Τσαγατάι Ουλουσόι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τσαγατάι Ουλουσόι
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Çağatay Ulusoy (Τουρκικά)
Γέννηση23  Σεπτεμβρίου 1990
Κωνσταντινούπολη
Χώρα πολιτογράφησηςΤουρκία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσατουρκικά
Ομιλούμενες γλώσσεςτουρκικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
μοντέλο
ηθοποιός ταινιών
Περίοδος ακμής2009
Ιστότοπος
cagatayulusoy.com.tr

Ο Τσαγατάι Ουλουσόι (Çağatay Ulusoy) είναι Τούρκος ηθοποιός και μοντέλο. Το 2010 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου μοντέλου της Τουρκίας, ενώ ξεκίνησε καριέρα μόλις ένα χρόνο πριν. Το πρώτο του καλύτερο καστ που έπαιξε σύμφωνα με το imdb, ήταν το "Adini Feriha Koydum" (Την ονόμασα Φέριχα) όπου πρωταγωνίστησε ως Εμίρ Σαραφόγκλου. Η πρώτη εμφάνιση του στον κινηματογράφο ήταν στο "Anadolu Kartalları" (Ανατολικοί Αετοί) που ενσάρκωσε τον Αχμέτ Οντούρ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τα "Içerde" (eng. "Ι am nobody's guy"), "Medcezir" (Mίντσεζαρ), "Adini Feriha Koydum" και το "Delibal" (Ντελιμπάλ)[1]. Δε του αρέσει να μιλά για την προσωπική του ζωή[2].

Γέννηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1990 στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο (Bakırköy)[3]. Έχει τουρκική εθνικότητα και ρίζες Οθωμανικές

Οικογένεια, ανατροφή και επαγγελματική πορεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μητέρα του είναι Τουρκάλα από τη Βοσνία και ο πατέρας του είναι Τούρκος που έζησε περισσότερο στη Βουλγαρία από ότι στην Τουρκία όπου γεννήθηκε. Αναφέρονται ως κυβερνητικοί υπάλληλοι. Έχει ακόμη έναν μικρότερο αδερφό, τον Alatau, τον οποίο αγαπά πολύ. Από μικρός αγαπούσε πολύ τα σπορ, ειδικά το μπάσκετ που είναι δημοφιλές στην Τουρκία. Είχε τη σκέψη λοιπόν να γίνει προπονητής αλλά άλλα σχέδια του επιφύλασσε η μοίρα. Μετά το σχολείο ασχολήθηκε με το σχεδιασμό τοπίων (eng. landscape designer), ενώ στον ελεύθερο του χρόνο έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα του πανεπιστημίου του.

Οι καθηγητές πρόσεξαν την ομορφιά και το παράστημα του νεαρού, έτσι του στάλθηκε πρόσκληση για το "Anadolu Kartalları" και ύστερα για το "Adini Feriha Koydum", οπότε και έγινε διάσημος και σε άλλες χώρες. Αυτό είχε και αρνητικές συνέπειες όπως την αβάσιμη κατηγορία ότι έπαιρνε ναρκωτικά και διάφορες ίντριγκες στις οποίες υποτίθεται ότι ήταν μπλεγμένος. Αντίθετα, η αλήθεια ήταν ότι απέφευγε τα σκάνδαλα, ερωτικά και μη. Ως χαρακτήρας είναι ζηλιάρης. Η ειλικρίνεια είναι αυτό που ζητά από μια γυναίκα. Προτεραιότητα του είναι η καριέρα του στην Τουρκία, με βλέψεις για το εξωτερικό και ύστερα μια οικογένεια.

Σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τις σπουδές του στο γυμνάσιο φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης.

Βραβεύσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Απέκτησε τον τίτλο του καλύτερου μοντέλου της Τουρκίας στα 20 του χρόνια. Αυτό είχε ως συνέπεια να τον προσέξουν οι σκηνοθέτες.

