Χρήστης:Dgolitsis/Arxeio 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Dgolitsis, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  --Dead3y3 15:17, 11 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

υπογραφές σε σελίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Dgolitsis,

Είδα αυτή την προσθήκη: [1]. Γενικά δεν προσθέτουμε το όνομά μας (εδώ Δημήτριος Γκολίτσης) μέσα στα άρθρα. Η συνεισφορά μας φαίνεται από το ιστορικό αλλαγών. Καλές συνεισφορές.

Ggia 22:37, 23 Σεπτεμβρίου 2010 (UTC)

Καλώς ήρθες!

Οξυά Καστοριάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

[Εικόνα:Vitsi1.jpg|thumb|right|200px|Δες τον κώδικα στην σελίδα να δεις πως εμφανίζεται η εικόνα.]

Τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει στα commons ως dgolitsis μπορείς να τις δεις από το link: [2]. Στη φωτογραφία που ανέβασες, θα πρέπει να επιλέξεις δικαιώματα χρήστης (φαντάζομαι ότι το copyright της εικόνας το έχεις εσύ - είναι δικιά σου εικόνα).. π.χ. creative commons lisense 3.0 share-alike [3] ή κάποιο άλλο δικαίωμα χρήση που χρησιμοποιείται στα commons.. Επίσης από την φωτογραφία θα πρέπει να αφαιρέσεις το υδατογράφημα το οποίο γράφει snowtravel.gr γιατί γενικά η πολιτική στις εικόνες είναι να ανεβαίνουν χωρίς υδατογραφήματα (αυτό πρέπει να αφαιρεθεί και για τον λόγο ότι ουσιαστικά είναι διαφήμιση). Μπορείς να ξανανεβάσεις την εικόνα αν πας στην σελίδα της εικόνας στα commons [4]. Ggia 11:03, 2 Οκτωβρίου 2010 (UTC)
Να θυμάσαι ότι το commons.wikimedia.org είναι αποθετήριο εικόνων και μέσων (βίντεο, σχεδιαγραμμάτων κλπ). Όταν ανεβάζεις κάτι στο commons μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όλα τα εγχειρήματα της wikipedia.. όπως εδώ el.wikipedia.org ή στην αγγλική en.wikipedia.org κλπ. Πρέπει να ορίζεις πάντα κατάλληλη άδεια χρήσης γιατί εικόνες χωρίς δημιουργό ή χωρίς καθορισμό άδειας χρήσης είναι αυτόματα προτεινόμενες εικόνες για διαγραφή. Γενικά η wikipedia προσέχει πολύ τα πνευματικά δικαιώματα είτε πρόκειται τα κείμενα είτε πρόκειται για τα πολυμέσα που ανεβαίνουν. Ggia 12:21, 2 Οκτωβρίου 2010 (UTC)


Η φωτογραφία σου διαγράφηκε επειδή δεν είχες βάλει άδεια χρήσης όπως βλέπεις. Εγώ τις δικές μου φωτογραφίες ανεβάζω με την παρακάτω άδεια: Creative Commons License 3.0 Share-Alike που σημαίνει αυτό. Όταν ανεβάζεις μια δική σου εικόνα-έργο στο commons.. κάτω υπάρχει ένα μενού που επιλέγεις την Άδεια χρήσης: [5]. Μπορείς και αργότερα να επεξεργαστείς το wiki code της εικόνας και να βάλεις την άδεια. Γενικά επειδή μέσα στα commons δίνεται μεγάλη έμφαση στα πνευματικά δικαιώματα.. εικόνες χωρίς πνευματικά δικαιαώματα (στοιχεία δημιουργού, πως θέλει ο δημιουργός να διαμοιράζεται η φωτογραφία κλπ) διαγράφονται άμεσα. Ggia 07:33, 10 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Το Αρχείο:Ενδημική βλάστηση Βιτσίου.jpg είναι υποψήφιο προς διαγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μια εικόνα ή αρχείο πολυμέσων το οποίο επιφόρτωσες ή τροποποίησες, το Αρχείο:Ενδημική βλάστηση Βιτσίου.jpg, έχει σημανθεί ότι δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τον δημιουργό ή την πηγή της π.χ. αν είναι φωτογραφία τραβηγμένη από εσένα γράψε το ξεκάθαρα. Είναι απαραίτητο να αναφέρεις τον δημιουργό και κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων της εικόνας ώστε να ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα καθώς και για να αναγνωρίζεται η πατρότητα του έργου. Αν ενδιαφέρεσαι για την διατήρησή της συμπλήρωσε τα στοιχεία πριν διαγραφεί. Ευχαριστώ. --MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:10, 10 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Μάνα εξ ουρανού Mr MARKELLOS. Πάντα στην αρχή είμαι βραδύκαυστος. Το γράφω στο πλαίσιο dgolitsis, συμπληρώνω και τις ενδείξεις Καλοκαιρινό τοπίο στο Βίτσι, Προσωπικό Αρχείo, ημερομηνία Ιούνιος 1980 και δεν ενσωματώνονται. Κόλλησα και στην άδεια, τελικά ἐκανα κόπυ το κωδικό και τον αντέγραψα στη ένδειξη κάτω από το δημιουργό.--Dgolitsis 09:19, 10 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Ναι το είδα. Απλά τώρα πάτα επεξεργασία και συμπλήρωσε τα εκ νέου.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:52, 10 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Υπερευχαριστώ, με την άδεια χρήσης είμαι εντάξει!! και ένα τελευταίο πώς ενθέτω τη φωτογραφία αυτή στο λήμμα της Βικιπαἰδειας, Οξυά Καστοριάς, που μπορώ να βλέπω τις φωτογραφίες που ανεβάζω και πως θα ανεβάζω καινούργιες..--Dgolitsis 12:06, 10 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Από αυτό το link μπορείς να βλέπεις τι φωτογραφίες που ανεβάζεις στο el.wikipedia.org [6]
Αν θες οι φωτογραφίες σου να χρησιμοποιούνται σε όλα τα εγχειρήματα πρέπει να τις ανεβάζεις στο commons.wikimedia.org. Οι φωτογραφίες που ανεβάζεις στο commons φαίνονται από αυτό το link: [7]:Ggia 16:58, 11 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Βάλε άδεια χρήσης στις εικόνες σου παρακαλώ. Αν οι εικόνες δεν χρησιμοποιούνται σε κανένα άρθρο δεν μπορούν να παραμείνουν. Θα μεταφερθούν στα Κοινά. Καλό είναι λοιπόν να τις ανεβάζεις εξαρχής εκεί.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:49, 12 Οκτωβρίου 2010 (UTC) Άψογα πλην όμως τι πρέπει να κάνω για να αποδεικνύεται, ότι κάποιες φωτογραφίες είναι σε άρθρα μου και τι σημασία η εμφανιζομένη λέξη Orphans?--Dgolitsis15:59, 12 Οκτωβρίου 2010 (UTC)


Mr Ggia δεν θέλω να το υπολάβεις ως χρήση εκ μέρους μου καταχρηστικής άσκησης! Γιατί κατ΄αρχήν έχασα την υπογραφή μου με την οικεία πληκτρολόγηση και πως θα μεταφἐρω στο λήμμα Οξυά Καστοριάς δεξιά δίπλα στη περιγραφή χιονοδρομικό κέντρο τη φωτογραφία Χιονισμένο Βίτσι γιατί αυτό το Wiki δεν το βρίσκω.--Dgolitsis15:49, 12 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Για το άλλο διάβασε Βοήθεια:Πώς να προσθέσετε εικόνες σε μια σελίδα.Orphan σημαίνει αυτό που σου είπα. Ότι δε χρησιμοποιούνται σε κανένα άρθρο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:54, 13 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Αν πας λίγο παραπάνω στην σελίδα σου θα δεις πληροφορίες πως εισάγεις μια εικόνα. Εναλλακτικά μπορείς να διαβάσεις την οδηγία που σου πρότεινε ο Markellos. Ggia 23:15, 17 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Βασίλ Τσακαλάρωφ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Και επαναστάτης ήταν. Επίσης το αγγλικό άρθρο αναφέρει ότι βοήθησε τους Έλληνες στον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο, μην το ξεχνάμε αυτό... --dead3y3 (συζήτηση) 16:45, 29 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Ο πρώτος Βαλκανικός Πόλεμος ήταν κοινός κατά των οθωμανών.--Dgolitsis 17:35, 29 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Και επαναστάτης!!! κατά κάποιαν έννοια για την δράση του και για την πεποίθησή του της ανατροπής της τότε υφιστάμενης κατάστασης· όχι βέβαια της Οθωμανικής. Επαναστάτης σημαίνει αγωνίζομαι παντί τρόπω και σθένει για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης.Συμπληρωματικά: επειδή τέθηκε στην επικεφαλίδα το ερώτημα βοεβόδας ή επαναστάτης πρέπει πρωτίστως να τον θεωρήσουμε ως άτυπο βοεβόδα (χωρίς την έγκριση του επικυρίαρχου) με την έννοια του πολιτικού και στρατιωτικού τοπάρχη εξουσιοδοτουμένου από την ανώτερη ηγεσία του τότε βουλγαρικού κράτους. Και μάλιστα καθ΄υπόδειξή του στους Σαράφωφ και Ντέλτσεφ δίνονταν τα χρίσματα στους επιτόπιους τριτοκλασάτους.Στα 1902 στέλνεται ο Βασίλ Τσακαλάρωφ, που μέχρι τότε σπούδαζε στη Βουλγαρία, στη γενέτειρά του στη Κρυσταλλοπηγή (Σμαρδέσι) για να διεκπεραιώσει παντί σθένει και τρόπω τη μεγάλη αποστολή της εξέγερσης «επανάστασης» του Ίλιντεν για να δει όλη η Ευρώπη το συμβάν και εκ των πραγμάτων να συναινέσει. Και μάλιστα κατηφόρισε στην Αθήνα απ΄όπου αγόρασε από ιδιωτικό εργοστάσιο (αδελφοί Ματσινιώτη που είχαν το μονοπώλιο) και οπλισμό. Με τη διαδήλωση που έγινε τότε στη Θεσσαλονίκη (Απρίλιος 1903) για τη διακοπή εφοδιασμού σε οπλισμό του βουλγαρικού κομιτάτου αποκαλύφθηκε και ο ρόλος του Τσακαλάρωφ. Ως επαναστάτη μάλλον πρέπει να τον χαρακτηρίσουμε ιδιότυπο αν όχι ιδιώνυμο γιατί δεν απέβλεπε στην ανατροπή της τουρκικής επικυριαρχίας στην περιοχή (ο μεγάλος ασθενής), όπου έδρασε (αμύνονταν στα τούρκικα αποσπάσματα, όταν τον κατεδἰωκαν), αλλά στη μη επικράτηση τη Ελλάδος.-- Dgolitsis' 17:11, 29 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Βασιλειάδα Καστοριάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όλο το άρθρο είναι πιστή αντιγραφή από τη βουλγαρική Εγκυκλοπαίδεια σε μετάφραση.Πολύ πρόσφατα έγιναν ορισμένες διορθώσεις, όπως η διαγραφή των σημαιών με πληθώρα βουλγαρικών μπροστά από το ονόματα των προσωπικοτήτων... και έγινε αναφορά και στο Synvet (για να αντισταθμιστεί κάπως η κατάσταση) και διεγράφη η παραπομπή μου: για εκτενέστερη μελέτη: Δημήτριος Γκολίτσης, Τα χωριά Βορειοανατολικά της λίμνης της Καστοριάς από τη σύσταση της Βουλγαρικής Εξαρχίας (1870) μέχρι το Νεοτουρκικό Κίνημα (1908) που υπάρχει όμως στη βουλγαρική εγκυκλοπαίδεια και που αναρτήθηκε από κάποιον ερευνητή ή αναγνώστη...[8]...[9].Εξακολουθεί όμως το άρθρο να είναι επιλήψιμο και ιδεοληπτικό και να αντιμετωπίζεται μ΄αυτόν το τρόπον ό,τι ελληνικό, κάπως ατεκμηρίωτο αναφέρεται-αυτοστιγμεί διαγράφεται-,όπως συνηθίζεται από ορισμένους χρήστες, δυστυχώς και χειριστές (εννοώ με ειδικά δικαιώματα) της Wikipedia.gr, κάτι που δεν συνάδει με τις βασικές αρχές της Βικιπαίδειας. Η ιστορία κάθε χωριού ιδιαίτερα στις παρυφές της μεσαίας ζώνης του ιστορικού τμήματος της Μακεδονίας ούτε αρχίζει το 1899 ούτε τελειώνει το 1908. Όποιος θέλει να μάθει για τους πρωταγωνιστές πριν και μετά το Ίλιντεν υπάρχουν τελευταία και στα ελληνικά μονογραφίες, όπως π.χ του Λιθοξόου. Κατά συνέπειαν πρέπει να διαγράφουν μερικοί από την ενότητα προσωπικότητες. --dgolitsis ' 11:49, 18 Νοεμβρίου 2010 (UTC)

dgolitsis προσπάθησε να κάνω το κείμενο όσο πιο εγκυκλοπαιδικό γίνεται. Δεν διάγραψα τις βουλγάρικες παραπομπές που δεν είχαν εξωτερικό σύνδεσμο γιατί αρκετές από αυτές είναι χρήσιμες,όπως πχ. η φορολογία που κατέβαλε το χωριό επί Τουρκοκρατίας. Όσες βουλγάρικες παραπομπές έχουν εξωτερικό σύνδεσμο, τις έλενξα, μεταφράζοντάς τες με το Google Translate και συνάδουν ως προς τα στοιχεία. Κράτησα επίσης τις αγγλόγωνες/γαλλόφωνες/ρώσικες παραπομπές αφού μπορούσαν να ελεγχθούν με εξωτερικό σύνδεσμο. Επειδή εσύ εισήγαγες το POV, θα σε παρακαλούσε να το ελέγξεις, να το σχολιάσεις και να επισημάνεις , ώστε να αρθεί το POV.--Vagrand 21:28, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Προέλευση της λέξης Καστοριά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

One source in Bulgarian language, from the memories of Tarpo Popovski from the period 1869 - 1913. According to him, the name "Kostur" comes from "bone" (in Bulgarian кост) and he also mentions a Greek name "Skeletron".[1] It is the same example with the fish kostur - its name, which also comes from "bone", means that it has many bones. Regards, --Αλίσα Σελεζνιέβα 09:02, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

