Χρήστης:Ωριγένης/Η Εκδίωξις των Πρωτοπλάστων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"Ναι ήταν εκεί! Στεκόταν ολοζώντανος μέσα στο ευρύχωρο δωμάτιο του Μαυσωλείου. Έπειτα από ογδόντα χρόνια εμποτισμού με φορμόλη ο Ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντίμιρ Λένιν, είχε επανέλθει στη ζωή! Τον κοιτούσα σαστισμένος. Ήταν ίδιος όπως και τότε. Γεμάτος ορμή και μένος καθόταν νευρικά στο γραφείο του και μπροστά σε ένα ολοκαίνουργιο laptop έγραφε στην ελληνική βικιπαίδεια..."

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός περίεργου φαινομένου. Οι επαναστάτες νέοι του τόπου μας προσχωρούν μαζικά στη Βικιπαίδεια. Βέβαια δε γνωρίζω αν είναι ένας, δύο, τρεις ή παραπάνω ή αν εντέλει όλοι συνενούνται θεολογικώς σε ένα πρόσωπο. Υπάρχει, όμως, μια σκοτεινή πτυχή στο όλο θέμα.

Το πρόβλημα εδράζεται σε μία παλαιά πνευματιστική μέθοδο : Την αυτόματη γραφή. Ο ενδιαφερόμενος, βάσει της μεθόδου, γράφει χωρίς να σκέφτεται με την πίστη πως καθοδηγείται από κάποιο πνεύμα αποθανόντος. Στο φαινόμενο που εξετάζουμε υφίστανται δύο πιθανές περιπτώσεις: Είτε οι ενδιαφερόμενοι καθοδηγούνται από το πνεύμα του αειμνήστου Ιωσήφ Στάλιν είτε δεν εισακούσθησαν από κανένα πνεύμα και γράφουν απλώς χωρίς να σκέπτονται.

Για την περίπτωση που αυτά τα άρθρα, έξοχα αποτελέσματα αυτομάτου γραφής, δε διαγράφονται απευθείας έχω να προτείνω ένα ειδικό πρότυπο.

--Ωριγένης 14:48, 12 Ιουλίου 2006 (UTC)

Θα συμφωνήσω. Απλά ότι υποπίπτει στην αντίληψη, σήμανση και δίχως άδεια διαγραφή, γιατί είναι copy paste τα περισσότερα.--ΗΠΣΤΓ 23:04, 12 Ιουλίου 2006 (UTC)


Επειδή φαίνεται ότι μερικούς στην παρέα τους πειράζει η διαφορετική άποψη και δεν κάθονται να συζητήσουν σοβαρά (περισσότερο Ωριγένης και λιγότερο κ.Καλογερόπουλος)συκοφαντόντας μια ιδεολογία ως θεολογία πιστεύωντας στα δικά τους θεολογικά δόγματα και μην διαπραγμετέυόμενοι την γνώμη τους {ούτε καν θέτοντας την προς συζήτηση) κριμένοι πίσω από τον μανδύα της ψευτο επαναστατικότητας και επειδή ο χρόνος μου είναι πολυτιμότερος απότοναακούω την υβριστική τους άποψη αποχωρώ από την ωραιότατη κλίκα τους για να μην τους βρομίζω νε μιαρά για αυτούς στοιχεία που τους κάνουν να ξεβολεύονται από την υπερεπαναστατικότητα του καναπέ τους. Δεν φεύγω γιατί δεν μπορώ να τους απαντήσω όπως θα πουν φεύγω γιατί δεν θέλουν να απαντήσω. Ζήτω λοιπόν στην αντιθρησκευτική θρησκεία ζήτω στο 20 συνέδριο του ΚΚΣΕ ζήτω στην εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Νέοι υπομονή!!!! απλά μην προτείνεται κάτι διαφορετικό. Καληνύχτα!!!!!!! Joseph S. Οπορτουνιστές Ενωθείτε!!!! Ζητώ από κάποιν διαχειρηστή άμεση διαγραφή τις σελίδας μου--Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης, ο πλαστουργός της νιας ζωής εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής. 00:39, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)

Παραμένει γεγονός ότι ανέβασες copy paste κείμενα Ιωσήφ π.χ. Ριζοσπάστης, Καραγκιόζης, και εμένα προσωπικά αυτό με ενδιαφέρει. Κατά τα άλλα ό,τι επιθυμείς--ΗΠΣΤΓ 00:42, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)

Μπράβο ρε Ωριγένη! Είναι ο δεύτερος χρήστης που διώχνεις από τη Βικιπαίδεια! Δυστυχώς δεν σου εύχομαι να τους χιλιάσεις - Badseed απάντηση 01:59, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)

Συγχαρητήρια και από μένα :-(. Έχουμε κανένα αστεράκι πρόχειρο; --Dead3y3 Συζήτηση 02:03, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)


Κανείς δεν μπορεί να διώξει κανέναν. Όποιος φεύγει, το κάνει ΜΟΝΟ επειδή το θέλει. Αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε όλοι και να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Εντάσεις και διαφωνίες υπάρχουν σε κάθε κοινότητα. Όπως και ιδεολογικές διαφορές.

Άμα ήταν έτσι, τότε δεν πρέπει να είχε μείνει κανένας εδώ μέσα. Όλοι έχουμε ακούσει διάφορα από διαφόρους και γι αυτά που πιστεύουμε και γι αυτά που γράφουμε, και γι αυτά που συζητάμε. Αλλά και έχουμε πει πολλά σε πολλούς. ΟΚ. Όμως, οι εντάσεις δεν είναι ο κανόνας και όταν υπάρξουν σκύβεις και περνάει το ...μπινελίκιον από πάνω.

