Το Λάθος Αστέρι (βιβλίο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά το μυθιστόρημα του 2012. Για για την ταινία βασισμένη στο βιβλίο, δείτε: Το Λάθος Αστέρι.
Το Λάθος Αστέρι
Ελληνικό εξώφυλλο
ΣυγγραφέαςΤζον Γκριν
ΜεταφραστήςΚαψάλης Χρήστος
ΤίτλοςThe Fault in Our Stars
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης10  Ιανουαρίου 2012
ΜορφήΕφηβικό μυθιστόρημα
ΤόποςΆμστερνταμ
Ιντιανάπολις
LC ClassOL16444438W[1]
LΤ ID11456497
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Λάθος Αστέρι είναι το έκτο μυθιστόρημα του συγγραφέα Τζον Γκριν που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012. Την ιστορία αφηγείται η Χέιζελ Γκρέις Λανκάστερ, ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι με καρκίνο στους πνεύμονες . Η Χέιζελ αναγκάζεται από τους γονείς της να παρευρεθεί σε μια ομάδα υποστήριξης παιδιών με καρκίνο, εκεί συναντά και ερωτεύεται τον δεκαεπτάχρονο Ογκάστους Γουότερς, πρώην παίκτη μπάσκετ με ακρωτηριασμένο πόδι.Ο έρωτας τους ήταν γραφτός και πιθανότατα το ίδιο εντονος για καθε αναγνωστη .

Μία κινηματογραφική ταινία του μυθιστορήματος σε σκηνοθεσία Τζος Μπούν kai πρωταγωνιστές τους Σέιλιν Γούντλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ και Νατ Βολφ, κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου 2014.[2] Τόσο το βιβλίο όσο και η προσαρμογή του σε ταινία αποτέλεσαν μεγάλη κριτική και εμπορική επιτυχία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. archive.org/details/faultinourstars00gree. Ανακτήθηκε στις 12  Φεβρουαρίου 2019.
  2. «Fox Options John Green's 'Fault in Our Stars'» (στα αγγλικά). PublishersWeekly.com. https://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/childrens/childrens-industry-news/article/50442-fox-options-john-green-s-fault-in-our-stars.html. Ανακτήθηκε στις 21 Μαρτίου 2018.