1.↑ Поповски, Търпо. Македонски дневник. Спомени на отец Търпо Поповски, Издателство Фама, София, 2006, стр. 5. Алиса Селезньова thanks for your fruitfull remark.. but if you read the greek above we already mentioned that this name meanks skeleton and fish . If you have other sources please mention them to us. Ggia 10:06, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC) Yes, I read the discussion and wanted to give you a source for the statement that the name comes from bone. You're welcome. :)--Αλίσα Σελεζνιέβα 11:32, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Η διείσδυση σλαβικων φύλων στη Βαλκανική έχει ξεκινήσει ήδη από την αρχή της βασιλείας του Ιουστινιανού, να μη πω και νωρίτερα. Η πρώτη επιδρομή νότια του Δούναβη αναφέρεται από τον Προκόπιο, και τοποθετείται το 518. Προφανώς δεν το συσχετίζω με την ονομασία αλλά ας έχουμε υπόψη ότι οι Σλάβοι εμφανίζονται στο προσκήνιο της ιστορίας λίγο νωρίτερα απ' όσο συνήθως νομίζουμε.--Dipa1965 20:18, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Μια παράλειψη.Παραθέτω, ωστόσο, ως χαρακτηριστικό δείγμα σύγχυσης, την πιο ανιστόρητη ετυμολογία που αγνοεί εντελώς τον Προκόπιο γραμμένη στα γερμανικά με λίγα λατινικά Der Name der Stadt selbst ist bulgarisch: Kostur, was die Griechen erst nach der Eroberung der Sadt 1018 in Kastoria Verandert haben. Δεν χρειάζονται σχόλια.--Dgolitsts 12:23, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Παιδιά ξεχάστετα τα περί Kostur και Kesnye, δεν προσθέτουν τίποτε στην ονομοτολογία και κανείς δεν πείθεται, ιδιαίτερα η επιστημονική κοινότητα κι αυτό έχει τη σημασία του, Όλα αυτά, νομίζω, ας μου επιτραπεί, τα αντιμετωπίζει με υπομειδιάματα. Επιβεβλημένο είναι να τα αναιρέσουν οι χρήστες.--Dgolitsis 12:40, 3 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Μια παράλειψή μου.Η σερβοκροατική που διαμορφώθηκε, επί Τίτου μετά το ΙΙ Παγκόσμιο πόλεμο, ως συγκερασμός κυρίως λατινικών και σλαβικών λέξεων και ιδίως εισαγωγή λατινικών καταλήξεων,αλλά και επινόηση μοντέρνων λέξεων,ανηπαρήγαγε ατυχώς, αν όχι σκόπιμα, τη λέξη Κostur ως προερχομένη δήθεν από την λέξη Kost = κόκαλον.Στη βουλγαρική βιβλιογραφία επικεντρώθηκε τα τελευταία χρόνια η προσοχή στη λέξη (C)skeleton από την οποίαν δήθεν προέρχεται η λέξη Kostur , η οποία όμως προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα σκέλλω,μέλλων σκελώ που σημαίνει ξεραίνομαι και κατ΄επέκτασιν σύνολον αποξηραμένων οστών.--Dgolitsis 18:03, 5 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Επανέρχομαι μ΄ένα αδιάσειστο νομίζω στοιχείο που επιβεβαιώνει, ότι η λέξη Καστοριά προέρχεται από τη λέξη Κάστωρ. Το πρώτο μέρος της λέξης Κασ- όπως και Κασσοπίς, Κασταλία, Κάστελος, Κασσάνδρα, Καστοριά ἐχει άμεση σχέση με τη λέξη κασσίτερος (καλάι,το στοιχείο Sn) που έχει χρώμα αργυρόλευκο, γυαλίζει και λάμπει και γι αυτό χρησιμοποιείται για το κασσιτέρωμα (γάνωμα) των σκευών, που σημαίνει στίλβωμα. Το δεύτερο συνθετικό της λέξης -ωρ από το ώριος=ωραίος.Ο Κάστωρας (Castor fiber) είναι αμβίβιο ζώο με τρίχωμα λεπτό και στιλπνό και χρώμα αργορόχροο και γι΄αυτό ονομάστηκε κάστωρας από το στιλπνό και αργυρόχροο χρώμα του. Τετέλεσται, γιατί Mr Dipa θα βλέπουμε και κάστορες στον ύπνο μας.--.--Dgolitsis 21:49, 10 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Αξιόλογο για το Οξυά Καστοριάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν το άρθρο είναι σίγουρα πλήρες. Άλλες πηγές για αυτή τη περιοχή δεν υπάρχουν; Κάτι παραπάνω για τον πολιτισμό; Για τα αξιοθέατα (μαζί με καμιά φωτογραφία αν γίνεται); Ο πλήθυσμος, μόνο αυτά υπάρχουν για αυτόν; Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 14:03, 6 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Θα ήταν πολύ εκτεταμένο το άρθρο που δεν νομίζω να προσιδιάζει σε μια ευσύνοπτη παρουσία ενός κειμένου, όπως συνηθίζεται. Περί πολιτισμού είναι ένα γενικότερο θέμα με πενιχρά στοιχεία ιδιαίτερα σε δύσβατες και απομενομένες περιοχές ακόμα και στις αρχές του 20ου αι. Οι άνθρωποι τότε όχι μόνον της συγκεκριμένης περιοχής , αλλά και της ευρύτερης αγωνίζονταν για το επιούσιο, αυτοσυντήρητοι και χωρίς ιδιαίτερα πνευματικά ενδιαφέροντα. Το έγραψε και o Βίκτωρ Μπεράρ το 1891..συμπονέσαμε τον Παπά για την μοίρα του να ζη ανάμεσα σε βαρβάρους...αυτοί οι χωριάτες δεν είχαν καμιά διάθεση να φωτισθούν παρά τις προσπάθειες του δάσκαλου. Η πρώτη φωτογραφία είναι του Λεωνίδα Παπάζογλου στα 1903 που αντίγραφό της διασώζεται στο οικογενειακό μου αρχείο. Υπάρχουν και κάποιες βέβαια μεταγενέστερες του 1936... πάντως δεν μπόρεσε να διασωθεί τίποτε περισσότερο γιατί τα Μακεδονίτικα (από όσους ομιλούνταν) όπως όμιλούνταν πριν το 1899 ήταν προφορικά, ανάμικτα και τόσο περιωρισμένα και ευκολομάθητα που δεν είχαν καμιά σχέση ούτε με το limperal ούτε με το apsolutan..ούτε με το σερβοκροατικό duh(πνεύμα), αλλά ούτε και με το βουλγαρικό και ρωσικό Duma(φράση) etc. που κάποιοι σήμερα προσηύξησαν και προσαυξάνουν εδώ και εκατόν δέκα χρόνια, όταν μετακόμισαν σε κάποιες περιόδους αναταράξεων ολίγον τι βορειότερα. Τώρα τι ψάχνετε δεν μπορώ να καταλάβω!! ενδιαφέρεστε διακαώς για τα έθιμα και τα ήθη εκείνης της εποχής... ή για κάτι άλλο που κρίθηκε και απεμπολήθηκε πλειστάκις... Και βλέποντας πως το φως λιγόστεψε άναψε ένα σπίρτο στο κατάμαυρο λυχνάρι που εκρεμότουν από ένα καρφί στο κοκκινωπό και καπνισμένο τοίχο πάνω από την ογκνήστρα (από το σλαβ. Ogan =φωτιά. Η Τιμή και το χρήμα σ.1, Περιοδικό Νουμάς 1912. Κωνσταντίνος Θεοτόκης. dgolitsis 17:19, 6 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Και βέβαια υπάρχουν και άλλες πηγές- προφανώς υπαινίσσεσθε τις βουλγαρικές- που στο μεγαλύτερο μέρος είναι αναξιόπιστες (κάτοικοι 760 αντί 555-42 δηλ. αύξηση ποσοστού κατά 114%-Brancoff) αν μη τι άλλο και αφορούν κατ΄αποκλειστικότητα τη χρονική περίοδο 1899-1905 και φυσικά μεταγενέστερες μέχρι το 1949. dgolitsis 08:24, 11 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

)

Ο Ζωγράφος Νικόλαος Αλεκτορίδης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νικόλαος Αλεκτορίδης 1874-1909 ως ζωγράφος επιδόθηκε ιδιαίτερα στην τοπιογραφία ακολουθώντας την τεχνοτροπία κυρίως της Ακαδημίας του Μονάχου.--dgolitsis 21:32, 14 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Μιλάτε για τη διαγραφή στη σελίδα συζήτησης; Αυτή προορίζεται για συζήτηση επί του άρθρου και όχι για την έκφραση απόψεων ή γνώσεων που καλό είναι να ενσωματώνονται στο κύριο άρθρο. --Ttzavarasσυζήτηση 16:32, 15 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άμα θέλετε πείτε τη γνώμη σας και σε αυτό Βικιπαίδεια:Αγορά#Πηγές επειδή είπατε ότι είναι δύσκολο να βρίσκονται αποκόμματα και έτσι με τις ψηφιακές συλλογές είναι πιο εύκολο και μπορεί να βοηθάνε και άλλους που γράφουν άρθρα.93.232.99.26 13:50, 17 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να συνεχίσεις την προσφορά σου, που είναι τόσο δύσκολα αντιληπτή από πολλούς όσο και απελπιστικά απαραίτητη. Καλές ΣΥΝεισφορές!

Οι πάντα συνοδευόμενες από απειλές, φραγές είναι πολιτική προσπάθεια εξισορρόπησης δυνάμεων και ως τέτοιες, πρέπει να εκλαμβάνονται ως νομοτελειακές αποκλίσεις της φυσικής ροής.

Χρήστης:Pyraechmes δεν αποκαλύπτω τις πηγές μου 21:56, 25 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου, αν και δεν κάνω κάτι το ιδιαίτερο ή διαφορετικό από αυτό που κάνουν τόσοι άλλοι χρήστες. Συγχαρητήρια και σε εσένα για την εξαιρετική δουλειά σου στο άρθρο Γαλαξίδι. --Alaniaris 18:54, 27 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Γαλαξείδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Θέλεις να σε βοηθήσω με τις σημειώσεις? --Alaniaris 10:43, 28 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Οι υποσημειώσεις δεν παραπέμπουν τώρα στο κείμενο. Δώσε μου 3 λεπτά και θα τις φτιάξω. --Alaniaris 10:50, 28 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Έτοιμες --Alaniaris 11:03, 28 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Δεν είναι μόνο οι καταστροφές ή ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος το ζητούμενο. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα σε δύο χρονικές περιόδους. Τι έκανε η πόλη από το 1821 μέχρι το 1940. Ευημέρευε, επλήγη από φτώχεια ή από τις πολιτικές εξελίξεις (βασιλεία, επαναστάσεις κλπ.), γνώρισε άνθιση? Μετά είναι η περίοδος από το 1945 και έπειτα (Εμφύλιος, χούντα, μετανάστευση πληθυσμού). Αν θέλουμε να αποδώσουμε την ιστορία ενός τόπου ολοκληρωμένη θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη χρονολογική εξέλιξη του στο σύνολό της. Τα ονόματα μπορούν να μείνουν, ίσως ο χρήστης που τα έβαλε έχει τις πηγές ώστε να τα επαληθεύσει και να μείνουν ως ιστορική μνήμη. Οι σημειώσεις φυσικά και γίνονται μικρογράμματες. --Alaniaris 11:38, 28 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Καλημέρα. Στα δύο από τα τρία η πληροφορία παρέχεται (ως ημερομηνία πρώτης εκπομπής) και τις προσέθεσα. Για το τρίτο δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμη. --Alaniaris 10:31, 29 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Τώρα τι να πω! ουδέν άλυτον πρόβλημα για τον Αλανιάρη και επειδή το έφερε η συζήτηση, εκείνη η πινακίδα στη στρατιωική Σχολή στο Βερολίνο τελικά ήταν μύθος, απλά ανεγράφη σε ένα πανό, τίποτε παραπάνω. Θαυμασίως διακείμενος --dgolitsis 11:37, 29 Ιανουαρίου 2011 (UTC)


Σκοπεύετε να επεκτείνετε το άρθρο Οιάνθη; Ως έχει δε μπορεί να σταθεί, είναι λιγότερο από μια γραμμή. Αν ναι προσθέστε το πρότυπο της επέκτασης. --Ttzavarasσυζήτηση 12:45, 30 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Καλημέρα. Αν κατάλαβα καλά θέλετε να μην είναι πλάγια γραφή στην παράγραφο της παραπομπής 51. Το άλλαξα. Αν θέλετε κάτι άλλο που δεν κατάλαβα πείτε μου. --Alaniaris 10:21, 31 Ιανουαρίου 2011 (UTC)

Νομίζω πως ό,τι μπορεί να προσθέσει στην εγκυκλοπαιδικότητα του άρθρου καλό είναι να παρατίθεται. Δεν είμαι όμως βέβαιος για τη σημασία της λέξης "ιξώδης" στο συγκεκριμένο χωρίο. Μήπως να ρωτούσαμε κάποιο φιλόλογο; --Ttzavarasσυζήτηση 19:49, 7 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε φιλόλογο, εσείς αρχικά μου δώσατε την πληροφορία από το λεξικό Lidder Scot γι αyτό γράφω συνέχεια (συζήτηση στο Γαλαξίδι). Η ενασχόλησή σου άρα είναι ακατάπαυστη.--dgolitsisσυζήτηση 19:59, 7 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Αριστοτέλης Ζάχος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο είναι πολύ ωραίο. Δεν έχω να διορθώσω κάτι, αντίθετα μάλιστα. Μπράβο και καλή συνέχεια. --FAF10158 17:50, 9 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Και μένα η καταγωγή μου από την Καστοριά είναι. Η γιαγιά μου, ο παππούς μου και η μητέρα μου ήταν από την Καστοριά. Τον αρχιτέκτονα δεν τον ξέρω, γιαυτό δεν μπορώ να προσθέσω κάτι. Πάντως χαίρομαι με την προσπάθειά σου. --FAF10158 18:18, 9 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Τότε κάνε ένα κλικ στο dgolitsis- Βικιπαίδεια.Εγκαρδίως διακείμενος--dgolitsis 18:26, 9 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Please, could you translate en:Podolsk into Ελληνικά? Naturally if you have available time![Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Good day to you! Could you, please, translate into Ελληνικά the article, containing two-three sentences, about this city in Russia? I’d like to thank you in advance :)--Переход Артур 10:04, 13 Φεβρουαρίου 2011 (UTC).

