ΦΚ Μάτσβα Σάμπατς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μάτσβα Σάμπατς
Ίδρυση1919, πριν 105 έτη (1919)
ΈδραΣάμπατς, Σερβία
ΣτάδιοŠabac Stadium
ΠρόεδροςIvica Kralj
ΠροπονητήςDejan Nikolić
ΠρωτάθλημαSuperliga
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Μάτσβα Σάμπατς (Фудбалски клуб Мачва Шабац) είναι ο σερβικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της πόλης Σάμπατς. Η ομάδα παίζει στην πρώτη κατηγορία της σερβικής λίγκας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1919 και έχει ως έδρα του το στάδιο Γκράντσκι, σερβ. «Градски», χωρητικότητας 5000 θεατών. Στην α' κατηγορία Γιουγκοσλαβίας η ομάδα αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της μόνο τρεις σεζόν. Η πρώτη φορά ήταν το 1930/31 οπότε και κατέκτησε την έκτη (τελευταία) θέση. Εκείνη την εποχή η ομάδα έπαιζε θεαματικό ποδόσφαιρο και γι αυτό το λόγο την ονόμασαν «Επαρχιώτικη Ουρουγουάη». Η επόμενη φορά ήταν το 1951, όταν η ομάδα κατέκτησε τη δέκατη θέση από συνολικά δώδεκα ομάδες, έτσι έμεινε στην πρώτη κατηγορία. Την επόμενη χρονιά όμως βρέθηκε στην δωδέκατη και τελευταία θέση και έτσι υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα αγωνιζόταν κυρίως στη Β΄ κατηγορία και ορισμένες φορές στην Γ΄. Από το 2007 μέχρι και σήμερα η ομάδα βρίσκεται στην Γ΄ κατηγορία.

Σημαντικοί παίκτες της ομάδας:

Ранко Деспотович, Мирослав Джукич, Александар Евтич, Славолюб Срнич, Ненад Эрич, Милорад Арсениевич, Филип Деспотовский, Филип Арсениевич, Иван Живанович, Андрия Калуджерович.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα FK Mačva Šabac της Ρωσικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).