Υπόθεση Χειλουδάκη - Σακελλαρόπουλου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

H Υπόθεση Χειλουδάκη - Σακελλαρόπουλου υπήρξε μια σειρά πανελλαδικής εμβέλειας διαδηλώσεων, οι οποία ακολούθησε το συμβάν της δημοσιοποίησης της σχέσης του εισαγγελέα Γιώργου Σακελλαρόπουλου με την τρανσέξουαλ ιερόδουλη Τζένη Χειλουδάκη.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το χρονικό του ζευγαριού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γνωρίστηκαν στη Ρόδο όταν ο Γ. Σακελλαρόπουλος ήταν προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών και η Τζένη Χειλουδάκη διατηρούσε οίκο ανοχής στον Άγιο Φανούριο. Η γνωριμία τους έγινε όταν προέκυψε θέμα με τη λειτουργία των οίκων ανοχής στην συνοικία του Αγίου Φανουρίου και ο Γ. Σακελλαρόπουλος ανέλαβε να διερευνήσει προσωπικά την υπόθεση. Ωστόσο η ερωτική σχέση τους ουδέποτε έγινε γνωστή όσο ο Γ. Σακελλαρόπουλος ήταν εισαγγελέας στη Ρόδο.

Η αποκάλυψη της σχέσης έγινε πολύ αργότερα από την Τζένη Χειλουδάκη και έτσι ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος διώχθηκε πειθαρχικά και απολύθηκε από το δικαστικό Σώμα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Και από τότε άρχισε το σίριαλ με αποκλειστική σεναριογράφο τη Τζένη Χειλουδάκη. Ο πρώην εισαγγελέας παραδέχθηκε ότι είχε συνάψει σχέση μαζί της όσο υπηρετούσε στη Ρόδο, αλλά ποτέ δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες και κανένας δεν γνωρίζει τη διάσταση της πραγματικής αλήθειας.

Αντιδράσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γεγονός ότι ένας δικαστικός λειτουργός και μάλιστα παντρεμένος και πατέρας ερωτέυτηκε παράφορα και κατέστρεψε τα πάντα για μια τρανσέξουαλ, άναψε τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε όλη την χώρα. Από το 1997 μέχρι και το 1998 υπήρξαν πορείες κατά αυτής της σχέσης σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Λήξη της υπόθεσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Την περίοδο του 1998 το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά. Ο Σακελλαρόπουλος ήθελε να γυρίσει στην οικογένεια του, αλλα και η Χειλουδάκη δέν ένοιωθε πιά τον έρωτα για αυτόν. Ο χωρισμός του ζευγαριού ήταν αναπόφευκτος και δικαιολογημένος.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Tζένη Χειλουδάκη: «Πουλήθηκα στον Εισαγγελέα»[1] Γιώργος Σακελλαρόπουλος: «Όποιες πόρτες χτύπησα τις βρήκα όλες κλειστές»[2]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • παραπομπή1
  • παραπομπή2