Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
ΣκηνοθεσίαΜίχαελ Τσέιβς
ΠαραγωγήΤζέιμς Γουάν
Πίτερ Σάφραν
ΣενάριοΝτέιβιντ Λέσλι Τζόνσον-Μακγκόλντρικ
ΙστορίαΤζέιμς Γουάν
Ντέιβντ Λέσλι Τζόνσον-Μακγκόλντρικ
ΠρωταγωνιστέςΒέρα Φαρμίγκα
Πάτρικ Γουίλσον
Ρουάρι Ο'κόνορ
Σάρα Κάθριν Χουκ
Τζούλιαν Χίλλιαρντ
ΜουσικήΤζόσεφ Μπισάρα
ΦωτογραφίαMichael Burgess
Εταιρεία παραγωγήςNew Line Cinema
The Safran Company
Atomic Monster Productions
ΔιανομήWarner Bros. Pictures
Πρώτη προβολή26 Μαϊου 2021 (Ηνωμένο Βασίλειο)
Κυκλοφορία4 Ιουνίου 2021 (ΗΠΑ)
Διάρκεια112 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$39 εκατομμύρια
Ακαθάριστα έσοδα$206.4 εκατομμύρια
ΠροηγείταιAnnabelle Comes Home
ΈπεταιΗ Καλόγρια II

Το Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με έβαλε να το κάνω (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: The Conjuring: The Devil Made Me Do It) είναι μια αμερικανική υπερφυσική ταινία τρόμου του 2021 σε σκηνοθεσία Μίχαελ Τσάβες, με σενάριο του Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον-Μαγκόλντρικ από μια ιστορία των Τζόνσον-Μαγκόλντρικ και Τζέιμς Γουάν. Η ταινία λειτουργεί ως συνέχεια των Το Κάλεσμα (2013) και Το Κάλεσμα 2 (2016) και ως η όγδοη δόση στο Το Σύμπαν Του Καλέσματος. Ο Πάτρικ Γουίλσον και η Βέρα Φαρμίγκα επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους ως ερευνητές παραφυσικών και συγγραφέων Εντ και Λορέιν Γουόρεν, μαζί τους Ρουάρι Ο'κόνορ, Σάρα Κάθριν Χουκ και Τζούλιαν Χίλλιαντ να πρωταγωνιστούν επίσης. Ο Γουάν και ο Πίτερ Σάφραν επιστρέφουν για την παραγωγή της ταινίας, η οποία βασίζεται στη δίκη του Αρν Τσέιν Τζόνσον, μια δίκη φόνου που έλαβε χώρα το 1981 στο Κονέκτικατ, και στο The Devil in Connecticut, ένα βιβλίο για τη δίκη που έγραψε ο Τζέραλντ Μπρίτλε.

Η αρχική ανάπτυξη για μια τρίτη ταινία Το Κάλεσμα ξεκίνησε το 2016, αν και ο Γουάν δήλωσε ότι δεν θα σκηνοθετούσε άλλη ταινία της σειράς λόγω των συγκρούσεων προγραμματισμού με άλλα έργα. Ο Σάφραν επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ταινία δεν θα ήταν μια ταινία με στοιχειωμένο σπίτι. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017, ανακοινώθηκε επίσημα ότι μια τρίτη δόση ήταν υπό ανάπτυξη, με τον Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον να προσλαμβάνεται για να γράψει το σενάριο. Ο Μίχαελ Τσάβες ανακοινώθηκε ως σκηνοθέτης της ταινίας, αφού προηγουμένως είχε σκηνοθετήσει το Η Κατάρα Της Γιορόνα (2019). Τα γυρίσματα έγιναν στη Γεωργία το καλοκαίρι του 2019.

Αρχικά προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2020, η ταινία καθυστέρησε λόγω της πανδημίας COVID-19. Το Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω κυκλοφόρησε από τη Warner Bros. Pictures και τη New Line Cinema στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 4 Ιουνίου 2021, όπου είχε επίσης μια ταυτόχρονη κυκλοφορία ενός μήνα στην υπηρεσία ροής HBO Max. Η ταινία απέφερε έσοδα 206 εκατομμυρίων δολαρίων[1][2] έναντι προϋπολογισμού 39 εκατομμυρίων δολαρίων[3] και έλαβε μικτές κριτικές από κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν τις ερμηνείες των Γουίλσον και Φαρμίγκα, αλλά επέκριναν το σενάριο και σημείωσαν ότι είναι πιο αδύναμο από τις προηγούμενες δόσεις. Μία συνέχεια, το Το Κάλεσμα 4, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The Conjuring: The Devil Made Me Do It». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2023. 
  2. «The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021) - Financial Information». The Numbers. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2023. 
  3. Rubin, Rebecca· Rubin, Rebecca (3 Ιουνίου 2021). «'A Quiet Place Part II' Battles 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It' at the Box Office». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]