Χρήστης:Μιχάλης Κοντιζάς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Μιχάλης Κοντιζάς γεννήθηκε 14/10/1980 στην Αθήνα η καταγωγή του είναι από το νησί της Μυκόνου. Είναι τηλεοπτικός παραγωγός και διοργανωτής εκδηλώσεων και events. Το 2013 δημιούργησε την μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα το Motor Festival και το 2016 την τηλεοπτική εκπομπή Engine Power με κεντρικό θέμα την παρουσίαση ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Κοντιζάς γεννήθηκε από τον Απόστολο Κοντιζά και την Αγγελική Κοντιζά. Μεγάλωσε στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καματερού. Ως παιδί πήρε ερεθίσματα και εμπειρίες από τους Καλημεριάνους, την Σαλαμίνα, την Ερέτρια και φυσικά την Μύκονο που έκαναν διακοπές σαν οικογένεια. Στα 12 έτη τον κέρδισε ο αθλητισμός και συγκεκριμένα ο στίβος με πολλές διακρίσεις ως την εφηβική ηλικία σε εθνικό επίπεδο. Πάντα από μικρός ήταν γρήγορος και ανταγωνιστικός ήθελε πάντα να κερδίζει, ποτέ δεν έπαιζε απλά για να παίξει πάντα έπαιζε με σκοπό να κερδίσει, πάντα τα έδινε όλα.

Από την 1η Γυμνασίου ξεκίνησε να εργάζεται ως διανομέας φυλλαδίων σε πιτσαρία και συνέχισε να βοηθάει τον πατέρα του στην δουλειά ή τον παππού του που ήταν μαραγκός όταν δεν είχε σχολείο. Στην δευτέρα λυκείου πήρε μεταγραφή από τον Σύλλογο του ΓΑΣ Καματερού στον αθλητικό σύλλογο στο Ίλιον που εκείνη την εποχή ήταν ένα από τους πιο δυνατούς στα δυτικά προάστεια. Στην Τρίτη λυκείου άλλαξε εργασία και έγινε πωλητής door to Door σε διαφημιστική εταιρεία. Η μεταγραφή στον ΓΣ Πανελληνίου ως αθλητής ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο γιατί εκείνη την εποχή ήταν η χρυσή εποχή του Συλλόγου αφού είχε συγκεντρωμένους τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδος και πλέον άνηκε στην ίδια ομάδα, από τα αλώνια το νταμάρι του Καματερού πλέον στα σαλόνια του Νο1 συλλόγου για εκείνη την εποχή. Σπούδασε δημοσιογραφία και Marketing.

Το 1999 ορκίστηκε στο κέντρο νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο στο στρατό ξηράς. Ήταν στον μεγάλο σεισμό του 1999 στην Αττική. Στο ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι έγινε Λοχίας με ειδικότητα στους όλμους 4.2’’ και πήρε μετάθεση στην Λέσβο παραμεθόριο στο τάγμα της Μόριας και εντάχτηκε στις ομάδες εθνοφυλακής ύστερα από την επιτυχία του σε άσκησηΠαρμενίων” να πάρει τιμητική από τον ταξίαρχο σε αποστολή κατάληψης στόχου με πυρ και κίνηση με αληθινά πυρά. Από το νησί έφυγε με διακρίσεις και τιμητικές από τα έργα του σε εξωτερικό φυλάκιο πυρομάχικων και για τις εργασίες- υπηρεσίες του στο τάγμα 296ΤΕ. Τέλειωσε το στρατό στο Κιλκίς.

Τα επαγγέλματα που ασχολήθηκε στην νεανική του ηλικία ήταν πολλά, με εμφανή κλίση σε εργασίες που χρειαζόντουσαν έμπνευση και καλλιτεχνικό χάρισμα σε συνδυασμό με δυναμική επικοινωνία. Σε φαρμακευτική εταιρεία, Πωλητής, Γραφίστας σε περιοδικά, Φωτογράφος, Κλόουν, Εικονολήπτης, Ασφαλιστής, Χρηματοοικονομικός σύμβουλος & εκπαιδευτής στον μεγαλύτερο Γερμανικό χρηματοοικονομικό όμιλο της Ευρώπης, σε τουριστικές επιχειρήσεις και στον χώρο της εστίασης και πολλές άλλες δράσεις που κάλυπταν κάθε λεπτό της ημέρας αλλά και της νύχτας αλλα πιο πολύ τον ασταμάτητο και ανήσυχο χαρακτήρα του.  

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ο Μιχάλης Κοντιζάς έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και έχει επενδύσει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, Είναι αυτος που άλλαξε τις τηλεοπτικές συνήθειες μέσα από την εκπομπή του Engine Power με 100.000αδες τηλεθεατές σε κάθε νέο επεισόδιο και συγχρόνως άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο των διοργανώσεων και των θεαμάτων με το Motor Festival που κατάφερε να ενώσει όλο τον χώρο της μηχανοκίνησης σε μια γιορτη που συγκεντρώνει 10.000αδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως δημοσιογράφος και αρθρογράφος τα τελευταια 3 χρόνια ξεκίνησε με το ενημερωτικό site της ZOUGLA και σήμερα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία στο αθλητικό site SPORTIME με μισό εκατομμύριο αναγνώστες μηνιαίως και εκατομμύρια επισκέπτες στην ενότητα του.

Ο Μιχάλης Κοντιζάς όλα αυτα τα χρόνια προσπαθεί να περάσει μηνύματα για την οδική ασφάλεια και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι ο πρώτος που  επικοινωνιακά δήλωσε πως η λύση είναι μια για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων,  ο μηχανοκινητος αθλητισμός, γιατί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές, γιατί η γνώση σώζει ζωές. Η δημιουργία ενος μηχανοκίνητου πάρκου- ακαδημιών 24ωρου που θα συγκεντρώσει οδηγούς που θέλουν να οδηγήσουν γρήγορα να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες, να προπονηθούν, είναι μονόδρομος για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.