστότερους και ταλαντούχους νέους ηθοποιούς της Τουρκίας και κέρδισε τον τίτλο "Best Supporting Actor in a Drama Series" όταν τέλειωσε η σειρά "As Time Goes by".[6][7]

Επιτυχημένες σειρές και ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η επιτυχία του και σε άλλες χώρες εκτός Τουρκίας, στην πραγματικότητα είχε ξεκινήσει όταν υποδύθηκε τον Şehzade Bayezid, γιο του Σουλτάνου.

Συνοπτικά οι ταινίες και σειρές που έχει παίξει[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλος Χρονιά Χαρακτήρας Τύπος
Çukur 2017 Yamaç Koçovali Τηλεοτική σειρά
Martilarin Efendisi 2017 (δεν αναφέρεται) Ταινία
Içerde 2016 Mert / Umut / Mert Karadag Τηλεοπτική σειρα
Maral: En güzel Hikayem 2015 Sarp Altan Τηλεοπτική σειρά
Muhtesem Yüzyil

(Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής)

2013 Şehzade Bayezid Τηλεοπτική σειρά
Tamam miyiz? 2013 Ihsan Ταινία
Mahmut ile Meryem 2013 Mahmut Ταινία
Oyle Bir Gecer Zaman ki

(H προδοσία)

2010 Mete Akarsu Τηλεοπτική σειρά
Arka Sokaklar 2009 Kenan Τηλεοπτική σειρά

Προσωπικά ενδιαφέροντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Του αρέσουν οι ταινίες του Μπάτμαν τις οποίες έχει δει πάρα πολλές φορές χωρίς να βαριέται. Πριν να ξεκινήσει να παίζει τον κάθε ρόλο, ακούει μουσική που τον βοηθά.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2018 αναφέρεται πως βγαίνει με την Bige Onal. Στο παρελθόν έχει συνάψει σχέσεις με τις Elvin Levinler (2012 - 2013) και με κάποια που εθεάθησε σε ραντεβού, την Ceylan Çapa (2014).

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Για το ρόλο του Σεζάντ του γιου του Σουλτάνου, έπρεπε να βάλει βάρος έτσι ώστε να μπορεί να κρατά σπαθί και να καβαλάει άλογο. Χρειάστηκε επίσης να διαβάσει πολλά βιβλία ιστορίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Aras Bulut Iynemli». IMDb. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018. 
  2. «Greek Web TV Online - Live TV Greece - Online Ελληνική Τηλεόραση - Ελληνικά Κανάλια Τηλεόρασης Live». Greek Web TV Online - Live TV Greece - Online Ελληνική Τηλεόραση - Ελληνικά Κανάλια Τηλεόρασης Live. Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018. 
  3. «Aras Bulut Iynemli». IMDb. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2018. 
  4. «αρας μπουλουτ - Αναζήτηση Google». www.google.gr. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018. 
  5. «Aras Bulut Iynemli». Who's Dated Who?. Ανακτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018. 
  6. «Aras Iynemli Biography, Filmography, Private Life, Photos». beauty-around.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018. 
  7. «Aras Iynemli Biography, Filmography, Private Life, Photos». beauty-around.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]