Κάνεις ένα διάλειμμα, σκέφτεσαι τι θες πιο πολύ, και αποφασίζεις ανάλογα. Μην νομίζει όμως κανένας ότι είναι αναντικατάστατος ή ότι άμα φύγει θα αφήσει πίσω του ...συντρίμμια.

Όποιος γνωρίζει την ιστορία της κλασικής μουσικής, θα ξέρει πόσοι συνθέτες έχουν φύγει από τις αίθουσες από τα παράθυρα ή τους βγάλαν σηκωτούς έξω ή έφαγαν στη σκηνή οπωροκηπευτικά και ...σάντουϊτς. Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε σήμερα η μουσική αυτή.

Έτσι κι εδώ υπάρχουν κάποιες στιγμές κριτικής (και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύεις να λερωθείς από τις ντομάτες...) που το μόνο αποτέλεσμα που πρέπει να έχουν είναι να σε κάνουν καλύτερο στο έργο σου και υπομονετικό στην εντελώς αντίθετη άποψη και να θυμόμαστε μάλιστα ότι όσο ο καιρός περνάει και όσο νέοι χρήστες έρχονται τόσο μεγαλύτερη και πολύπλευρη θα είναι η κριτική.

Papyrus 05:03, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)


Ναι, αλλά η ειρωνία μεταξύ αγνώστων δεν είναι ότι καλύτερο για κριτική. Γιατί δεν νομίζω ότι ο Ωριγένης και ο Joseph S. είναι φίλοι, και από ότι βλέπω ο Ωριγένης δεν απευθύνθηκε ποτέ στον Joseph S. για να συζητήσουν αυτά για τα οποία τον ειρωνεύεται δημόσια. Είναι πράγματι δεύτερη φορά, και είναι για τον ίδιο λόγο (και δεν έχει σχέση η συνεισφορά του Joseph S.). --Geraki 06:33, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)


Αν και ο Ωριγένης είναι αρμόδιος να απαντήσει, θυμάμαι ότι έχουν πει πολλά για τις διαφωνίες τους στα λήμματα.

Papyrus 07:00, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)

Ο πάπυρους έχει δίκιο για την όποια απόφαση βαρύνομαι εγώ. Μετα όμως από ύπνο και πιο ώριμη σκέψη δεν νομίζω ότι θα π΄ρέπει να απαχωρήσω για το χατίρι κανενός ότι και αν πρεσβέυει πίσω από το ψευδομποστικό στυλάκι του.

¨οσο για τα άρθρα που γράφει ο κ.Καλογερόπουλος όπως είπα είχα μια μάλλον (ρομαντική) υπόνοια πως η αναφορά χρονολογικών γεγονότων δεν υπόκειται σε copyright πραγμα που μάλλον στον κόσμο που ζο΄υμε δεν ισχύει. γαι αυτό έχω προχωρήσει στην επικοινωνεία με τις πηγές από και περιμένω απάντηση εδώ και 4 μέρες.

Η κριτική με την υβρεολογία και ο διάλογος από την συνθηματολογία απέχουν έτη φωτός. Αλλά συνεχίζουμε πιο λυσσαλέα γιατί --Αν δεν καώ εγώ αν δεν καείς εσύ πως θα γίνουν τα σκοτάδια φως. 11:35, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)


Νομίζω ότι το να μην φύγεις είναι η καλύτερη απόφαση ώστε να δώσεις απαντήσεις καί με το έργο σου.

Papyrus 17:08, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)

Μεθυσμένος απ' το κρασί της νίκης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Εκκλησία ενίκησε! Οι κομμουνιστές συνετρίβησαν! Προχωρούμε και σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Είχα καιρό να γελάσω από καρδιάς και πραγματικά ευχαριστώ τους υπέροχους συντελεστάς αυτού του γκροτέσκο κωμειδυλλίου. Για ακόμη μία φορά, ως μέγιστος εκπρόσωπος της παπαδοκρατίας (αθάνατε μόνο σου τα σκέφτεσαι; Gloria, Gloria in exelsis!) κατάφερα να διώξω ένα χρήστη. Αυτοσυγχαίρομαι! Το γεγονός συνέβη βέβαια αθελήτως αλλά έξις δευτέρα φύσις. Και αφού η δίωξις είναι η σύμφυτον γνώρισμά μου, ως του Θεού η αγάπη και του Διαβόλου η κακότης, δηλώνω ότι δυστυχώς δε δύναμαι να την περιορίσω. Στην πρώτη περίπτωση (το ιστορικό υπάρχει ατόφιο στη σελίδα μου) η χρήστης απηύδησε από την αισχρά εικόνα, που είχα αναρτήσει στη σελίδα συζητήσεώς μου και απεχώρησε ουχί μόνο εκ της Ελληνικής αλλά και εκ της Αγγλοφώνου Βικιπαίδειας, δηλώνοντας εκείθεν ότι θα προτιμούσε το εγχείρημα πιο απρόσωπο. Συμπαριστάμεθα στους ευγενείς πόθους της και συνεχίζομε σε ρυθμούς fox trot.

Augustus Origenis Nerone. Απηνής διώκτης κομμουνιστών και ηλιθίων.

