Τομ Τσάπλιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τομ Τσάπλιν
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Tom Chaplin (Αγγλικά)
Γέννηση8  Μαρτίου 1979
Χέιστινγκς[1]
ΚατοικίαBatlle
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Θρησκείααγνωστικισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
Tonbridge School
Vinehall School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
πιανίστας
τραγουδοποιός[2]
συνθέτης[3]
κιθαρίστας[4]
μουσικός ηχογραφήσεων
Περίοδος ακμής1997
Οικογένεια
ΓονείςSally Taylor
Ιστότοπος
www.tomchaplinmusic.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τόμας Όλιβερ Τσάπλιν (αγγλικά: Thomas Oliver Chaplin (γενν. 8 Μαρτίου 1979) είναι Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και συνθέτης, περισσότερο γνωστός ως ο τραγουδιστής του αγγλικού ποπ ροκ συγκροτήματος Keane.

Πρώτα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τόμας Όλιβερ Τσάπλιν γεννήθηκε στο Χάστινγκς του Ανατολικού Σάσεξ από τη Σάλι και τον Ντέιβιντ Τσάπλιν, ένα μήνα μετά από τον αδελφό του μελλοντικού συμπαίκτη της μπάντας Τιμ Ράις-Όξλι, που ονομάζεται επίσης Tom. Οι μητέρες τους έγιναν φίλες και εκείνος ξεκίνησε μια φιλία με τα δύο αδέρφια που αντέχει σήμερα.

Ο πατέρας του Τσάπλιν ήταν διευθυντής του σχολείου Vinehall στο Ρόμπερτσμπριτζ, έτσι και οι δύο φίλοι μαθήτευσαν εκεί μαζί με τον Ρίτσαρντ Χιουζ, ο οποίος αργότερα θα γινόταν ο ακόμη ένα μέλος της μπάντας τους. Με τους Rice-Oxley και Hughes, ο Chaplin παρακολούθησε στη συνέχεια το Tonbridge School. Σπουδάζοντας εκεί, γνώρισαν τον Dominic Scott (ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος του Keane αλλά έφυγε το 2001). Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο Vinehall, ο Τσάπλιν έπαιξε σε πολλά σχολικά έργα και ήταν μέλος της χορωδιακής ομάδας του σχολείου. Ακόμη, έπαιζε και φλάουτο όταν ήταν στο σχολείο. Ο Τσάπλιν φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, πριν εγκαταλείψει το σχολείο για να ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική.

Εν τω μεταξύ, το 1995, το τρίο των Scott, Rice-Oxley και Hughes ξεκίνησε το πρώτο τους συγκρότημα, The Lotus Eaters. Ήταν ένα εξώφυλλο συγκρότημα που έπαιζε U2, Oasis και The Beatles σε παμπ του Sussex. Ο Tim Rice-Oxley κάλεσε τον Τσάπλιν να γίνει μέλος της μπάντας ως ακουστικός κιθαρίστας. Λίγο αργότερα, το 1997, το όνομα του συγκροτήματος άλλαξε σε Keane και ο Chaplin έγινε ο τραγουδιστής.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]