Τσίμερβαλντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Zimmerwald Dorfwappen.jpg

Το Τσίμερβαλντ ήταν ανεξάρτητος δήμος στη Βέρνη της Ελβετίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2003. Βρίσκεται σε ένα λόφο κοντά στη Βέρνη. Την 1η Ιανουαρίου 2004 ενώθηκε με τον Δήμο Ίνγκλισμπεργκ και τον νέο δήμο Βαλντ.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2002 ο πληθυσμός ήταν 870. Το οικόσημο είναι τρία έλατα σε τρεις πράσινες κορυφές βουνού με φόντο που κυμαίνεται από ασημί έως πράσινο.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Τσίμερβαλντ εγκαταστάθηκε μόνο στην τελευταία φάση του γερμανικού αποικισμού της Ελβετίας. Μεταξύ των 800 και 900, ο Κιμπέρνι που εισέρχεται στη νότια Γερμανία εγκατέστησε πρώτα το Längenberg (Long Mountain), το λόφο πάνω στο οποίο βρίσκεται το Zimmerwald. Η πόλη αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφα στον μεταγενέστερο Μεσαίωνα. Το 1999, ο Zimmerwald γιόρτασε τη 700η επέτειό του.

Το Τσίμερβαλντ θυμάται στην παγκόσμια ιστορία για τη Διάσκεψη του Τσίμερβαλντ που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1915. Έλληνες σοσιαλιστές συναντήθηκαν από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και ο Λέων Τρότσκι και ο Βλαντίμιρ Λένιν. Το συνέδριο ονομάστηκε από τον Ρόμπερτ Γκριμ της Βέρνης. Το διεθνές εργατικό κίνημα χωρίστηκε ως αποτέλεσμα του συνεδρίου σε μια κοινωνική δημοκρατία και μια επαναστατική πτέρυγα.