Προ ημερών ένας καινούργιος χρήστης ενεφανίσθη στον ορίζοντα. Το μάτι του διώκτου γυάλισε: Να ένα τρυφερό και αθώο θύμα σκέφτηκε. Ο χρήστης άρχισε να συγγράφει και στα αυτιά μας ηχούσε η Διεθνής, εκτελούμενη από τις καμπάνες του Λένινγκραντ. Δείγματα γραφής δε χρειάζεται να προσκομίσω, υπάρχουν στις σελίδες του ιστορικού. Οι προσωπικές μου παρεμβάσεις ήσαν οι εξής: έγραψα στη σελίδα συζήτησης του άρθρου Κ.Κ.Ε. ιστορικά γεγονότα, που, έπειτα ,κάποιος άλλος χρήστης μετέφερε στο κυρίως άρθρο. Προσέφερα στην προσωπική του σελίδα τρεις πηγές από τα αρχεία Μαρξισμού, αναφερόμενες στην προσωπικότητα του Στάλιν. Μετέφερα άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα στη συζήτηση του άρθρου Άρης Βελουχιώτης. Η τελευταία μου επαφή με το έργο του χρήστη ήταν η παρέμβαση στη Σελίδα των διαγραφών με την οποία επεσήμανα ότι το άρθρο Ριζοσπάστης είναι επακριβές copy paste από την ιστοσελίδα της εφημερίδος. Κι η Πασιονάρια εξέσπασε: Πως μας το έκαμες αυτό!

Χθες παρετήρησα και την αρθρογραφία ενός νέου θύματος... με συγχωρείτε, χρήστου ήθελα να πω. Και αυτός λοιπόν έγραφε στο ίδιο ύφος περί λαϊκής δημοκρατίας, προλεταριάτου, δημοκρατικών αγωνιστών κ.π.α. Επειδή, όμως, ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Χρήστος Σαρτζετάκης λόγω φόρτου εργασίας δεν εδύνατο να του απαντήσει, συγγράφοντας περί συμμοριτοπολέμου, απεφάσισα την παραπάνω προσθήκη. Εάν κάποιος άλλος χρήστης θεωρεί τα άρθρα αυτά αξιόλογα και αντικειμενικά κομμάτια του εγχειρήματος τον παρακαλώ να καταθέσει την άποψίν του ενθάδε.

Εάν ο χρήστης τάδε παρεξηγήθηκε από την επισήμανσή μου, η οποία ήταν για κάθε νοήμονα η υπόδειξη για τη συγγραφή άκριτων προπαγανδιστικών μανιφέστων, πραγματικά είναι το έσχατο που με απασχολεί. Εάν επιθυμεί να φύγει Farewell και η Παναγιά μαζί του. Όπως έγραψε κάποιος άλλος πριν από μένα: μπορείτε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Καλό θα κάνετε και σε μας και σε σας [1]

Θα κλείσω, οριστικά ελπίζω, αυτό το θέμα με την εσχάτη των επαφών μου με την σταθεράν σε μέλη ομάδα των διαχρονικών κατηγόρων μου. Η επόμενη μάχη, που θα δώσει η ιεροκρατία, της οποίας την σεπτή κορυφή εκπροσωπώ, θα είναι εναντίον των ιδιοφυών μικρονόων (idiots savants διά τους near native speakers). Φυλαχτείτε! Φιγουράρετε ως εκ των πρώτων θυμάτων! Μέχρι τότε, εις έκαστον προσωπικώς εξ αυτών, ενεχειρίζω το ιδιόγραφον σημείωμα, που απέστειλε ο Σουρής προς τον Σούτσο μίαν εσπέραν του περασμένου αιώνος. Όμως προς Θεού! Μη βιάζεστε. --Ωριγένης Τσακαλώτος, ο κατατροπώσας τον συμμοριτισμόν.

Θα μου επιτρέψεις...

  • ...μια διόρθωση: Η χρήστης που αποχώρησε είχε ενοχληθεί και από το "χιουμοριστικό" τίτλο της εικόνας και όχι μόνο από το περιεχόμενό της. Για να είναι εύκολο να διαβαστεί εκείνη η σελίδα, προτείνω να βάλεις και τον αρχικό, ενοχλητικό για τη χρήστη, τίτλο.
  • ...και μια παρατήρηση: Το χιούμορ σου είναι βαρύ για ορισμένους και προκαλεί (κάτι που μπορεί να συμβεί και σε άλλους, και στον γράφοντα, συνεπώς ο αναμάρτητος πρώτος...), είναι προφανές όμως ότι δίνει αφορμή και όχι, νομίζω, αιτία. Μάλλον θα αποτελέσει μελλοντικό τεστ. Όποιος αντέχει να το αγνοήσει συνεχίζει, αλλιώς ...κόλπο Ζιντάν με το κεφάλι...

Μεθ'ημών, ..ή μάλλον μεθ'υμών...ή ίσως με θυμόν, --FocalPoint Συζήτηση 18:09, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)

Αθάνατε μόνο μου τα σκέφτομαι δυστυχώς. Υπάρχουν κι άλλοι σκεπτόμενοι εκτός του Ωριγένους εδωμέσα. Το "ασχοληθείτε με κάτι άλλο" ήταν προτροπή σε χρήστη που εξέφρασε την άποψη ότι η Βικιπαίδεια είναι πράσινα άλογα και στερούμενη αντικειμενικότητας, και τον οποίο παρακαλούσα επί μήνες (από Δεκέμβρη συγκεκριμένα) να συζητήσουμε για το περιεχόμενο άρθρων τα οποία είναι δύσκολα, και στα οποία είχα κάθε λόγο να υποθέσω κακή πρόθεση (θα μπορούσα και να τον είχα μπλοκάρει) λόγω των αδικαιολόγητων επαναφορών. Κι ας βάλουμε και το λινκ προς ολόκληρη τη συζήτηση που αναφέρεις, ντα; Το αν έκλεισα πόρτες στον οποιονδήποτε εδωμέσα φαίνεται μεταξύ άλλων και από εδώ.

