Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης ΤΕΙ Κρήτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης ιδρύθηκε στην Ιεράπετρα το 2003. Είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Νότια Κρήτη και, καθώς βρίσκεται στην νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, το νοτιότερο τμήμα ΑΕΙ στην Ευρώπη. Στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες στο Μάρκετινγκ και ειδικά στο e-marketing. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές μπορούν να ακολουθήσουν τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις επιλογής τους:

  • Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ (e-marketing)
  • Τουριστικό Μάρκετινγκ
  • Αγροτικό Μάρκετιγνκ

Οι πρώτη επίσημη τελετή απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκε το 2010[1]

Συμμετοχή σε διαγωνισμούς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Google Online Marketing Challenge[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα πλαίσια μαθήματος του ηλεκτρονικού τομέα οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία κάθε χρόνο από το 2010 να συμμετέχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό Google Online Marketing Challenge που διοργανώνει η Google. Με τον τρόπο αυτό, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν πρακτικά το πιο δημοφιλές εργαλείο Search Engine Marketing, το Adwords. Το 2010, όλες οι ομάδες του τμήματος πέρασαν την προκριματική φάση συμμετοχής ενώ μια ομάδα προκρίθηκε στην δεύτερη φάση.

Ανοικτές διαλέξεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι καθηγητές του τμήματος, διοργανώνουν κατά περιόδους ειδικές διαλέξεις που μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές, αλλά είναι ανοικτές και απευθύνονται και στην τοπική κοινωνία. Κατά το 2010-11 πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις για εργαλεία και πρακτικές στο Διαδικτυακό Μάρκετινγκ στο Τουρισμό [2] και σειρά μαθημάτων για την διαχείριση ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) [3]ενώ για το 2012 έχουν πραγματοποιηθεί διαλέξεις για Τουριστικό Μάρκετινγκ [4] και τεχνικό μάθημα για τον τρόπο επανεγκατάστασης λειτουργικού συστήματος και προγραμμάτων στον υπολογιστή.

Καινοτομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Alternate Reality Game[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τμήμα εμπορίας και διαφήμισης, στα πλαίσια της διαφημιστικής προβολής του ιδρύματος για το 2011, δημιούργησε πειραματικά την πρώτη ARG καμπάνια εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα. Τα ARG, δηλαδή Παιχνίδια Εναλλακτικής Πραγματικότητας, είναι ένα είδος on-line παιχνιδιού κατά το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο χρήστης παίζει κάποιο παιχνίδι. Κατά την διάρκειά του, βρίσκει στοιχεία σε διάφορα σημεία στο διαδίκτυο (ιστοσελίδες, social media, youtube, google maps κτλ) ή, πιο σπάνια, στον πραγματικό κόσμο που τον οδηγούν πιο κοντά στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Το παιχνίδι αυτό σχεδιάστηκε από φοιτήτρια του τμήματος σε συνεργασία με καθηγητές και άλλους φοιτητές στα πλαίσια την πτυχιακής της εργασίας. Η πτυχιακή εργασία είναι διαθέσιμη online για κατέβασμα (http://nefeli.lib.teicrete.gr/browse/sdo/mk/2011/PapadimitriouStauroula/attached-document-1304929460-638274-30454/Papadimitriou_Stauroula.pdf ).

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]