Χάρης Βαρθακούρης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χάρης Βαρθακούρης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Χάρης Βαρθακούρης (Ελληνικά)
ΓέννησηΧαράλαμπος Βαρθακούρης
26 Μαρτίου 1975 (1975-03-26) (48 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΧριστιανός Ορθόδοξος
Ύψος1,78 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΕκπαίδευσηΣχολή Μωραΐτη
ΣπουδέςBerklee College of Music
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Τραγουδιστής
  • Μουσικός
  • Στιχουργός
  • Συνθέτης
  • Παρουσιαστής
Περίοδος ακμής1984–σήμερα
Οικογένεια
ΣύζυγοςΑντελίνα Βαρθακούρη (ν. 2010)
ΤέκναΜελωδία Βαρθακούρη
Λιόνα Βαρθακούρη
ΓονείςΓιάννης Πάριος
Ντίνα Μαρκοπούλου
ΑδέλφιαΘανάσης Βαρθακούρης
Μιχαήλ-Άγγελος Βαρθακούρης
Good Job Nicky
Ιστότοπος
www.varthakouris.com

Ο Χάρης Βαρθακούρης (Αθήνα, 26 Μαρτίου 1975[1]) είναι Έλληνας τραγουδιστής, γιος του Γιάννη Πάριου.

Παιδική ηλικία και Οικογένεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1975 στην Αθήνα με γονείς τον Γιάννη Πάριο και τη Ντίνα Μαρκοπούλου. Έχει έναν ακόμα ομόαιμο αδερφό, τον Θανάση, και δύο ακόμα ετεροθαλείς αδελφούς, τον Μιχαήλ-Άγγελο και τον Νικόλα, από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του.

Μουσική και σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χάρης, λόγω του πατέρα του, οικειοποιήθηκε από πολύ μικρός την μουσική, στην οποία αργότερα συνειδητοποίησε και την κλίση του. Η πρώτη επίσημη επαφή του με την μουσική συνέβη όταν ήταν δέκα ετών όταν συνέθεσε και ερμήνευσε -με τον πατέρα του- το τραγούδι του ‘Πιο καλή η μοναξιά‘. Το 1992 ο Χάρης πήγε στην Βοστώνη για να σπουδάσει Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη μουσική και επέστρεψε το 1994 με έτοιμη την μουσική για τον καινούργιο δίσκο του Γιάννη Πάριου “Παρέα Με Το Χάρη” που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1995.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο την Αντελίνα Τελώνη-Βαρθακούρη, με την οποία γνωρίστηκαν μέσω Facebook. Μαζί της έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Μελωδία (γενν. 2010) και τη Λιόνα (γενν. 2012).

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πρώτη του εμφάνιση ήταν το 1999 με τον Γιάννη Πάριο και τον Στέλιο Ρόκκο στο νυχτερινό μαγαζί ‘Πύλη Αξιού’ στην Θεσσαλονίκη.

Το 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο του Cd-Single ‘Προκαταβολικά‘ (που περιείχε τα τραγούδια "Αδέσποτες οι Νύχτες" και "Τον εαυτό σου να κοιτάς")και λίγο αργότερα ο πρώτος του δίσκος ‘Αδέσποτες οι νύχτες‘ με δική του μουσική και στίχους του Γιάννη Πάριου, του Αντώνη Ανδρικάκη, του Άρη Δαβαράκη, του Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και της Ναταλίας Γερμανού.

Το 2002 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του ‘Αδυναμία μου‘ που περιέχει και την τεράστια επιτυχία τoυ "Βράδια Αξημέρωτα". Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Δέσποινα Βανδή στο νυχτερινό μαγαζί Rex.

Πέντε χρόνια μετά, ο Βαρθακούρης επανέρχεται στην καλλιτεχνική σκηνή με νέο Cd-Single ‘Φώναξε πιο δυνατά’ από την Sony BMG.

Το 2010 κυκλοφόρησε τον τρίτο προσωπικό του δίσκο "Άρχοντας του Κόσμου" που περιέχει το "Φώναξε πιο δυνατά", το "Τα'πια" και το "Έστω" μεταξύ άλλων.

Ο Χάρης έχει συνθέσει πολλά κομμάτια για τον πατέρα του καθώς και για τους: Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς, Νατάσα Θεοδωρίδου, Δέσποινα Βανδή, Stan (τραγουδιστής) κ.α.

Έχει επίσης γράψει μουσική σε διαφημιστικά καθώς και πολλά σήματα και θέματα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Το 2019 ο Χάρης μαζί με την σύζυγο του, Αντελίνα, συμμετείχαν στο ταξιδιωτικό reality του Star Channel "Globetrotters" όπου και κέρδισαν την πρώτη θέση.

Το 2020 τον βρίσκει παρουσίαστή του νέου Big Brother (Ελλάδα) στον ΣΚΑΪ και από τις 30 Ιανουαρίου 2021 στην εκπομπή "ΣουΚου Family" μαζί με τη σύζυγό του Αντελίνα, που μεταδίδεται τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου στο ίδιο κανάλι.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. GreekDiscography. «GreekDiscography». www.GreekDiscography.gr. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2024.