Υπάρχει ένα πράμα που λέγεται ωριμότητα: σημαίνει την ικανότητα να προβλέπεις τι συνέπειες έχουν οι πράξεις σου, και βασιζόμενος στην εμπειρία που είχες από προηγούμενες πράξεις σου να αποφεύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη δυο φορές. Αυτό βέβαια εφόσον σε ενδιαφέρει να αποφύγεις τα ίδια λάθη. Όταν αυτά τα λάθη έχουν να κάνουν με ανθρώπους, πάμε στην επόμενη κατηγορία, που λέγεται σεβασμός προς τον άλλον, και την έλλειψή του. Ειδικότερα για μας, είναι έλλειψη σεβασμού για την κοινότητα, και για τους νέους χρήστες, που ξεχνάμε φαίνεται ότι έχουν έρθει εδώ για να προσφέρουν, με όποιο τρόπο, σωστό ή λάθος, μπορεί ο καθένας, κι όχι για να ασχολούνται με όποια σοφία κατέβει του καθενός εδωμέσα.

Όσον αφορά το πρακτέο της επισήμανσής σου, για το copy-paste δηλαδή, κανείς δεν διαφώνησε μαζί σου και πολύ καλά έκανες που το επισήμανες. Είχες όμως 500 επιλογές, από την ειδοποίηση του ίδιου του χρήστη, των διαχειριστών, ακόμα και της Κοινότητας στην Αγορά, με ευγενικό όμως ή τυπικό (όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι χρήστες, αναρωτήθηκες γιατί; μήπως επειδή δεν έχουν τα @@ του μπάρμπα-Ωριγένη; δεν το νομίζω) ή έστω χιουμοριστικό αλλά χωρίς να προσβάλλει τρόπο. Αντί για αυτό, διάλεξες τη χειρότερη, παρά το γεγονός ότι ούτε ήξερες σε ποιον απευθύνεσαι και αν αυτό που έκανε το έκανε συνειδητά ή όχι, ούτε φαινόταν κάποια απαραίτητα κακή πρόθεση. Το γεγονός μάλιστα ότι εξακολουθεί να μη σε ενοχλεί καθόλου, δείχνει ότι τη Βικιπαίδεια την έχεις γραμμένη. Το γεγονός ότι η "πλακίτσα" σου έχει προκαλέσει δυο φορές τα ίδια προβλήματα τόσο σε χρήστες όσο και στη λειτουργία της Βικιπαίδεια θα έπρεπε να σε προβληματίσει, εφόσον κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει βέβαια, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω (αμφέβαλλα ήδη από την πρώτη φορά).

Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις εκ νέου να κάνεις πλάκα σε νέο χρήστη ή να προσβάλλεις κάποιον γενικότερα, θα φροντίσω τουλάχιστον να υπάρχουν αποκάτω τα λινκς σε αυτή τη συζήτηση και στο παλιότερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε, έτσι ώστε τουλάχιστον κάποιος να πάρει μια σφαιρική άποψη του πράγματος. Όσο για το σημείωμα του Σουρή, σου επιστρέφεται σαν ευχή και κατάρα (έντεκα παρά είναι, προλαβαίνεις μέχρι τις δώδεκα...) - Badseed απάντηση 19:51, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)

Προς Badseed: Πήρα προληπτικά μέτρα, τοποθετώντας σχετικό κουτί στη σελίδα του [[2]]. Άλλωστε παρακάτω λέει ότι του άρεσε η παρατήρηση περί βαρέως humor. Ελπίζω να το αντέχει και ο ίδιος. --Ανώνυμος καλλιτέχνης γκραφίτι.

Μου ήρεσε η παρατήρησις περί βαρέος humor. Είναι ας πούμε κάτι σαν το πορνό, διακρίνεται σε soft και hardcore. Προσωπικώς προτιμώ να το ανάγω στην αρχαία ιατρική μεθοδολογία και τη θεωρία περί των χυμών του Ιπποκράτους. Άλλωστε εκεί οφείλεται και η περεταίρω πορεία της λέξεως: χυμόρ ή χυμός (ελλ.)> humor (λατ.)> humeur (γαλλ.) διά να καταλήξει στο εγγλέζικο humor ή humour. Οπότε η διαδραστική του ικανότης δύναται να παρέχεται και ως μέθοδος θεραπείας.

Ωραία λουλούδια κι άσπρα ως ταίριαζαν πολύ.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα άποψις περί humor είναι αυτή του Stewart McClelland, ο οποίος έγραφε πως "Μόνο η δημοκρατία μπορεί να έχει αίσθηση του humor". Οι Times της Νέας Υόρκης σχολίαζαν μετά την υπογραφή του σοβιετο – ναζιστικού συμφώνου το 1939: "Πόσος καιρός πάει από τότε που έχει να ακουστεί ένα γέλιο σε κάποια δημόσια συγκέντρωση στη Γερμανία ή τη Σοβιετική Ρωσία; Το ολοκληρωτικό κλίμα απλά δεν ευνοεί το γέλιο." Η ίδια εφημερίδα δύο χρόνια μετά σημείωνε: "Αν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι είχαν αίσθηση του humor δεν θα μπορούσαν να αντέξουν την ίδια τους τη συντροφιά."

