Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν Παίζεται

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν Παίζεται
ΣυγγραφέαςΤζεφ Κίνι
ΜεταφραστήςΧαρά Γιαννακοπούλου
ΤίτλοςDiary of a Wimpy Kid: The last straw
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης1  Φεβρουαρίου 2008
ΜορφήΜυθιστόρημα
ΣειράΤο ημερολόγιο ενός σπασίκλα
ΧαρακτήρεςΓκρεγκ Χέφλι
LC ClassOL16052357W[1]
ΠροηγούμενοΤο ημερολόγιο ενός σπασίκλα
ΕπόμενοΤο ημερολόγιο ενός σπασίκλα: Το ποτήρι ξεχείλισε

Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Ο Ρόντρικ δεν Παίζεται, γνωστό ως "Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules" στις ΗΠΑ, είναι ένα μυθιστόρημα ρεαλιστικής φαντασίας, γραμμένο από τον Αμερικανό συγγραφέα και σκιτσογράφο Τζεφ Κίνι, και το δεύτερο βιβλίο της σειράς Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα. Το μυθιστόρημα αυτό κυκλοφόρησε στις 1 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Amulet Books, ενώ στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ό,τι κι αν κάνετε, μη ρωτήσετε ποτέ τον Γκρεγκ Χέφλι πώς πέρασε τις καλοκαιρινές διακοπές, γιατί δε θέλει με τίποτα να μιλάει γι' αυτό. Τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά, ο Γκρεγκ θέλει να αφήσει πίσω του τους τελευταίους τρεις μήνες… ή, μάλλον, ένα συγκεκριμένο συμβάν. Και δυστυχώς για εκείνον, ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Ρόντρικ, ξέρει τα πάντα για το συμβάν που θέλει να αποσιωπήσει ο Γκρεγκ. Ωστόσο, τα μυστικά έχουν τον τρόπο να βγαίνουν κάποτε στη φόρα… ειδικά όταν μπαίνει στη μέση ένα συγκεκριμένο ημερολόγιο. Ο αγαπημένος Γκρεγκ Χέφλι κρατάει για δεύτερη χρονιά ημερολόγιο… και σκοπεύει να το κάνει για πολλές χρονιές ακόμη!

Συνέχεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα. Το προηγούμενο είναι Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα ενώ το επόμενο Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα: Το Ποτήρι Ξεχείλισε.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. archive.org/details/diaryofwimpykidd00kinn. Ανακτήθηκε στις 22  Φεβρουαρίου 2019.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]