Χρήστης:7esep2/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αλμυροπόταμος - Παραλία Αλμυροποτάμου ή Παναγιάς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Αλμυροπόταμος είναι ένα παραδοσιακό χωριό, κτισμένο σε βραχώδη πλαγιά με επίνειο τον οικισμό Παναγιάς σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του Ευβοϊκού την παραλία του Αλμυροποτάμου στο βάθος του ομώνυμου κόλπου, η οποία έλκει πλήθος επισκεπτών με συνεχή ανάπτυξη και σημαντικά βήματα στην τουριστική υποδομή της. Από εδώ υπάρχει σύνδεση ακτοπλοϊκή με την Αγία Μαρίνα Αττικής, γεγονός που προσφέρει στον επισκέπτη του μεγάλου αστικού κέντρου, την δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης. Σε μικρή απόσταση, δίπλα από τον οικισμό υπάρχει ποτάμι αλμυρού νερού, από όπου πήρε το όνομά του ο Αλμυροπόταμος. Η παραλία κατά μήκος του οικισμού, οργανωμένη με ομπρέλες, καμπίνες και ντους, είναι αμμώδης με ήσυχα καθαρά νερά, ρηχά στη βορινή πλευρά ενώ αντίθετα βαθιά στη νότια. Τα αλμυρίκια και οι ευκάλυπτοι κατά μήκος της παραλίας χαρίζουν απλόχερα τον πλούσιο ίσκιο τους στους λουόμενους. Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης δίπλα στη θάλασσα, φροντίζοντας για τις όποιες διατροφικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των παραθεριστών.Ο Αλμυροπόταμος έχει πολιούχο τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και η παραλία Αλμυροποτάμου την Κοίμηση της Θεοτόκου και τους Αγίους Αποστόλους.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οδικώς από την Χαλκίδα 80 χλμ. περίπου, από Νέα Στύρα 15 χλμ. Ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα Αττικής. Με δικό σας σκάφος. Υπάρχει μαρίνα για σκάφη αναψυχής και βάρκες.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εκτός από την παραλία που βρίσκεται στον οικισμό της Παναγιάς υπάρχουν μερικές όμορφες με καθαρά νερά κατάλληλες για κολύμπι αλλά και θαλάσσια σπορ, όπως: Χρυσή άμμος, Αλμυρίχι ή Αλμυρίκι, Λιμνιώνας, Φρινιακό Ζάρακες.