Ι think that you means εγκαρδίως διακείμενος. εγκαρδίως= cordiially, with heart and διακείμενος ancient greek sentence from two words from for and stand. Cordially stand as present perfet tense in Greek παρακείμενος.what article beacause you speaks for sentences no for words.dgolitsis 10:47, 13 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Βικιπαίδεια:Βιβλία/Σχολή του Μονάχου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο διαγραφής του περιεχομένου από το Βικιπαίδεια:Βιβλία/Σχολή του Μονάχου. --geraki Talk 21:46, 16 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Είναι δυο φορές καταχωρημένο και το διέγραψα αυτό που δεν είναι πλήρες γιατί περιέχει 18 ζωγράφους.--dgolitsis 23:01, 16 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Τελικά έχετε κάποιο δίκαιο γιατί είναι άλλη ενότητα..--dgolitsis 23:09, 16 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Αθανάσιος Χριστόπουλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ, από όπου αντλώ τα ντοκυμαντέρ, δεν υπάρχει αυτοτελές επεισόδιο για τον Χριστόπουλο. Υπάρχει μόνο μία αναφορά σε αυτόν στο ντοκυμαντέρ "Καστοριά, η Βυζαντική πόλη", το οποίο έχω ήδη εντάξει στο άρθρο της Καστοριάς. Αν θέλετε μπορώ να το εντάξω και στο άρθρο για τον Χριστόπουλο, μέχρις ότου ανέβει και το αυτοτελές ντοκυμαντέρ (άγνωστο πότε). --Alaniaris 10:36, 19 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Δεν έχει ψηφιοποιηθεί ακόμα. Γενικά δεν υπάρχουν ακόμα όλα τα ντοκυμαντέρ/παραγωγές της ΕΡΤ σε ψηφιακή μορφή. Τελευταία άκουσα ότι η περαιτέρω ψηφιοποίηση θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ οπότε αναμένουμε τις επιπλέον προσθήκες στο αρχείο τους. Έχω πάντως το νου μου για νέες προσθήκες, ενώ πρέπει να βρω χρόνο για να ελέγξω-εντάξω περί τα 2500 ακόμα αρχεία. --Alaniaris 11:34, 19 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Εθνικοί ευεργέτες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποενότητητα Μανωλάκης Καστοριανός. Η σήμανσή σας, «ελληνοκεντρικό», ως αποτρεπτικό τοποθετήθηκε βεβιασμένα, αβασάνιστα και, ας μου επιτραπεί, με προσγειώνει ανώμαλα πλέον σ΄ εκείνο το΄σύρε νάβρεις τα παιδιά σου λέγανε οι σκληροί.. προς τα εκεί πάμε με τις σύγχρονες τάχα ευαισθησίες. Το γράφουμε: Η πρωταρχική έννοια του Εθνικού Ευεργέτη και όχι δωρητή επικεντρώνεται μόνο στη χρονική περίοδο από την άλωση 1453 μέχρι την ελληνική επανάσταση 1821 άσχετα αν το βόρειο τμήμα της απελευθερώθηκε 91 χρόνια αργότερα. Και αυτοί ήταν κυρίως Δυτικομακεδόνες και Ηπειρώτες και όπως είναι πολύ φυσικό ολιγάριθμοι. Άνθρωποι που πάσχιζαν για την προκοπή του τόπο τους. Κι΄αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο από γηγενείς. Οι ξένες χώρες μέχρι τότε συνδιαλέγονταν με τον επικυρίαρχο δηλαδή τον Σουλτάνο. Απλά, όταν άρχισε να διαφαίνεται η αποχώρηση της Τουρκίας υπεισήλθαν ενδεχομένως για τους δικός τους λόγους και κάποιοι ετερόχθονες.--dgolitsis--15:44, 24 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Έχετε παρεξηγήσει εντελώς το λόγο για τον οποίο τοποθετήθηκε η σήμανση. Αυτό που είχα στο μυαλό μου είναι πως ο όρος «Εθνικός ευεργέτης», ως τίτλος λήμματος, είναι παγκόσμιος και δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Εθνικός ευεργέτης μπορεί να είναι ένας Άγγλος για την Αγγλία, ένας Τούρκος για την Τουρκία, ένας Αυστραλός για την Αυστραλία κτλ. Το συνειρμό σας με την απελευθέρωση των βόρειων περιοχών της Ελλάδας, δυσκολεύτηκα να τον ακολουθήσω, πόσο μάλλον να τον είχα σκεφτεί μοναχή μου!

Αν βάλετε στο άρθρο σας τον τίτλο «Εθνικός ευεργέτης (ελληνική ιστορία)» ή κάτι παρόμοιο, εγώ είμαι πλήρως καλυμμένη και θα αφαιρούσα τη σήμανση σε χρόνο αστραπής.

Σας έφτιαξα το φόντο, αν θέλετε άλλη γραμματοσειρά ή χρώμα πείτε μου. Atlantia 17:39, 24 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Μορφοποίηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Αν θες διάβασε πρώτα τον οδηγό για νέους χρήστες, ιδίως τα περί μορφοποίησης. Εν συντομία από εμένα, πρόσεξα ότι θα πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής: Δεν φορμαρίζουμε τις επικεφαλίδες, γιατί αντιτίθεται στο στυλ της βικιπαίδειας. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε κώδικα μορφοποίησης, εκτός και αν είναι αναγκαίο. Για τα αποφθέγματα υπάρχουν πρότυπα που δουλεύουν ακριβώς έτσι όπως τα θες. Δεν αφήνουμε τεράστια κενά. Αν και δεν απαγορεύεται, αποφεύγουμε να βάζουμε φωτογραφίες αριστερά, επειδή ο φυλλομετρητής συνήθως τα κάνει μαντάρα με το κείμενο. Φωτογραφίες δεξιά είναι οκ. Επίσης στους εξωτερικούς συνδέσμους δεν βάζουμε άρθρα της βικιπαίδειας. Υπάρχει το «Δείτε επίσης» για αυτό το σκοπό. Και τα εισαγωγικά είναι «». Καλή συνέχεια. Καλά τα πας. --Faios Nanos 18:36, 25 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)


Μην πτοείστε. Οι επισημάνσεις μου είναι μόνο για την μορφοποίηση, και όχι για το περιεχόμενο. Καλή συνέχεια. --Faios Nanos 00:47, 26 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)


Σε παρακαλώ μην επιμένεις να φορμαρίζεις τις επικεφαλίδες. Δεν συνηθίζεται, και εκτός αυτού δημιουργείς περιττή όξυνση των σχέσεών μας. Η επαναφορά διορθώσεων χωρίς λόγο λέγεται διορθοτοπόλεμος, τον οποίο επίσης αποφεύγουμε επειδή δεν προσφέρει κάτι θετικό για την βικιπαίδεια. --Faios Nanos 12:33, 26 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Πίτερ Μπρίγκελ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δε νομίζω πως προφέρεται Πήτερ. Το Pieter φλαμανδικά προφέρεται "Πιέτερ". --Ttzavarasσυζήτηση 13:39, 22 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Νομίζω σωστό είναι. Το Μπρίγκελ είναι όμως λάθος. Στα ελληνικά ίσως το Μπρέγκελ (ή Μπρούγκελ) να είναι πιο συνηθισμένο (πιο σωστά Μπρέχελ). --Dada* 13:44, 22 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Όντως Μπρέχελ είναι στα φλαμανδικά, αλλά στην ελληνική βιβλιογραφία αναφέρεται συνηθέστερα ως Μπρίγκελ. --Ttzavarasσυζήτηση 17:14, 22 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Πήτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω παρατηρήσεις σας· κι΄εγώ αντιμετώπισα αυτόν τον προβληματισμό. Η εκδοτική Αθηνών τον καταχωρεί ως Πήτερ Μπρέγκελ, η δομή ως Πίτερ Μπρίγκελ και το αρχικό επίθετο του που περιείχε το -h και το εξέπεσε ο Μπρίγκελ υπογράφοντας στα έργα του μεταφέρθηκε στα ελληνικά ως Μπρέχελ. Πλην όμως ηλεκτρονικώς και Βικαιπιδικώς για να ανευρίσκεται προτίμησα το Πήτερ Μπρίγκελ--Dgolitsis13:21, 25 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Το Μπρέχελ που συναντάμε σε παλαιές Εγκυκλοπαίδειες, όπως προανέφερα, έγινε από λάθος απόδοση (σ΄όλα τα λήμματα των εγκυκλοπαιδιών υπάρχουν τέτοιες εσφαλμένες μεταγλωττίσεις, όπως Κάνιγκος). Για να καλυφθεί όμως όλο το πεδίο των αναζητήσεων πρέπει να γραφούν και τα δυο, δηλαδή Πίτερ Μπρίγκελ και Πήτερ Μπρέγκελ- όχι όμως πλέον Μπρέ[χ]ελ. Κατά την άποψή μου το σωστό είναι Πίτερ Μπρέγκελ (κανείς δεν γράφει το Πίτερ με -η, αλλά ξενόγλωσσα αποδίδεται με το -i. Δοκιμάστε όμως στο παγκόσμιο ιστό- Το Πήτερ Μπρίγκελ έχει τις περισσότερες εμφανίσεις.--Dgolitsis 15:22, 25 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Καλησπέρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή για τον Πήτερ Μπρίγκελ, ή για κάποιο άλλο Φλαμανδό ζωγράφο. --Alaniaris 20:51, 25 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Χάλαιον - Οιάνθη - Γαλαξίδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριε Γκολίτση, σας είχα πει κάποτε ([10]) πως το θέμα με την θέση της Οιάνθης θέλει λίγο προσοχή. Τώρα αν δείτε το άρθρο για το Γαλαξείδι, έχει 2 διαφορετικές πληροφορίες για τη θέη που είναι κτισμένο. Στην παράγραφο Τοποθεσία αναφέρεται πως είναι κτισμένο στη θέση της Οιάνθης ενώ στην παράγραφο Κατά την αρχαιότητα (Ιστορία) ότι είναι κτισμένο στη θέση του Χάλειου. Επειδή το έχετε προτείνει για αξιόλογο, μάλλον πρέπει να το δείτε λίγο ως προς αυτό το μικροπρόβλημα. Καλύτερα να αναφέρετε και τις δύο θεωρείες στο ίδιο σημείο. Καλή συνέχεια.

Έχετε δίκαιο, αλλά πρέπει να πάρετε υπ' όψην πως την περίοδο του Πολύβιου ολόκληρη η Δυτική Λοκρίδα είχε περάσει υπό τον έλεγχο της Αιτωλικής Συμπολιτείας, ενώ και στον Παυσανία (για παράδειγμα) δεν θα βρείτε κάτι συγκεκριμένο αλλά μια περιγραφή της. Οπότε καλό θα ήταν να μπορούσατε να βρείτε και σχετικές αναφορές σε νεότερους μελετητές. Υπάρχουν και για τις δύο θεωρείες αναφορές σε πολλούς.

Επί του παρόντος έχω διαπιστώσει (αλάνθαστα) από μια συνολική και μερική διαδρομή στο TLG (θησαυρός ελληνικής γλώσσας- Thesaurus Lingua Graeca), ότι η λέξη Χάλειον (με -ει) είναι ανύπαρκτη, ενώ το Χάλαιον αναφέρεται έξι φορές με τελευταίους τον Ηριδανό και την εκ Στεφάνου Επιτομήν, αλλά επαναλαμβάνεται η φράση του Πολυβίου: Χάλαιον πόλις Λοκρών· η δε πόλις Χάλαιον, η δε πόλις Οιάνθη τίποτε παραπάνω..--Dgolitsis 00:46, 27 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Μπρίγκελ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προβληματική μεταγλώτισση. Νομίζω, ότι ή πρέπει να το γράψουμε με δυο ονοματεπώνυμα Πήτερ Μπρίγκελ ως έχει με την προσθήκη Πίτερ Μπρίγκελ (κανείς δεν γράφει το Πίτερ με -η, εναρμονιζόμενο με το ξενόγλωσσο -i ή να δώσετε ανακατεύθυνση από τη φράση Πίτερ Μπρέγκελ--Dgolitsis' 12:22, 27 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Έγινε η μετακίνηση. Το άρθρο έχει τίτλο Πίτερ Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος. --Ttzavarasσυζήτηση 12:33, 27 Φεβρουαρίου 2011 (UTC)

Αγαπητέ κ. Γκολίτση φοβάμαι πως όχι, αν δεν αλλαχτούν μεγέθη όλων των προηγούμενων εικόνων και μειωθούν οι σειρές κάθε λεζάντας. Ως έχουν οι εικόνες πάντως μου φαίνονται μια χαρά, δεν έχουν κάποιο αισθητικό πρόβλημα. Ελπίζω σύντομα να προσθέσετε και νέα εικόνα! --Ttzavarasσυζήτηση 20:11, 1 Μαρτίου 2011 (UTC)

Ρίξτε του μια ματιά και πείτε μου αν αυτό ήταν που θέλατε. Αν όχι απλά αναστρέψτε τη δική μου επιμέλεια. --Ttzavarasσυζήτηση 20:45, 1 Μαρτίου 2011 (UTC)

Το να βελτιώνεται κανείς είναι το ποθούμενο! Φορτικός όμως δε γίνεται ποτέ ένας συνεργάτης. Πάντα στη διάθεσή σας. --Ttzavarasσυζήτηση 06:46, 2 Μαρτίου 2011 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ!--Dipa1965 21:58, 2 Μαρτίου 2011 (UTC)

Φιλόσοφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Πιο πολύ χρόνο σας πήρε να μου γράψετε το "μεγαλειώδες" μήνυμα από ό,τι πήρε εμένα να φτιάξω την κατηγορία. Atlantia 20:14, 3 Μαρτίου 2011 (UTC)
  • Δυστυχώς σε μία κατηγορία είναι αδύνατον να τοποθετηθούν άρθρα που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί. Ωστόσο η ιδανική εναλλακτική είναι η δημιουργία ενός καταλόγου. Αυτός τοποθετείται πάνω πάνω στην κατηγορία και περιλαμβάνει τόσο άρθρα που υπάρχουν ήδη, όσο και άρθρα που δεν υπάρχουν ακόμη (με κόκκινο σύνδεσμο) ώστε να τα δει και να τα δημιουργήσει όποιος έχει κέφι. Εξαιρετικό παράδειγμα είναι αυτός ο κατάλογος για να σας δώσω μια ιδέα. Atlantia 17:38, 4 Μαρτίου 2011 (UTC)
ΥΓ. Μη διστάζετε να με ενοχλείτε αν έχετε ανάγκη κάτι. Σπάνια δαγκώνω. Atlantia 17:38, 4 Μαρτίου 2011 (UTC)