Επιτυχημένες σειρές και ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Άρχισε μαθήματα υποκριτικής μετά το μόντελινγκ. Καθηγητριά του υπήρξε η Ayla Algan. Το 2010 έπαιξε το ρόλο ενός χορευτή στο "Recep Ivedik 3".
  • Στη σειρά "Adini Feriha Koydum" (2011-12) χρειάστηκε να αλλάξει το καστ στην τρίτη σεζόν σε"Adini Feriha Koydum-Emir'in Yolu" για λόγους πλοκής [3]. Αρχικά ήταν με την Hazal Kaya για τις δυο πρώτες σεζόν. Στην τρίτη υπήρξε προσθήκη της Zeynep Çamci, ενώ το σόου συνέχιζε χωρίς την αρχική του πρωταγωνίστρια, πράγμα που λειτούργησε αρνητικά για αυτό. Το όνομα άλλαξε για τρίτη συνεχόμενη φορα, σε "Emir'in Yolu" (Η Ιστορία του Eμίρ). Τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο πήρε η Gizem Caraca. Το σόου τέλειωσε σύντομα μετά από αυτό, καθώς δεν ήταν πια τόσο αγαπητό.
  • Η πρώτη του υποκριτική απόπειρα ήταν όμως στην ταινία Anadolu Kartalları (2011), ενσαρκώνοντας επιτυχημένα -σύμφωνα με το telenovelaturca- τον υπολοχαγό Αχμέτ Οντούρ.
  • Μετά την επιτυχία του "Adini Feriha Koydum" υπέγραψε συμβόλαιο με την ayyapım για την τεράστια επιτυχία, ειδικά στους νέους, του O.C. Toυρκίας, δηλαδή το ριμέικ του California Teens, Medcezir (2013-15). O χαρακτήρας του εκεί ήταν ο Γιάμαν Κόπερ (Yaman Koper) και ξεχώρισε για το χτένισμα των μαλλιών του και τον τρόπο που μιλούσε. Σε αυτή τη σειρά ξεχώρισε ακόμη για τις ικανότητες του στο τραγούδι. Χαρακτηρίζεται από το την ίδια πηγή ως έξυπνος χαρακτήρας με οικογενειακά, οικονομικά και συναισθηματικά προβλήματα. Η Μίρα (Serenay Sarıkaya) κάνει την "τέλεια" ζωή όταν γνωρίζει το Γιάμαν . Οι ζωές και των δυο αλλάζουν μετά τη γνωριμία τους.
  • Όταν γύριζε τη σεζόν 2 του Μedcezir έμαθε επίσης πως να παίζει ντραμς για τον καινούργιο του ρόλο στο Delibal[4]. Το ρόλο του Μπαρίς Αγιάζ (Baris Ayaz), εκείνος τον περιγράφει ως μια μεγάλη επιτυχία. Ένας άρρωστος στην υγεία φοιτητής αρχιτεκτονικής, ερωτεύεται με την πρώτη ματιά με διάφορες συνέπειες. Η ταινία είναι του 2015 και θεωρείται μεγάλο βήμα για την καριέρα του Ουλουσόι. Το τέλος περιγράφεται ως συναρπαστικό. Συμπρωταγωνίστρια ήταν η ηθοποιός Leyla Lydia Tugutlu.[Σημ 1]
  • Το 2017-17 έπαιξε στο Içerde ως φοιτητής της αστυνομικής ακαδημίας με απρόβλεπτη συνέχεια, σύμφωνα και πάλι με το telenovelaturca.
  • Για το 2018 σχεδιάζεται μια καινούργια σειρά. Αυτή τη φορά θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη τούρκικη σειρά του Netflix, βασισμένη στο μυθιστόρημα του İpek Gökdel. To όνομα του, Yavuz. Όταν ερωτήθηκε ο συγγραφέας ποιον θα ήθελε στον ρόλο αυτόν, είπε πως ο Kerem Bürsin (Κερέμ Μπουρσίν) του αρέσει σαν καλλιτέχνης. Παρόλα αυτά η συμφωνία είχε γίνει με τον Ουλουσόι. Εκεί λοιπόν θα υποδύεται έναν νέο που βρίσκει την στολή του 9ου Σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκτατορίας, Yavuz Sultan Selim, και συμβαίνει μια ανατροπή[5].

Συνοπτικά οι ταινίες και σειρές που έχει παίξει[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλος Χρονιά Χαρακτήρας Τύπος
İçerde 2016 Sarp, Sarp Yılmaz Τηλεοπτική σειρα
Delibal 2015 Barış Ταινία
Medcezir 2013 Yaman Koper Τηλεοπτική σειρά
Adını Feriha Koydum 2011 Emir Sarafoğlu, Emir Sarrafoğlu Τηλεοπτική σειρά
Anadolu Kartalları 2011 Üsteğmen Ahmet Onur Ταινία
Recep İvedik 3 2010 Dancer Ταινία

Προσωπικά ενδιαφέροντα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Του αρέσει το ψάρεμα, το μπάσκετ, η ζωγραφική, το σχέδιο, το τραγούδι, η κιθάρα, τα ντραμς και το πιάνο.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τώρα το 2018 αναφέρεται ως μόνος. Έχει αναπτύξει στο παρελθόν σχέσεις με τις Serenay Sarıkaya (2014), Gizem Karaca (2012 - 2013), Berrak Tüzünataç (2012) και Ceyda Gönenç (2010 - 2012)[6]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Έχασε 7,5 κιλά πριν το γύρισμα για το ρόλο του Μπαρίς, κάνοντας παράλληλα μαθήματα μουσικής.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Çağatay Ulusoy». IMDb. Ανακτήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018. 
  2. «Cagatay Ulusoy - Biography, Filmography, Private Life, Photos». beauty-around.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018. 
  3. 3,0 3,1 «Çağatay Ulusoy – Biography» (στα αγγλικά). Turkish Tv Series. 2017-03-15. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2018-01-09. https://web.archive.org/web/20180109042421/http://telenovelaturca.com/cagatay-ulusoy-biography/. Ανακτήθηκε στις 2018-01-17. 
  4. «Çağatay Ulusoy». IMDb. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2018. 
  5. «Netflix'in dizisinde Kerem Bürsin rolü Çağatay Ulusoy'a kaptırdı». www.birgun.net. Ανακτήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018. 
  6. «Çağatay Ulusoy». Who's Dated Who?. Ανακτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]