Χαρακτήρες του Fullmetal Alchemist

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σειρά manga και anime Fullmetal Alchemist περιλαμβάνει ένα μεγάλο καστ χαρακτήρων, που δημιουργήθηκαν από την Αρακάουα Χιρόμου. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα φανταστικό σύμπαν όπου η αλχημεία είναι η πιο εξελιγμένη μορφή επιστήμης. Το Fullmetal Alchemist έχει μεταφερθεί δύο φορές στην τηλεόραση σε μορφή anime. Η πλοκή της μίας εκδοχής, από ένα σημείο και έπειτα, διαφοροποιείται από αυτή του manga, καθώς εκείνο δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη. Αυτή η απόφαση της εταιρίας παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων χαρακτήρων και την επέκταση του φανταστικού κόσμου της σειράς. Τον Απρίλιο του 2009 ξεκίνησε η προβολή του remake της σειράς με τίτλο Fullmetal Alchemist: Brotherhood, το οποίο ακολουθεί πιστά την πλοκή του manga.

Ο κατάλογος που ακολουθεί περιγράφει τους χαρακτήρες, όπως αυτοί παρουσιάζονται στο manga και τα δύο anime.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έντουαρντ Έλρικ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Edward Elric (エドワード・エルリック, Έντουαρντ Έλρικ) ή απλά Ed (エド, Εντ), (ιαπωνικά: Ρόμι Πάρκ, αγγλικά: Βίκ Μινιόνα) γνωστός επίσης με το προσωνύμιο Fullmetal Alchemist, είναι ο νεαρότερος Κρατικός Αλχημιστής και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Άλφονς Έλρικ, αναζητούν την θρυλική Φιλοσοφική Λίθο που ελπίζουν ότι θα τους επιτρέψει να αγνοήσουν τους αλχημικούς νόμους και να επαναφέρουν τα πραγματικά σώματά τους που έχασαν όταν αποπειράθηκαν να φέρουν ένα νεκρό πίσω στη ζωή με την χρήση της αλχημείας. Ο Εντ έχασε το αριστερό του πόδι κατά την απόπειρα αυτή και την ίδια βραδιά θυσίασε το δεξί του χέρι με αντάλλαγμα το πνεύμα του Άλφονς, το οποίο επικόλλησε σε μια πανοπλία.

Άλφονς Έλρικ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Alphonse Elric, (アルフォンス・エルリック, Άλφονς Έλρικ) ή απλά Al (アル, Αλ) (ιαπωνικά: Ρίε Κουγκιμίγια, αγγλικά: Άαρον Ντίσμουκ (2003), Μάξι Γουάιτχεντ (2009)) είναι ο έτερος πρωταγωνιστής και ο μικρότερος αδελφός του Έντουαρντ Έλρικ. Ο Άλφονς δεν κατατάχθηκε στο σώμα των Κρατικών Αλχημιστών κατ' απαίτηση του αδελφού του αλλά τον συνοδεύει στην αποστολή του για εύρεση της Φιλοσοφικής Λίθου. Ο Άλφονς έχασε το φυσικό του σώμα κατά τη διάρκεια μιας ανθρώπινης μεταστοιχείωσης. Ο Έντουαρντ νιώθοντας υπεύθυνος για αυτό, θυσίασε το αριστερό του χέρι για να επικολλήσει την ψυχή του Άλφονς σε μια πανοπλία που παρά τα μειονεκτήματά της επιτρέπει στον Άλφονς να συνεχίσει να ζει στον κόσμο της σειράς.

Ρόι Μάστανγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Roy Mustang (ロイ・マスタング, Ρόι Μάστανγκ) (ιαπωνικά: Τόορου Οοκάβα (2003), Μίκι Σινιτσίρο (2009), αγγλικά: Τράβις Γουίλινγκχαμ) είναι Κρατικός αλχημιστής και στην αρχή του manga κατέχει τον τίτλο του αντισυνταγματάρχη. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των υφιστάμενων του, στοχεύει κάποια μέρα να κατακτήσει το ανώτατο αξίωμα της χώρας του, Αμέστρις, αυτό του Φύρερ και να επαναφέρει την δημοκρατία που κατέλυσε το στρατιωτικό καθεστώς. Εμπόδιο θα σταθεί η δολοφονία του φίλου του, Μάες Χιούζ, που θα τον οδηγήσει στην αλήθεια για την πραγματική φύση του τωρινού φύρερ Κινγκ Μπράντλεϊ.