υπερβολικά μεγάλος αριθμός μικρών διορθώσεων αντί λίγων συγκεντρωτικών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Γενικά δεν είναι καλό να κάνουμε πάρα πολλές πολύ μικρές διορθώσεις σε ένα άρθρο. Οι λόγοι είναι προφανείς:

  • Γεμίζει το ιστορικό με "θόρυβο" με αποτέλεσμα να χάνεται στις πίσω σελίδες η συνεισφορά των προηγούμενων χρηστών
  • Γίνεται πολύ χρονοβόρα η αναζήτηση κάποιας διόρθωσης
  • Σας οδηγεί στο να αποφεύγεται να βάζετε σύνοψη στις διορθώσεις σας (όταν κάποιος κάνει 33 διορθώσεις σε μία μέρα, είναι αναμενόμενο να του φαινεται κουραστικό να γράψει 33 συνόψεις). Ξέρω πως συνόψεις δεν γράφει η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών αλλά κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η μάστιγα

Σήμερα στον Ιουλιανό κάνατε 33 διορθώσεις (!) Στην ενότητα "Βιβλιογραφία" εκείνου του άρθρου, κάνατε σήμερα 7 διορθώσεις. Παρόμοια έχουν συμβει στο άρθρο για την Καστοριά. Είναι κάπως υπερβολικά όλα αυτά. Γι αυτό, προσπαθήστε να κάνετε τις αλλαγές λίγες φορές και συγκεντρωμένα. Χρησιμότατα εργαλεία για πολύωρες μικροδιορθώσεις είναι το πρότυπο σε χρήση και, κυρίως, η προεπισκόπηση. Καλή συνέχεια και ελπίζω να λάβετε υπόψη τα παραπάνω.--Dipa1965 21:27, 3 Μαρτίου 2011 (UTC)

Νομίζω δεν με καταλάβατε απόλυτα. Έχετε ποτέ κυττάξει το ιστορικό των άρθρων με τα οποία ασχολειστε εκτενώς; Η προεπισκόπηση δεν είναι μόνο για να αποφεύγουμε λάθη στις διορθώσεις μας: Βοηθάει να μη τις κατατεμαχίζουμε. Σας παρακαλώ ξανασκεφτείτε τα περί "θορύβου" στο ιστορικό καθώς και τα περί συνόψεων. Δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Έχω δει και διαχειριστές να συνιστούν την αποφυγή των πολλών μικρών (έστω και "αυτοτελών") διορθώσεων. Η Βικιπαίδεια είναι ομαδικό εγχείρημα και πρέπει να σεβόμαστε τη δουλειά των άλλων. --Dipa1965 22:50, 3 Μαρτίου 2011 (UTC)

Εύα Βλάμη Αρχείο:Φωτογραφία Εύα Βλάμη.jpg[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ ξαναδιάβασε την πολιτική για το ανέβασμα φωτογραφιών στα κόμμονς. Η φωτογραφία που ανέβασες είναι προφανώς από την Νέα Εστία του 1994 και γιαυτό έχει πνευματικά δικαιώματα τα οποία αποκρύπτεις. Δεν μπορεί να είναι Source = Wikimedia Commons, Author = dgolitsis και Permission = Free Art License. Εκτός και αν είσαι εσύ ο φωτογράφος, οπότε θα πρέπει να το τεκμηριώσεις πιο συγκεκριμένα. Δεν προσφέρεις τίποτα με το να βάζεις μια παράνομη φωτογραφία στο άρθρο, όταν αυτή πρόκειται να διαγραφεί λίγο πιο μετά. --Νίκη Αβα 84 20:25, 8 Μαρτίου 2011 (UTC) Δεν αποκρύπτω τίποτε. Κάντε κλικ στο Google -εικόνες και θα δείτε τη φωτογραφία της Εύας Βλάμης με την ένδειξη 36-Dimotiko. H φωτογραφία πάντως δεν είναι από την ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ- που δεν χρησιμποποιεί χαρτί illustration-, όπως συμπεράνατε. Δες τε και το εξώφυλλο του βιβλίου της Λιλής Ζωγράφου (τρια ανέκδοτα κείμενα) και τη Φιλολογική πρωτοχρονιά (1963) κ.α. --dgolitsis' 20:48, 8 Μαρτίου 2011 (UTC

Ή δεν κατάλαβες τι σου είπα, ή κάνεις ότι δεν κατάλαβες. Σε παρακαλώ συμπλήρωσε τα στοιχεία της φωτογραφίας με κανονικά στοιχεία, αλλιώς θα την προτείνω για διαγραφή. Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις. Θα δω την συμπεριφορά σου και θα πράξω ανάλογα. Επίσης δεν χρειάζεται να βιαστείς. Θα το ξανακοιτάξω σε λίγες μέρες. Κρίμα γιατί δεν μου αρέσει να προτείνω για διαγραφή. --Νίκη Αβα 84 21:48, 8 Μαρτίου 2011 (UTC)

Ορέσται[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν δυο άρθρα στην Βικιπαίδεια. Είμαι της άποψης να διαγραφεί το Ορεστίς ή να δοθεί ανακατεύθυνση προς αποφυγήν σύγχυσης, αλλά και ως πολύ πενιχρόν.--Dgolitsis' 15:35, 24 Μαρτίου 2011 (UTC)

Dgolitsis υπάρχουν τρία άρθρα για παρεμεμφερεί θέματα. Έχω σημειώσει τις αλλαγές που σκέφτομαι να κάνω στην σελίδα Ορέσται.--Vagrand 21:31, 20 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ορέστας είναι αιτιατικη του Ορέσται όπως λές...Αλλά πρέπει να υπάρχει άρθρο με μακεδονικό βασίλειο όπως η Ελιμεία, η Εορδαία, η Βοττιαία, η Λυγκιστίδα...Αν έχεις κάποιο λινκ με την θεωρία του Ρίζου Ραγκάβη θα ήθελα πολύ να την διαβάσω...Γιατί σκέψου, Τα κυριότερα μακεδονικά βασίλεια της Άνω Μακεδονίας είναι Ελιμεία, Εορδαία, Λυγκηστίδα,...Ορεστάς ? Όταν η βιβλιγραφία αναφέρει την περιοχή στα αγγλικά Orestis από το Ορεστίς, λατινικά Oresteae (δηλ Ορεστέα,-εία) όπως Εlimeae, ετυμολογικά Όρος+εστί [11], [1], και μεταφερόμενο στην νέα ελληνική ως Ορεστίδα και Λυγκηστίδα. Σύμφωνα με την Βιβλιογραφία το Ορεστάς πρώτη φορά το βλέπω και ίσως αποτελεί προσωπική άποψη και δεν ταιριάζει την ΒΠ.--Vagrand 21:40, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC) Orestis=19 αποτελέσματα [12]2] Προσωπικά τίνω να συμφωνήσω με το Ορεστίδα (που αποτελεί μεταγενέστερο το Ορεστίς]. Οι Ορέστες δεν αφορούν στην ιστορία μόνο την Ορεστίδα, αλλά και τους Αργείους-Αργειάδες (σσ.Δυναστεία Τημενίδων-Αγρειαδών) δηλ. και Πελοπόννησο. Τώρα στην τοπική κοινωνία, αλλά και αλλού, ξέρουν την Ορεστίδα, και επειδή η ΒΠ είναι εγκυκλοπαίδεια, προσφέρεται προς αναζήτηση των χρηστών-επισκεπτών της που ξέρουν την Ορεστίδα, εξού και Δήμος Ορεστίδος.--Vagrand 21:49, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Κατά την γνώμη μου, για κάθε ελληνικό φύλο πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή μυθολογία του φύλου, μαζί με την γενεολογία,τα ιστορικά πρόσωπα και ίσως και αναλύσεις ανθρωπολογικές/DNA, αποικίες που δημιούργησαν, πιθανοί σύγχρονοι αντιπρόσωποι ως έθνος ή κατοίκου μιας περιοχής.--Vagrand 21:54, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ρήγας Βελεστινλής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τι εννοείται ανώνυμος χρήστης και τι βανδαλισμός. Κάποιες προσθήκες τις έκανα εγώ επωνύμως, όπως δυο ιδιαίτερες αναφορές, προσθήκη στη βιβλιογραφία χωρίς να διαγράψω κανενός ούτε μια λέξη.Συνέχεια φραγές ζητάτε--Dgolitsis--'```` 22:30, 24 Μαρτίου 2011 (UTC)

Στη προκειμένη περίπτωση ζήτησα φραγή του ανώνυμου εδώ (ανώνυμος χρήστης είναι ο χρήστης που συνεισφέρει με IP, δηλ. δεν έχει username) επειδή αυτός αφαιρούσε συνέχεια κείμενο από το Ρήγας Φεραίος, με παραπομπές και εικόνες. Για αυτό εγώ, πιστεύοντας πως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι να λάβει φραγή, ζήτησα στην Αγορά τη φραγή του. Αν και δεν κατάλαβα ακόμα τι ακριβώς ζητάτε από εμένα, καθώς εγώ δεν αναίρεσα καμία επεξεργασία σας, αλλά βανδαλισμούς (δείτε Βικιπαίδεια:Βανδαλισμός). Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 08:42, 25 Μαρτίου 2011 (UTC)

Χαίρομαι που το θέμα τακτοποιήθηκε. Ευχαριστώ για τους επαίνους. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 13:22, 25 Μαρτίου 2011 (UTC)

Δέρρωνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτιμώ ιδιαίτερα την ακρίβεια των διορθώσεών σας, αλλά και το τάχιστον, πλην όμως επί του παρόντος δεν μπορώ να κάνω χρήση του πολυτονικού και επιπρόσθετα η εικόνα μόνο με 500 px εμφανίζεται στο κείμενο.Dgolitsis--'```` 09:33, 3 Απριλίου 2011 (UTC)

|==Πρόταση άρθρου για διαγραφή== Αγαπητέ Dgolitsis, το άρθρο Λαοί και φύλα της Αρχαίας Μακεδονίας που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις με την άποψή σου και κατάθεση επιπλέον πληροφοριών στην σχετική συζήτηση. Πιθανώς να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. —Dipa1965 07:29, 5 Απριλίου 2011 (UTC)

Χαίρομαι ιδιαίτερα. Επιβάλλεται. Φιλοτίμως διακείμενος).--Dgolitsis--' 07:36, 5 Απριλίου 2011 (UTC)

??? --Dipa1965 18:59, 5 Απριλίου 2011 (UTC)

Δεν πρόκειται να πάρω μέρος στη συζήτηση. Απαντώ μόνο με το κείμενο. Είναι φυσικό να κάνω διορθώσεις και προσθήκες, εφόσον το άρθρο διατρέχει το κίνδυνο να διαγραφεί.Τελικά η παρεμβασή σου θετικότατη για μένα. Οριστικοποίησα το άρθρο και δεν έχω καμμία ανησυχία, ο νοών νοείτω.--dgolitsis--'```` 19:08, 5 Απριλίου 2011 (UTC)

Τι να νοήσω δηλαδή; Ότι με ειρωνεύεσαι και εδώ και στη σελίδα μου και ότι κάνεις και επίδειξη αλαζονείας; Ότι έχεις την πρόθεση να συνεχίσεις να με γράφεις κανονικά παρ' όλο που σου έχω συστήσει να μη κάνεις μπάχαλο τα ιστορικά μη σεβόμενος τον κόπο των άλλων; Τα κατάλαβα αλλά εδώ όλοι συνεργαζόμαστε για ένα κοινό σκοπό και δεν προβάλλουμε τα εγώ μας αγνοώντας τη γνώμη των άλλων. Και σε περίπτωση που δεν κατάλαβες, το μήνυμά μου πιο πάνω βγήκε αυτόματα και σύμφωνα με την πρέπουσα διαδικασία.

Διάθεση συζήτησης μαζί σου δεν έχω, μετά απ' όλα αυτά, ούτε κι εγώ. Εννοείται.--Dipa1965 21:05, 5 Απριλίου 2011 (UTC)

Απεναντίας σας έχω ευχαριστήσει κατ΄επανάληψιν και αναγωρίζω την προσφορά σας. Εἰσθε ολιγόν τι ευερέθιστος.. --dgolitsis--'```` 06:50, 7 Απριλίου 2011 (UTC)

Καλημέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα αγαπητέ και άοκνε συμβικιπαιδιστή Dgolitsis. Ο καλός και αγαπητός μου αλλά ομολογουμένως μερικές φορές ευερέθιστος Dipa1965 ζήτησε βοήθεια από τους διαχειριστές για κάτι που θεωρεί πρόβλημα. Στον παρόντα σύνδεσμο θα δεις και τις δικές τους παρατηρήσεις και του SV1XV και τις δικές μου. Αντιλαμβάνομαι και εκτιμώ την απάντηση με επεξεργασίες αντί για συζήτηση, άρα δεν αναμένω σώνει και καλά να μου δώσεις απάντηση εδώ, ούτε στη σελίδα συζήτησής μου. Μου αρκεί έμπρακτη απάντηση με επεξεργασίες. Ο Dipa1965 παρατηρεί εκεί (στη σελίδα διαχειριστών) ότι χρησιμοποιείς το κουμπάκι αποθήκευση της σελίδας πάρα πολύ συχνά π.χ. στην Καστοριά κάτι που δεν του πολυαρέσει γιατί «γεμίζει το ιστορικό». Δες επίσης και το ιστορικό αυτής της σελίδας σου τώρα για να καταλάβεις. Προφανώς, αυτό δε μας πολυπειράζει αν και πράγματι είναι σπατάλη ενός αγαθού που δεν το πληρώνουμε (κάποιος όμως το πληρώνει). Αν δε σε πειράζει, βάζε μερικές τέτοιες και τέτοιες επεξεργασιούλες μαζί. Τώρα αν σε βολεύει τόσο πολύ, πάω πάσο. Αφού συνεισφέρεις, εμένα μου περισσεύει. Υπάρχει και άλλο θέμα, πιο σοβαρό με τα commons και τις εκεί φωτογραφίες σου. Ίσως στο εξηγήσει καλύτερα άλλος, δεν προφταίνω τώρα. Καλή συνέχεια. --Focal Point 06:16, 16 Απριλίου 2011 (UTC)

