Τι Απέγινε η Σολάνζ;

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τι Απέγινε η Σολάνζ;;
Cosa avete fatto a Solange?
Η κινηματογραφική αφίσα της ταινίας
ΣκηνοθεσίαΜάσιμο Νταλαμάνο
ΠαραγωγήΦούλβιο Λουτσιζάνο
Λέο Πεσκαρόλο
Χορστ Βέντλαντ [1]
ΣενάριοΜπρούνο Ντι Τζερόνιμο
Μάσιμο Νταλαμάνο
ΠρωταγωνιστέςΦάμπιο Τέστι
Κάριν Μπάαλ
Γιοάχιμ Φούξμπεργκερ
Κριστίνα Γκαλμπό
Καμίλ Κίτον
Γκύντερ Στολλ
Κλαούντια Μπούτενουτ
ΜουσικήΈνιο Μορικόνε [1]
ΦωτογραφίαΑριστίντε Μασατσέρσι [1]
ΜοντάζΚλαρίσα Αμπάχ
Αντόνιο Σιτσιλιάνο [1]
Εταιρεία παραγωγήςItalian International Films S.r.l.
Clodio Cinematografica
Rialto Film
ΔιανομήItalian International Film (Ιταλία)
Constantin Film (Δυτική Γερμανία)
Κυκλοφορία9 Μαρτίου 1972
Διάρκεια103 λεπτά
Προέλευση Ιταλία
Δυτική Γερμανία Δυτική Γερμανία
Γλώσσαιταλικά
αγγλικά

Τι Απέγινε η Σολάνζ;; ή Τρόμος στο Παρθεναγωγείο ή Βιασμός στο Παρθεναγωγείο (ιταλικά: Cosa avete fatto a Solange?) είναι Ιταλική τζάλο ταινία του 1972 σε σκηνοθεσία του Μάσιμο Νταλαμάνο. Πρωταγωνιστούν οι Φάμπιο Τέστι, Κάριν Μπάαλ, Γιοάχιμ Φούξμπεργκερ, Κριστίνα Γκαλμπό, και Καμίλ Κίτον. Η υπόθεση αφορά μια σειρά βίαιων φόνων που λαμβάνουν χώρα σε ένα καθολικό σχολείο θηλέων στην Αγγλία, όπου μια νεαρή μαθήτρια αγνοείται.

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή των χωρών και παραγωγών Ιταλίας και Δυτικής Γερμανίας.[1]

Υπόθεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ενώ βρίσκεται στην βάρκα και ερωτοτροπεί με τον καθηγητή της γυμναστικής της Ενρίκο Ροσένι, η μαθήτρια Ελίζαμπεθ βλέπει έναν άνδρα να μαχαιρώνει μια κοπέλα στο δάσος, στην απέναντι όχθη. Ο Ενρίκο την πείθει να μην μιλήσει γι' αυτό που είδε, ειδικά αφού αποδειχθεί ότι το θύμα ήταν μία από τις συμμαθήτριές της.

Λίγο αργότερα, η ερωμένη του Ενρίκο δολοφονείται στην μπανιέρα της. Η αστυνομία υποπτεύεται τον Ενρίκο, ο οποίος παραδέχεται για την παράνομη σχέση του στην καταπιεσμένη σεξουαλικά σύζυγό του, Χέρτα, με την ελπίδα να τον βοηθήσει να "καθαρίσει" το όνομά του. Ενώ συμβαίνουν αυτά, κι άλλες μαθήτριες αρχίζουν να αγνοούνται. Ο Ενρίκο παύει να θεωρείται ύποπτος. Όλα τα θύματα είχαν επισκεφθεί τον τοπικό ιερέα και ήταν φίλες με μια νεαρή γυναίκα ονόματι Σολάνζ, η οποία φοιτούσε στο προηγούμενο εξάμηνο, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Η έρευνα του Ενρίκο οδηγεί στην ύπαρξη μιας μυστικής ηδονιστικής λέσχης από φοιτήτριες, στην οποίαν ανήκαν οι δολοφονημένες κοπέλες και η ερωμένη του. Έπειτα, η αστυνομία μαθαίνει ότι ο ιερέας στον οποίον εξομολογούνταν τα κορίτσια, δεν ήταν πραγματικός ιερέας. Ήταν ο πατέρας της Σολάνζ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας.

Το τελευταίο μέλος της λέσχης του σεξ έχει απαχθεί και δολοφονηθεί, μαχαιρωμένη στο αιδοίο με ένα κοφτερό κουζινομάχαιρο. Ο Ενρίκο, η Χέρτα και η αστυνομία αντιμετωπίζουν τον πατέρα, ο οποίος αρχικά αρνείται οποιοδήποτε αδίκημα, ώσπου εμφανίζεται η κόρη του Σολάνζ. Βουβή και διαταραγμένη συναισθηματικά, οδηγεί την Χέρτα στο μέρος όπου το τελευταίο μέλος της λέσχης δολοφονήθηκε. Στη συνέχεια, ο πατέρας της, ομολογεί τον λόγο για τον οποίον δολοφόνησε τα θύματά του. Η κόρη του Σολάνζ έγινε φίλη με τις κοπέλες και μέλος του σεξ κλαμπ. Ωστόσο, μετά το πρώτο της όργιο, έμεινε έγκυος και αρνούνταν να κάνει έκτρωση. Τα άλλα κορίτσια στο σεξ κλαμπ απήγαγαν την Σολάνζ και την πήγαν σε μία γυναίκα η οποία κάνει εκτρώσεις με βελόνα πλεξίματος. Η προδοσία στο πρόσωπο των φίλων της, οι οποίες δολοφόνησαν το αγέννητο παιδί της ενάντια στη θέλησή της (και την άφησαν στείρα λόγω της μεθόδου της εκτρώσεως), γεγονός που την έκανε ανεπανόρθωτα τρελή. Μετά την ομολογία, ο πατέρας της αυτοκτονεί.

Ηθοποιοί και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Φάμπιο Τέστι ως Ενρίκο "Χένρι" Ροσένι
  • Κάριν Μπάαλ ως Χέρτα Ροσένι
  • Γιοάχιμ Φούξμπεργκερ ως Επιθεωρητής Μπαρτ
  • Γκύντερ Στολλ ως Καθηγητής Μπασκόμπε
  • Κλαούντια Μπούτενουτ ως Μπρέντα Πίλτσαρντ
  • Καμίλ Κίτον ως Σολάνζ Μπορεγκάρ
  • Κριστίνα Γκαλμπό ως Ελίζαμπεθ Σεκλς
  • Μαρία Μόντι ως Κυρία Έρικσον
  • Τζανκάρλο Μπαντέσι ως Κύριος Έρικσον
  • Αντόνιο Καζάλε ως Κύριος Νιούτον

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Das Geheimnis der grünen Stecknadel». Filmportal.de. Ανακτήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2022. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]