Άλλωστε και στα καθ’ ημάς ο επονομαζόμενος Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου, ήταν ο κατ’ εξοχήν θιασώτης του humor με εμπνευσμένες και διαχρονικές ρήσεις. Αντίθετα θα ιδρώσουμε για να βρούμε μία χιουμοριστική ατάκα του Μεταξά, του Παπαδόπουλου ή του Ζαχαριάδη. Το humor, αυτός ο πνευματώδης αστεϊσμός, η εύθυμη διάθεση, που εκδηλώνεται ενίοτε με ειρωνεία δεν ταιριάζει σε τέτοιου είδους ανθρώπους και γενικότερα σε όλους όσους παίρνουν πολύ στα σοβαρά τον εαυτό τους.

Στο διαχειριστή νούμερο 5. φυσικά δε δίδεται καμία απάντησις. Την εισέπραξε μόνος του από την πρωτολογία μου. Την επιστροφήν του σημειώματος θα τη δεχόμουν μόνο με συνοδείαν ανθοδέσμης. Μιας και τη διαχειριστική του πρόταση την εισέπραξε από το διαχειριστή Νούμερο 2 όταν έγινε ο μοναδικός υποστηρικτής του στη μάχη εναντίον της πορνικής εικόνος. Οπότε θα όφειλε να με ευχαριστήσει μάλλον δια την ευκαιρίαν αναδείξεως, που του παρείχα.

Ως σχόλιον περί της όλης ιλαροτάτου καταστάσεως παραθέτω το ποίημα Nerone, του Ανδρέου Εμπειρίκου, που παλαιότερα και για εντελώς διάφορους λόγους είχα παραθέσει στη σελίδα του Αρχιδάμου, συμπληρώνων νυν τούτο και με τας τελευταίας στροφάς.



Ὁ καθεὶς ἔλεγε ὅ,τι τοῦ κατέβαινε.

Κάποιος ἐπανελάμανε συνεχῶς τὴν λέξιν «ὁρμαθός».

Ἕνας ἄλλος ἔλεγε μὲ ἔμφασιν:

«Ὢ ἄνδρες Ἀθηναῖοι!»

Ἕνας τρίτος ἐπέμενε νὰ ἀκουσθῇ ἡ φράσις του:

«Οἱ φορτοεκφορτωταὶ καὶ οἱ μονομάχοι ἐστασίασαν… Οἱ φορτοεκφορτωταὶ καὶ οἱ μονομάχοι ἐστασίασαν…»

Μία ὁμὰς ἐξάλλων ἀνθρώπων ἐκραύγαζε:

«Πόπλιος Κορνήλιος Σκιπίων ! Σκιπίων ὁ Ἀφρικανὸς !»

Οἱ λίκτορες ἐστράφησαν καὶ ἐφώναξαν:

«Σκασμὸς !»

Ὁ κόσμος ἀπήντησε:

«Σκατὰ !»

Ἡ χλαλοὴ ποὺ ἐπηκολούθησε ἦτο μεγάλη.

Αἴφνης ἔγινε κάτι ποὺ ἐξέπληξε τὸ μέγα πλῆθος,

τὸ ὁποῖον κατέκλυζε ἀπ’ τὸ πρωὶ τὸ Κολοσσαῖον.

Γυμνή, μὲ τὰ μαλλιά της περίτεχνα κτενισμένα

καὶ στολισμένα μὲ ὑακίνθους, εἰσῆλθεν εἰς τὸν στίβον,

ἐπὶ ἅρματος συρομένου ἀπὸ δώδεκα παρθένους

τῶν ἀνατολικῶν ἐπαρχιῶν, ὀρθία, φιλομειδὴς καὶ ὡραία,

ἡ αὐτοκράτειρα Ποππαία. Τὰ χείλη της καὶ οἱ ρῶγες

τῶν μαστῶν της ἤσαν βαμμένα μὲ αἷμα,

καὶ στὰ μαλλιὰ τῆς ἥβης της ἐλεύκαζαν ἀνθοὶ πορτοκαλλέας.

Ὁ λαὸς ἐκραύγαζε καὶ ἐβόα.

Ἐγὼ ὄρθιος στὴν κερκίδα, ἐφώναζα:

«Χαῖρε Ποππαία !»

Τὴν ἴδια στιγμή, ἡ πύλη τῶν θηρίων ἤνοιξε καὶ ὤρμησε στὸν στίβον δεύτερον ἅρμα,

μεγαλείτερον καὶ βαρύτερον ἀπὸ τὸ πρῶτον.

Τὸ ἅρμα τοῦτο, τὸ ἔσερναν ἕξι λεοντάρια τοῦ Ἄτλαντος καὶ τῆς Νουβίας,

ποὺ τὰ ἡνία των ἐκράτει ροδοστεφὴς ὁ Νέρων, γαλήνιος καὶ θεϊκός,

ἐν μέσῳ τῶν στόνων καὶ τῶν οἰμογῶν, ἐν μέσῳ τῶν καιομένων ἐν τῷ στίβῳ χριστιανῶν!