Είδα το άρθρο Καστοριά, το θεωρώ πλέον οριστικό και αναγνωρίζω την εξειδίκευση του Dipa και ειλικρινά λυπούμαι με τον επιβάρυνα ποικιλοτρόπως.--Dgolitsis--'```` 07:18, 16 Απριλίου 2011 (UTC)

Ευχαριστώ για την απάντηση και στα δυο μέρη. Δε θα ασχολούμουν με το θέμα αν δεν πίστευα ότι θα έχουμε και άλλες προσθήκες από μέρους σας είτε πυροβολικές είτε όχι. Προφανώς αυτά είναι ευχάριστα μικροζητήματα, εφόσον κανείς είναι παρών. Σε κάθε περίπτωση, είτε συνεχίσετε είτε όχι, την καλημέρα μου και πάλι. --Focal Point 09:28, 16 Απριλίου 2011 (UTC)

Διαχείριση φωτογραφιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριε Γκολίτση, το επιχείρημα δεν μπορεί να ξέρει ότι αυτά που ισχυρίζεστε για τις φωτογραφίες είναι αληθινά, αφού ο καθένας θα μπορούσε να τα επαναλάβει, είτε ισχύουν έιτε όχι. Οι φωτογραφίες σας όμως θα παραμείνουν αν τις ανεβάσετε σωστά και δώσετε τα σωστά στοιχεία κατόχου και άδειας πνευματικών δικαιωμάτων. Π.χ. Η εκκλησία της Οξυάς θα πρέπει να είναι φωτογραφία που έχετε τραβήξει εσείς, και όχι απλά μια φωτογραφία αό το οικογενειακό σας άλμπουμ. Αν προέρχεται από το μπλογκ σας θα πρέπει να στείλετε ιμέιλ από την διεύθυνση του μπλογκ που να επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία παρατίθεται με άδεια. Βέβαια και από εκεί θα πρέπει να αποδείξετε ότι το έργο αυτό δεν προέρχεται από κάπου αλλού. Η φωτογραφία του παπού σας θα πρέπει να φέρει το όνομα του δημιουργού (του φωτογράφου) και την άδεια που θα έχει δώσει αυτός. Το ίδιο με την φωτογραφία της θείας Ελένης. Δεν μπορείτε π.χ. να παραθέσετε την φωτογραφία που έχει τραβήξει ο φωτογράφος του χωριού ή κάποιος άλλος, αν αυτός δεν έχει πεθάνει πριν από 70 χρόνια. Γιαυτό πρέπει να αναφέρετε το όνομά του και το έτος θανάτου του. Την ταφόπλακα, αν μπορείτε φωτογραφήστε τη με σημερινή φωτογραφική μηχανή και ανεβάστε την με τα σωστά στοιχεία όπως πρέπει. Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Είναι όλα θέμα πείρας. --HRR1270 07:48, 18 Απριλίου 2011 (UTC)

Δυστυχώς έτσι είναι. Μια φωτογραφία του 1930 και μετά δεύσκολο να μπει χωρίς ισχυρή απόδειξη της απελευθέρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων, αφού ένας φωτογράφος το 1930 μπορεί να ήταν 20, 30, 40 χρονών και να πέθανε το 1970, 80 ή 90. Εξαίρεση είναι η εύλογη χρήση, αλλά αυτό δεν βοηθάει παντού. Μην το παίρνετε και τόσο κατάκαρδα. Ένα όμορθο άρθρο στέκει από μόνο του και χωρίς φωτογραφίες. Άλλωστε, παραδείγματα όπως του φωτογράφου που πέθανε το 1917 δείχνει πόσο πολύτιμο είναι να ασχοληθούμε εντατικά με το θέμα, και αν βρούμε μια περίπτωση σαν αυτή να είμαστε άκρως σίγουροι ότι οι φωτογραφίες του είναι ελεύθερες, αφού σε κάθε μια από αυτές θα μπορούμε να αναφέρουμε: «η φωτογραφία είναι του Λεωνίδα Παπάζογλου που πέθανε το 1917». Υπάρχει καλύτερο; --HRR1270 14:31, 18 Απριλίου 2011 (UTC)

Λαοί και φύλα της Αρχαίας Μακεδονίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν διαγράφουν με το έτσι γουστάρω Mr Geraki τα άρθρα. Υπήρχαν τρεις ενδείξεις με την ένδειξη διατήρηση και μια για διαγραφή από τον προτείνοντα..Dipa 1965--Dgolitsis----' 21:50, 29 Απριλίου 2011 (UTC)

Γεώργιος Ροϊλός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αδυνατώ να κατανοήσω το ξεκάθαρα. Κάντε παρακαλώ ένα κλικ στη επισκεψιμότητα του άρθρου, σε ελάχιστες ώρες από 1 και 2 σε 232 αναγνώστες. Παρακαλώ θερμώς να το επαναφέρετε.--Dgolitsis--'15:19, 24 Μαΐου 2011 (UTC)

Με συγχωρείτε αλλά η επισκεψιμότητα δεν αποτελεί κριτήριο. Διαβάστε τα κριτήρια και θα δείτε ότι δεν τα πληροί. Και αυτό φαίνεται με μια γρήγορη ματιά.--Diu 17:36, 24 Μαΐου 2011 (UTC)

Ενεργείτε ελαφρά τη καρδία, όπως εξάλλου το συνηθίζετε. Εξακολουθώ να διαφωνώ με το ξεκάθαρα. Η αστραπιαία ενέργεια σας και η απολυτότητά σας κάτι άλλο υποκρύπτει. Είναι ξεκάθαρο, εξάλλου το έχουν επικαλεσθεί και άλλοι χρήστες..--Dgolitsis--'```` 23:55, 25 Μαΐου 2011 (UTC)

Όντως η επισκεψιμότητα δεν αποτελεί κριτήριο για αξιόλογο. Το άρθρο φαίνεται καλό, αν και:

  1. Δεν αναφέρεται πως πέθανε, τι έγινε μετά, αν έλαβε κάποιες τιμές (ανδριάντες κτλ)
  2. Μήπως υπάρχει περισσότερη κριτική για το έργο (όχι περιγραφή)

Κατά τα άλλα φαίνεται καλό (χωρίς να λέω ότι είναι ή δεν είναι αξιόλογο). Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 12:11, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

Τη φράση «Η αστραπιαία ενέργεια σας και η απολυτότητά σας κάτι άλλο υποκρύπτει. Είναι ξεκάθαρο, εξάλλου το έχουν επικαλεσθεί και άλλοι χρήστες..» οφείλεις να την τεκμηριώσεις ή να την αποσύρεις άμεσα. Υπονοούμενα και προσβολές δεν έχουν θέση εδώ. Αν επανέλθεις με ανάλογες φράσεις και υπονοούμενα θα υποστείς και τις συνέπειες που προβλέπει η πολιτική του εγχειρήματος, την οποία σου συνιστώ και πάλι, όπως εδώ και αρκετούς μήνες να διαβάσεις. Μετά λύπης μου παρατηρώ ότι για άλλη μια φορά, επειδή η εφαρμογή της πολιτικής δεν συμφωνεί με τα συμφέροντά σου, βασίζεσαι σε δικές σου απόψεις και θεωρίες συνωμοσίας για να στηρίξεις τα πιστεύω σου. Ο διαχειριστής ενήργησε με βάση την πολιτική κι εσύ τον προσέβαλλες και μάλιστα ατεκμηρίωτα. Απαιτείται λοιπόν να αποδείξεις αυτά που έγραψες ή να τα αποσύρεις άμεσα ζητώντας και μία συγγνώμη από το χρήστη που προσβάλλεις. Μη με απογοητεύσεις.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:42, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

  • Καλύπτεται το κριτήριο 1 που αναφέρει ότι πρέπει να είναι παράδειγμα καλής και ποιοτικής δουλειάς ή το κριτήριο 2 που αναφέρει ότι πρέπει να είναι καλογραμμένο, πλήρες, ακριβές, ουδέτερο και σταθερό; Και βέβαια όχι.
  • Στην εισαγωγή αναφέρεται πως "ως καθηγητής της Ελαιογραφίας στη θέση του Ιακωβίδη από το 1910 παρέκκλινε από τις ακαδημαϊκές τάσεις (ενταγμένες σ΄ένα τυποποιημένο κώδικα προτύπων) ενδιαφερόμενος κυρίως για την ανανέωση της διδασκαλίας με την επιβολή μεγαλύτερης ελευθερίας. Στο υπόλοιπο όμως κείμενο δεν εντοπίζω καμία ανάλυση για την παραπάνω πρόταση. Είχα την εντύπωση ότι η εισαγωγή θα πρέπει να αναφέρει περιληπτικά κάποια σημαντικά στάδια της πορείας του Ροϊλού, τα οποία στις επόμενες ενότητες θα αναλύονται.
  • Τα βιογραφικά στοιχεία είναι αρκετά; Δεν μπορεί να γραφεί τίποτα παραπάνω;
  • Έχει χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη βιβλιογραφία; Γιατί με μια γρήγορη ματιά δεν γίνεται αντιληπτό.
  • Στην ενότητα ελαιογραφίες είναι όλα τα έργα του; τα σημαντικότερά του; αν τίποτα από τα δύο τότε τι είναι;
  • Στην ενότητα "θεματογραφία" υπάρχουν κάποια λόγια («Στον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 στρατεύθηκε και έζησε από κοντά όλη την ατμόσφαιρα του πολέμου, διάφορα επεισόδια του οποίου απεικόνισε σε πίνακες του. Στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων ξαναβρέθηκε στο μέτωπο[3] κρατώντας σημειώσεις και δίνοντας ζωγραφικές συνθέσεις από τα γεγονότα.») που δεν λέει ποιανού είναι. Αν ακολουθήσει κανείς την παραπομπή θα ανακαλύψει από που προέρχονται. Δείχνει προσεγμένο άρθρο;
  • Υπάρχει αναφορά σχετικά με την ασχολία του με την χαρακτική[13]; Γιατί με μια γρήγορη αναζήτηση στο google μπορείς να βρείς κάτι σχετικό άρα υποθέτω πως και στην κατάλληλη βιβλιογραφία θα υπάρχει κάτι.

Αυτά είναι λίγα πράγματα, τα οποία καταδεικνύουν όμως το γιατί δεν θα έπρεπε να προταθεί αυτό το άρθρο. Οι αλλαγές σας άλλωστε στις 26, 27 και 28 Μαΐου δείχνουν το ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο. Κάποιος καλύτερα καταρτισμένος θα μπορούσε να εντοπίσει περισσότερα. Θα προσέθετα επίσης ότι οι προτάσεις άρθρων σε αυτήν την ενότητα ελαφρά τη καρδία είναι αντιδεοντολογικές και αντιεπιστημονικές. Όσον αφορά τα σχόλια σας (Η αστραπιαία ενέργεια σας και η απολυτότητά σας κάτι άλλο υποκρύπτει. Είναι ξεκάθαρο, εξάλλου το έχουν επικαλεσθεί και άλλοι χρήστες) τι υποτίθεται ότι πρέπει να πώ;--Diu 12:30, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

Επειδή κάποιος αχαρακτήριστός έκανε μια αυθαίρετη επίθεση στον Diu, σου δίνει κανείς δικαίωμα να τον κατηγορείς κι εσύ; Παραπάνω σου αποδεικνύει ξανά ότι η ενέργεια του ήταν δικαιολογημένη. Περιμένω λοιπόν ακόμη να αποδείξεις ότι ο Diu έδρασε καταχρηστικά και παραβίασε την πολιτική ή να αποσύρεις τα όσα έγραψες, όντας εκνευρισμένος και να ζητήσεις μία συγγνώμη. Το ότι εδώ συνεισφέρουμε ανώνυμα δε μας δίνει κανένα δικαίωμα να προσβάλλουμε τους άλλους, ειδικά αν το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν τη «δουλειά» τους και πολύ καλά μάλιστα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:08, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

Κατ΄αρχήν δεν κατανοώ τι συμφέρον έχω εγώ, όπως γράφετε. Και πέραν αυτών, το γράφω, διαγραφή ολόκληρου άρθρου άνευ αποχρώντος λόγου (και ένότητες έχει και παραπομπές και πηγές)· μόνο ένα βανδαλιστικό άρθρο ή άσχετο π.χ ανοθρόγραφο χωρίς ενότητες και πηγές το διαγράφουμε άμεσα. Επίσης σημειώνω, ότι και το άρθρο μου «Λαοί και φύλα της Μακεδονίας» πολύ πρόσφατα παρά τις τρεις συναινέσεις για διατήρηση διαγράφηκε αναιτιολόγητα από το χρήστη Geraki. Τώρα τι να πω! Θα προσπαθήσω « ούτε ένα κλικ» ως συντάκτης πλέον της Βικιπαίδειας.--Dgolitsis--'```` 14:44, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

Εν κατακλείδι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εν κατακλείδι ενδεικτικά αναφέρω:

  • Υποβαθμίζετε εν γένει την αρχαιοελληνική γραμματολογία καθήν στιγμήν διεξάγονται γι αυτήν πολυάριθμα συνέδρια, ακόμα και παγκόσμια, σε διάσημα πανεπιστήμια ανά το κόσμον. (Δείτε θέσεις π.χ. Dipa1965).
  • Μετονομάζετε τα δοκίμια και τις μελέτες σε δευτερογενείς πηγές και προσδίδετε ιδιαίτερη έμφαση σ΄αυτές (sine quo non) (πρωτογενείς είναι οι μαρτυρίες, η αυτοψία, τα αρχαιολογικά ευρήματα... και δευτερογενείς οι ενδείξεις ή τα σημεία..
  • Η ουδετερότητα που καταδεικνύεται από τους κανόνες της Βικιπαίδειας δεν είναι ισοσταθμισμένη.
  • Μονόπλευρες θεωρήσεις πραγμάτων·ούτε μια παραπομπή σε αρχαιοελληνικές και νεοελληνικές πηγές από μια ομάδα χειριστών.
  • Γίνεται καταχρηστική άσκηση της συναινετικής διαδιακασίας·πάντα συναντάς τα ίδια άτομα.
  • Όλα τα παραπάνω παρέχουν δυνατότητα προσχημάτων (..δεινό το πλήθος συν δόλω τε δύσμαχον ΕΚΑΒΗ, Ευριπίδης--Dgolitsis--

