Χρήστης:Cinadon36/Διάφορα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Διάφορα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υγεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησα τα λήμματα Ανθρώπινη μύτη, Τραχεία και αυτόνομο νευρικό σύστημα. Έφτιαξα το μικρό λήμμα Βαρθολίνειοι αδένες Στο λήμμα Εμβολιασμός, πρόσθεσα την ενότητα για την μη συνδεση εμβολιασμού-αυτισμού. To λήμμα έχει τα χάλια δυστυχώς και θέλει μπόλικη δουλειά για να φτιάξει. Στο to-do list. Πρόσθεσα στο Διάφραγμα (μυς) την ανατομία του ανθρώπινου. Πρόσθεσα στοιχεία ιστολογίας και ανατομίας για τον ανθρώπινο Πνεύμονα.

Πρόσθεσα την ενότητα "πυρετός στα παιδια" στο λήμμα Πυρετός.

Τρολ: Πρόσθεσα το προφιλ του τρολ το οποίο σχετίζεται με ψυχιατρική και ψυχολογία.

Προδιαβήτης

Ατομικά Δικαιώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δημιούργησα το Δυσφορία φύλλου, το λήμμα Υοθεσία παιδιών από ΛΟΑΤ και μετάφρασα το λήμμα για την τρανς ελληνογερμανίδα Κιμ Πέτρας.

Δημιούργησα το λήμμα πρωκτολειχία και το Swinging

Πρόσθεσα στο λημμα έκτρωση 70χιλ bytes απο μετάφραση της αγγλικης ΒΠ.

Στο λήμμα Τρίτο Κύμα Φεμινισμού: Εφτιαξα τον τίτλο (από "φεμινισμός τρίτου κύμματος") και έγραψα τον πρόλογο (με πηγές britannica και en.WP). Πάλι από την αγγλική ΒΠ, έφτιαξα το λήμμα τοξική αρρενωπότητα

Δημιούργησα το λήμμα για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ.

Δημιούργησα το λήμμα για την Σεβγκιούλ Ουλουντάγ.

Δημιούργησα το λήμμα Χομαγιούν και Βακάρ.

Και το Θάλεια Δραγώνα

Ξανάγραψα το λήμμα Τζένη Χειλουδάκη

To Jason Αντιγόνη. To λήμμα διαγράφηκε μετά από αρκετή en:Wikipedia:I just don't like it κριτική που συγκέντρωσε, και κανονικά δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψιν από τον διαχειριστή που έκλεισε την συζήτηση. Ο οποίος αιτιολόγησε την απόφαση του στις ειδησιογραφικές αναφορές που υπήρχαν στο λήμμα, ενώ δεν είναι κριτήριο διαγραφής να υπάρχουν ειδησιογραφικές αναφορές (εν τω μεταξύ, δεν υπήρχαν μονο ειδησιογραφικές πηγές). Πάντως, αν κάποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει το λήμμα, ιδού στην Αγγλική ΒΠ,en:Jason-Antigone Dane, όπου μόλις γράφτηκε, άλλοι χρήστες συνείσέφεραν θετικά και δημιουργηκά, χωρίς να ξεκινήσουν να λένε για "δεν μου αρέσει, δεν ειναι σοβαρό, κατεβάστε το". Ίσως για αυτό η αγγλική ΒΠ να κατέλειξε να θεωρείται μια αξιόπιστη εγκυκλοπαίδια, σε αντίθεση με την ελ.ΒΠ.

Πρόσθεσα υλικό στο αμβλώσεις στην Ελλάδα

stub Ruth Bader Ginsburg

Πολιτική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην ασαφή ενότητα "Πολιτική", εντάσσονται τα λημματα που δημιούργησα : Σταύρος Μαλάς, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, Πολιτιστικός Μαρξισμός και Κωστής Αχνιώτης. Επίσης, πρόσθεσα την Κριτική στο λήμμα Εθνικισμός. Αφαίρεσα την φράση "Ελληνικός Εθνικισμός" από το infobox της Χρυσής Αυγής καθώς δεν υπάρχει τέτοια ιδεολογία. Ένας εθνικισμός υπάρχει και είναι ίδιος στην Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία κτλ. Πρόσθεσα ενα μεγαλούτσικο κείμενο στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Εφτιαξα το λήμμα για τις Κυπριακες Προεδρικές εκλογές του 2018.

Είναι εύκολο η ΒΠ να γίνει βάθρο αντιτουρκισμού μιας και κάθε εγχείρημα ανοικτό για επεξεργασία από το κοινό, εξαρτάται- και αντανακλά εν πολλοίς- τα αισθήματα αυτού λαού. Χρέος του καλού ΒΠαιδιστή είναι να μεταφέρονται τεκμηριωμένες απόψεις και γνώσεις, χωρίς όμως να έχει σκοπό να λειάνει γωνιές ή να αποκρύψει στοιχεία. Αυτό είχα στο μυαλό οταν έγραφα τα λήμματα της Ιστορίας της Κύπρου. Ο αντιτουρκισμός είναι διάχυτος πάντως. Στο λήμμα Εθνικισμός στην Τουρκία, άλλαξα την φρασεολογια, και τον τίτλο, ο οποίος ήτανε Τουρκικος Εθνικισμός, λες και ο τουρκικος εθνικισμός ειναι διαφορετικος απο καποιον άλλο εθνικισμό. Ωστόσο οι ενστάσεις μου δεν έγιναν δεκτές και το λήμμα ξανα-ονομάστηκε Τούρκικος εθνικισμός. Αργότερα έγραψα την ιστορία του βασιζόμενος κυρίως σε ακαδημαϊκές πηγές. Στο λήμμα Γενοκτονία των Αρμενίων, πρόσθεσα την άποψη της Τουρκίας, ενώ στο λήμμα Γενοκτονία των Ασσυρίων πρόσθεσα το ιστορικό πλαίσιο (την αναδυση του εθνικισμού στην τουρκία). Πρόσθεσα την τούρκικη θέση στα Ιμια.

