Χρήστης:Ornelakal/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ρόδου
ΧώραΕλλάδα
ΤοποθεσίαΡόδος
Κριτήρια συλλογήςΘα πρέπει να γίνει εγγραφή δίνοντας κάποια προσωπικά στοιχεία ώστε να επιτυγχάνεται ο δανεισμός βιβλίων καθώς και η χρήση του χώρου ως αναγνωστήριο.
Πρόσβαση και χρήση
Μέλη1300+
Άλλες πληροφορίες
ΠροσωπικόΒιβλιοθηκονόμος: Χρήστος Τερνέζης
Χάρτης
Η Δημοτική βιβλιοθήκη της Ρόδου στεγάζεται στην Ροδιακή έπαυλη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του νησιού της Ρόδου στεγάζεται στην Ροδιακή έπαυλη[1] . Η Ρόδος βρισκόταν υπό Τούρκικη κατοχή.[2] για 4 αιώνες , συγκεκριμένα ξεκίνησε τυπικά από την 1η Ιανουαρίου 1523 [3] έως το 1912 και στην συνέχεια κατελήφθη από τους Ιταλούς. Η επιρροή αυτών των λαών στην Ρόδο ήταν μεγάλη , κυρίως σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς πολλά έργα τους διατηρούνται μέχρι και σήμερα και αποτελούν μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα του νησιού συνεισφέροντας και εμπλουτίζοντας τον αρχιτεκτονικό πλούτο του νησιού.

Ένα από τα έργα αυτά είναι η Ροδιακή έπαυλη. Ένα κτίριο της τουρκοκρατίας που δέχτηκε διάφορες τροποποιήσεις κατά την ιταλική κατοχή από τον αρχιτέκτονα Florestano di Fausto που ολοκληρώθηκαν το 1925, μέχρι σήμερα στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Βρίσκεται στην Πόλη της Ρόδου, στην περιοχή Μανδράκι [4] με διεύθυνση Βενιζέλου Ελευθέριου 14[5]. Σχετικά με πληροφορίες που αφορούν την βιβλιοθήκη , διαθέτει 26.000+ καταχωρημένα βιβλία κάθε ενδιαφέροντος και οι εγγεγραμμένοι αναγνώστες ανέρχονται τους 1300. Επιπλέον σύμφωνα με τις υπηρεσίες που παρέχει η βιβλιοθήκη , υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων όπως και η μελέτη στα αναγνωστήρια που βρίσκονται μέσα στον χώρο της βιβλιοθήκης. Προσφέρει λοιπόν την δυνατότητα στους κατοίκους της Ρόδου να ενημερώνονται , να μορφώνονται και να ψυχαγωγούνται με μια ποικιλία βιβλίων συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των πνευματικών τους οριζόντων καθώς και βοηθώντας τους καθημερινά στην άντληση πλήθους πληροφοριών. Τέλος η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ρόδου λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00-19:00 και Σάββατο 9:00-13:00.[6]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]