Ουδέν σχόλιον. Αντί να διαβάσεις την πολιτική του εγχειρήματος και να την εφαρμόσεις ή να προτείνεις βελτίωση της αρκέστηκες στα σχόλια, στις υποδείξεις και στα υπονοούμενα. Τα παραπάνω ενδεικτικά σου σχόλια αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν αφιέρωσες ούτε 2 λεπτά να διαβάσεις έστω και μία σελίδα πολιτικής. Αρκέστηκες σε δικά σου συμπεράσματα και σχόλια και έκλεισες πεισματικά τα αυτιά σου σε κάθε συμβουλή και παραίνεση. Καλή τύχη σε ότι κι αν κάνεις.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:56, 29 Μαΐου 2011 (UTC)

Συνείδηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έχω την εντύπωση πως έχεις ξεκινήσει ένα δύσκολο εγχείρημα με το άρθρο αυτό. Θα σου πρότεινα να αναγνώσεις το σχόλιό μου στη σελίδα συζήτησης για αρχή. Κατά δεύτερο λόγο, αν έχεις δει τομογραφίες του εγκεφάλου εν λειτουργία σε κατάσταση ονειροπόλησης ίσως και να καταλάβεις 2 παραπάνω πράγματα γι' αυτό και για τα υπόλοιπα στάδια εγρήγορσης. Προσοχή και προσοχή. Προτείνω ανεπιφύλακτα μια πλήρη και σε βάθος ανάγνωση του αγγλικού άρθρου: en:Consciousness, που δεν είναι τέλειο κατά τη γνώμη μου, είναι βαθμολογημένο όμως (θα δεις την αξιολόγησή του στο κάτω μέρος της σελίδας) ως αρκετά επαρκές. Έχοντας αφομοιώσει και πάρει σημειώσεις, πιθανόν να βοηθηθείς πολύ σε αυτό που επιχειρείς. ManosHacker 17:25, 30 Μαΐου 2011 (UTC)

Ειλικρινά χάρηκα για την έγκαιρη επισήμανσή σου και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οδηγήθηκα στο ἀρθρο αυτό από τον πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα «Αντιγόνη» και μου φάνηκε πολυ πενιχρό. Έτσι σκέφθηκα να κάνω κάποιες προσθήκες, οριστικές για μένα επί του παρόντος.Dgolitsis--' 17:46, 30 Μαΐου 2011 (UTC)

Νομίζω πως κάμποσο από το υλικό στο άρθρο της συνείδησης ταιριάζει, ίσως, πιο σωστά σε ένα νέο άρθρο για την τύψη (ιδίως οι λογοτεχνικές αναφορές). ManosHacker 12:05, 14 Ιουνίου 2011 (UTC)
Αυτός που μπαίνει στο άρθρο χρειάζεται συμπυκνωμένη πληροφορία (οργανωμένη πληροφορία, γνώση). Για το λόγο αυτό το να παραθέτουμε αποσπάσματα ολόκληρων παραγράφων για να πούμε αυτό που λέγεται σε μισή γραμμή δεν είναι δόκιμο. Αναφέρομαι στα εικαστικά αποσπάσματα που είναι μακράν των απλών αποφθεγμάτων συγκρινόμενα σε αναλογία έκτασης προς νόημα. ManosHacker 11:34, 15 Ιουνίου 2011 (UTC)
Θα επαναφέρω τον όρο «αντανακλά» που απλά μου άρεσε και τον έβαλα. Θα μπορούσε να ειπωθεί και διαφορετικά, όπως πχ πως ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει πολλά διαφορετικά πράγματα ανάλογα με την περίπτωση ή ότι συνείδηση σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε μία επιστήμη κλπ. Το άρθρο θέλει ακόμα δουλειά. Δεν έχει αναφερθεί ο δυισμός που πρότεινε ο Καρτέσιος πχ που χώρισε τα του πνεύματος από τα της ύλης και τα μεν τα μοίρασε στη θρησκεία, τα δε στην επιστήμη. Προς το παρόν είναι ασύμμετρα ανεπτυγμένο, θα μελετήσω όμως και θα επανέλθω μόλις μπορέσω. Καλές διακοπές! ManosHacker 17:03, 26 Ιουνίου 2011 (UTC)

Πιθανότατα έχει ανέβει μόνο στην αγγλική ΒΠ γιατί στα Κοινά ίσως δε γίνεται δεκτή. Σε τέτοια περίπτωση απλά δε μπορείς να την ανεβάσεις! --Ttzavarasσυζήτηση 19:14, 30 Μαΐου 2011 (UTC)

Το έκανα εγώ φέρνοντάς την από την αγγλική ΒΠ. Προστέθηκε στο άρθρο, αν θέλεις άλλαξε τη θέση ή το μέγεθός της. --Ttzavarasσυζήτηση 19:27, 30 Μαΐου 2011 (UTC)

Φραγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ειδοποιήθηκες ήδη δύο φορές για τη συμπεριφορά σου. Για το προσβλητικό μήνυμα στη σελίδα συζήτησης του Καλογερόπουλου δύο ώρες φραγή. --Ttzavarasσυζήτηση 16:20, 7 Ιουνίου 2011 (UTC)

{{Αποσαφηνίσεις}}[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρά τον φόρτο της εργασίας σου θα ζητήσω στα δύσκολα την βοήθειά σας. Πως αποθηκεύω π.χ. στους εξωτερικούς συνδέσμους το pdf της Μπόμπου στο άρθρο π.χ. Μεθόδιος Ανθρακίτης.Έχω κάνει μια μικρή προεργασία.--Dgolitsis--'```` 10:18, 14 Ιουλίου 2011 (UTC)

Ευχαρίστησή μου να βοηθώ τους συνεργάτες μας! Μπορείτε να δείτε το λήμμα Μεθόδιος Ανθρακίτης και να συμπληρώσετε μετά από το όνομα της Μπόμπου τον τίτλο του pdf. --Ttzavarasσυζήτηση 11:54, 14 Ιουλίου 2011 (UTC)

Αγαπητέ δεν έχω κανένα στοιχείο για τον Κύπριο Καρατζά, ώστε να δημιουργήσω τη σελίδα αποσαφήνισης που ζητάτε. --Ttzavarasσυζήτηση 12:23, 16 Ιουλίου 2011 (UTC)

Καλημέρα! Νομίζω εμφανίζεται κανονικότατα... ρίξτε πάλι μια ματιά. --Ttzavarasσυζήτηση 06:20, 22 Ιουλίου 2011 (UTC)

Αγαπητέ φίλε, δεν έχω σύρει ποτέ σε κανέναν "τα εξ αμάξης" εδώ, πόσο μάλλον σε σένα, που εξέφρασες εύλογη απορία! Όπως σου είπα και άλλη φορά, χαρά μου είναι να βοηθώ συνεργάτες, γι' αυτό μη διστάσεις ποτέ να εκφράσεις την όποια απορία ή ό,τι άλλο σε απασχολεί για τη ΒΠ. --Ttzavarasσυζήτηση 08:03, 22 Ιουλίου 2011 (UTC)


Όχι, μην επιμένετε. Οι φωτογραφίες στο κέντρο ενοχλούν. Πάντα δεξιά να πηγαίνουν. Δεξιά και αριστερά χαλάν το κείμενο. Οι χρήστες δεν έχουν όλοι την ίδια οθόνη. Άλλοι έχουν υψηλή, άλλοι μέτρια και άλλοι χαμηλή ανάλυση. Μην συγκρίνετε αυτό που βλέπετε εσείς.

Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια για τα άρθρα σας. Τα διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον. --Themisbalan 00:20, 23 Ιουλίου 2011 (UTC)

Νάστε πάντα καλά. Αν κάποτε θελήσετε να δημιουργήσετε άρθρο για τον Κωνσταντίνο Λεβίδη, την φωτογραφία του την έχω ανεβάσει εδώ. --Themisbalan 14:23, 24 Ιουλίου 2011 (UTC)


Η εικόνα στον Isaiah Berlin ανέβηκε. --Ttzavarasσυζήτηση 21:47, 25 Ιουλίου 2011 (UTC)

Καλώς. Άφησα το κουτί πληροφοριών επίτηδες άδειο για να έχεις όλη την ελευθερία. Από φωτογραφία μέχρι αρχηγούς, σθένος και απώλειες. Ανυπομονώ να διαβάσω το άρθρο. Καλή συνέχεια. --Palaeographus graecus 09:37, 28 Ιουλίου 2011 (UTC)


Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου κράτησε ως τις 31 Δεκεμβρίου 1922. Πως πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι Χριστούγεννα μέσα σε τέτοια μπόρα; Είναι δυνατόν ως αμυνόμενοι χριστιανοί εναντίον τούρκων να πολεμάν χρονιάρες ημέρες; Υπάρχουν σημειώσεις περί αυτού; --Palaeographus graecus 21:57, 28 Ιουλίου 2011 (UTC)

«Προσκόμματα»[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το να αντιλαμβάνεσαι ως «προσκόμματα» την προσπάθεια άλλων χρηστών να συμμαζέψουν τα γραφόμενά σου σύμφωνα με την πολιτική του εγχειρήματος, είναι δικαίωμά σου. Το να ζητάς όμως, πρόσφατα, εισαγγελική έρευνα για εμένα και άλλους χρήστες και διαχειριστές (όπως έκανες σε αυτή τη σελίδα) ή να με δυσφημίζεις στο μπλογκ σου δεν σου το επιτρέπω. Εφ' όσον θέλεις να συμμετέχεις στο εγχείρημα, φρόντισε οι αντιρρήσεις σου να διατυπώνονται (κόσμια) εντός αυτού. Όταν και αν αποχωρήσεις, σύρε τα εξ αμάξης σε όποιον θέλεις και σε όποιον τόνο θέλεις (γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα δικαστήρια). Ευχαριστώ για την κατανόηση.--Dipa1965 11:23, 28 Ιουλίου 2011 (UTC)

θα σας παρακαλούσα να αφαιρέσετε ό,τι έχετε γράψει στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Έχω προτείνει μόνιμη φραγή για τον λογαρισμό σας στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών. 49.244.250.66 12:23, 28 Ιουλίου 2011 (UTC)

Για διασταύρωση πληροφοριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δερρόνικον- Υποσημείωση δείτε καιΣυζήτηση Σφαγή της Ζαγκορίτσανης, Βασιλειάδα Καστοριάς, Γερμανός Καραβαγγέλης συζήτηση, Οξυά Καστοριάς συζήτηση, Καστοριά-ονομασία- ουκ έστιν αριθμός.. Ιδέ και θέση Dipa1965 Υποψήφιο αξιόλογο άρθρο Δημήτριος ο Πολιορκητής Οι ανώνυμοι δεν είναι δεκτικοί κατ΄επίφασιν προσβολών --dgolitsis-'` 14:14, 28 Ιουλίου 2011 (UTC)

Για ποια διασταύρωση πληροφοριών ομιλείτε; Μήπως θα έπρεπε πρώτα να διαβάσετε την πολιτική του εγχειρήματος, πράγμα το οποίο είτε δεν έχετε κάνει είτε σκόπιμα αγνοείτε; Προς το παρόν περιορίζομαι να υπενθυμίσω αυτό που είναι εμφανέστατο σε οποιονδήποτε κάνει επεξεργασία, καθώς βρίσκεται στο κάτω τμήμα του παραθύρου επεξεργασίας και το οποίο έχετε επιδεικτικά αγνοήσει και καταστρατηγήσει: "Αν δεν θέλετε το κείμενό σας να υποστεί επεξεργασία και να αναδιανεμηθεί κατά βούληση, τότε μην το καταχωρείτε εδώ. Αν δεν το γράψατε ο ίδιος, τότε πρέπει να είναι διαθέσιμο υπό όρους σύμφωνους με τους Όρους Χρήσης, και συμφωνείτε να ακολουθήσετε οποιεσδήποτε απαιτήσεις αδειοδότησης.". Προτείνω να σταματήσετε τις όποιες επεξεργασίες σας, εφόσον δεν συμφωνείτε, σύμφωνα με τα όσα αλλού εκθέτετε, με την πολιτική του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχετε. Το θέμα ασφαλώς δεν θα κλείσει εδώ. --Ttzavarasσυζήτηση 21:49, 28 Ιουλίου 2011 (UTC)

Ξεκίνησε όμως από εδώ:==Λαοί και φύλα της Αρχαίας Μακεδονίας== Δεν διαγράφουν με το έτσι γουστάρω Mr Geraki τα άρθρα. Υπήρχαν τρεις ενδείξεις με την ένδειξη διατήρηση (κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας) και μια μόνο για διαγραφή από τον προτείνοντα..Dipa 1965--Dgolitsis----' 21:50, 29 Απριλίου 2011 (UTC)

Και δηλαδή αυτός είναι λόγος να απειλείς σε άλλες ιστοσελίδες παρέμβαση εισαγγελέα? επειδή σου έσβησε το άρθρο ????? εγώ προσωπικά θα σε συμβούλευα να ανακαλέσεις η να διαγράψεις αυτά που έγραψες εκεί ή θα κάνουμε αυτό που γίνεται στην αγγλική , μόνιμη φραγή μέχρι να τελειώσει αποδεδειγμένα η δικαστική διαμάχη η να ανακαλέσεις τις απειλές σου. --*tony esopiλέγε 17:53, 29 Ιουλίου 2011 (UTC)

Αυτοφραγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτσι και αλλιώς βρίσκομαι στο τέλος του κύκλου ενασχόλησής μου με την Βικιπαίδεια. Απειλές (άρση παρεμπόδισης τεκμηριωμένης γραφής) κατά ανυπάρκτων προσώπων δεν υπάρχουν, εκτός, ζητώ συγνώμη, αν δεν γνωρίζω κάποιον περιώνυμον Πατρέα Tony Esopi που έτσι θα παρουσιαστεί στα δικαστήρια και θα νομιμοποιηθεί. Δεν μου απαντάτε: Σφαγή της Ζαγκορίτσανης: δεν δέχεστε την ελληνική εκδοχή, ιστοσελίδα [14], Γερμανός Καραβαγγέλης (λεκτικό τραγόπαπας, μασέλες..) [15] Γεώργιος Ροϊλός κατά διάρκεια της ψηφορίας με τρία υπέρ διεγράφη, για τα χωριά, όπως π.χ. Νόστιμο Καστοριάς, Οξυά Καστοριάς, Αυγή Καστοριάς κ.α. σπεύδετε να αναφέρεστε στις παλιές ονομασίες και στην βιβλιογραφία του Λιθοξόου κατά παγίαν τακτική και παρεμποδίζετε ακόμα και την επίκληση πρωτογενών πηγών. Και άσε την EnWiki, δεν μπορείς να συλλάβεις τις λεπτομέρειες--'```` 18:54, 29 Ιουλίου 2011 (UTC). Και αναρωτιέμαι ποιοί θα μπορούσαν να τα κάνουν αυτά. «Χωριό που φαίνεται καλαούζο δεν θέλει»--Dgolitsis----