Ὁ κόσμος, ἐνθουσιῶν, ἐζητωκραύγαζε καὶ ἐβόα:

«Χαῖρε Αὔγουστε! Χαῖρε Αὐτοκράτωρ!»

Ἐγώ, ἀπὸ τὴν θέσιν μου, ὄρθιος πάντοτε, τώρα ἐφώναζα:

«Χαῖρε Καίσαρα! Χαῖρε Χριστιανομάχε!»

Τότε ὁ Νέρων ἐστράφη πρὸς ἐμὲ καὶ ὕψωσε τὴν δεξιάν του.

Ἐκείνη τὴν ὥρα, κόντεψα νὰ τρελλαθῶ. Ὁ αὐτοκράτωρ Νέρωνας εἴμουν ἐγώ!

--Ωριγένης 21:21, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)


Εξυπνάααδες! Μήπως ανάμεσα στους υπερχειλίζοντες χυμούς σας, μπάρμπα-Ωριγένη, έχει πάρει υπερβολική βράση η χολή; Σκεφτείτε το... --Diderot 21:34, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)
...τη διαχειριστική του πρόταση την εισέπραξε από το διαχειριστή Νούμερο 2 ...

Δεν είναι δίκαιο και δεν επιπλέον ...δεν είναι χιούμορ φίλτατε ΗΠΣΤΓ


Μα δεν ειπώθηκε ως humor ειπώθηκε ως προσωπική ιστορική διαπίστωσις. Δίκαιο δι' εμέ, που το ανέφερα. Μπορεί άδικον δι' υμάς. Η αναζήτησις της αιτιότητος των γεγονότων ήτο πάντα μία ενδιαφέρουσα ιστορική άσκησις. Εδώ βεβαίως το θέμα, κατ' εμέ πάντα, είναι γελοίον, μιας και δεν με αφορά καν ποιος θα είναι διαχειριστής και ποιος όχι. Μίαν φοράν εσχάτως εψήφισα τον Dai και αυτό διότι μου εφάνη συμπαθής. Θα τον εψήφιζα και αν έθετε υποψηφιότηταν και δια δήμαρχος Ουάγκαντουγκου. --Ωριγένης 23:59, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)


Και επιπλέον επειδή διακρίνω πρόβλημα αντιλήψεως των γραφομένων μου μία επισήμανσις. Η παραπομπή Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια δεν εγράφη προς υπόδειξιν του copy paste Ριζοσπάστη. Αυτό έγινε σε άλλη σελίδαν. Εγράφη δία την έξαφνον είσοδον διαφόρων προπαγανδιστικών άρθρων τας τελευταίας ημέρας. Εάν κάποιους δεν τους ενοχλή η προπαγάνδα αλλά η διακωμώδισις του θέματος...τι να είπω; Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται. --Ωριγένης 00:30, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)



Η τελευταία μου επαφή με το έργο του χρήστη ήταν η παρέμβαση στη Σελίδα των διαγραφών με την οποία επεσήμανα ότι το άρθρο Ριζοσπάστης είναι επακριβές copy paste από την ιστοσελίδα της εφημερίδος. Κι η Πασιονάρια εξέσπασε: Πως μας το έκαμες αυτό!

Σωστό αυτό. Ο Joseph ατυχώς έφερε ως παράδειγμα ένα δικό σας άρθρο [3], και μάλλον επειδή προσβληθήκατε αντιτάξατε ότι κι'αυτός δεν είναι εντάξει [4]. Σωστό μεν, αλλά όχι επειδή σέβεστε φανατικά τα πνευματικά δικαιώματα. Επίσης δεν είδα να ξέσπασε κάπου αλλά αντίθετα δέχτηκε ότι έκανε λάθος [5]

Μιας και τη διαχειριστική του πρόταση την εισέπραξε από το διαχειριστή Νούμερο 2 όταν έγινε ο μοναδικός υποστηρικτής του στη μάχη εναντίον της πορνικής εικόνος.

Ο ερευνητής μπορεί να διαπιστώσει ότι στην μάχη κατά της αλαζονείας, ο Badseed δεν ήταν ο μόνος που με υποστήριξε (το ορθόν: διαφώνησε μαζί σας), αλλά και άλλοι που δεν πρότεινα για διαχειριστές. [6] Επίσης μπορεί να διαπιστώσει ότι ο Badseed είχε ευρεία αποδοχή από τους υπόλοιπους χρήστες [7], συνεπώς έχει πολύ περισσότερες και σημαντικότερες ικανότητες από το να συμφωνεί μαζί μου. Άρα η παραπάνω διαπίστωση είναι προσβλητική γι'αυτούς αλλά και εμπεριέχει εμπάθεια κατά όποιου έχει διαφωνήσει ποτέ με τον Ωριγένη.

Εάν κάποιους δεν τους ενοχλή η προπαγάνδα αλλά η διακωμώδισις του θέματος...τι να είπω;

Προφανώς όσοι ενοχλήθηκαν από την προπαγάνδα, ασχολήθηκαν ερχόμενοι σε επαφή με τους εν' λόγω νέους χρήστες, στις σελίδες συζήτησής τους και τις σελίδες συζήτησης των άρθρων με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. [8] [9]

Θα κλείσω, οριστικά ελπίζω, αυτό το θέμα με την εσχάτη των επαφών μου με την σταθεράν σε μέλη ομάδα των διαχρονικών κατηγόρων μου. Η επόμενη μάχη, που θα δώσει η ιεροκρατία, της οποίας την σεπτή κορυφή εκπροσωπώ, θα είναι εναντίον των ιδιοφυών μικρονόων (idiots savants διά τους near native speakers). Φυλαχτείτε! Φιγουράρετε ως εκ των πρώτων θυμάτων! Μέχρι τότε, εις έκαστον προσωπικώς εξ αυτών, ενεχειρίζω το ιδιόγραφον σημείωμα, που απέστειλε ο Σουρής προς τον Σούτσο μίαν εσπέραν του περασμένου αιώνος. Όμως προς Θεού! Μη βιάζεστε.

