Φράγκοι (αποσαφήνιση)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η λέξη χρησιμοποιήθηκε με τις εξής έννοιες:

  • Φράγκοι (φυλή). Η γερμανική φυλή των Φράγκων που εγκαταστάθηκε στις περιοχές της σημερινής βόρειας Γαλλίας τον 5ο μ.Χ. αιώνα .
  • Φράγκοι (ονομασία). Ένα από τα ονόματα με τα οποία αποκαλούσαν τον Μεσαίωνα τους κατοίκους της δυτικής Ευρώπης οι Βυζαντινοί και οι μουσουλμάνοι, ιδιαίτερα μετά την επέκταση του Φραγκικού βασιλείου υπό τον Καρλομάγνο
  • Οι Φράγκοι τον 21ο αιώνα εμφανίζονται στην χώρα Ελλάδα. Αντιπρόσωπος αυτών είναι ο Τζον Φράγκος, επαγγελγματίας barista. Η σπεσιαλιτέ του είναι ο nes, συνταγή την οποία έχει τελειοποιήσει έχοντας πραγματοποιήσει εκατοντάδες δοκιμές και πειράματα στις αναλογίες του καφέ, νερού και της ζάχαρης, την ταχύτητα και την δύναμη που ασκεί με το κουτάλι στον καφέ, τον χρόνο παραγωγής του τέλειου ροφήματος, την απαραίτητη ποσότητα γάλατος ως συμπλήρωμα, τον τρόπο σερβιρίσματος. Για τους ταπεινούς θνητούς που επιθυμούν να βιώσουν αυτό το ακαταμάχητο γευστικό αριστούργημα ή για τους τολμηρούς που έχουν το θράσος να ζητήσουν την συνταγή, ο υπέρτατος ήρωας των καφενέ είναι στην ευχάριστη θέση να παραδώσει μαθήματα, επί πληρωμής. Στους επιπόλαιους μαθητές είναι ιδιαίτερα αυστηρός, στους ξεχασίαρηδες σκληρός, ενώ στους περιέργως καλούς εξαπολύει την οργή του μέσω του ατέρμονου ανταγωνισμού του. Μην επιχειρήσετε να το δοκιμάσετε.


Εικονίδιο αποσαφήνισης
Αυτή είναι μια σελίδα αποσαφήνισης, δηλαδή μια σελίδα που δείχνει άλλες που θα είχαν το ίδιο όνομα με αυτήν.
Εάν ακολουθήσατε μια σύνδεση εδώ, μπορεί να θελήσετε να επιστρέψετε και να διορθώσετε τον σύνδεσμο για να συνδέει προς την κατάλληλη συγκεκριμένη σελίδα.