Καλημέρα αγαπητέ Dgolitsis. Θα ήθελα να επιβεβαιώσετε αν πράγματι υπάρχει ζήτημα από μέρους σας για νομική αντιμετώπιση. Από το κείμενό σας εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνιστάτε «εισαγγελική έρευνα», ενώ το κείμενο που προηγείται είναι μάλλον ασαφές για τις προθέσεις σας. Σας ρωτάω ευθέως και ζητώ μια ξεκάθαρη απάντηση, γιατί ανεξάρτητα από τις προθέσεις σας για τη μελλοντική ενασχόλησή σας με τη Βικιπαίδεια, ανεξάρτητα από το αν πιστεύω ότι πράγματι υπήρξε αυθαιρεσία από τη μεριά του Geraki στη διαγραφή του άρθρου Λαοί και φύλα της Αρχαίας Μακεδονίας, ανεξάρτητα από τον αν διαφωνώ με αρκετές από τις απόψεις σας, ανεξάρτητα από το αν θεωρώ ότι η προσφορά σας είναι εν γένει θετική ή όχι, σας ενημερώνω ότι δεν είναι δυνατόν να γράφετε εδώ (με γνωστούς τους όρους συγγραφής) και ταυτόχρονα να συνιστάτε έρευνες από τις αρχές, κάτι που σαφέστατα αποτελεί απειλή χρήσης νόμιμων μέσων. Αναμένω λοιπόν την απάντησή σας. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση που να καλύπτει αυτό το θέμα ικανοποιητικά, με λύπη μου θα προχωρήσω σε προσωρινή φραγή σας αορίστου χρόνου, μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα των νομικών απειλών. --Focal Point 09:58, 30 Ιουλίου 2011 (UTC)

Η απάντηση όπως το περίμενα δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά τουλάχιστον ο τίτλος της απάντησης «Αδιανόητη η νομική αντιμετώπιση» με καλύπτει. Παρακαλώ πολύ να είναι κατανοητό για το μέλλον: Η διαφωνία σας είναι θεμιτή, το ίδιο και η διαφωνία οποιουδήποτε άλλου με εσάς. Οι νομικές απειλές είναι και αυτές αποδεκτές (είναι μέρος της ζωής), αλλά απλά ασυμβίβαστες με το να συνεχίσει να γράφει κανείς εδώ. Έχω δει αρκετά από αυτά που λέτε, αλλά δε θα απαντήσω εδώ για κανένα. Αν κάποιο από αυτά τα θέματα με ενδιαφέρει αρκετά και αν έχω άποψη, θα απαντήσω στο σχετικό τμήμα κάθε φορά. Η παρέμβασή μου εδώ αφορούσε αποκλειστικά το ζήτημα των νομικών απειλών το οποίο το θεωρώ λήξαν. --Focal Point 21:41, 30 Ιουλίου 2011 (UTC)

Λυπούμαι, αλλά εφόσον η ανάρτηση παραμένει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα μου επιτρέψετε να ΜΗ το θεωρώ λήξαν. Θα το θεωρήσω μόνον όταν η ανάρτηση αυτή είτε διαγραφεί είτε αναιρεθεί με κάποια μεταγενέστερη ανάλογη. Όσο για το αν έχετε πρόβλημα είναι δικό σας θέμα, εφόσον μόνος σας το δημιουργήσατε. --Ttzavarasσυζήτηση 21:49, 30 Ιουλίου 2011 (UTC)

Πράγματι, το εκεί κείμενο παραμένει. Είναι στο χέρι του κου Dgolitsis όμως να επέμβει με κάποιο τρόπο, ώστε να λήξει οριστικά αυτή η δυσάρεστη κατάσταση. --Focal Point 22:08, 30 Ιουλίου 2011 (UTC)

Αδιανόητη η νομική αντιμετώπιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατ΄αρχήν δεν υφίσταται θέμα προσβολής προσώπων καθόσον τα ονόματα είναι αόριστα και απροσδιόριστα. Δεν είναι θέμα δικαστικών διενέξεων, αλλά θέμα ιθυνόντων της Βικιπαίδειας (ανοχή επιτρεπτού) και περισσότερο σημείο κάλυψης ενίων συνυποστηρικτών των αποκλινόντων. Τότε θα μου πείτε γιατί η σχετική καταγγελία. Πρέπει να μάθουν κάποιοι, έστω και δακτυλομετρούμενοι να μη παρεμποδίζουν αναιτιολόγητα και την διατύπωση άλλων τεκμηριωμένων απόψεων•κι΄αυτό έγινε κατ΄επανάληψιν, όπως π.χ.εδώ[16] Ο Dipa1965,Elder,Kostas78.. αποδεδειγμένα θεώρησαν ανιαξιόπιστες τις πηγές π.χ. Του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη «τις διαγράψανε δυο φορές» ιδέ ιστορικό Οξυά Καστοριάς, ενότητα Πρόσωπα που αναφέρονται μέχρι σήμερα, όπως και στη σφαγή της Ζαγκορίτσανης τρεις φορές την παραπομπή στον Ηλία Δελιγιαννάκη. Αντιθέτως υπερθεματίζουν, όπως στο άρθρο Βασίλ Τσακαλάρωφ (τον μεγαλύτερο τρομοκράτη και σφαγέα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από κτίσεως χωριών),[17] όπως Βασιλειάδα Καστοριάς. Υπάρχει πρόβλημα. Όπου αναφερόμαστε είτε σε χωριό ιδιαίτερα της Μακεδονίας είτε ακόμα στον Δημήτριο πολιορκητή έχουμε αρνητικές παρεμβάσεις. Ιδέ την άποψη του Dipa1965 στην ενότητα Δημήτριος Πολιορκητής ως υποψήφιο αξιόλογο άρθρο.. Ιδέ αντιμετώπιση εισήγησης για την ονομασία της Καστοριάς ως βουλγάρικης λέξης αγνοώντας τις ιστορικές τεκμηριώσεις Προκοπίου 550 μ.Χ. και Άννας Κομνηνής και το σχετικό λήμμα υπάρχει μέχρι σήμερα... Αν παρά ταύτα φραγώ σταματώντας εδώ οποιοδήποτε σχόλιο επί του προκειμένου θα υπάρξει για μένα ένα τεράστιο ηθικό πρόβλημα που δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω αυτή τη στιγμή..--Dgolitsis--'```` 21:21, 30 Ιουλίου 2011 (UTC)

Σούδα πιο γνωστό με το τίτλο Σουίδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ἰσως από το Guida= οδηγός, αλλά πιθανότερον ως αρτικόλεξο του τίτλου Συναγωγή Ονομαστικής ΄Υλης Δι΄Αλφαβήτου, αλλά και σούδα ως βυζαντινή λέξη οχύρωμα με πασσάλους. Κατά συνέπειαν σε καμιά περίπτωση Σούδας. Επίσης στην φωτογραφία πεζικάριοι πιθανώς ή πιθανόν και όχι πιθανών. Φιλοτόμως διακείμενος.--DgolitsisΑπό τον Ευμένη τον Καρδιανό στον Αλ. Μαυροκορδάτο' 16:48, 5 Αυγούστου 2011 (UTC)

Για ποιό άρθρο μιλάτε κύριε; Για το Μάχη του Μαραθώνα; Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 12:53, 6 Αυγούστου 2011 (UTC)

Άλλαξα τα Σούδας σε Σούδα που βρήκα στο μάχη του Μαραθώνα. Αν βρείτε άλλα, μπορείτε να τα διορθώσετε. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 14:36, 8 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Αλλαγή τίτλου άρθρου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από Επίγονοι (Μεγάλου Αλεξάνδρου)el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση:Επίγονοι_(Μεγάλου_Αλεξάνδρου) σε Διάδοχοι (Μεγάλου Αλεξάνδρου) και στο Κορνήλιος Νέπως υπάρχουν δυο οξείες.--Δημήτριος Γκολίτσης--'```` 20:15, 10 Αυγούστου 2011 (UTC)

Δεν βλέπω δύο οξείες στο Κορνήλιος Νέπως. Πού ακριβώς εννοείτε; --Ttzavarasσυζήτηση 09:55, 11 Αυγούστου 2011 (UTC)

Χρήση προτύπου και ανυπόγραφα κείμενα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο {{πηγή}} χρησιμοποιείται για να το δουν και άλλοι χρήστες που δεν έχει πηγή και να το διορθώσουν. Τα κείμενα πρέπει να τεκμηριώνονται.16:45, 12 Αυγούστου 2011 (UTC)

Τα σχόλια για το κείμενο γίνονται στη σελίδα συζήτησης και όχι εμβόλιμα στο κείμενο. Η ευγένεια βοηθάει στην ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων, για αυτό παρακαλώ να τηρείται ο κανόνας της Βικιπαίδειας "όχι προσωπικές επιθέσεις".16:53, 12 Αυγούστου 2011 (UTC)

Η χειρότερη μορφή προσωπικής επίθεσης είναι η αναιτιολόγητη παρεμβολή και η χειρίστη η ανυπόγραφη ιδίως των Numerus Users. Το γράφω δεν διαθέτετε σελίδα· εξάλλου «επικαλείσθε» ψευδεπίγραφη ευγένεια χωρίς προσωποποιημένο αποδέκτη. Δεν είναι πηγή ο Οργανισμός USDA?. Δείτε και>Θρεπτική σύνθεση Boletus edulis..--DgolitsisΠαρά ταύτα φιλοτίμως διακείμενος' 18:38, 12 Αυγούστου 2011 (UTC)

Σε καμία περίπτωση οι παρεμβολές μου δεν γίνονται για να επιτεθώ σε κάποιο χρήστη. Επί του άρθρου θα σας απαντήσω σε λίγο σας απάντησα στη συζήτηση του άρθρου. Είναι καλύτερο για τη βικιπαίδεια συζητήσεις επί των άρθρων να γίνονται εκεί, επειδή τις βλέπουν και άλλοι συνεργάτες στο εγχείρημα και μελλοντικοί χρήστες που θα έρθουν αργότερα στο άρθρο. Βλέποντας τις διαφορετικές απόψεις που έχουμε αν τυχόν προκύψουν ερωτήματα μελλοντικά, θα έχουν και τη δική μας γνώμη για να πορευτούν. Δε χρειάζονται προσωπικές σελίδες.20:39, 13 Αυγούστου 2011 (UTC)

Είναι το blog σου; Ναι. Είναι μια σύνοψη ενός βιβλίου που είχα γράψει κάποτε. Ιδέ και Οξυά Καστοριάς, εξωτερικός σύνδεσμος για τη 19η γιορτή μανιταριού. Έκανα και μια προσθήκη φαρμακευτικά μανιτάρια--Dgolitsis--' 14:50, 19 Αυγούστου 2011 (UTC)

Ζαν-Λεόν Ζερόμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Επαινετή η συνεισφορά σου να εμπλουτίσεις το άρθρο μου για τον "Ζαν-Λεόν Ζερόμ" με 12 φωτογραφίες πινάκων του, αντί των 2 που είχα αρχικά ανεβάσει εγώ, ως ενδεικτικό δείγμα της δουλειάς του. Έχω τη γνώμη ότι σε ένα άρθρο εγκυκλοπαίδειας, μάλλον περιορισμένο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η αρχιτεκτονική του κειμένου και η αισθητική ισορροπία κειμένου και εικονογράφησης. Στο συγκεκριμένο λήμμα, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την παρέμβασή σου, υπάρχει ένα πελώριο χάσμα, που εκτείνεται "αντιαισθητικά", νομίζω, και πέραν από τις "Πηγές". Ποιά είναι η γνώμη σου? Προτιμότερο μια ξεχωριστή εικονοθήκη, κάτω από το σχετικό άρθρο. Κι ακόμη, οι λεζάντες των φωτογραφιών πρέπει να γράφονται στα ελληνικά. Φιλικά. DIMSFIKAS

Το είδα και με απασχολεί·δοκίμασα και την εικονοθήκη, αλλά οι πίνακες δεν αναδεικνύονται, γι΄αυτό ακολούθησα για πρώτη φορά το γαλλικό πρότυπο (προτιμότερο πέντε φωτογραφίες δεξιά από μια αριστερά) που μου άρεσε. Πάντως δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση ν΄αναλάβεις πρωτοβουλία και να το διορθώσεις, όπως ξέρεις εσύ γιατί διαπιστώνω, ότι σ΄απασχολεί έντονα το θέμα. Εγώ έφτασα στο θέμα αυτό παρεμπιπτόντως μελετώντας το ζωγράφο Θεόδωρο Ράλλη--Dgolitsis Φιλοτίμως διακείμενος ' 16:01, 13 Αυγούστου 2011 (UTC)

Το πρότυπο που αναφέρετε είναι φερμένο από την αγγλική ΒΠ και δεν υπάρχει στην ελληνική, γι' αυτό και δεν εμφανίζεται. --Ttzavarasσυζήτηση 09:32, 24 Αυγούστου 2011 (UTC)