Μάλλον έπρεπε να καταλάβετε ότι οι κατήγοροί σας δεν είναι ούτε διαχρονικοί ούτε σταθερή ομάδα. Δεν έχω διάθεση να είμαι κατήγορος κανενός αλλά διατηρώ το δικαίωμα που έχει κάθε χρήστης να προτείνω τα άρθρα σας ως αξιόλογα (γιατί πράγματι είναι) αλλά και να σας κατακρίνω όταν κατεφεύγετε σε γελοιότητες, και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε το χιούμορ σας αρχίζει να γίνεται ενοχλητικό για όλο και περισσότερους. Επειδή γνωρίζω ότι δύσκολα εκφράζεστε με επιχειρήματα, αναμένουμε άλλο ένα μποστικό δράμα με φανταστική διήγηση για το πως καταλαβαίνετε τον κόσμο. Ευχαριστούμε για το σημείωμα αλλά δεν βιαζόμαστε, γνωρίζουμε ότι έχετε ήδη φτάσει πρώτος και θα αργήσετε.

--Geraki 08:10, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)

Πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσουν σύντομα αυτές οι αντιπαραθέσεις. Δε νομίζω πως πλέον υπάρχει κάποιο νόημα στο να συνεχίζονται να γίνονται στην Αγορά, ή γενικά στη Βικιπαίδεια. Μπορείτε να το συζητήσετε χωρίς φανφάρες και υπερβολές, χωρίς παραπομπές επί παραπομπών και κατά ένα ποσοστό πιο άμεσα σε κάποιο τσατ. Νομίζω ότι κατανάει παράσταση όλο αυτό το πράγμα. Φιλικά. theKay


Εν τοις σημείοις μόνο, που ίσως χρήζουν απαντήσεως (ουχί επί προσωπικού, διότι το ενδιαφέρον μου δια τους εν λόγω χρήστας είναι παρόμοιον με το ενδιαφέρον μου διά το οικιστικόν πρόβλημα εν Βομβάη: λυπηρόν και ειδεχθές, αλλά δε με εγγίζει. Απλώς δια να μην αιωρούνται εντυπώσεις. Αν και οι εντυπώσεις μάλλον δια να αιωρούνται υφίστανται).

Εις την συζήτησιν, οίαν το Νούμερο 2 παρέθεσε δεν παρετήρησα έτερον χρήστην οίος να τον εστήριξε, όταν ως δεύτερος Καραμανλής (ουχί ο Μέγας πάρεξ ο Μικρός, κατά την διάκρισιν των Ναπολεόντων) έδιδε την μάχην του κατά της αλαζονείας (sic.). Ενείδα μερικάς ουδετέρους γνώμας αλλά ουδεμίαν στηρίξεως, και δη στηρίξεως τοσαύτως θερμής ως αύτη του υστέρως αναδειχθέντος Νούμερο 5.

Το λαοπρόβλητον της εκλογής δε μου λέγει τίποτε. Οιοσδήποτε εκ των εχόντων μίαν συνεισφοράν προετείνετο θα εξελέγετο λίαν ευκόλως. Η ημετέρα παρατήρησις εδράζετο στην αιτιότηταν της προτάσεως. Οσάν ακριβώς την ψηφοφορίαν προς ανάδειξιν Π.τ.Δ.. Όποιος και να προταθή θα ψηφισθή εντέλει. Επαναλέγω πάντως ότι το θέμα με αφήνει αδιάφορον και ο μόνος λόγος, που το επεσήμανα ήτο η πάντοτε εκφραζόμενη σύμπνοια των άνωθεν αριθμημένων εν τη καθ’ εμου αντιθέσει.

Διά την πρότασιν αξιολόγων άρθρων. Εάν τοιούτη θεωρείται κίνησις αβρότητος προς το πρόσωπόν μου έσεσθε βέβαιοι ότι δεν εκλαμβάνεται παρ’ εμού τοιουτοτρόπως. Ό,τι γράφω, το γράφω επειδή ούτως διαλανθάνω ευχαρίστως τον χρόνον μου. Ει και τύχει καλόν το αποτέλεσμα, ελπίς μου είναι η βοήθεια του μελοντικού ανωνύμου διαδικτυακού αναζητητού. Εδώ συγκινούμαι με την ιδίαν μου αγαθότηταν και τους μεγάλους λόγους, που εξέφερον. Εκβάλω το μανδήλιον, δρέπω τα δάκρυά μου και συνεχίζω.

Περί του ημετέρου ύφους έχω ήδη προείπει πως δεν πρόκειται να το αλλάξω. Ούδε να περιορίσω την δι’ αυτού ασκουμένην κριτικήν μου. Ευχής έργον είναι όταν ενοχλούνται ούτοι, εις οίους απευθύνεται. Ούτος είναι ο σκοπός του. Η όχλησις των οχλούντων την αισθητικήν μου. Παραπλεύρως των ανθέων στέκει η άποψις μου περί humor και δημοκρατίας. Παραπέμπω εκείθεν.

