Τρεις Πύργοι του Αγίου Μαρίνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γκουαΐτα
Τσέστα

Οι Τρεις Πύργοι του Αγίου Μαρίνου είναι μια σειρά πύργων οι οποίοι βρίσκονται στον Άγιο Μαρίνο. Βρίσκονται επί των τριών κορυφών του Μόντε Τιτάνο στην πρωτεύουσα, η οποία επίσης φέρει την ονομασία του Αγίου Μαρίνου, ενώ αναπαριστώνται τόσο επάνω στην εθνική σημαία όσο και στο εθνόσημο. Ο Άγιος Μαρίνος έχει, επίσης, ένα τοπικό γλυκό το οποίο λέγεται La Torta Di Tre Monti (Κέικ των Τριών Βουνών/Πύργων), ενώ αποτελεί και χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής, με το περιεχόμενό του να είναι βάση βάφλας με επικάλυψη σοκολάτας.[1]

Πρώτος Πύργος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γκουαΐτα είναι ο παλαιότερος σε ηλικία των τριών πύργων, καθώς και ο πλέον γνωστός. Κατασκευάστηκε κατά τον 11ο αιώνα, ενώ για σύντομο διάστημα χρησίμευσε ως φυλακή.

Δεύτερος Πύργος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τσέστα βρίσκεται στην υψηλότερη των κορυφών του Μόντε Τιτάνο. Ένα μουσείο προς τιμή του Αγίου Μαρίνου, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1956, βρίσκεται εντός αυτού του πύργου. Κατασκευάστηκε κατά τον 13ο αιώνα.

Τρίτος Πύργος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μοντάλε

Ο Μοντάλε βρίσκεται στην χαμηλότερη των κορυφών του Μόντε Τιτάνο. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πύργους, ο συγκεκριμένος δεν είναι επισκέψιμος. Κατασκευάστηκε κατά τον 14ο αιώνα.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Torta tremonti». La Serenissima. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Νοεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2014. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συντεταγμένες: 43°56′06″N 12°27′00″E / 43.93500°N 12.45000°E / 43.93500; 12.45000