ΟΠΛΑ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρότεινα για διαγραφή το άρθρο που έφτιαξες (και του 'δωσα και λάθος ονομασία), επειδή υπάρχει ήδη εδώ. Αν θέλεις, επεξεργάσου αυτό. Dimitrisss 19:17, 2 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Αν δει κανείς τη συζήτηση για το Δ.Σ. Ελλάδας [1] θα διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποια ασάφεια αν όχι σύγχυση μεταξύ των δυο ΟΠΛΑ. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι η ΟΠΛΑ της κατοχικής και μετακατοχικής εποχής διαλύθηκε το 1945. Επανασυστήθηκε το 1946 και έδρασε κυρίως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία ως μαζική λαϊκή αυτοάμυνα μέχρι το τέλος του εμφυλίου. Πέραν αυτών πρέπει να διατηρηθούν και τα δυό άρθρα με τα ακρωνύμιά τους Ο.Π.Λ.Α. και εντός παρένθεσης η επεξήγηση. Κανείς δεν προφέρει ή δεν αναζητά στο διαδίκτυο την επεξήγηση. Η λέξη (αυτοάμυνα)- ιδέ και ντοκυμανταίρ Δ.Σ. Ελλάδας που κυκλοφόρησε ο Ριζοσπάστης το 2008? και μάλιστα έτσι την αποκαλούσαν μονολεκτί- διαφοροποιεί την Β΄ΟΠΛΑ από την Α΄ ΟΠΛΑ (Αγωνιστών).Dgolitis--'```` 02:51, 3 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Επιδρομές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι χρονολογίες 981 και 996 αφορούν τις 2 επιδρομές του Σαμουήλ. Αν κατάλαβα καλά, εννοείτε πως το όνομα Κωνσταντίνος Ρωμανός αφορά τον Ρωμανό τον Β', τον γιο του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου; (γιατί, Ρωμανός Αργυρός είναι ο Ρωμανός ο Γ΄, ο γιος του Κωνσταντίνου του Η') Αλλά την περίοδο του Ρωμανού του Β' έχουμε ειρήνη (όταν τσάρος της Βουλγαρίας είναι ο Πέτρος), οπότε δεν έχουμε επιδρομές. Οι μόνες επιδρομές έγιναν τον καιρό του Κωνσταντίνου Ζ', όπου έχουμε τις 2 επιδρομή του Συμεών (917 και 924) και τον καιρό των Βασιλείου Β' και Κωνσταντίνου Η', όπου έχουμε αυτές του Σαμουήλ. Ο μόνος Ρωμανός που μπορεί να έχει σχέση με επιδρομές είναι ο Ρωμανός Λεκαπινός, ο κηδεμόνας του Κων. Ζ'. Αλλά το πιο πιθανό, λόγω των περιγραφών, είναι να αφορούν μια από τις δεύτερες. VJSC263IO 00:56, 28 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Σας χαίρομαι για την ενημέρωσή σας και το ενδιαφέρον. Σωστά, σκέτος Ρωμανός Β΄, πλην όμως δεν με ενδιαφέρει από εδώ και πέρα η Βικιπαίδεια. Ούτε ένα κλικ.Dgolitsis--'```` 05:42, 28 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ιωάννης Β' Κομνηνός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτοιμος καλέ μου κύριε ! Προσπάθησες να το μετακινήσεις και σου χτύπησε σφάλμα; Atlantia 07:41, 5 Οκτωβρίου 2011 (UTC) Όχι, δεν είναι δική μου δουλιά. Πάντως για τον Πλάτωνα έπρεπε ν΄αποφύγεις τη σήμανση.

Ok. Δεν κάνω άλλη άλλη αλλαγή. Θα το δω αύριο και αν θέλει μικροδιορθώσεις θα τις κάνω.Καλή συνέχεια.--Harkoz 21:34, 10 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Προσωπικό αμμοδοχείο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πατώντας εδώ: Χρήστης:Dgolitsis/Αμμοδοχείο μπορείς να ξεκινήσεις ένα προσωπικό αμμοδοχείο. Έτσι οι επεξεργασίες σου δεν θα συγκρούονται με των άλλων στο Κοινό Αμμοδοχείο. Μπορείς να κρατήσεις τον σύνδεσμο στη βασική σου σελίδα για να φτάνεις με ελάχιστα βήματα στον προσωπικό χώρο των επεξεργασιών σου, ο οποίος μάλιστα δεν θα κινδυνεύει από το αυτόματο άδειασμα του Κοινού Αμμοδοχείου. ManosHacker 19:36, 13 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Σημειωματάριο διαχειριστών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ μου νομίζω δεν έχει νόημα να ασχολείσαι συνεχίζοντας να γράφεις στη συγκεκριμένη ενότητα εκεί. Ο χρήστης που διατύπωσε τα σχόλια που σε ενόχλησαν δεν συμμετέχει στο εγχείρημα ενεργά. Αρκέσου στη συγγραφή άρθρων και νομίζω είναι σημαντικότερο από το να ψάχνεις το δίκιο σου. Έχουν ήδη καταλάβει και οι άλλοι. Σε τελευταία ανάλυση, αυτός που μπορεί να αφήνει και κάτι να πέφτει στο πάτωμα, χωρίς να σκύβει να τα σηκώσει όλα, είναι αυτός που έχει τον έλεγχο. Μην «τσιμπάς» λοιπόν και ασχολήσου κυρίως με θέματα περιεχομένου στα άρθρα ώστε να βγαίνει τελικά πάνω πάνω το καλό. ManosHacker 11:21, 14 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Όταν όλα τα άρθρα έχουν γίνει πια αξιόλογα ή όλες οι γλώσσες γράφουν τα ίδια, η wikipedia θα έχει πεθάνει και θα ψάχνουμε άλλο εγχείρημα για να ελευθερωθούμε από το τότε μονοπώλιο της γνώσης. Προς το παρόν είμαστε υγιείς που δεν είμαστε «τέλειοι». ManosHacker 12:27, 14 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Ανταρτόπληκτοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανα κατά λάθος, ταυτόχρονη επιμέλεια στο συγκεκριμένο άρθρο μαζί σου και το αποθήκευσα προσωρινά στο αμμοδοχείο. Αφού είσαι ο δημιουργός του άρθρου και ίσως δεν το έχεις ολοκληρώσει, μπορείς να δεις το Αμμοδοχείο μου στην ενότητα Πρόχειρο 2. Θα ασχοληθώ περαιτέρω μακροπρόθεσμα αν βρω στοιχεία. Επίσης έκανα σήμερα το άρθρο για τον Καστοριανό Λουκά Σαμαρά, αν θες δες το. Καλό βράδυ.--Vagrand 01:39, 10 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Βικιεπιχείρηση Φυτά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεδομένης τις συνεισφοράς σου, θα ήθελες να συμμετάσχεις στην Επιχείρηση Φυτά; Αν ναι, μην ξεχάσεις να δηλώσεις συμμετοχή! --C messier 14:50, 14 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Αν αναφέρεσαι στο εικόνιδιο σχετικά με την επιχείρηση φυτά, τώρα στη σελίδα συζήτησης της επιχείρησης αποφασίζουμε ποια εικόνα θα μπει στο εικονίδιο. Έλα να ψηφίσεις και εσύ. --C messier 11:09, 20 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Φωτογραφία στο χρυσελεφάντινο άγαλμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλησες να βελτιώσεις το άρθρο, αλλά προτιμώ να μείνει λιτό, παρά να έχει κάποια άλλη φωτογραφία. Θα προσπαθήσω να βρω κάτι άλλο. Μέχρι τότε άστο αν θες χωρίς φωτογραφία. Καλύτερα χωρίς, παρά με λάθος. Φιλικά --Παναγιώτα Ρόδη 15:14, 22 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Αγγειοπλαστική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κύριε Γκολίτση, η συγχώνευση δεν γίνεται με αντιγραφή και επικόλληση, αλλά θέλει χέρι διαχειριστή. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 07:55, 27 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ο τίτλος χωρίς τόνο και το όλο κείμενο δύο μόνο σειρές. Dgolitsis--'```` 18:51, 27 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Άνθρωπος και φύση (Caspar Friedrich)‎[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα,

Πριν συνεχίσεις με την επεξεργασία του νέου σου άρθρου δες αυτό. Καλή συνέχεια --Nikoguardσυζήτηση 09:17, 28 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Φλόρενς Ναιτινγκειλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Το άρθρο υπάρχει ήδη εδώ--Harkoz 18:52, 6 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Ιλιά Ρέπιν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα και πάλι. Μία μικρή παρατήρηση. Αν θες διόρθωσε το σύνδεσμο στη σελίδα σου, στη λεζάντα του πίνακα του Ιλιά Ρέπιν «Θρησκευτική πομπή στο Κουρσκ Γκιμπέρνια». Έχουμε άρθρο για τον Ρέπιν. Είναι εδώ.

Διορθώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ συγγνώμην αν έχασες κάτι, αλλά μπορείς πάντα να βάλεις το πρότυπο "σε χρήση" ώστε να αποφύγεις παρεμβάσεις όσην ώρα κάνεις τις προσθήκες σου. --Ttzavarasσυζήτηση 11:37, 10 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Απουσίαζα για τρεις μέρες· μια και διέγραψες τη Natiοnal Gallery of fοreign arts (Σόφια), εννοώ το βελάκι, σύμφωνα εξάλλου με την πολιτική της βικιπαίδειας σήμερα το πρωϊ ξεναγήθηκα στην εν λόγω πινακοθήκη. Όντως έχασα το κείμενο, αλλά αυτή τη φορά είπα: δεν πειράζει το ξαναγράφω (καλοπροαίρετη παρέμβαση Τζαβάρα.-- DgolitsisUTC) 21:24,(18 Δεκεμβρίου 2011

Δεν αντιλήφθηκα τι ακριβώς λέτε πως διέγραψα, μήπως είναι εύκολο να γίνετε πιο συγκεκριμένος; --Ttzavarasσυζήτηση 21:59, 18 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Ναι, σωστά. Σύνδεσμοι μέσα στο κείμενο προς άλλες Βικιπαίδειες δεν επιτρέπονται. Απλό λινκ με τα δύο "[" φτάνουν, κι ας είναι κόκκινα, κάποιος θα βρεθεί να τα δημιουργήσει. --Ttzavarasσυζήτηση 22:08, 18 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Ο χρήστης ειδοποιήθηκε. Αν συνεχίσει και δεν το δω παρακαλώ να με ειδοποιήσετε. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 11:57, 24 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Φρύγιλλος ο άγαμος και σπίνος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μη προσθέτεις το υλικό του άρθρο σπίνος (αυτό είναι για την οικογένεια) στο άρθρο Φρυγίλλος ο άγαμος (είναι μόνο για αυτό το είδος). Είναι διαφορετικά άρθρα (αν και μοιάζουν πολύ) με διαφορετικό αντικείμενο. --C messier 07:59, 19 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Αμπελοχώρι Καστοριάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με τους λόγους διαγραφής του περιεχομένου του λήμματος "Αμπελοχώρι καστοριάς". Το διέγραφα συνεχώς διότι παρόλο που τα στοιχεία είναι απο την ιστοσελίδα του Δ. Λιθοξόου, το κείμενο είναι δικό μου εμπλουτισμένο με δικά μου στοιχεία, οπότε ο αναγνώστης διαβάζει ένα χιμαιρικό κείμενο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι σαφές που "μιλαει" ο κ. Λιθοξόου (τον οποίο ειχα ενημερώσει για το κέιμενο και του ειπα αργοτερα οτι το διέγραψα) και που εγω μεσα στο κείμενο, για να μην υπαρχει θέμα λογοκλοπής και αλλοιωμενης αναδημοσίευσης πνευματικής ιδιοκτησία. Για αυτό θεώρησα φρονιμότερο να διαγραφεί εξ ολοκλήρου το κείμενο. Ευχαριστώ!

Ε, ναι, δεν γράφει κανείς με... κλειστό υπολογιστή!! Διπλά χρόνια πολλά λοιπόν και σε σας με ευχές για υγεία και προσωπική - οικογενειακή ευτυχία. Θα κοιτάξω αμέσως το άρθρο Φάρσαλα και θα κάνω ό,τι μπορώ. --Ttzavarasσυζήτηση 10:26, 25 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Το αρχείο "Farsala Siegel.png" (έμβλημα) υπάρχει μόνον στην αγγλική και την γερμανική ΒΠ και όχι στα Κόμμονς, γιατί έχει πνευματικά δικαιώματα. Αν κρίνετε πως εδώ μπορεί να παραμείνει, πρέπει να το επιφορτώσετε, αφού πρώτα το "κατεβάσετε" από την αγγλική. --Ttzavarasσυζήτηση 10:31, 25 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Καστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εκτενής ιστορική αναφορά δεν με ενοχλεί (δεν ήθελα να φανεί έτσι), με μπέρδεψε που σταμάτησε στο 1949 (επίσης η εκτενής αναφορά κάνει το άρθρο ασύμμετρο, χωρίς όμως να σημαίνει ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος της ενότητας). Όσο για την βυρσοδεψία, ξέρω ότι είναι σημαντικό κομμάτι της Καστοριάς, αλλά δεν δίνει το δικαιώμα να γράψουμε μια ενότητα βυρσοδεψία που είναι αντίστοιχης έκτασης και περιεχομένου με άρθρο για την βυρσοδεψία γενικά, άλλο να είναι ιστορική αναδρομή της βυρσοδεψίας στη πόλη. Αν θέλεις μπορούμε να συζητήσουμε και να βελτιώσουμε το άρθρο μέσα από συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του άρθρου. Φιλικά. --C messier 19:40, 25 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Να ξέρεις ότι κάνω κριτική στο άρθρο ως κείμενο και όχι σε οποίον το έγγραψε ή το πρότεινε (δεν με ενδιαφέρει). --C messier 10:20, 26 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Μαυροκορδάτος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν μπορώ να απαντήσω την δεδομένη στιγμή (θα απαντήσω τις επόμενες ημέρες), να έχεις όμως υπόψη σου ότι δεν υπάρχει ούτε κακή διάθεση ούτε μομφή στα λόγια μου. Αντίθετα υπάρχει πολύ καλή διάθεση καθώς είμαι θαυμαστής του Μαυροκορδάτου. Απλώς εδώ γράφουμε άρθρο για εγκυκλοπαίδεια και είναι απαραίτητο να είμαστε ουδέτεροι. Δεν παραβλέπω ότι το άρθρο έχει πολλές παραπομπές, και μάλιστα οι περισσότερες είναι και σε αξιόπιστα συγγράματα (κάποια άλλα δεν τα γνωρίζω χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό), όπως και το οτι έχουν προστεθεί αρκετές πληροφορίες. Θεωρώ όμως ότι έχει περιθώρια βελτίωσης (τα υπόλοιπα στη συζήτηση που ήδη υπάρχει). Στα γράφω αυτά λόγω αυτών που έγραψες (υπόδειγμα απερίσκεπτης έκφρασης και δείγμα πολύ κακής διάθεσης). --Diu 20:02, 25 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Μαυρομμάτι Καρδίτσας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, αλλά δεν είχα σκοπό να σας δυσκολέψω: το κείμενο υπάρχει -μάλλον θα το έχετε δει μέχρι να σας απαντήσω- στην επιλογή επεξεργασίας. Οπότε μπορείτε να κάνετε όσες αλλαγές θέλετε και όταν θεωρείτε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί να αφαιρέσετε τη σχετική σήμανση. Καλή συνέχεια και καλή χρονιά!- 20:17, 29 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)