Κλείνω επ’ ελπίδι μη χρείας περεταίρω ενασχολήσεως μου με νούμερα (τσίρκου, βουλεβάρτου ή cabaret). --Ωριγένης 10:22, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)



Αγαπητέ μου, με τον Badseed συμφωνώ σε πολλά πράγματα, και το να προτείνω κάποιον με του οποίου τις απόψεις συμφωνώ, είναι απόλυτα φυσικό (το αντίθετο θα ήταν παράλογο). Αν νομίζετε ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω από εσάς, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν ήταν όπως τα λέτε θα είχα προτείνει τον Gepsimos και όχι τον Badseed αγαπητέ μου, ξαναδιαβάστε την σελίδα όπου παραπέμπετε για να δείτε πόσο έχετε μπερδευτεί Προσωπάκι έφρασης. Αυτά για την διάλυση των εντυπώσεων.
Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι αν και στην πρόσφατη περίπτωση, ήταν περισσότεροι αυτοί στους οποίους δεν του άρεσε η συμπεριφορά σας, πάλι διαλέξατε αντίπαλους για να αμυνθείτε με ad hominem επιχειρήματα, ώστε να απομακρυνθούμε από το θέμα. Στην ουσία επινοήσατε αντίπαλους χρήστες αντί να αντιμετωπίσετε αντίθετες απόψεις.
ΟΚ λοιπόν, χρησιμοποιήσατε το δικό σας καυστικό χιούμορ για να καλέσετε τους Βικιπαιδιστές να αντισταθούν στην "κομμουνιστική επέλαση" αλλά μόνο μ'αυτό δεν ασχοληθήκαμε. Άρα όντως ο τρόπος αυτός είναι ακατάλληλος. Ας συνεχίσουμε λοιπόν την αντίσταση στον κομμουνισμό στις αντίστοιχες σελίδες όπως έπρεπε. Αυτό το «Περί του ημετέρου ύφους [...] Ούτος είναι ο σκοπός του. Η όχλησις των οχλούντων την αισθητικήν μου.» όμως το κρατάμε για να θυμόμαστε, κι εσάς, και την άποψή σας για την δημοκρατία. --Geraki 14:56, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)



Κι όμως, Ωριγένη, κι όμως οι Ναζί είχαν χιούμορ, και παρά τις διαπιστώσεις των Times, τρανταχτά γέλια, πάνω βέβαια από κλάματα, ρίχνανε οι Ναζί.

Ένα παιχνίδι που σκάρωσαν μόλις μπήκαν στη Βιέννη, αντιγραμμένο από τη Γερμανία, ήταν να βάλουν τους Εβραίους να τρίψουν τα πεζοδρόμια με σαπούνι, για να τους βάλουν στη θέση τους. Μάλιστα, στο σαπούνι συνήθως έβαζαν και ποτάσσα, για να ανοίγουν τα χέρια, γιατί είχανε πολλή πλάκα οι Εβραίοι έτσι όπως σκούζανε. Παρά τον πόνο και τον εξευτελισμό που προκαλούσαν, και το γεγονός ότι τα υποκείμενα της πλάκας ήταν άνθρωποι με αισθήματα και αντίληψη, το θέαμα φαινόταν πολύ αστείο στους παρευρισκόμενους. Αν κάποιος κιόλας τολμούσε να διαμαρτυρηθεί ή να σταματήσει, χαλώντας την αισθητική του πράγματος, έπεφτε κι ένα γερό ξύλο κι ένα φτύσιμο, όπου βέβαια έπεφτε και το χοντρό το γέλιο, με την πλήρη ισοπέδωση του άλλου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι υπάρχει λογιών-λογιών χιούμορ, κι αν βρίσκεις κάποια κοινά με τη δική σου μεταχείριση σε άλλους δεν φταίω εγώ. Θα σου πρότεινα αντί να ψάχνεις για φασίστες πίσω από την οθόνη σου, να ψάξεις και μπροστά.

Το αν κάποιος αξίζει να είναι διαχειριστής είναι υπό κρίση και υπό αίρεση κάθε στιγμή εδώ. Με αυτά που λες δεν προσβάλλεις εμένα (γιατί παίρνω υπόψη μου μόνο αυτά που λένε άτομα που εκτιμώ ή σέβομαι, είτε είναι φίλοι είτε όχι) αλλά αυτούς που με ψήφισαν (και από τους οποίους θα έπρεπε να ζητήσεις συγνώμη, αλλά ξέρω σου ενοχλεί την αισθητική), κάποιοι από τους οποίους έχουν κιόλας καλή γνώμη για σένα.

Από μένα είσαι ελεύθερος να ξεδιπλώσεις περαιτέρω τον αυτισμό σου σε επίπεδο συμπεριφοράς, και να πέσεις και πιο κάτω από τη γραφικότητα (εδώ δεν έχουμε ArbComm), αρκεί να μη δημιουργείς προβλήματα σε άλλους χρήστες. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να υποτιμάς την προσφορά σου εδώ, που και μεγάλη είναι και αξιόλογη. Κι αυτό ίσως είναι το μόνο κρίμα της υπόθεσης. Αού Ρεβοίρ - Badseed απάντηση 15:02, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)

Ανάγνωσμα επιλόγου επιλεχθέν παρά του Ωριγένους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η τεράστια σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]