Στο λήμμα Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών εμπόδισα να το μετατρέψουν σε λήμμα εναντίον της Τουρκίας με υπερμεγένθυνση των σχετικων με την ελλάδα αποφάσεων του.Στο λήμμα για το Ισλαμικό Κράτος, έφυγα το κομμάτι που έλεγε πως η Τουρκια χρηματοδοτει το ΙΣΙΣ και το ξαναέγραψα την ενότητα της χρηματοδότησης του.

Δημιούργησα το λήμμα για την οργάνωση Κρυπτεία, αν και δεν είμαι σίγουργος που πρέπει να ταξινομηθεί. Τελικά το λήμμα διαγράφτηκε παρόλο που κατ' εμέ πληρούσε τα κριτήρια. Η συζήτηση διαγραφής. Τελικά, το πρόσθεσα στο λήμμα για την Κρυπτεία.

Δημιούργησα το λήμμα Ρόμπερτ-Πολ Βολφ και το λήμμα για το βιβλίο του "προς υπεράσπιση του Αναρχισμού".

Δημιούργησα το λήμμα Αντίφα.

Στο λήμμα Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού, πρόσθεσα κομμάτια κριτικής από την αγγλική ΒΠ.

Δημιούργησα το λήμμα Αχέντ Ταμίμι.

Πρόσθεσα στην κριτική του Δημήτρη Ψαρρά για την εφημερίδα «Δημοκρατία»

Δημιουργησα το λήμμα Νέα Τάξη Πραγμάτων (θεωρία συνωμοσίας)

Προσθεσα υλικό στο Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Το Z (στρατιωτικό σύμβολο)

Λογική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εφτιαξα το Eπιχείρημα του αχυρανθρώπου

Έριξα TNT στο λογικό σφάλμα

Εφτιαξα Stub για τον Στήβεν Φράνσις Μπάρκερ

Μικρές αλλαγές στο Ad hominem

Μικρές Παρεμβάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σώτη Τριανταφύλλου, αφαίρεσα μη εγκυκλοπεδικα λόγια θαυμαστών.

Γλύξμπουργκ: Πρόσθεσα την καταγωγή του και την λέξη Γλύξμπουργκ στον πρόλογο. Κάτι παρόμοιο και εδώ: Αλέξανδρος Καραγεώργεβιτς.

Νικόλας Παπαδόπουλος : Πρόσθεσα την αριστοκρατική του καταγωγή.

Γη: Πρόσθεσα τις απόψεις της εκκλησίας περί της επιπεδης γης.

Νικόλαος Β΄ της Ρωσίας & Μεγάλη Δούκισσα Όλγα Νικολάγιεβνα της Ρωσίας: Οι δυο αυτοί δεν δολοφονήθηκαν, όπως αναγραφόταν στον πρόλογο, αλλά εκτελέστηκαν. Διορθώθηκε.

Αράπης: πρόσθεσα την προσβλητική σημασία της λέξης

Ρουβίκωνας: ξαναέγραψα τον πρόλογο

Αναρχισμός: πρόσθεσα εξωτερικους συνδέσμους και ενα "δείτε επίσης". Πάντως, νομίζω το λήμμα θέλει ξαναγράψιμο.

Κυριάκος Μάτσης, πρόσθεσα γνωστές του φράσεις

Νικόλαος Πλαστήρας: πρόσθεσα την κριτική του ΚΚΕ.

Νίκος Λυγερός: Αφαίρεσα μη τεκμηριωμένο υλικό.

Φράγκος Φραγκούλης: Πρόσθεσα ότι είπε τους γείτονες "γυφτοσκοπιανούς" στο συλλαλητήριο της Θεσ/νικης.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Πρόσθεσα πηγές, βιβλία και έκανα μια μίνι επιμέλεια.

Παναγιώτης Διαμαντής: Πρότεινα την διαγραφή του στην ελ.ΒΠ, όμως, για κάποιο λόγο δεν διαγράφηκε. Πολλοί υποστήριξαν πως είναι εγκυκλοπαιδικός, αλλά δεν κατανόησα την επιχειρηματολογία τους. Πάντως, πρότεινα για διαγραφή και το αγγλικό λήμμα, και εκεί διαγράφηκε μετά από μια σύντομη διαδικασία, ομόφωνα. [1]

Πέτρος Γαϊτάνος: Πρόσθεσα τις δηλώσεις του υπέρ της ΧΑ.

Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ιστορία του επι ιωάννη μεταξά