Γουίνρι Ρόκμπελ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Winry Rockbell (ウィンリィ・ロックベル, Γουίνρι Ρόκμπελ) (ιαπωνικά: Μέγκουμι Τογιογκούτσι (2003), Μέγκουμι Τακαμότο (2009), αγγλικά: Κέιτλιν Γκλας) είναι παιδική φίλη των αδερφών Έλρικ που ζει στο Ρίζεμπολ μαζί με την γιαγιά της, Πίνακο Ρόκμπελ, μετά τον θάνατο των γονιών της στον εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή του Ισμπάλ, όπου δρούσαν ως ιατροί, από τα χέρια του Σκαρ. Με την καθοδήγηση της γιαγιάς της η Γουίνρι γίνεται σε νεαρή ηλικία μηχανικός προσθετικών μελών. Μετά το περιστατικό στο οποίο ο Έντουαρντ έχασε το χέρι και το πόδι του, δημιουργεί για αυτόν τεχνητά μέλη που του επιτρέπουν να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά.

Πατέρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Πατέρας (Father, お父様) (ιαπωνικά: Κάγιουμι Ιεμάσα, αγγλικά: Κεντ Γουίλιαμς) χαρακτήρας που δεν εμφανίστηκε στο πρώτο anime, αλλά μόνο στο manga και το δεύτερο anime, είναι ο κεντρικός ανταγωνιστής της σειράς και αυτός που κινεί τα νήματα. Είναι το πρώτο ανθρωπάριο και δημιουργός όλων των επόμενων, των οποίων θεωρείται πατέρας. Αρχικά δεν ήταν παρά μια σκιά που κατοικούσε σε ένα φλασκί, ωστόσο κατείχε τεράστιο αριθμό γνώσεων για αλχημικές τεχνικές, τις οποίες δίδαξε στον Χοενχάιμ, που ήταν υπηρέτης του βασιλιά της Ξέρξης. Αργότερα, η σκιά ξεγελά τον Χοενχάιμ και αλχημικά αντιγράφει το σώμα του Χοενχάιμ για να το χρησιμοποιήσει ως δικό του, ενώ παράλληλα καταστρέφει την Ξέρξη και αφανίζει τους κατοίκους της, με τις ψυχές των οποίων δημιουργεί την Φιλοσοφική Λίθο. Αυτό συμβαίνει αιώνες πριν από την έναρξη της σειράς και το γεγονός ότι αμφότεροι είναι ζωντανοί και αλληλεπιδρούν με τους άλλους χαρακτήρες δηλοί ότι κατέχουν το μυστικό της αιώνιας ζωής.

Ζολφ Τζ. Κίμπλι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ζολφ Τζ. Κίμπλι (Solf J. Kimblee, ゾルフ・J・キンブリー) (ιαπωνικά: Γιούτζι Ουέντα (2003), Χιρογιούκι Γιόσινο (2009), αγγλικά: Έρικ Βέιλ), γνωστός ως ο "Άλικος Αλχημιστής" (Crimson Alchemist, 紅蓮の錬金術師), είναι ένας ψυχοπαθής χαρακτήρας, πρώην Κρατικός Αλχημιστής που έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο κατά τον εμφύλιο πόλεμο στην περιοχή του Ισμπάλ, σκοτώνοντας τόσο τους ντόπιους αντάρτες αλλά και αρκετούς συντρόφους του. Με την αλχημεία του προκαλεί εκρήξεις μεγάλης ισχύος χωρίς να διστάζει να χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη ανθρώπινα σώματα, με τους κύκλους μεταστοιχείωσης που σχημάτισε στα χέρια του. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του είχε δοθεί μια ατελής φιλοσοφική λίθος, πράγμα που τον έκανε ακόμα πιο επικίνδυνο. Μετά το πέρας του εμφυλίου φυλακίστηκε στις κεντρικές φυλακές της Σέντραλ. Στο manga απελευθερώνεται από την φυλακή για να ταχθεί με το μέρος των ανθρωπαρίων όταν η διαμάχη μεταξύ αυτών και των ανθρώπων ξεσπά ανοικτά. Του ανατίθεται η εύρεση του δόκτορα Μάρκο και η εξόντωση του Σκαρ αλλά οι αδελφοί Έλρικ τον εμποδίζουν.

Ανθρωπάρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα ανθρωπάρια (Homunculi, ホムンクルス) είναι φτιαχτοί άνθρωποι που δημιουργήθηκαν με απαγορευμένες αλχημικές τελετές. Κατέχουν ξεχωριστές δυνάμεις που τους καθιστούν σχεδόν άτρωτους αν δεν καταστραφεί το κομμάτι της Φιλοσοφικής Λίθου που αποτελεί τον πυρήνα τους. Ο Πατέρας δημιούργησε 7 ανθρωπάρια με το καθένα να αντιπροσωπεύει ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, τα οποία ήθελε να διώξει από τον εαυτό του για να γίνει το τέλειο Ον.

Λαγνεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λαγνεία (Lust, ラスト) (ιαπωνικά: Γιούκο Σάτο (2003), Κίκουκο Ίνουε (2009), αγγλικά: Λόρα Μπέιλι) είναι το πρώτο ανθρωπάριο που εμφανίζεται στη σειρά. Έχει τη μορφή μιας έξυπνης, υποχθόνιας γυναίκας και προσπαθεί να ξεγελάσει διάφορους αλχημιστές ώστε να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε. Τα δάχτυλα της προεκτείνονται σε μεγάλη απόσταση και μπορούν να κόψουν σχεδόν οποιαδήποτε ύλη.

Λαιμαργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λαιμαργία ή ο Λαίμαργος (Gluttony,グラト二ー) (ιαπωνικά: Γιασουχίρο Τάκατο (2003), Τέτσου Σιρατόρι (2009), αγγλικά: Κρις Κέισον) είναι το δεύτερο ανθρωπάριο που εμφανίζεται στην σειρά. Ακολουθεί κυρίως την Λαγνεία, την οποία βλέπει ως μητέρα ή μεγαλύτερη αδερφή του. Εμφανισιακά είναι κοντόχοντρος ενώ δεν παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα ευφυής. Έχει πολύ δυνατά σαγόνια και μπορεί να φάει σχεδόν τα πάντα, αλλά προτιμά την γεύση της ανθρώπινης σάρκας. Στο manga και το δεύτερο anime αποκαλύπτεται ότι ο Λαιμαργία είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας του Πατέρα να δημιουργήσει μια νέα Πύλη της Αλήθειας για τους δικούς του σκοπούς. Όταν αυτή η πύλη ανοίξει (στην ουσία το στομάχι του), ότι απορροφά μεταφέρεται σε μια άλλη διάσταση που δεν έχει φυσικά όρια. Εκεί βρίσκονται και αρκετά ερείπια από την κατεστραμμένη πόλη Ξέρξη.

Φθόνος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Φθόνος ή η Ζήλια (Envy, エンヴィー) (ιαπωνικά: Μαγιούμι Γιαμαγκούτσι (2003), Μινάμι Τακαγιάμα (2009), αγγλικά: Γουέντι Πάουελ) είναι το τρίτο ανθρωπάριο σε σειρά εμφάνισης. Το γένος του δε διευκρινίζεται στο manga και το δεύτερο anime, ενώ στο πρώτο anime, για σεναριακούς λόγους είναι γένους αρσενικού. Έχει την δύναμη να μεταμορφώνεται σε ό,τι επιθυμεί αλλά η αρχική του μορφή είναι ένα πράσινο τέρας που δημιουργήθηκε από τις ψυχές όσων πέθαναν στην Ξέρξη (αναφορά στην γνωστή μεταφορά "το πράσινο τέρας της ζήλιας"). Η δύναμή του επιτρέπει να εισχωρεί στις αντίπαλες οργανώσεις και να δρα ως κατάσκοπος ή ακόμα και να δολοφονεί όσους γνωρίζουν τα μυστικά των ανθρωπαρίων, π.χ. Μάες Χιούζ.

Απληστία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Απληστία ή Τσιγκουνιά (Greed, グリード), με όπλο την Υπέρτατη Ασπίδα (Ultimate Shield, 最強の盾, Saikyou no Tate), (ιαπωνικά: Τζουνίτσι Σουγουάμπε (2003), Γιουίτσι Νακαμούρα (2009), αγγλικά: Κρις Πάτον (2003, 1ος Τσιγκουνιά, 2009), Τρόι Μπέικερ (2ος Τσιγκουνιά, 2009) είναι το τέταρτο ανθρωπάριο, ο οποίος είναι το μόνο ανθρωπάριο που πεθαίνει από τον Πατέρα, όμως μετά αναγεννιέται μέσω του Λινγκ Γιάο. Ο Τσιγκουνιά επίσης ήταν το μόνο ανθρωπάριο που εναντιώθηκε στον Πατέρα, σε αντίθεση με το anime του 2003, που εναντιώθηκε η Λαγνεία.

Περιφάνεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Περιφάνεια (Pride, プライド) (ιαπωνικά: Γιούκο Σάνπεϊ, αγγλικά: Μπρίτνεϊ Καρμπόβσκι) είναι το πρώτο χρονολογικά ανθρωπάριο και ο πιο δυνατός. Είναι μεταμφιεσμένος ως ο γιος του Φύρερ, ενός άλλου ανρθωπαρίου ονόματι Οργή. Παρόλο που έχει την εμφάνιση ενός παιδιού, είναι παντοδύναμος και φτιαγμένος να μοιάζει στον Πατέρα. Η ομοιότητα δεν φαίνεται πολύ στην ανθρώπινη μορφή του, όμως οι σκιές του φέρνουν πάρα πολύ στην μορφή του δημιουργού του. Ο Περιφάνεια είναι το δεξί χέρι του Πατέρα, κάνοντάς τον τον πιο δύσκολο αντίπαλο. Στο anime του 2003 όμως, ο Περιφάνεια (ή Σελίμ Μπραντλεϊ) είναι μοναχά ο γιος του Φύρερ, ο οποίος αργότερα τον δολοφονεί λόγω της ακούσιας βοήθειας που πρόσφερε στον Ρόι Μάστανγκ στη μάχη των δύο ανδρών.

Οργή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Οργή ή Θύμος (Wrath, ラース) (ιαπωνικά: Χιντεκάτσου Σιμπάτε, Χιντενόμπου Κιούτσι (νεαρός), αγγλικά: Εντ Μπέιλοκ, Κρίστοφερ Μπέβινς (νεαρός)) είναι το plot twist της ιστορίας. Είναι το μόνο ανθρωπάριο βασισμένο σε κανονικό άνθρωπο ως πείραμα και όχι ολοκληρωτικά δημιουργημένος από τον Πατέρα. Αυτό το γεγονός είναι που τον κάνει, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα έξι ανθρωπάρια, να γερνάει όπως οι άνθρωποι. Κατέχει την θέση του Φύρερ (Fuhrer/Fürer, 大総統/Daishoto) στον Αμεστριανό στρατό και η θέση του ωφελεί το σχέδιο του Πατέρα για την Υποσχόμενη Μέρα. Η δύναμη που κατέχει είναι το Ultimate Eye(Υπέρτατο Μάτι), που τον βοηθάει να προβλέπει τις κινήσεις του εχθρού του, κάνοντας τον έναν έξοχο ξιφομάχο. Στο πρώτο anime, κατείχε πάλι την θέση ενός ανθρωπαρίου και του Φύρερ, όμως σε αντίθεση με το δεύτερο, ήταν ο Περιφάνεια.

Οκνηρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο/Η Οκνηρία (Sloth, スロウス) (ιαπωνικά: Φουμιχίκο Τατσίκι (2009), Γιόσινο Τακαμόρι (2003), αγγλικά: Πάτρικ Σέιτζ (2009), Λίντια Μακέι (2003)) είναι το έβδομο και τελευταίο ανθρωπάριο. Στο anime του 2009, είναι γένος αρσενικό και αντιπροσωπεύει την πραγματική οκνηρία, ενώ στο anime του 2003 είναι θηλυκό και αντιπροσωπεύει την αναισθησία προς τους άλλους. Στο πρώτο anime, η Οκνηρία είναι στην πραγματικότητα η Τρίσα, που μετά την αποτυχημένη προσπάθεια επαναφοράς της στη ζωή μετατράπηκε στο ανρθωπάριο που είναι, η οποία έχει υιοθετήσει τον Οργή και παριστάνει την γραμματέα του Περιφάνεια υπό το όνομα Juliet Douglas (Τζούλιετ Ντάγκλας). Η δύναμή της είναι να υγροποιεί το σώμα της. Στο δεύτερο anime όμως, ο Οκνηρία είναι το γρηγορότερο ανθρωπάριο, και έχει για όπλο του τις αλυσίδες του. Ήταν το πέμπτο σε χρονολογική σειρά ανθρωπάριο.

Tρίσα Έλρικ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Trisha Elric (Τρίσα Έλρικ, トリシャ・エルリック) (ιαπωνικά: Γιόσινο Τακαμόρι, Γιούκι Μίτσουγκι (νεαρή), αγγλικά: Λίντια Μακέι) ήταν η σύζυγος του Χόενχαϊμ και μητέρα των Έντουαρντ και Άλφονς. Ήταν μια γυναίκα που την αγαπούσε ιδιαίτερα η οικογένεια της, ειδικά ο Χόενχαϊμ, ο οποίος, διστάζοντας, τους άφησε. Ήταν μια γλυκιά και στοργική γυναίκα, η οποία υποστήριζε τους γιους της μέχρι τις τελευταίες της στιγμές.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]